Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@olejka - to sú dlhééééé linky 😅 ten prvý, hmmm, som tak zbežne prešla, ale nenašla som odpoveď na to, čo sa pýtam, skôr mi to prišlo miestami ako "numerologická poradňa" 😨 Ten druhý určite prečítam, keď budem mať viac času. Začala som čítať "príčiny homosexuality" a odkazy poukazujú na fakt, že nemôžme s istotou tvrdiť ani A ani B.
Ozaj poznate niektora toho exorcistu Kubala sa vola ci tak nejak kdesi pri blave ????
@voskovka To co citujes su slova ludí nie je to od Pána lebo to co on od nas chce nam aj zanechal v Biblii a jedine to je pravda cesta a zivot, ucenia ludi vedu do zatratenia. Tak ako si napisala ze nejakym skutkom si mozes nieco zasluzit tak to Pán vyvracia v pisme ked hovori ze nie zo skutkov ale z milosti Bozej budeme spasení. Ja sa nechcem hádat. Ved kazdy zijeme len raz na tomto svete a kazdý mame slobodnu volu vybrat si Pocuvat ludí alebo Boha 😉
@dedikatessa - zvláštne, že píšeš, že "ucenia ludi vedu do zatratenia", veď každá protestantnká cirkev, či denominácia má pôvod práve v tom, že nejaký človek začal učiť niečo iné, ako dovtedajšia Cirkev.
@dedikatessa chodis na spoved?ak ano ako to vnimas???ze to hovoris cloveku alebo Bohu prostrednictvom toho knaza???Knazi su naslednikmi apostolov ktorych nam dal Jezis Kristus a dostali moc od neho konat v jeho mene.
A ak nechodis na tieto sviatosti ustanovene Bohom a Jeho Synom potom mas divnu vieru teda svojsku a vypisujes tu to co ti prave vyhovuje.
@katja78 Nikto nie je bez hriechu, vsetci sme zhresili a chyba nam slava Bozia.
@dedikatessa a tí, čo sa neobrátia, denne neobracajú vo svojich životoch od zlého (podľa mňa ich je hodne), tak s nimi čo sa stane?
@katja78 áno preto je cirkev tam kde je .
@voskovka nevypisujem nic co by mne vyhovovalo, ja tu nepotrebujem presadzovat nejake svoje myslienky, pisem len, co viem ze je pisane v Písme a ked niekto má Bibliu, zdroj nasej viery na druhom ci tretom mieste tak sa uz nemozeme bavit o Kralovstve nebeskom, ale svetskom
@dedikatessa kazda veriaca domacnost ma mat bibliu alebo sv.pismo.predstqav si ze ja mam asi tak ako aj ty.nepresadzujem ti tu svoj nazor iba argumentujem tym co je...nic nove ti netlacim do hlavy...a vobec neodpovedas na veci ktore sa pytam,asi nechces.tak potom nedebatme ked nechces.
@katja78 tak tí si sami rozhodli o svojom zatratení . A kto obratil Lotra na krizi ked chvilu pred smrtou uveril, kazdy sme dostali jednu sancu tu na zemi nie su dalsie cesty po smrti. Sancu mas dnes a nikto nemoze za teba odcinit ziadnym skutkom tvoje hriechy. Aky je to Boh co taketo veci dovoli? Naco potom poslal svojho syna?? aby bol spaseny kazdy kto v neho uveri, nie ten co neuverí, ved to by tu Kristus potom prisiel nadarmo nie?
@voskovka na spoved nechodim, lebo Boh ma pocuje stale a kdekolvek nie len na spovedi.
Boh nam dal slobodnu volu rozhodnut sa ist za nim alebo sluzit tomu druhemu...staci si vybrat a je tak milostivy ze aj ked zhresime neodcudzuje nas ale nas miluje rovnako ako pred hriechom ako po nom...a je na nas ci toho diabla tym hriechom podporime alebo mu dvere na nasom dome zatvorime.Nehovorim ze ja som bez hriechu ....nie som robim vela hriechov a velmi prevelmi sa snazim odputat od diabla a jeho kazdodennych pokuseni.
Preto kazdy z nas sme tu akoby za seba...ale popri tom musime mysliet na druhych ak su zvedeni na zlu cestu pomoct im obratit sa.
Preto ja neutocim na teba ani na nikoho z tu pritomnych v tejto diskusii to nie je moj umysel.Chcem aby sme sa vsetci stretli v nebi a boli stastni.A hlavne nech ten ktoreho Jezis porazil uz raz nech sa tam "dole" zatvori a robi si sam tu after party v ohni placi a smutku...
@dedikatessa okej staci mi.nemusis uz nic pisat.je vela takych ze na spoved nemusim,sviatosti boh neustanovil pre srandu kralikov a pre jeho rozmar...sviatostami sa dostavame blizsie k bohu.je sice pekne ze citas bibliu snazis sa zit podla nej,ale ak sa nevyspovedas zomries v hriechoch...
poviem ti ako nam nas fararko hovoril na detskej omsi....neupratujte domacnost neupratujte u inych ludi,upracte si v srdci kde mate strasne spinavo a kde ste otvorili dvere diablovi ktoremu tam je vyborne v teplucku,krmite ho starate sa onho...a ked zomriete kam pojdete???no predsa k tomu o ktoreho sa vo svojom domceku (srdiecku)starali....
toto bolo vysvetlene detom prizvukujem detom a nie dospelym...ktori by toto uz davno mali chapat...
