Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
Svätých Neviniatok, mučeníkov Č
(sviatok)
1 Jn 1, 5 – 2, 2
Ž 124, 2-3. 4-5. 7c-8
Refrén: Naša duša unikla ako vtáča zo siete poľovníkov.
Mt 2, 13-18
Aleluja, aleluja, aleluja.
Teba, Bože, chválime, teba, Pane, velebíme. Teba, Pane, chváli vznešený zástup mučeníkov.
A zajtra sviatok svätej rodiny 🙂
Svätej rodiny Ježiša, Márie a Jozefa B
(sviatok)
Sir 3, 3-7. 14-17a
Ž 128, 1-2. 3. 4-5
Refrén: Blažení sú všetci, čo sa boja Pána a kráčajú po jeho cestách.
Kol 3, 12-21
Mt 2, 13-15. 19-23
Vo vašich srdciach nech vládne Kristov pokoj, Kristovo slovo nech vo vás bohato prebýva.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli tu je některá, která čeká miminko? 🙂 Já jsem na začátku, v 6.tt, tak hledám, s kým bych to mohla sdílet 😉
@eliskav ja niesom ale veľmi by som chcela ☹((
ak ti môžem poradiť tak skús pohladať nejaké skupiny určite niečo najdeš 😉
@zuzkalenka Jak myslíš "nějaké skupiny" ? 🙂
@eliskav však také že spoločný termín pôrodu alebo ja nieviem určite niečo nájdeš 😉
Ja mám otázočku 🙂 chodíte s detičkami do kostola? 🙂 myslím dovnútra. a niektorí majú problém s tým, že napr. dieťa začne "mrmlať" alebo "mrnčí"? 🙂 lebo ja som "strážila" jedno dievčatko (trz má 8) ja som vtedy mala asi 13 a keď som niekedy videla tie pohľady keď malá prišla k nám dopredu si sadnúť že prečo nevie posedieť atď. a to isté je aj trz. chodím na detské omše, keďže sú trošku hlučnejšie a niekedy tí ľudia nevedia čo robiť. samozrejme že tam chodia aj menšie deti ... stáva sa to aj Vám?
a nie je nejaká skupina napr. "rimsko - kat. cirkev"? 🙂
@janulik2008 🙂 Je, ale nějak se mi tu nikdo neozýval... 😉
@eliskav a nevieš ako sa do nej "dostať"? 🙂
dyť to je takhle skupina - římsko-katolická církev ne? 🙂
@eliskav tak ja uz mam za sebou 3utz prvy na potvrdenie tehu druhy na srdiecko a treti ked som spinila tak mi nasli hematom.... teraz idem 13.1 aj na odbery aj na meranie miminka a +odber na geneton aby som vedela co cakame 🙂 a plus knizku dostanem 🙂 inak ked si to das do pasu v nastaveniach ze cakas miminko hodi ta to do skupiny s kočkami ktore cakaju mimi rovnaky mesiac ako ty 🙂 ty budes srpen alebo zari?
@voskovka Jestli srpen nebo září, to záleží, která kalkulačka na internetu to počítá - jestli podle ovulace nebo poslední menstruace 🙂 Myslím, že se tento týden u doktora dozvím něco přesnějšího 🙂
Ty chceš vědět, jestli to bude chlapeček nebo holčička? My si to necháme jako překvapení 😉
Ok.. 🙂
Ahojte. Chcem sa opýtať že prečo mám v poslednom čase v kostole taký čudný pocit. Neviem ale určitú časť omše musím niečo robiť lebo ma z ničoho nič začne bolieť hlava alebo tak. Doteraz mi nič take nebolo. Prosim poraďte.
Inak ten pocit prestane tak v polovici omše
@janulik2008 ahoj, ja chodím s malým (ten má 1 rok) do sakristie on by vo vnútri nevydržal ale dievčatá mám už väčšie 11 a 9 ročné a tie chodia dnu. No 8 ročné dieťa - ja neviem podľa mňa by už malo vydržať celú sv. omšu.
@voskovka držím palčeky nech to je tá malá princeznička 😉 My to máme opačne najprv dve dievky a potom sa nám podaril chlapček 😉 A tiež som bola strašne zvedavá ale vydržala som do toho 20tt.
@megies777 ... ja som sa zle vyjadrila prepáč ... ona trz už vydrží v kostole v pohode ide na prijímanie tento rok 🙂
Krst Krista Pána B
(sviatok)
Iz 42, 1-4. 6-7
Ž 29, 1a+2. 3ac-4. 3b+9c-10
Refrén: Pán požehná svoj ľud pokojom.
Sk 10, 34-38
Mt 3, 13-17
Otvorilo sa nebo a zaznel Otcov hlas: Toto je môj milovaný Syn, počúvajte ho.

Svätého Štefana, prvého mučeníkaČ
(sviatok)
Sk 6, 8-10; 7, 54-60
Ž 31, 3c-4. 6+8ab. 16b-17
Refrén: Do tvojich rúk, Pane, porúčam svojho ducha.
Mt 10, 17-22
Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom. Boh, Pán, je naším svetlom.