Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@zuzkalenka
@tibinka22 nádherné 😵 Požehnanú nedeľu aj vám a všetkým ostatným🙂
Prečo ľudia kričia?
Jedného dňa položil učiteľ svojim žiakom otázku: „Prečo ľudia na seba kričia?“
„Kričia preto, lebo si myslia, že ich nikto nepočúva,“ odpovedal nesmelo prvý.
„Nie, kričia preto, aby presadili svoj názor pred inými,“ rýchlo dodal druhý.
„Kričia preto, lebo chcú mať u druhých rešpekt,“ dôrazne poznamenal ďalší.
„A možno kričia preto, lebo sa dali obrať o pokoj, ktorý im teraz chýba,“ povedal napokon posledný.
„Prečo však niekedy kričia aj vtedy, keď s nimi súhlasíme?“ opýtal sa profesor.
A žiaci znovu hľadali odpoveď, ktorá by bola vo všetkých ohľadoch správna, ale márne. Vtedy profesor povedal: „Viete prečo ľudia na seba kričia? Je to preto, lebo keď sa na seba hnevajú, ich srdcia sa od seba príliš vzdialili. A ak sa chcú počuť, musia na seba kričať. Čím sú nahnevanejší, tým silnejšie. Lebo skutočne rozumieť je možné iba srdcom.“
Po chvíli ticha učiteľ dodal: „Všimnite si, čo sa stane, keď sa dvaja ľudia do seba zaľúbia. Nekričia, ale hovoria veľmi potichu. To preto, lebo vzdialenosť medzi ich srdciami je veľmi malá. Niekedy sú si tak blízko, že ani nehovoria, iba šepkajú. A keď je láska najintenzívnejšia, nemusia ani šepkať, stačí, keď sa na seba pozerajú. Ich srdcia si vtedy rozumejú aj bez slov.
To sa deje medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa ľúbia. Úlohou človeka je však lásku, ktorú sa s pomocou milovanej osoby naučí v sebe rozochvieť, rozšíriť na všetkých a všetko, čo ho obklopuje, a čo mu bolo z lásky prepožičané.
Preto keď sa s niekým rozprávate, nedopusťte, aby sa vaše srdcia od seba vzdialili. A keď si s druhým človekom nebudete rozumieť, nikdy nehovorte slová, ktoré by mohli vaše srdcia ešte viac oddialiť. Pretože potom raz môže prísť deň, keď bude vzdialenosť taká veľká, že už nenájdete k sebe cestu späť.
Krásny večer všetkým, musela som sa podeliť... 😉
" Vďaka Ježiš, vďaka za dnešný deň, vďaka Ježiš, s Tebou prežiť ho chcem.. Vďaka Ježiš, že mi lásku dávaš, volám Abba, Abba Otče, Vďaka Ježiš....." - poznáte niekto? Táto pieseň sa páči mojej maličkej, každé ráno s ňou začíname,....
Krásny deň... Ale keď ho budeme prežívať s Ježišom, určite taký bude... "Lebo len ten, kto sa zamiloval do Ježiša, žije sa mu ľahko."
@tibinka22 poznám sme ju spievali nie raz v kostole 🙂
ach to boli časy keď sme ešte chodili na stretká a spievali sme a tak, a teraz nič 😢
@zuzkalenka No ja som sa tiež takto stretávala, viedla birmovancov, spievala v spevokole, ale na dedine odkiaľ pochádzam naša partia sme sa rozpadli, a mladí o to už nemajú záujem...Takže v mojej dedine ani žiaden spevokol nie je, birmovancov pripravoval sám kňaz ako nebolo ich veľa, ale aj tak... Takže asi tak....
Ale tu v meste, býva každú medeľu detská svätá omša tak tie piesne si pripomeniem a sem tam zaspievam... 🙂 🙂 🙂
@tibinka22 to máš fajn. Ja teraz bývam v takom zapadákove že tu máme sv. omšu iba v nedeľu aj to nás tam príde asi 12 ľudí tak o žiadnom spevokole nemôže byť ani reči pretože mladí vôbec nechodia ☹
Ale čo už asoň že nedeľu máme ako sa patrí 😉
Myšlienka dňa:
Keď sa stretnú dve čisté duše zapálené tou istou láskou k Bohu, dokážu zo vzájomného priateľstva získať vzpruhu na napredovanie na ceste k dokonalosti.
Krásny podvečer....
....Iba srdce,ktoré je pokorné dokáže prijať dotyk Boha....... 😵
A inak tie, ktoré ste na FB, ste v skupine .....môj Boh je NAJMOCNEJŠÍ....? Dávajú tam krásne citáty....
@pia22 :Ja mam doma vela knih z tejto oblasti(Secret a tak), moj nazor na nich je velmi pozitivny z toho dovodu, ze sama to mam na sebe odskusane.Ludsky mozog je preskumany tak z 15%.zvysne percenta skryvaju oblasti, o kotrych nemame ani tusenia co dokazu. Myslim si, ze kazdy clovek ma v sebe schopnost pracovat s podvedomim, len vela ludi sa o to nezaujima a netrenuje to. Nase telo to nie je len telesna, ale je to aj dusevna schranka a prave tej dusevnej sa venuje malo pozornosti, hoci telesno a dusevno su navzajom velmi prepojene.silou myslienky sa naozaj dokazu diat zazraky. Od vyliecenia tazkych chorob, cez pritiahnutie si roznych situacii do zivota, tiez sa silou myslienky dokazes napojit na podvedomie ineho cloveka.Vlastne, ked to tak vezmes z krestanskeho hladiska, co je to modlitba? Je to tiez ista forma secretu.Prosis Boha o nieco a v tvojom podvedomi vznika myslienka na danu vec.ak na to upenlivo dlhodobo myslis, stane sa to.Snad preto existuje heslo: Pomoz si clovece, aj Boh ti pomoze....Veriaci sa utiekaju k Bohu, ako k imaginarnej bytosti, neveriaci k sile svojho podvedomia, co je v podstate to iste.
