icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

zuzkalenka
23. dec 2013

Svätého Štefana, prvého mučeníkaČ
(sviatok)
Sk 6, 8-10; 7, 54-60
Ž 31, 3c-4. 6+8ab. 16b-17
Refrén: Do tvojich rúk, Pane, porúčam svojho ducha.
Mt 10, 17-22
Aleluja, aleluja, aleluja.
Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom. Boh, Pán, je naším svetlom.

zuzkalenka
23. dec 2013

Prajem Vám požehnané Vianočné sviatky.

voskovka
24. dec 2013

dievcata aj od nas prijmite zelanie vianoc a prezite ich v pokoji s rodinkami 😵

zuzkalenka
28. dec 2013

Svätých Neviniatok, mučeníkov Č
(sviatok)
1 Jn 1, 5 – 2, 2
Ž 124, 2-3. 4-5. 7c-8
Refrén: Naša duša unikla ako vtáča zo siete poľovníkov.
Mt 2, 13-18
Teba, Bože, chválime, teba, Pane, velebíme. Teba, Pane, chváli vznešený zástup mučeníkov.

zuzkalenka
28. dec 2013

A zajtra sviatok svätej rodiny 🙂

Svätej rodiny Ježiša, Márie a Jozefa B
(sviatok)
Sir 3, 3-7. 14-17a
Ž 128, 1-2. 3. 4-5
Refrén: Blažení sú všetci, čo sa boja Pána a kráčajú po jeho cestách.
Kol 3, 12-21
Mt 2, 13-15. 19-23
Vo vašich srdciach nech vládne Kristov pokoj, Kristovo slovo nech vo vás bohato prebýva.

eliskav
1. jan 2014

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli tu je některá, která čeká miminko? 🙂 Já jsem na začátku, v 6.tt, tak hledám, s kým bych to mohla sdílet 😉

zuzkalenka
2. jan 2014

@eliskav ja niesom ale veľmi by som chcela ☹((
ak ti môžem poradiť tak skús pohladať nejaké skupiny určite niečo najdeš 😉

eliskav
2. jan 2014

@zuzkalenka Jak myslíš "nějaké skupiny" ? 🙂

zuzkalenka
2. jan 2014

@eliskav však také že spoločný termín pôrodu alebo ja nieviem určite niečo nájdeš 😉

antoinet
2. jan 2014

@eliskav skupina Maminky katoličky nebo si vyplň profil - termín a region a přihlásí tě to samo.

janulik2008
3. jan 2014

Ja mám otázočku 🙂 chodíte s detičkami do kostola? 🙂 myslím dovnútra. a niektorí majú problém s tým, že napr. dieťa začne "mrmlať" alebo "mrnčí"? 🙂 lebo ja som "strážila" jedno dievčatko (trz má 8) ja som vtedy mala asi 13 a keď som niekedy videla tie pohľady keď malá prišla k nám dopredu si sadnúť že prečo nevie posedieť atď. a to isté je aj trz. chodím na detské omše, keďže sú trošku hlučnejšie a niekedy tí ľudia nevedia čo robiť. samozrejme že tam chodia aj menšie deti ... stáva sa to aj Vám?

janulik2008
3. jan 2014

a nie je nejaká skupina napr. "rimsko - kat. cirkev"? 🙂

eliskav
3. jan 2014

@janulik2008 🙂 Je, ale nějak se mi tu nikdo neozýval... 😉

janulik2008
3. jan 2014

@eliskav a nevieš ako sa do nej "dostať"? 🙂

eliskav
4. jan 2014

dyť to je takhle skupina - římsko-katolická církev ne? 🙂

voskovka
4. jan 2014

@eliskav ja cakam mimco ale uz som v 10tt 🙂

eliskav
4. jan 2014

@voskovka Jo? No tak to nejsme tak daleko od sebe 🙂 Já zítra budu začínat 7.tt a čeká mi první ultrazvuk.. Ale jak tak koukám, ty už jsi zkušená mamča 😉

