Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@katja78 To jsem nechtěla, přilévat olej do ohně ještě diabetikama 🙂 Ale myslím, že základní kámen úrazu je v tom, že lidé míchají dva druhy diabetiků dohromady, přitom diabetes 1. a 2. typu je zcela odlišný. Diabetici 1. typu skutečně mají často hypa. Je to paradox, ale čím lepší kompenzace, tím větší náchylnost k hypům a tím menší rozlišovací schopnost ho včas odhalit. Zatímco diabetici 2. typu, kteří na inzulínu z velkého procenta nejsou a musí vše kompenzovat dietou, mají problémy opačné a vždycky před kontrolou hasí hyperglykémie.
ahojte dievcata, citam vas poctivo od prvej strany, zo zaciatku to bola diskusia plna pokoja, bola som rada, ze som vas objavila, pretoze pre mna je toto obdobie dost zlozite, plne hladania zivej viery a otazok o zmysle nasho manzelstva 😕
len cim dalej citam, tym sa viac zamotavam a uz ani sama neviem, cia som 😔 tema sa nam uplne specifikuje na "obhajobu" a "obzalobu" katolickej cirkvy...su to vsetko velmi zaujimave veci a mnohokrat sa pozstavim nad tym, ake ste scitane a aky mate prehlad, sama pred sebou sa hanbim, ze tak malo viem o rkc 😕 😕
ale mozno by sme mohli obohatit tuto temu aj svedectvami o viere, o obrateni, o skutkoch ducha svateho na nas, ake knihy citate, z akych zdrojov cerpate...takymi vecami z bezneho zivota...budem rada 😉 a dakujem 😉
@mizulienka paci sa mi tvoj navrh a dufam, ze trosku zmeni tuto temu ...
Len dufam, ze sa bude dat prejst z tej bojovnosti k zdielaniu sa...
@mizulienka 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 hovoríš mi z duše
Prepáčte mi, žienky, že som ešte nezareagovala na tú zmenu témy, ale v žiadnom prípade nemám pocit, že by sme sa niekedy s vejulou rozprávali nejakým bojovným štýlom. 🙂 😉 Teším sa však aj na to zdieľanie. 😎
@mizulienka deti na sv. omšiach - no u nás je to tiež niekedy o držku - Katka 7r. sa stále pýta kedy bude koniec, a že ju bolia nohy, a brucho - ale musí vydržať. Filip bude mať 3 roky, v každej ruke autíčko - niekdy lepšie - niekedy horšie. Ale chodíme celá rodina a ked sa to nedá vydržať a Filip už dosť vyrušuje, tak s ním vybehneme vonku - ja alebo manžel alebo najstaršia dcéra. Môj názor je:
1. sv. omše aj s malými deťmi - musí to byť pre deti úplne prirodzené, že k nedeli patrí sv. omša - aj v lete - aj v zime, aj ked svieti slnko - aj ked padá sneh. 🙂
2. Ak nechodí jeden z rodičov - časom si dieťa začne uvedomovať prečo ono musí a tento rodič nie.
3. Mnoho kňazov tvrdí, že im deti pred oltárom nevadia, horšie to znášajú starší občania 😀 😀
tak som rada, ze suhlasite 😉
mozno by som mala zacat prva, ked som to uz navrhla 😉
od malicka sme boli vedeni chodit do kostola, modlit sa, ale tym klasickym sposobom, nebola to taka ziva viera, skor naopak...chodilo sa do kostola, ale skutek utek 😖
takze ja som vo viere iba tak prezivala...az spoluziak na vyske zmenil moj pohlad na vieru, bol mily, slusny, velmi napomocny ostatnym,jednoducho mal v sebe akusi auru dobra...tam som nejako zacala hlbsie uvazovat o viere a aj som zacala vieru trocha viac prezivat...
ale potom som stretla muza, zalubili sme sa 😉 muz nie je veriaci, ale vtedy som to nepovazovala za az take dolezite 😖 😖 A tak ja som popri nom dost "zlenivela" vo viere, stale som ju citila, ale nikdy som na "TO" nemala cas, strasne 😖 az teraz som sa odhodlala, ze to uz tak nechcem nechat...aj kvoli tomu, ze mame problemy v manzelstve 😖a vnutorne citim, ze bez ozajstnej viery a bez Boha to dalej nepojde 😉
takze ja som len uplna zaciatocnicka hladajuca pomoc, pokoj duse a velmi napinam usi, aby som pocula, ake je moje poslanie a miesto pri mojom manzelovi 😉
modlim sa za to, aby som to nasla a zistila 😉
uff ale riadny odstavec, dufam, ze vas nebudem nudit 😉
@anibas dakujem za reakciu 😉
1. aj mne pride prirodzene, ze deti od malicka berieme do kostola,nejde o to, ucit ich chodit do kostola, ale malo by to byt pre nich uplne prirodzene, ze sa ide do kostola, ved sme veriaci
2. viem, ze raz urcite pride otazka tipu a preco tatik nechodi do kostola a ja musim???
