icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

voskovka
25. okt 2012

@katja78 o satanovi cita moj muz tak mu ju este brat nejdem....

pia22
autor
25. okt 2012

@voskovka mám doma, ale ešte som sa do toho nepustila....ale už sa chystám 🙂 Na Vellovi v ZA si nebola? Ja som bola minulý aj tento rok, odtiaľ mám aj jeho literatúru a bol to zážitok 😵

voskovka
26. okt 2012

@pia22 fuha a dalsi rok nepride????by som hned sla...odkedy som zacala citat tu knihu vela veci sa zmenilo v mojom zivote...a hlavne nase manzelstvo.mali sme pred rozvodom....a teraz uplna zmena ako mladomanzelia.... 🙂 v tej knihe si clovek vela veci uvedomi .

evkasus
26. okt 2012

On chodi na Slovensko kazdy rok...ale ci pride do ZA...? 🙂

fra
26. okt 2012

@voskovka
@katja78
aj mna nedavno "dostali" jeho knihy... myslim že aj vdaka tomu, že ich v tejto diskusii niekto spomínal ... prvu som si kupila na skušku "Zakotviť svuj život v Bohu" a bola neskutočne dobrá, tak som nabehla do Karmelitanskeho nakladatestva a kupila som si dalšie, z nich som prečítala "Duch svatý- pramen života" velmi odporučam, teraz mam "Tancovanie v pušti" to sa mne osobne čita dosť ťažšie, ale tiež je dobrá... teším sa že ked našetrím vybehnem si kupiť aj všetky dalšie- asi okrem tej spominanej "O satanovi" na to nemam vobec chuť 😒
.
čítala som tam že chodieva aj na Slovensko, tak ak bude mať prísť, dajte vedieť

katja78
26. okt 2012

@fra - tuším v lete tu bol, sa mi zdá že v Trenčíne? či Hlohovci? ale tiež som nestihla. O satanovi nie je nijak hrôzostrašná, skôr poučná, niečo ako Rady skúseného diabla do C.S.Lewisa.

fra
26. okt 2012

@katja78 aha, Rady skuseneho dabla patrí k mojim velmi oblubeným ... tak dobre, skusim aj tú...

katja78
26. okt 2012

@fra - len táto nie je tak srandovná 😅 je to už tak navážno, ale poučná, fakt, aj ja som sa v mnohých situáciách našla 😨

veve39
26. okt 2012

dievcata na FB je takyto profil, tam sa da dozvediet, kedy a kde nablizsie bude p.E.Vella
http://www.facebook.com/EliasVellaSlovensko

katja78
26. okt 2012

@veve39 - ja som FB negatív 😒 😅

veve39
26. okt 2012

@katja78 aha, ja som FB neutral 🙂 (uzky okruh priatelov - len skutocnych priatelov, uzky okruh oblubenych stranok, uzky priestor casu, ktory na nom travim 🙂 )

digysa
27. okt 2012

@pia22 Jednou z ludskych potrieb, resp. potreba na zachovu ludstva je rozmnozovat sa. Homosexualni ludia tuto funkciu medzi sebou postradaju. Ako ludia su presne ako my...no na druhej strane maju urcite abnormalne spravanie.
Jeden clovek sa narodi s downovym syndromom, druhy sa narodi slepy, dalsi sa narodi homosexual....ja to beriem, ako "deficit" - chyba, vada, nedokonalost, rozdiel, porucha

Ja vychadzam ani je z krestanskeho hladiska, ale z uplne najzakladnejsieho biologickeho faktu: pohlavne organy zeny a muza. Ta vazba, ta spojitost, ten styk..... to snad pochopi aj debil.

Nebudem nenavidiet homosexuala tak, ako nebudem odsudzovat slepca. Ale slepy clovek ma limitovany zivot. Tak isto ma limitovany zivot aj homosexual.
A velmi ma trapi, ze ludia chcu manzelsky zvazok rovnocenne prirovnavat k homosexualnemu.

Detom to vysvetlim, ze tito ludia sa narodili s poruchou...nie su zli, ale maju urcitu vadu a preto je ich zivot iny, ako nas.