voskovka
5. jan 2014

@eliskav tak ja uz mam za sebou 3utz prvy na potvrdenie tehu druhy na srdiecko a treti ked som spinila tak mi nasli hematom.... teraz idem 13.1 aj na odbery aj na meranie miminka a +odber na geneton aby som vedela co cakame 🙂 a plus knizku dostanem 🙂 inak ked si to das do pasu v nastaveniach ze cakas miminko hodi ta to do skupiny s kočkami ktore cakaju mimi rovnaky mesiac ako ty 🙂 ty budes srpen alebo zari?

eliskav
5. jan 2014

@voskovka Jestli srpen nebo září, to záleží, která kalkulačka na internetu to počítá - jestli podle ovulace nebo poslední menstruace 🙂 Myslím, že se tento týden u doktora dozvím něco přesnějšího 🙂
Ty chceš vědět, jestli to bude chlapeček nebo holčička? My si to necháme jako překvapení 😉

voskovka
5. jan 2014

@eliskav jasne ze chcem vediet.... ja na nic ine nemyslim ci sa nam ta holka podarila.... ak chces supneme ta ku nam su tam baby co su v 7tt..... lebo pisat o tehu tu v tejto teme nie je asi moc vhodne ked ma iny zamer tato tema 🙂 aby sa tu nezahlcovala stranka zbytocne 🙂

eliskav
5. jan 2014

Ok.. 🙂

smajl1
6. jan 2014

Ahojte. Chcem sa opýtať že prečo mám v poslednom čase v kostole taký čudný pocit. Neviem ale určitú časť omše musím niečo robiť lebo ma z ničoho nič začne bolieť hlava alebo tak. Doteraz mi nič take nebolo. Prosim poraďte.

smajl1
6. jan 2014

Inak ten pocit prestane tak v polovici omše

megies777
11. jan 2014

@janulik2008 ahoj, ja chodím s malým (ten má 1 rok) do sakristie on by vo vnútri nevydržal ale dievčatá mám už väčšie 11 a 9 ročné a tie chodia dnu. No 8 ročné dieťa - ja neviem podľa mňa by už malo vydržať celú sv. omšu.
@voskovka držím palčeky nech to je tá malá princeznička 😉 My to máme opačne najprv dve dievky a potom sa nám podaril chlapček 😉 A tiež som bola strašne zvedavá ale vydržala som do toho 20tt.

voskovka
11. jan 2014

@megies777 dakujem dufam ze nam ju PAN pozehnal 🙂

megies777
11. jan 2014

@smajl1 s takým niečim som sa nikdy nestretla. Buď ma bolela hlava z vydýchaného vzduchu ak bol preplnený kostol alebo z choroby ale len tak z ničoho nič uprostred omše a pravidelne... ee

janulik2008
11. jan 2014

@megies777 ... ja som sa zle vyjadrila prepáč ... ona trz už vydrží v kostole v pohode ide na prijímanie tento rok 🙂

evkasus
11. jan 2014

@smajl1 Ako dlho sa ti to stava? Chodis do kostola castejsie, alebo iba v nedelu?

zuzkalenka
12. jan 2014

Krst Krista Pána B
(sviatok)
Iz 42, 1-4. 6-7
Ž 29, 1a+2. 3ac-4. 3b+9c-10
Refrén: Pán požehná svoj ľud pokojom.
Sk 10, 34-38
Mt 3, 13-17
Otvorilo sa nebo a zaznel Otcov hlas: Toto je môj milovaný Syn, počúvajte ho.

smajl1
13. jan 2014

@evkasus ... ahoj chodim do kostola v nedeľu, vo štvrtok na detske lebo pomaham a niekedy aj cez sviatok. Ale doteraz sa mi to nestavalo. Uz som rozmyslala ze pôjdem na spoveď ci to nepomôže ...
A ako dlho uf mozno tak ani nie mesiac