k tej 3-ke mam osobny zazitok ako reagoval knaz na omsi 😉 mal kazen o moralnych zasadach a o tom, ze na dieta treba bt prisny a dosledny a ze nam uvedie priklad 😉 😉 ze ked je dieta velmi zive a vyrusuje v kostole, ze mamicka s nim nemusi chodit do kostola za kazdu cenu, ze s nim moze ostat doma a nebude mat hriech....ze predsa sa nemozme dovolit dietatu terorizovat okolie v kostole...
Pondelok 17. týždňa v Cezročnom obdobíZ
alebo Svätého Petra Chryzológa, biskupa a učiteľa CirkviB
alebo Blahoslavenej Zdenky Schelingovej, panny a mučenice (pre rehoľné sestry Svätého Kríža)Č
(ľubovoľná spomienka)
Jer 13, 1-11
(Ž) Dt 32, 18-19. 20. 21
Refrén: Opustil si Boha, svojho stvoriteľa.
Mt 13, 31-35
Aleluja, aleluja, aleluja.
Otec nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia.
TROJDNIE S BLAHOSLAVENOU ZDENKOU28.07.2012 15:00 - 30.07.2012 17:00
Miesto konania: Nemocničný kostol Sv. Kríža, Bratislava, Podunajské Biskupice
Milosrdné sestry Svätého kríža Vás pri príležitosti liturgického sviatku blahoslavenej Zdenky srdečne pozývajú na spoločné slávenie trojdnia
do Kostola v Podunajských Biskupiciach od 28. – 30. júla 2012
s nasledujúcim duchovným programom:
SOBOTA 28. 7. 2012
15.00 hod. – Prednáška ThDr. Gabriel Brendza, PhD.
16.00 hod. – Svätá omša
NEDEĽA 29. 7. 2012
9.30 hod. – Duchovný program
10. 30 hod. – Slávnostná svätá omša na priestranstve v areáli nemocnice
Hlavný celebrant doc. Jozef Haľko, PhD., pomocný bratislavský biskup
PONDELOK 30. 7. 2012
14.45 hod. – Krížová cesta s blahoslavenou Zdenk
16.00 hod. – Svätá omša: prof. Tadeusz Zasepa PhD., rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku
Viem že už sa to pomali končí ale tú sv. omšu možno ešte Ružomberčianky stihnete 🙂
@mizulienka ak sa ťa dotkli moje slová "učiť dieťa chodiť do kostola", tak si si ich asi zle vysvetlila 😉
ja som reagovala čisto na tvoj konkrétny problém so synom 😉
ja totiž osobne taký problém nemám, moje deti chodili do kostola v podstate od narodenia, od perinky-ešte pred krstom. ale zas-ony boli a sú neskutočne pokojné, vydržia aj veľkonočné obrady, niekoľkohodinové primičné sv. omše-až ich všetci obdivujú 😉
ale každé dieťa je iné. mne osobne neprekážajú ani tie, čo vyrušujú-veď sú v dome svojho Otca. a prečo by malé dieťa v dome svojho Otca sa nemohlo správať aj inak 😉 pokiaľ to nechápe 😉
ak to zoberieme striktne-nemalo by rušiť ani nepokojné dieťa ostatných veriacich-podľa nejakého príbehu, presne nepamätám,o kom o čom,len že niekto si vyberal rehoľu podľa toho,ako sa vedia ľudia - predstavení pri modlitbe sústrediť. chodil po chrámoch a búchal palicou o zem-všade sa modliaci otočili, až v jednom chráme sa modliaci neotočil, nenechal sa rušiť a ani nebol zvedavý na ruch. a tam hľadajúci zostal. fakt neviem presne,o aký príbeh ide, preto len moje prerozprávanie 😉
@macamac vobec sa ma to nedotklo, ja som to zobrala ako radu od teba, nic zle v tom nebolo 😉 a som vdacna za kazdy nazor, reakciu, ktore vyvolaju moje otazky 😉
tak to tvoje deti obdivujem, vazne...myslis, ze to je tym, ze chodili do kostola stale, alebo to je jednoducho povahou dietata?