Totiz ludia si neuvedomuju jeden fakt...ak by na svete zili IBA heterosexuali, tak sa nic nedeje...zivot ide dalej.
Ale ak by na svete zili IBA homosexuali, tak mame problem.

cajkae
27. okt 2012

@voskovka ja mám informácie že príde v januári k nám na Oravu - do Námestova a ešte do Ružomberka

voskovka
27. okt 2012

@fra aj ja som ich vsetky kupila od karmelitanov

voskovka
27. okt 2012

@cajkae tak teda podaj info...na oravu to mam kusok co by kamenom...tak isto dobehnem...

cajkae
27. okt 2012

@voskovka Priatelia, tak seminár bude o Vnútornom uzdravení a bude sa konať v dňoch od 18.-21. január v Námestove a od 24.-27. január v Ružomberku. Pre ľudí z väčšej diaľky bude zaistené aj ubytovanie a strava.Všetky informácie budú čoskoro na Výveske. Verím, že nás bude čo najviac, lebo to naozaj stojí za to....A kto nepotrebuje v dnešnej dobe viac povzbudenia?...Teším sa...BVZ
tak ja mám takéto info

zuzkalenka
27. okt 2012

30. nedeľa v Cezročnom obdobíZ
Jer 31, 7-9; Ž 126, 1-2b. 2c-3. 4-5. 6 ~ Refrén: Veľké veci urobil s nami Pán a máme z toho radosť.; Hebr 5, 1-6; Mk 10, 46b-52 ~ Aleluja, aleluja, aleluja. Ja som svetlo sveta, hovorí Pán; kto mňa nasleduje, bude mať svetlo života.

pia22
autor
27. okt 2012

@voskovka
@cajkae
@evkasus Vella chodí každý rok okrem iných miest Slovenska aj do Žiliny, teda aspoň doteraz to tak bolo 🙂 /, miesto-Kostol Sedembolestnej Panny Márie, Vlčince, naposledy tu bol 15.7.2012, program je zvyčajne svätá omša s modlitbami, minulý rok bola aj prednáška, počas toho je v predaji jeho autorská literatúra...
@voskovka je úžasné, že máš takú dobrú skúsenosť 😵

voskovka
28. okt 2012

@pia22 za posledny cas sa deju take veci,uplne maličke zazraky a velakrat ked som predtym mala nejaky problem lamentovala som uz mesiac predtym nez sa vyriesil a stal ma kopec nervov a (sedivych vlasov) 🙂 ale teraz vela veci riesim s Bohom a aj ked ma nieco trapi v piatok v pondelok to je vyriesene....akokeby samo od seba...
a vidim to aj na detoch,su kludnejsie,nehovorim ze stale,ale minimalne o 80% urcite.
a nase manzelstvo?kazdy sa cuduje ze sme ako novomanzelia.brala som predtym HAK a som vysadila.a jednoducho ma prepadla myslienka tretieho dietatka a budem rada.
Fakt ta kniha ma daco do seba a potom sa uz clovek meni uplne vo vsetkom...

voskovka
28. okt 2012

@cajkae super dakujem...dohodnem s mm a isto bud ruzomberok alebo namestovo...

cajkae
28. okt 2012

@voskovka nemáš zač, ja chcem ísť tiež len dúfam že bude mať kto prezrieť deťúrence. Lebo s nimi by som z toho moc nemala 🙂. Možno sa aj stretnem,ktovie - no len Boh vie.

olejka
28. okt 2012

Ahojte kocky,
Chybali ste mi,

aj ja mam rada Vellove knihy...Tancovanie v pusti...to je nadhera...

😉

Krížová cesta pre matky za deti

Najčistejšej lásky pod slnkom je schopná iba matka. Záleží však aj na tom, ako hlboko je ponorená do Božej lásky a ako naplno dokáže túto Božiu lásku odovzdávať svojim deťom... Tu je krížová cesta pre matky, ktoré sa ju chcú modliť za svoje deti...

1. zastavenie: Pán Ježiš je odsúdený na smrť

Môj Ježišu, z lásky k nám si sa dal odsúdiť na smrť… Prišla som prosiť za moje deti. Zmiluj sa nad nimi, daj im milostivo kráčať po Tvojich svätých stopách, aby ich životná púť nebola raz príčinou ich odsúdenia na večnú smrť.

2. zastavenie: Ježiš berie kríž

Ježišu, viem, že aj mojim deťom posielaš denne kríže. Vďaka Ti za ne, lebo bez nich by neboli spasené. Prosím Ťa, pridaj k nim aj odvahu a silu, aby s ochotou a bez strachu niesli svoje kríže za Tebou.