Jediná slobodná voľa, ktorú každý človek má, je žiť s Bohom, alebo bez Boha. Áno alebo nie. A od toho sa odvíja všetko ďalšie...
@dedikatessa aj ja som zdielala kedysi tvoj nazor o spovedi atd...ale v prvom rade doporucujem knihu od toho spominaneho autora eliasa vellu...titul Jezis moj uzdravovatel (podotykam nie je to zaidna sekta ani jehovisti nic )
velmi vela pochopis potom sa ti zacnu diat veci ktore si das do suvisu...a ako aj ja neuveris aky neskutocny pokoj mam v dusi ked som sa vyspovedala...ked som prijala eucharistiu....to musis zazit.Neskutocna radost zo zivota... 😵
@dedikatessa ty si rímsko-katolíckeho vierovyznania? Aby som sa vedela zorientovať, lebo mnohé cirkvy majú v súčastnosti dosť rozdielov s našou vierou, tak aby som sa vedela zorientovať 😉
@pia22 Nie som RK ale ani apostoli neboli 🙂 a dokonca ani malomocný ktorého Jezis uzdravil a predsa ho Boh miloval kralovstvo bozie je tu pre vsetkych nie len pre katolikov 🙂 a nie som v ziadnej cirkvi
@dedikatessa a ani zbore? 🙂
@voskovka a v com je rozdiel ked by si ten hriech povedala napriklad bratovi alebo sestre v kristu? Máme si hriechy navzájom vyznavat nie iba knazom, ja napriklad moje hriechy vyznavam pred manzelom a spolu sa za ne modlime a Pan nas uzdravuje v mnohych veciach a je to len na jeho Slávu
@pia22 ani v zbore Boh je len jeden a len jedna je viera a cirkev Bozia 🙂 a nema ziadny nazov ani ziadnych vodcov tu na zemi
@dedikatessa áno, ale je to tvoja súkromná viera, alebo sa zúčastňuješ spoločných bohoslužieb, alebo niečoho podobného?
@voskovka Vyznávajte si navzájom hriechy a modlite sa jedni za druhých, aby ste mohli byť uzdravení. Opravdivá modlitba úprimne veriaceho má veľkú moc. 😉 Jakubov List 5:16
@dedikatessa ano apostoli mozno neboli v tej danej chvili ale rozhodli sa pre jezisa tym padom pre jeho cirkev. je pravda ze boh je pre vsetkych co v neho veria-prenho nie je problem uzdravit ci pomoct napr.budhistovi alebo nejakemu evanjelikovi...je len na nom co sa bude diat...a ako sa bude diat....co sa s tebou alebo somnou stane je uz davno dane...iba on co zivot daroval iba on rozhodne kedy sa skonci...a je uzasne ze s kazdou bytostou ktora sa narodi ma uz on svoj osobitny plan...
@dedikatessa v tom je rozdiel ze jezis povedal komu hriechy odpustite budu mu odpustene komu zadrzite budu zadrzane....dnesny biskupi,knazi,papez su naslednikmi apostolov ktorí ako jediní tuto moc dostali...no moja zlata ak citas bibliu toto tam tiez je...tak netrep hluposti ze sa ides vyspovedat bratovi alebo sestre v kristovi lebo oni toto nemozu vykonavat....(myslim tym laikov)!
@dedikatessa lenze rozhresenie skrze muza od Boha nedostanes tym padom nemozes ist ani na sv.prijimanie...
@dedikatessa v tom liste sa pise dost o krestanoch nie o tych co veria v svoju vieru.....
a toto je velmi vystizne kopirujem ti to...lebo ty akokeby vynimas z biblie len to co chces...
23 Ak niekto Božie slovo iba počúva, ale nespráva sa podľa toho, čo počuje, podobá sa človeku, ktorý sa pozrie na seba do zrkadla,
24 ale potom sa obráti, a hneď zabudne ako vyzera.
@pia22 Riadi ju Boh a Jezis Kristus 🙂

@dedikatessa - nuž, dala som Ti príklady aj z Novej, aj zo Starej zmluvy 😕 vo vašom Písme je niečo iné napísané? 😨 Alebo si si ho ani neotvorila, aby aj Tebe mohol Pán otvoriť oči Tvojho srdca?
Určite aj vrah môže prijať Pána Ježiša a činiť pokánie zo svojich hriechov, ale najskôr ich musí poznať, uznať si vinu a oľutovať ju 😔 Olejka napísala to, čo si myslím aj ja: "konať proti svojmu svedomiu je najhoršie zlo"...Rovnako, ako si želáme, aby sa vrah zmenil, odvrátil sa od svojej hriešnej cesty, rovnako tak aj môže umrieť nezmierený s Bohom.. A potom čo? A rovnako tak môžme umrieť ja, či Ty. 😔 Veď kto z nás je bez hriechu? Ty si?