mam znamych, prvy syn im vydrzi omsu bez jedineho slova, druhy zasa nevydrzi v kostole ani 2 minutky bez slova 😉 ale on je taky zivan, zlaty 😉
joooj, ospravedlňujem sa aj ja, že zbytočne vírim nepokoj 😔 niekedy mi nedá, ak mám silný pocit, že musím brániť Cirkev, kam patrím 🙂 budem sa snažiť viac 😅
@mizulienka podla mna je to o povahe a temperamente dietata... dcera chodila s nami na sv. omsu od malilinka a v pohode... maly ma 4 a doteraz to nezvlada.... a proste to rusi ja chapem aj inych ludi ... tak chodime na striedacku a pustam mu doma sv. omsu z luxu... popri hre... a co mam zname tak podobne niektore deti vydrzia a niektore nie... aj medzi surodencami ....
@macamac @maznacik007 tak - tak každý sme iný 😉 😉
@katja78 @macamac @mizulienka
Ale zase na druhej strane som rada, ze tu taka diskusia existuje - aj ked to nie je pre vas lahke, ze nam musite odpovedat na nase pochybovacne otazky 🙂 Ale velmi si to cenim, ze stale predsa len odpoviete a pre inteligentnych ludi je to urcite prinosne, ked mozu podiskutovat o protichodnych nazoroch a cenim si, ze ste nas odtial este nevykopli 🙂
Ja nie som veriaca, aj ked som samozrejme ako klasicka slovenks - pokrstene, prve sväte prijimanie, birmovka.....ale stylom, ze to "sa tak robi" tak to mam absolvovane aj ja. Nie som veriaca ani stylom "verim ale nechodim do kostola", mala som s tym problem, lebo hnevaju ma sice aj veriaci a cirkev, ale hnevaju ma aj ludia, co si na svoju vieru spomenu len ked im je tazko a potrebuju mat pocit, ze ich niekto ochrani - viem, ze aj taki maju u boha svoje miesto, ale mne sa toto ucelove spravanie voci bohu proste nepaci, necitim to tak a preto som sa rozhodla, ze nechcem mat boha "po ruke" len ked mi je tazko a inac mi bude lahostajny. Som krstnou mamou dvom detom, ale kedze som chcela byt absolutne ferova, ako prvu vec som tym rodicom povedala, ze nemozu so mnou ratat co sa vychovy ku krestanstvu tyka, lebo jednoducho boha klamat nebudem, ked neverim, tak sa nebudem hrat na to, ze verim. Beriem to ako klamstvo a neuctu voci bohu.
A mozno sa ma opytate, ze ako mozem hovorit tak protikladne "neverim ale boha si ctim a nechcem ho klamat". No neverim v neho, ale verim, ze druhi v neho veria a mam uctu k ic predstave ci viere.
Takze chcela som vas podporit, ze vasa snaha o diskusiu s nami "inostrancami" nie je zabity cas 😉
Moje deti tiež dosť vyrušovali, niekedy sme ostali vonku a ak sa dalo, šli sme do miestnosti pre malé deti.
V súčasnosti sú už v tinedžerskom veku. Chceli by chodiť s kamarátmi do kostola, ale záleží mi na tom, aby sme chodili naďalej ako rodina. A chápu to 😵
Chcem sa s vami podeliť o jeden krásny moment. Pred dvoma rokmi som si všimla, že syn ( vtedy mal 15) pred jedlom sa prežehnával (potajme). Nebolo to u nás zvykom. Postupne sme to zaviedli a teraz som šťastná, že pred jedlom sa pomodlíme a požehnáme pokrm. Je to krásne, že nielen deti sa učia od rodičov, ale aj my od našich detí. 😵
@alenka600 urcite to nie je zabiti cas, ze sa tu stretli obidve strany...ba prave naopak, pre mna citanie oboch nazorov bolo velmi obohacujuce, ozaj nuti clovea zamysliet sa nad jednou aj nad druhou strankou veci...takze aj ja dakujem, ze ste ostali a diskutujeme 😉
chcela som napisat "zabity" 😉
@alenka600 - vďaka za úprimné slová 🙂 nedávno sa mi v rodine stalo, že jeden jej člen, ktorý je s vierou na tom podobne ako Ty (krst, 1.sv.prijímanie, birmovka), nado mnou krútil hlavou, že načo vôbec chodím do kostola, že si žijem v akomsi sebaklame 😅 😔 určite živá viera, osobný vzťah s Bohom je veľký dar od Neho. A ak ho nemáš, treba oň prosiť. O modlitbe, viere a prosbe píšu evanjelisti viac ako hojne:
- príbeh o rímskom stotníkovi, ktorý prosil za svojho chorého sluhu: (Matúš 8, 6-10)
"Pane, sluha mi leží doma ochrnutý a hrozne trpí."