3. zastavenie: Ježiš padá prvý krát pod krížom

Môj Ježišu, keď vstávam s myšlienkou na Teba, myslím aj na moje deti… Každý deň prináša množstvo pádov. Viem, je väčšie vstať ako padnúť. Už vopred Ťa prosím, zachyť pád mojich detí, aby nebol smrteľným pre ich duše, ale aby bol odrazovým mostíkom k väčšej sile do boja s hriechom.

4. zastavenie: Ježiš sa stretáva so svojou matkou

Bolestná Matka, chápem Tvoju dvojnásobnú bolesť – zo stretnutia s utýraným Synom, Spasiteľom, a bolesť, že aj moje deti boli príčinou Jeho i Tvojich bolestí. Ježišu, daj, aby Tvoja Matka umožnila mojim deťom stretnutie s Tebou v dobrej svätej spovedi a prijímaní Tvojho najsvätejšieho tela, aby poznali radosť z odpustenia.

5. zastavenie: Šimon pomáha niesť kríž

Ježišu, iste si už nevládal niesť kríž, keď si s takou pokorou prijal Šimonovu pomoc. Aj moje deti sú súčasťou Tvojho mystického tela… Trpezlivým nesením svojich krížov pomáhajú niesť ten Tvoj najťažší. Prosím Ťa, keď nebudú vládať, pošli im na pomoc takých priateľov, ktorí by ich ešte viac pripútali k Tebe.

6. zastavenie: Veronika podáva šatku

Akú smelosť a odvahu si dal Veronike, aby sa prekliesnila zástupom bezcitných vojakov a podala Ti šatku na utretie presvätej tváre. Ježišu, prosím, daj podobnú milosť mojim deťom, aby sa k Tebe dostali cez všetky prekážky, pohŕdanie, zlobu, ba aj výsmech. Ako odmenu im vtlač do duše Tvoj obraz, aby si boli vedomé, že celé a celkom patria Tebe.

7. zastavenie: Ježiš padá druhý krát pod krížom

Môj Ježišu, už druhý raz padáš pod krížom. Už zase chybili moje deti? Opustili Ťa? Si zarmútený? Aj ja. Bojím sa, či im ešte odpustíš. Ty vstávaš. Ach, vďaka Ti, cítim, že si im odpustil.

8. zastavenie: Ježiš sa stretáva so ženami

Ježišu, vidíš, tiež plačem – jedna z tých matiek, s ktorými si sa stretol… Aj pre mňa platí Tvoje láskavé napomenutie: Neplačte nado mnou, ale samy nad sebou a nad svojimi deťmi. Plačem nad tým, čo som zmeškala vo výchove svojich detí. Odpusť mi… a daj mi milosť vytrvalej modlitby, pôstov a sebazaprení, aby som mohla napraviť, čo som sama zavinila.

9. zastavenie: Ježiš padá tretí krát pod krížom

Najbolestnejší pád môjho Ježiša. Predtucha ťažkého pádu mojich detí… Pane, cesta na Golgotu je ťažká, namáhavá. Budú sa jej moje deti báť, začnú byť malomyseľné? Ak im nepodáš ruku, nevrátia sa späť k Otcovi a stratia Ťa naveky. Ježišu, v každom okamihu zvyšku môjho života Ťa chcem prosiť, aby si ich zachránil pri najťažšom páde.

1O. zastavenie: Ježiš je vyzlečený zo šiat

Omilostená Katarína Emmerichová vo videní Tvojho umučenia vraví, že pri obnažení Tvojho najsvätejšieho tela si pohľadom upozornil svoju najčistejšiu Matku, aby odvrátila zrak. Tak veľmi si si ctil a miloval jej nepoškvrnenosť. Čo hovoríš na dnešnú morálku? Ježišu, ušetri moje deti, mládež, od straty svätej čistoty, proti ktorej je dnes taký diabolský útok na každom kroku.

11. zastavenie: Ježiša pribíjajú na kríž

Môj Ježišu, chvel si sa bolesťou, keď Ti klincami pribíjali sväté ruky a nohy. Pre tú strašnú bolesť, zmiluj sa nad mojimi deťmi, aby svoje ruky skladali len k modlitbe a k poctivej každodennej práci. Ich nohy nech kráčajú za Tebou, po cestách Tvojich prikázaní.