@pia22
aj ja mám veľa podobných kníh a súhlasím s @kostka211, že všetko je zakorenené v našej hlave (podvedomí)..takže nebudem sa opakovať mám taký istý názor ako kostka.
Inak baby- čítali ste niektorá CHATRČ??? Tá kniha mi úplne zmenila nazeranie na Boha..... presne ako to tam niekto ako recenziu napísal...ak nie, odporúčam a môžme podebatovať....
Mám teraz zlé obdobie a moja obľúbená pieseň je: " Hospodin nedá Ti viac, viac než dokážeš zniesť, pretože rád Ťa má... V čase skúšok a bied k nemu obráť svoj zrak, on ruku Ti podá, zo skúšok pozdvihne Ťa a vráti úsmev na tvár, slzu z očí z očí zotrie, duchom svojím občerství, istotu do srdca dá, že nad Tebou vždy bdie...
A preto chváľ Pána, chváľ..aj keď síl na to nemáš, duši Tvojej rozumie, o všetkých trápeniach vie, zlož bremená mu k nohám, on milovať Ťa naučí rozdáva lásku aj tam, kde cit už nestačí...."
Krásny piatok.... 😵
Pozehnanu nedelu vam prajem...a nebojte sa, Boh ja s nami !
Lebo spravodlivý je Hospodin, miluje spravodlivé skutky; úprimní uvidia Jeho tvár. (Zalm 11,7) 🙂
Dnes je: Svätého Lukáša, evanjelistu
(sviatok)
2 Tim 4, 10-17b
Ž 145, 10-11. 12-13b. 17-18
Refrén: Tvoji svätí, Pane, oznamujú slávu tvojho kráľovstva.
Lk 10, 1-9
Aleluja, aleluja, aleluja.
Ja som si vás vyvolil zo sveta, aby ste išli a prinášali ovocie a aby vaše ovocie zostalo, hovorí Pán.
Streda 29. týždňa v Cezročnom období
alebo Svätých Jána de Brébeuf a Izáka Jogues, kňazov, a ich spoločníkov, mučeníkov
alebo Svätého Pavla z Kríža, kňaza
(ľubovoľná spomienka)
Rim 6, 12-18
Ž 124, 1-3. 4-6. 7-8
Refrén: Naša pomoc v mene Pánovom, ktorý stvoril nebo i zem.
Lk 12, 39-48
Aleluja, aleluja, aleluja.
Bdejte a buďte pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej neviete.
Halo!!!!! Baby kde ste???
Je mi tu smutno 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@zuzkalenka Ja som tuuuuu....... A už mávam vianočnú náladu, už aj Tichá noc sa niesla naším bytom.... s malou sme si pustili 😅 😅 😅 😀
@zuzkalenka aj ja som tu 😉
@tibinka22 tiež sa začínam predvianočno-vianočne ladiť 😀 Aspoň nevnímam toto škaredé a upršané počasie.
Včera keď sme sa večer modlili, tak nás drobec celý čas bozkával po zopätých rukách zatiaľ čo my sme odriekali modlidbu. Ale tú najkrajšiu ďakovnú aj tak prednieslo naše dieťatko, aj keď bez jediného slova, ale robil to s takou láskou, že určite išla rovno do neba 😵
„Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie.
Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!
Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“
Ak niekto vypustí vtáka z ruky (už ho viac nemá), tak ani ty viac nechytíš blížneho, ak si ho opustil. (Sir 27,21
Zhliadni na mňa a vyslyš ma, Pane, Bože môj, *
daj svetlo mojim očiam, aby som v smrti nezaspal,
aby nemohol povedať môj nepriateľ:
„Premohol som ho;“ *
aby tí, čo ma sužujú, nezajasali, že som upadol.
Lenže ja dúfam v tvoje milosrdenstvo, †
moje srdce sa teší z tvojej pomoci. *
Budem spievať Pánovi, že ma zahŕňa dobrodeniami.
Ahojte,baby....prosim vas,viete mi poradit nejaku detsku krestansku poeziu pre deti,?maju to na sutaz...Slovo,bolo u Boha....velmi krasne dakujem 😵 😵 😵
ahoj neviem či je to to čo hľadáš ale skús pozrieť tu http://www.kumran.sk/deti-dospievajuci-basnicky...
@zuzkalenka dakujem ale ja potrebujem,nejaku hotovu poeziu alebo prozu,kt.by sa naucilo 8 rocne dieta naspamat-nieco,co je vhodne na tu sutaz 🙂
http://janbari-verse.webnode.sk/poezia-pre-deti/ a s tohto niečo?
@zuzkalenka si poklad....dakujem ti za ochotu a cas 🙂
nieco jej vyberiem 🙂 🙂 🙂
ešte aj tu pozri http://www.diskusneforum.sk/tema/krestanska-poe...
@mimomu nemáš začo rada pomôžem ak viem dúfam že niečo pekné nájdeš 😉
@zuzkalenka ten druhy link som nasla aj ja...ale ono by to malo byt od nejakeho autora,nie vlastna tvorba
ten prvy je fajn,ale je tam malo krestanskeho 🙄

@zuzkalenka nádherný príbeh....
Aj ja všetkým prajem požehnanú nedeľu...
a citát nie len pre dnešný deň:
Christian Morgenstern :
"Vždy sa pýtaj, či by takto robil Ježiš. To stačí." 😵 😵 😵