On mu povedal: "Prídem a uzdravím ho."
Stotník mu odpovedal: "Pane, nie som hoden, aby si vošiel pod moju strechu, ale povedz iba slovo a môj sluha ozdravie.
Veď aj ja som podriadený človek a mám pod sebou vojakov. Ak daktorému poviem: "Choď!" - ide; inému: "Poď sem!" - tak príde; a svojmu sluhovi: "Urob toto!" - on to urobí."
Keď to Ježiš počul, zadivil sa a tým, čo ho sprevádzali, povedal: "Veru, hovorím vám: Takú vieru som nenašiel u nikoho v Izraeli."
- alebo Marek 11, 22-26:
"Ježiš im na to povedal: "Majte vieru v Boha.
Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: "Zdvihni sa a hoď sa do mora," a vo svojom srdci nezapochybuje, uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to.
Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať.
A keď vstanete modliť sa, odpustite, ak máte niečo proti niekomu, aby aj vám váš Otec, ktorý je na nebesiach, odpustil vaše hriechy."
Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy."
- alebo Matúš 7, 7-12:
"Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám!
Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.
Alebo je medzi vami človek, čo by podal synovi kameň, keď ho prosí o chlieb?
Alebo keby pýtal rybu, čo by mu dal hada?
Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia.
Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. Lebo to je Zákon i Proroci. "
Prajem Ti zo srdca dar živej viery v živého Boha 😵
@lucka_220809 29. júl o 08:21
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Teda Pan Boh nam asi naozaj podla teba odpusta hriechy velmi podmienecne, resp. vobec, ked si kazdy musi vsetko odcini sam aj tak, alebo zanho jeho rodina v neskorsich pokoleniach. Premyslam, naco ten Kristus vlastne zomieral a ake hriechy to na kriz vynasal...
je to v písme...nie je to podľa mňa
😉
,,,,Exodus 20,1-17:
Potom Boh hovoril všetky tieto slová:
"Ja som Pán, tvoj Boh, ktorý ťa vyviedol z egyptskej krajiny, z domu otroctva. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa! Neurobíš si modlu, ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou! Nebudeš sa im klaňať, ani ich uctievať, lebo ja, Pán, tvoj Boh, som žiarlivý Boh, ktorý tresce neprávosti otcov na deťoch do tretieho a štvrtého pokolenia u tých, čo ma nenávidia, milosrdenstvo však preukazuje až do tisíceho pokolenia tým, čo ma milujú a zachovávajú moje príkazy. ""
29. júl o 12:37
,,a co je na yoge zle? ako moze skodit dusi?? ""
je to proti prvemu prikazaniu...uz vyssie som skopirovala stat z biblickej knihy Exodus 20..co o tom hovori pismo...
hriechy proti prvemu prikazaniu su trestane do tretieho-stvrteho pokolenia...
V dnesnej dobe .....prejavuju sa psychickymi problemami...tieto vychodne maditacie a cviky ,stimulacia energetickych bodov atd to je vsetko poriadne sarlatanstvo...s vierou v Boha nezlucitelne
🤐
je to ako klanat sa zlatemu telatu...
😖
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nejako sa mi ta evanielicka cirkev zda omnoho povedzme cistejsia ako rimsko -katolicka... ""
no nie som si celkom ista...aj keď evanjelikov ,ktorých poznam mam veľmi rada
😉
☹
Nemecko: Lesbická farárka bude mať dieťa
Frankfurt am Main/Darmstadt, 21.2.2012 (kath.net/idea) 015 043 – Nezvyčajné tehotenstvo spôsobilo rozruch vo verejnosti v Nemecku. Lesbická farárka žijúca v zaregistrovanom partnerstve s političkou, bude mať o 4 mesiace dieťa. Eli Wolfová (46), vedúca Ženského centra Evanjelickej cirkvi v Hessensku a Nassau žije od r. 2002 so štátnou sekretárkou ministerstva zdravotníctva a emancipácie v Nordrhein-Westfálsku, Marlis Bredehorstovou (55). Tá je členkou strany „Bündnis 90/Die Grünen“. Dieťa bolo počaté umelým oplodnením. Ich „láska na prvý pohľad“ sa začala v r. 1997 na narodeninovom večierku, ako povedali ženy pre noviny Bild. Po pôrode zostane Eli Wolfová na materskej dovolenke a odsťahuje sa do Kolína, kde majú spoločný byt. Bredehorstová oznámila, že skráti pracovné tempo 16 hodín denne, aby „mala voľný čas pre ženu a dieťa“. Skĺbiť rodinu a zamestnanie patrí k úlohám jej ministerstva. Ženy hovoria, že sa vraj stretávajú vo svojom okolí s pozitívnymi reakciami. A farárka dodáva: „Vo svojej cirkvi prežívam čistú radosť.“
okrem toho je ich tiež toooooolko denominacii že si dovolim tvrdiť že tiež su veľmi NEjednotní!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,http://www.evanjelik.sk/node/137
..co je tam zle podla Teba?