12. zastavenie: Ježiš na kríži umiera

Dokonal si, môj Ježišu. Vykúpil si všetkých, aj moje deti. Premohol si zlobu pekla. Myslím na Tvoj výrok: Keď budem povýšený, pritiahnem všetkých k sebe. Vrúcne Ťa prosím, pritiahni moje deti k sebe tým najsilnejším putom milosrdnej lásky, aby umreli všetkému, čo nie si Ty.

13. zastavenie: Ježiša kladú do rúk matky

Ježišu, ako nežne odpočívaš v náručí bolestnej Matky. Aj jej sa uľavilo, keď Ťa už nevidí trpieť. Prosím Ťa, daj mi silu, aby som radšej videla svoje deti mŕtve, akoby mali svojím životom dozrievať pre večné zatratenie.

14. zastavenie: Ježiša ukladajú do hrobu

Ticho… Smútok… Strach… Čakanie. Aj môj život tak plynie, lebo som matka. Prešli však tri dni a najväčší žiaľ sa premenil na najväčšiu radosť a nádej. Ježišu, nech je stále so mnou Tvoje milosrdenstvo, lebo sa zmráka a zvečerieva nad mojím životom. Moja duša je prichystaná na Tvoje zavolanie, kde ma čaká vyúčtovanie: za seba aj za moje deti. Daj, aby som mohla povedať: Vďaka Ti, Ježišu, nestratila som ani jedno, ktoré si mi dal. Modlitba na úmysel Svätého otca:

Otče náš. Zdravas´, Mária. Sláva Otcu. Pane Ježišu, ty si určil nášho Svätého otca Benedikta XVI., aby ťa ako tvoj námestník zastupoval v tvojej Cirkvi. Prosíme ťa, naplň ho svojou láskou, aby bol dobrým otcom a pastierom celej tvojej Cirkvi. Daj mu múdrosť a prezieravosť, pokoru a nádej, trpezlivosť a zdravie, aby podporovaný úprimnými radcami, vernými biskupmi a kňazmi viedol tvoj ľud ku spáse.

pia22
autor
29. okt 2012

Krásna a pre mňa stále aktuálna myšlienka 🙂 :"Rob to, čo dokážeš a modli sa za to, čo nedokážeš a Boh Ti dá silu,aby si to dokázal." (sv. Augustín)

digysa
29. okt 2012

@voskovka O akej knihe to pises? Prosim si link

voskovka
29. okt 2012

@digysa Elias Vella Jezis moj uzdravovatel

digysa
29. okt 2012

@voskovka Dakujem

Este nieco k homosexualite a homosexualnym manzelstvam

http://www.lifenews.sk/content/francúzi-demonšt...

voskovka
29. okt 2012

@digysa vies aj tito ludia ktori su homosexuali a podobne zvratenosti tento pan v tej knihe opisuje....nie je to choroba ani nic podobne....je to len zakoreneny problem z minulosti...lebo ked sa clovek narodi nie je inak orientovany...on sa tou zvratenou orientaciou potom stane....takze tychto bratov a sestry neodcudzujem ani neschvalujem to...iba kazdemu hovorim treba im pomoct sa z toho dostat.neviem ci si tu knihu citala ak nie skus to...

billam
29. okt 2012

@voskovka treba trochu prihliadat aj na medicinsku stranku...inak orientovany clovek sa zial uz narodi s tou preddispoziciou...určite sa z ničoho nic počas zivota nestane homosexuálom 😉...a určite sa z toho neda dostať, len umelo potlacat!

voskovka
29. okt 2012

@billam neberiem ti tvoj nazor,na to sme tu...a boh berie vsetkych rovnako ci je homosex.alebo hetero alebo nieco ine...takze v medicin.ponimani neexistuje termin pre priamu diagnozu pre homosexualov a ine diagnozy tohto typu inej sexulanej orientacie....Diagnoza a predispozicia su dva rozdielne terminy....Pozri kazdy mame sancu sa pozbierat a vyzdraviet zo vsetkych hriechov a kvázi chorob...len to chce velku davku viery. a dalsia vec su len dve moznosti bud sa rozhodne clovek pre diabla a jeho zvratenosti (vid sodoma a gomora) alebo pre Boha ktory ma s nim plán...

voskovka
29. okt 2012

@billam a dalsia vec,problemy su boli a budu a maju sa riesit...a nie potlacat...samozrejme ked kazdy sa uzavrie do seba a potlaca potom z toho vznikaju psych.problemy a samovrazdy atd...