Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
Zvestovanie PánaB
(slávnosť presunutá z nedele)
Iz 7, 10-14; 8, 10c
Ž 40, 7-8a. 8b-9. 10. 11
Refrén: Hľa, prichádzam, Pane, chcem plniť tvoju vôľu.
Hebr 10, 4-10
Lk 1, 26-38
Sláva ti, Kriste, ty Božie Slovo.
Slovo sa telom stalo a prebývalo medzi nami; a my sme uvideli jeho slávu.
Včera sme mali peknú slávnosť 🙂
Ahojte 🙂 Chcela by som napísať pár slov o tom, ako chápem pôst ja ....
Pôstne obdobie je ideálne aj na to, aby sme sa zastavili a porozmýšľali nad smerovaním Života. Pôst nie je cieľ, pôst je cesta...zmyslom tohto obdobia nie je hladovka, ale zmena zmýšľania , odopieranie si zla a obrátenie srdca k Ježišovi. Je dobré postiť sa a zrieknuť sa nezdravých jedál, negatívnych myšlienok, hnevu, kritizovania, posudzovania iných, pýchy, seba ľútosti, nevďačnosti, beznádeje a strachu. Je dobré postiť sa od problémov, v ktorých sa utápame a dopriať si viac oslobodzujúcej modlitby.
@zdraviezprirody Ahojte, ak sa mozem pridat do tejto temy, presne tak prezivam post aj ja...pekne si to napisala. Niekedy je napriklad zrieknutie sa hnevu ovela tazsie ako zrieknutie sa jedla.
Najst si cas na nacuvanie Bozieho hlasu, a otvorenie sa novym cestam, byt pozitivnym aj ked su problemy, doverovat Bohu, ....
Hľadám náhradníkov na kurz Rút v Ba - Petržalke 20. - 22. apríla. Mali sme ísť s mm, už sme aj zaplatili zálohu a nemôžeme sa ho zúčastniť, preto urýchlene zháňame niekoho, kto by šiel miesto nás.
Kvetná nedeľa – nedeľa utrpenia PánaČ
Na sprievod s palmami:
Mk 11, 1-10 alebo Jn 12, 12-16
Na omšu:
Iz 50, 4-7
Ž 22, 8-9. 17-18a. 19-20. 23-24
Refrén: Bože môj, Bože môj, prečo si ma opustil.
Flp 2, 6-11
Mk 14, 1 – 15, 47 alebo kratšie Mk 15, 1-39
Chvála ti, Kriste, Kráľ večnej slávy.
Kristus sa stal pre nás poslušným až na smrť, až na smrť na kríži. Preto ho Boh nad všetko povýšil a dal mu meno, ktoré je nad každé iné meno.
@zuzkalenka moji dvaja si v nedeľu popoludní aj večer pospevovali žalm-Bože môj, Bože môj... Vrylo sa im to do pamäte, také vážne slová, ale z tých detských úst to znelo úplne inak 🙂 .
Nemá nikto záujem o ten kurz Rút? 😕
Pozitívne myslenie na každý deň !!!!!
Ježiš, Ty si mi povedal, zabudni na bolesť, otvor svoje srdce a rozdaj ho tým, čo po ňom túžia...Pane, Ty si mi dal pocítiť, že v srdci, v ktorom je toľko bolesti a trápenia, je aj niečo, bez čoho by toto srdce prasklo.Je to Tvoja láska, Pane...láska, ktorá mi dáva istotu, že ma miluješ... ♥
@zuzkalenka 🙂
Človek by mal prijímať aj duchovné pokrmy každý deň !
@zdraviezprirody
to je jasné že by mal 🙂
Štvrtok Veľkého týždňa – Zelený štvrtok Pánovej večere
Na omšu svätenia olejov:
Iz 61, 1-3d. 6ab. 8c-9
Ž 89, 21-22. 25+27
Refrén: Tvoje milosrdenstvo, Pane, ospevovať budem naveky.
Zjv 1, 4b. 5-8
Lk 4, 16-21
Chvála ti a česť, Pane Ježišu.