"
Podla mna toto, ale ja nie som teolog...ak chapem odpustky ako spoved a rozhresenie, nie ako zaplatenie za spoved...
s tym platenim to mal Luther svatu pravdu ..to je hanebnost/bola/
ale celkom zrusil spoved ...na to nemal pravo
"36. Každý kresťan, ktorý pociťuje pravú ľútosť nad svojimi hriechmi, má úplné odpustenie trestu aj viny, ktoré mu patrí aj bez odpustkov""
v pisme sa pise„Prijmite Ducha Svätého. Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané“ (Jn 20,22-23).
to boli slova Ježiša apoštolom...
Ježiš je viac ako Luther...
😉
ooops tak teraz som citala ze to sem uz dala evasus
29. júl o 18:13 •
sorry ze opakovanie ..inac este k Evanjelikom...Ak niekto máte vysvetlenie , prosím napíšte prečo vyhodili Knihu mudrosti a Knihu Sirachovcov z Biblie???
Také hodnotné a výstižné knihy?????
@mizulienka podla mna netreba deti nutit ale takisto im prilis nechavat v tomto veku slobodu rozhodovania...ja som to skusala s detskymi omsami...tam mi pol omse posedeli...potom zacali behat po kostole...tak sme museli vyjst von...stale o kusok viac vydrzali a hlavne neboli same co vyrusovali...kto ma deti ten to pochopi kto nie...bude sa pohorsovat....
nemala som to rada ...na jednej strane vravel Ježiš ,,Nechajte maličkých prísť ku mne..."
Na druhej strane je pohoršovanie ľudí v kostole hriech... 😕
Tak kde je ten stred???
@inkinka 29. júl o 11:14...............nejednota v cirkvi je na jej oslabenie...je to dielo niekoho zleho...
to je rétorika 16. storočia, vtedy vyhlasovali Luthera za diabla, o jeho ženu, bývalú mníšku sa tiež dobrým slovom neobtreli a ich deti mali byť diablovým semenom
středověk neskončil, středověk trvá...
https://www.youtube.com/watch?v=tYO8V5U8t2s """"""""""""""""""""""""
Jasne .....ved čierni alebo padli anjeli ...to znie moderne...niekto zlý to je staromodne.....hovorit o 😒 diablovi je prezitok????
Strozakonni Amoncania tiez bjovali s Izraelitmi...presvedcili sa ze Jahve je silnejsi ako Amon....Boh je silnejsi ako padli anjeli..
Je Budha podla Teba Boh?
Podla mna nie...
http://jezismaria.ic.cz/jezis_maria_subory/Bozi...
,,,,,,,,,,,,Teraz si premietni Pismo a porovnaj, kolko z veci, ktore uci katolicka cirkev, sa tam nenachadza a ktore vznikli vselijako pofiderne "
Aj ty sama si dala jeden príklad a to ten o Máriiných rodičoch, v Biblii sa nikde nespomína, že by jej matka bola neplodná, ako prameň beriete evanjelium podľa Jakuba, ktoré ale katolícki kresťania nezahrnuli do "výberu" , je to nekonzistentný prístup, čo sa nám hodí, berieme, to ostatné je apokryf... """"""""
Neviem co je ??vselijako pofiderne"
Toto ak by som stavala za dovod...ze nieco nemam vysvetlene a nerozumiem...
tak fakt nechodim do kostola...
ide o Tvoj vztah k Bohu ...precitam si aj protoevanjelium..alebi ,,apokryf" ako pises ,
precitala som si uz pozmenenu evanjelicku bibliu...
precitaj si ..aj Ty...ak chces... odpovede su v katolickom katechizme...
To je hlas Ducha sväteho...pre toho kto veri...
. Ak veris Bohu ...budes respektovat svoju cirkev...je to take cosi ze to ide s Tebou automaticky...
jeden farar mi vravel ze podla neho nebo ani ocistec nie je ...aj peklo si tu ľudia robia sami už na zemi...
iny zasa povedal ze ze sme spolu so svatymi v nebi a s dusami v ocistci,,,,jedno telo""
ja keby som toto dennodenne riesila...tak uz Neverim!!!
Nikto to nevie ...toto vie len Boh.
Verim Bohu....niekto to krasne poznamenal ze ma plan spasy so vsetkymi...
ano zasa to hovori aj evanjelium....Jn 10:16 Mám aj iné ovce, ktoré nie sú z tohoto ovčinca. Aj tie musím priviesť a budú počuť môj hlas; a bude jedno stádo a jeden pastier. ""
Tým jasne Ježiš povedal že nerobí rozdiely medzi národmi...
Príkladom je také Mexiko...dnes má
89%katolíkov...
,,,,,,,,,,,,V roku 1531 (dnes je 480. výročie) sa na vŕšku Tepeyac v Mexiku zjavila Panna Mária chudobnému 57-ročnému domorodcovi Juan Diegovi.
Reformáciou v Európe v tom čase stratila Cirkev päť miliónov katolíkov. Za niekoľko rokov tento počet nahradilo vyše deväť miliónov obrátených Aztékov v Mexiku. Na tom má veľký podiel naša nebeská mama Mária. Protestanti sa jej tak nejako zbavili, už ju nepotrebovali. U nich to platí aj dnes. My si ju však vážime a prosíme ju o pomoc v našich potrebách. Mária však aj na ďalej zostáva matkou všetkých ľudí. Jej materinské srdce je otvorené pre všetkých ľudí žijúcich na zemi. Ona je novou Evou, ktorej potomstvo rozšliape hadovi hlavu.
Keď sa bližšie pozrieme na roky 1530 a 1531, z poznáme niečo zo stratégie Pána dejín. Stratu duší v Starom svete nahradí krst miliónov v Novom svete. V Európe bolo napätie a rozdelenie Cirkvi. Nastalo smutné obdobie. Nikto ani len nemohol tušiť aká radostná správa príde z ďalekého Mexika. Ľudia neboli tak rýchlo informovaní, ako je tomu dnes.
Je krásne, že Mária v Mexiku odstránila aztécky kult hada… , ale smutné je to, že v Európe sa mnohí začali k nemu plaziť a približovať.""""
Myslim si ze clovek svojou labilitou a nestalostou lahko zide z cesty...
aj takato tolerancia k inym nabozenstvam moze mat svoje uskalia....nebranim inemu v presvedceni,ale odkedy viem o vychodnych nabozenstvach svoje...uz k nim nie som otvorena...
Nemusi ale moze 😢 to byt fakt prezlecene zlo!!!!
@olejka ani ja neviem, ako je to pofiderne, spytaj sa lucka_220809 ,9:35 ona to spomina, ja nie 😉 ale koho sa mas spytat na Budhu , to si uz naozaj nespominam, urcite nikde netvrdim, ze Budha je Boh, ani ho tu nikde nespominam 😕
Inak priznam sa ti, nedocitala som tvoj prispevok, je tak divne strukturovany - neviem, co je citacia a koho citacia (kedze nie vzdy moja, ale na mna sa obracias), co je tvoj komentar, co nove myslienkove odbocky a vsuvky a kedze si nemozem a ani nechcem pamätat, co tu kto tyzden dozadu napisal a ako to na seba nadväzuje, stracam sa v tom a rozuzlovat to nebudem.
@olejka hm...neviem , ci je yoga nejakou modlou....ved ked cvicis, tak nechapem , aky je s tym problem....aj akupunktura je zla podla Teba??lebo je tiez vychodnou filiozofiou , stara niekolko tisic rokov a pomohla aj mne...aj vela ludom....zacala som to studovat v ramci terapii bolesti u chronicky chorych pacientov...zatial mam bohuzial len rok za sebou....
Nahodou to , ze evanjelicka fararka zije v nejakom zvazku partnerskom a bude mat dieta po IVF nevidim ako problem..vsak nikomu tym neskodi, otvorene sa k tomu priznava ( sice pre mna je tiez divna homosexualna orientacia, ale je stara 1000-ce rokov....a vsak nech si ti ludia ziju ako chcu, kym druhym zle nerobia).....Ovela horsie a navyse este aj pokrytecke je napr.toto:
http://m.tvnoviny.sk/bin/mobile/index.php?artic...
ked uz chceme vyberat clanky kto je horsi a kto lepsi...
no to je tazko s ludmi ako Ty diskutovat, lebo Ty zrejme necitas aj ine veci, len tie , co pan farar v kostole povie....a slepo tou vstetkemu aj veris.....a o to vlastne cele storovia cirkvi ide, udrzat si ludi( aj za cenu nevedomosti)..
to je jedno vlastne...kazdy nech veri , comu chce.🙂....
myslim , ze cirkev sa sama pochova casom svojimi cinmi, ktore nic s Bohom spolocne nemaju
a toto je k tym psychickym problemom....sem doviedla slepa viera moju kamaratku, vysokoskolsky vzdelanu zenu...je to klasifikovane psychiatrom ako religiozne bludy...v 30 sa nikam nepohne, nemoze ani pracovat a neviem , ako to s nou pojde dalej...je vela takych pribehov, ktore velmi zle skoncili...