Duch Pána je nado mnou; poslal ma hlásať radostnú zvesť chudobným.
Na večernú omšu na pamiatku Pánovej večere:
Ex 12, 1-8. 11-14
Ž 116, 12-13. 15+16bc. 17-18
Refrén: Tento kalich dobrorečenia je účasťou na Kristovej krvi.
1 Kor 11, 23-26
Jn 13, 1-15
Chvála ti a česť, Pane Ježišu.
Nové prikázanie vám dávam, hovorí Pán; aby ste sa milovali navzájom, ako som ja miloval vás.
Ježiš Kristus, moja radosť, zmŕtvychvstal! 🙂ALELUJA!🙂
Oslavujte Pána, lebo je dobrý, *
lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky.
Moja sila a chvála je Pán, *
on sa mi stal záchrancom.
Hlas plesania nad záchranou *
znie v stánkoch spravodlivých: - R.
„Pánova pravica mocne zasiahla, *
Pánova pravica ma zdvihla.“
Prísne ma Pán potrestal, *
no nevydal ma smrti napospas. - R.
Otvorte mi brány spravodlivosti, *
vojdem nimi a poďakujem sa Pánovi.
Toto je brána Pánova; *
len spravodliví ňou vchádzajú.
Ďakujem ti, že si ma vyslyšal *
a že si ma zachránil. - R.
Ahojte všetci, zajtra je nedeľa Božieho milosrdenstva, na FB som našla toto :
"Ľudstvo nenájde pokoj, kým sa neobráti s dôverou k môjmu milosrdenstvu ."
Požehnanú nedeľu a nech stále viete a cítite, že Ježiš je milosrdný ku všetkým. Pridajte aj Ruženec k Božiemu milosrdenstvu 😵 😵 😵
2. Veľkonočná nedeľa
alebo Nedeľa Božieho milosrdenstva
Sk 4, 32-35
Ž 118, 2-4. 16ab+17-18. 22-24
Refrén: Oslavujme Pána, lebo je dobrý, lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky. alebo Aleluja.
1 Jn 5, 1-6
Jn 20, 19-31
Aleluja, aleluja, aleluja.
Tomáš, uveril si, pretože si ma videl, hovorí Pán; blahoslavení tí, čo nevideli, a uverili.
Požehnanú nedeľu aj vám a pokoj v duši...
Ahojte, dnes som bola na sv. omši teraz večer a kňaz nás upozorňoval na internetové sránky, ktoré píšu o konci sveta, o tretej svetovej vojne a pod. Je o tom písané aj v Katolíckych novinách. Povedal veľmi peknú vec:
O konci sveta je písané aj v zákone, ale o tomto dni vie len sám Boh, ďalej hovoril, že sa stretol s viacerými ľuďmi, ktorí vraveli, že vedia, že bude koniec sveta, že všade o tom hovoria.... A on, že si o tom človeku pomyslí vždy dve veci- prvá je, že buď je BOH alebo to nemá v hlave celkom v poriadku. A že tá prvá sa vylučuje, takže... 😀 😀 😀 Tak si aj trochu zažartoval.... A nakoniec dodal, že my veriaci v Boha, máme byť múdri a stále pripravení, lebo nevieme ani dňa a hodiny..... 😵
Tak nám prajem veľa múdrosti a rozvahy pri tom, čomu alebo KOMU budeme veriť 🙂
…viem,komu som uveril…( 2 list Timotejovi)
@tibinka22
O konci sveta sa toho veru už veľa popísalo a povedalo.
Ja osobne si myslím že koniec príde určite, lebo čo sa už po svete pácha (už je to horšie ako v Sodome a Gomore)
A p.farár to pekne povedal čo si o tých ľudoch myslí 😀 😀 😀 😀
Treba žiť každý deň ako kedy bol máš poslední (nemyslím tým to že sa poberieme každý večer žúrovať a tak) ale proste vyhýbať sa hriechu a pokušení ktoré sú na každom kroku.