,,..... , ahoj, viem aké sa ti to môže zdať, čo ti tu pošlem, ale prosím ťa sprav si dajaké zásoby ja tie posolstvá sledujem už roky, a vedela som, čo má prísť, teraz to graduje a ide do tuhého
: - Tretia svetová vojna —
Moja vrúcne milovaná dcéra, musím ťa informovať, že vo svete sa chystá prepuknúť tretia svetová vojna.
Ako môžeš vidieť, v toto ráno Mi tečú slzy.*
Chystá sa byť otvorená Druhá pečať tak, ako bolo predpovedané evanjelistom Jánom v Knihe Zjavenia.
Začne to v Európe.
Príčinou toho bude váš bankový systém a opäť raz bude – ako tomu bolo v minulosti už dvakrát – do tejto tragédie zapojené Nemecko.
Keď to prepukne, bude to hlavne kvôli záchrane ekonomiky, Grécko postihne katastrofa, ktorá bude mať veľký dopad na Francúzsko.
Bude do toho zapojený aj Stredný východ vojenským konfliktom Izraela s Iránom ,Sýria zohrá dôležitú úlohu pri páde Egypta.
Dcéra moja, zobudil som ťa, aby som ti to povedal, nie však preto, aby som vás vystrašil, ale aby som vás v tomto čase vyburcoval k naliehavejším modlitbám za Európu.
Kvôli vojne a nedostatku peňazí bude väčšina úrody zničená a to povedie k otvoreniu tretej pečate, ktorá znamená hlad.
Toto je dôvod, prečo teraz na všetky Božie deti nalieham, aby ste sa pokúsili urobiť si zásoby zo sušených a trvanlivých potravín na obživu vašich rodín. Je dôležité pestovať si vlastné plodiny, pokiaľ vám to je možné.
Pritom však nezabúdajte, že modlitba dokáže zmierniť veľa z tohto utrpenia.
V dôsledku tejto vojny dôjde k tomu, že moja katolícka Cirkev na zemi bude v mene zjednocovania vtiahnutá do jednej svetovej cirkvi.
Dcéra moja, uvedomujem si, že táto správa môže spôsobiť šok, ale pamätaj si, že Pečať živého Boha a modlitby budú mojich nasledovníkov ochraňovať.
Vy, moje deti, zvyšok mojej Cirkvi, prežijete, aj keď to nebude ľahké.
Kvôli vášmu kresťanstvu budete trýznení, no nikdy Ma nezapriete ani nezavrhnete.
Keď sa tieto proroctvá naplnia, celý svet uverí v tieto posolstvá. Potom už nebude žiadnych pochybností.
Začnite s vašimi prípravami včas, pretože deň pádu Európy už nie je ďaleko.
Váš Ježiš
Moja dcéra,
je dôležité, aby všetci, ktorí veria v pravdivosť svätého slova, ktoré je teraz dávané svetu, zotrvávali v pokoji.
Vašou povinnosťou je reagovať na pokyny môjho milovaného Syna. Modlitba a dôvera v môjho Syna vás privedú k vašej spáse.
Dar Pečate živého Boha bude vašou najväčšou ochranou v čase vojny a konfliktov.
Keď sľúbite vernosť Bohu Otcovi tým, že prijmete tento nezištný dar, tak zostanete slobodní.
Nikdy nezabúdajte na silu modlitby a to, ako dokáže zmierniť dopad týchto udalostí.
Žiaľ, mnohé z týchto udalosti musia nastať, pretože boli predpovedané.
Deti, vyzývam všetkých tých, ktorí majú úctu ku mne, vašej Blahoslavenej Matke, aby pochopili, že toto je volanie z neba.
Všetci moji vizionári vo svete dostanú pokyn, aby sa modlili za odvrátenie nebezpečenstiev, spojených so svetovou vojnou.
Musíte vytrvať vo svojom utrpení a ponúknuť ho ako dar Bohu Otcovi.
V tomto čase je dôležité, aby ste sa každý deň modlili môj svätý ruženec bez ohľadu na to, k akej kresťanskej Cirkvi patríte.
Je potrebné, aby ste sa ho modlili, pretože ponúka ochranu tým národom, ktoré sa ho denne a vo veľkom počte modlia.
Modlite, modlite, modlite sa v tomto čase za Európu a obracajte sa na môjho Syna a proste Ho o silu, odvahu a vytrvalosť, ktoré potrebujete, aby ste si zachovali vašu dôveru v Boha.
Vaša milovaná Matka
Kráľovná neba a zeme
Matka Spásy
keby si chcela vedieť viac, tak na
http://jezis-kristus-varovanie.webnode.sk/
..
Ahojte, už som tu 🙂 Aj keď viem že nie je príliš vhodné teraz pridávať môj siahodlhý príspevok k umelému oplodneniu, diskusia sa už dostala niekam inam, zareagujem na vaše posledné príspevky 🙂

@linda81 - plusku nepovažujem za dôveryhodný zdroj informácií. Prepáč, som aj zabudla, že každú zostavu na katasterportali si musíš vytvoriť sama, na vlastnom kompe, linky nejde otvárať, vzhľadom na to, že je to šifrovaná stránka.
Biskup Bezák naznačuje nejaké fakty, ale nikde sa nepíše, že aj keď si (možno) Sokol nechal peniaze v šuplíku, že ich zneužil., Dokonca ani ten súd, na ktorom svedčil Bezák proti nemu (Sokol vs. .týždeň), nič nedokázal, rozhodnutie sudkyne bolo viac ako prapodivné:
"Sudkyňa Jana Hanzlíková v zdôvodnení svojho verdiktu uviedla, že ak je možný dvojaký výklad určitého tvrdenia, ktoré sa týka verejného záujmu, malo by sa vykladať v prospech slobody prejavu.
Zdôraznila, že stále prebieha transformácia slovenskej spoločnosti, čo si vyžaduje prísnejšiu ochranu slobody prejavu." ... vlastne tým len potvrdila, že novinári si môžu vymyslieť bársjakú kačicu, ale stíhaný za to byť nemôžu, ani keď sa dokáže, že to pravda nie je, lebo veď sloboda prejavu..... 🙄
Sokolov advokát sa vyjadril v zmysle: "Sokolov právny zástupca Čarnogurský označil rozsudok za absurdný, podľa neho sa v ochrane osobnosti s takým ešte nestretol."
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6317356/sokolovu-zalobu-sud...
Vlastne zatiaľ nič nebolo Sokolovi dokázané. Platí prezumpcia neviny.
@minewka - ale nepozrela si si tie pozemky na katastrálnej mape, že? ja som si dala námahu, a ďalší LV 4846 som pozrela aj na katastrálnej mape aj na google mape a prvá polovica nehnuteľností sa týka študentského domova Svoradov na rohu ulíc Svoradova-Palisády: http://maps.google.sk/maps?hl=sk&tab=wl (snáď sa Ti to zobrazí). A k histórii onoho študentského domova som našla toto: http://www.istropolitan.sk/kto-sme/vysokoskolsk...
"Po novembrovej nežnej revolúcii bol Svoradov v reštitúcii vrátený katolíckej Cirkvi, ktorá ho nechala v bezplatnom prenájme Slovenskej technickej univerzite."
Rozumieš teda správne, že majetok v centre Bratislavy, ktorý patrí Cirkvi, je využívaný na ubytovanie pre študentov štátnej univerzity BEZPLATNE? Študentni/prechodní hostia hostelu v lete platia poplatky za ubytovanie len univerzite, ktorá zrejme musela niečo investovať do zariadenia (inak celkom pekné na intrák), ale RKC z toho nemá nič.
A myslíš, že je to ojedinelý jav? Ja myslím, že nie. Práve preto si myslím, že ak by bol štát vo vzťahu k RKC stratový, už dávno by prebehla finančná odluka...
Aké všetky majetky má Cirkev, ako ich spravuje, mne žily netrhá. Verím, že aj v tomto je poctivá, hoc pre tento zvedavý a závistlivý svet asi nie dosť transparentná. A práve toto je dvojaký meter. Je kopec inštitúcií, ktoré žijú výhradne zo štátneho rozpočtu, ale práve Cirkev je tá najpranierovanejšia (hoc nežije len zo štátneho), ktorá musí verejnosti ukázať celý svoj vnútorný chod. Nemusí. Jedine v prípade, že je obvinená z nejakého porušenia civilných zákonov.