Je veľmi dôležité dôverovať...lebo ten , kto sa bojí je aj zmanipulovateľný.
A tam, kde sa niečo končí, niečo ( lepšie) začína 😉
4. veľkonočná nedeľa
Sk 4, 8-12
Ž 118, 1+8-9. 21-23. 26+28-29
Refrén: Kameň, čo stavitelia zavrhli, stal sa kameňom uholným. alebo Aleluja.
1 Jn 3, 1-2
Jn 10, 11-18
Ja som dobrý pastier, hovorí Pán; Poznám svoje ovce a moje poznajú mňa.
Ahojte, chcem Vás poprosiť o modlitby za uzdravenie nášho drobca, začal mať dosť vážne zdravotné problémy, je to veľmi ťažké obdobie v našom živote. Všetkým čo si na nás spomenú v motlidbách Pán Boh zaplať a stokrát odmeň.
@pia22 od Boha budem vyprosovať pre Teba silu a neochvejnosť vo viere a malému uzdravenie....
Lebo ako je napísané : Matúš 7,7-8:
"Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené. Lebo KAŽDÝ, kto prosí, dostane; a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené."
"Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi.“ (Mt 18,20)
@pia22 Tako to mi je ozaj ľúto ☹
Budem sa modliť aby všetko dobre dopadlo. Veľa síl prajem.
PRIKÁZANÝ SVIATOK – Nanebovystúpenie PánaB
(slávnosť)
Sk 1, 1-11
Ž 47, 2-3. 6-7. 8-9
Refrén: Pán vystupuje do neba za hlaholu poľnice. alebo Aleluja.
Ef 1, 17-23 alebo Ef 4, 1-13 alebo kratšie Ef 4, 1-7. 11-13
Mk 16, 15-20
Choďte a učte všetky národy, hovorí Pán; ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta.
@zuzkalenka ahoj 🙂
mam otazočku 😉 kedy je najbližši sviatok???nemam doma katolicky kalendar tak neviem ☹ ☹ ☹
božie telo je kedy ???
@mariana0915
Ahoj no teraz v nedeľu bubú Turice (Zoslanie Ducha Svätého)
a keď nemáš katolícky kalendár tak ti poradím klikni sem: http://lc.kbs.sk/?den=20120523
je tam všetko aký je sviatok a čo sa má čítať so Svätého písma atď
@mariana0915 jááj a Božie telo je 7.6
@zuzkalenka 🙂 🙂 🙂 🙂
Zoslanie Ducha Svätého
(slávnosť)
Vigília:
Gn 11, 1-9 alebo Ex 19, 3-8a. 16-20b alebo Ez 37, 1-14 alebo Joel 3, 1-5
Ž 104, 1-2a. 24+35c. 27-28. 29b-30
Refrén: Pane, zošli svojho Ducha a obnov tvárnosť zeme. alebo Aleluja.
Rim 8, 22-27
Jn 7, 37-39
Príď, Duchu Svätý, naplň srdcia svojich veriacich a zapáľ v nás oheň svojej lásky.
Na omšu v deň slávnosti:
Sk 2, 1-11
Ž 104, 1ab+24ac. 29b-30. 31+34
Refrén: Pane, zošli svojho Ducha a obnov tvárnosť zeme. alebo Aleluja.
1 Kor 12, 3b-7. 12-13 alebo Gal 5, 16-25
Sekvencia
Jn 15, 26-27; 16, 12-15
Príď, Duchu Svätý, naplň srdcia svojich veriacich a zapáľ v nás oheň svojej lásky.

5. pôstna nedeľaF
Jer 31, 31-34
Ž 51, 3-4. 12-13. 14-15
Refrén: Bože, stvor vo mne srdce čisté.
Hebr 5, 7-9
Jn 12, 20-33
Sláva ti a chvála, Ježišu Kriste.
Ak mi niekto slúži, nech ma nasleduje, hovorí Pán; a kde som ja, tam bude aj môj služobník. Namiesto týchto perikop možno dnes použiť všetky čítania z roku A