icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

irriss
14. mar 2013

@prasiatko30
ja v tom mam zmatek..neni dulezite kde jsme se narodili, komu jsme se narodili, ale co pokladame za nase misto na Svete...

Mam v tom zmatek, protoze se necitim nikde "doma"..respektive jsem doma VSUDE tam, kde jsou (budou) MOJE DETI 😉

katja78
14. mar 2013

@irriss Ty vieš všetko najlepšie, ja Ťa nebudem presviedčať...fakt nemám UŽ záujem 🙂

irriss
14. mar 2013

@prasiatko30
zrejme nevis, ze zdejsi nejoblibenejsi show girl uz dloha leta je z Argentina 😀 😀 😀

veve39
14. mar 2013

@katja78 vidis, to je zaujimave...listky sa palia, ale tie harky s hlasmi neviem aky maju osud, myslim, ze by to nemala byt verejna informacia, ale ani sa mi nezda, ze by to len tak preniklo von....zaujimave je to, ze meno sucasneho papeza sa vobec nespominalo v tych "zoznamoch TOP kandidatov"

irriss
14. mar 2013

@katja78
ja nepotrebuju presvedceni..mne staci dukazy.(zdrava mysl) ..kdyz se dotykam dukazu, je to vic nez kdejaka "myslenka" ci domnenka..a dukazy jsou a dokonce i obeti..neni o cem debatovat...PRISEL CAS vypalit Satana..a Frantisek I. ma nelehky ukol...vypalit a vykorenit ZLO, kterym je lidstvo doslova propletene...neco jako rakovina..kdysi nelecitelna, nyni lecba uz zazracne uspesna 😉

cawes
Odpoveď bola odstránená
prasiatko30
Odpoveď bola odstránená
cawes
Odpoveď bola odstránená
dazdovka
14. mar 2013

Chcem sa opytat, co hovori o tomto papezovi, ze pochadza z jezuitskeho radu, v com je to pozitivne? Dalsia otazka, ako sa da predpokladat, ze sa postavi k odvolaniu Bezaka? Kooperuju rady jezuitov a redemptoristov, alebo existuje nadej, ze sa nepravom odvolany arcibiskup Bezak bude znovu riesit na najvyssej urovni?
A este chcem povedat, aj ked nie som veriaca z kruhu RKC, potesilo ma zvolenie tohto pana, mala som spoluziakov jezuitov z juznej ameriky, boli skveli, ten co mi bol najblizsi zije v Rime, robi nejakeho pomocneho knaza ci co, vidavala som ho na foto s B16, perfektny clovek, stravili sme spolu mesiac v letnej skole v Innsbrucku a tym clovekom odpadla moja predpojatost voci katolickym knazom 🙂 O raaadoch sme sa vsak nebavili, som z toho v lese, takze prosim odpoved na otazku, o co ine je ak pochadza knaz z nejakeho radu, ake pozitivum to prinasa ze je z radu Jezuitov...

katja78
14. mar 2013

@irriss len aké máš dôkazy, keď tu prezentuješ SVOJU istotu, že vieš, či sa Benedikt za niečo hanbí? Alebo či sa František cíti byť Talianom, keď celý svoj 76-ročný život prežil v Argentíne? Oni to niekedy niekde povedali? To by totiž až bol dôkaz!
Sú to len Tvoje domnienky 😀
Ja vychádzam z toho, čo bolo, alebo nebolo zverejnené.

prasiatko30
Odpoveď bola odstránená
irriss
14. mar 2013

@katja78

Aha..takze ty jsi necetla o tom, ze cirkev odskodnuje miliony obetem pedofilie?
A o Frantiskovi I. si myslim, ze se zatim filtruje mene do Sveta nez primo zde v Italii... 😉 a nepretacej ..nerekla jsem, ze se citi byt Ital..ale ze byl prezentovan jako puvodem "Ital"..ktery je verny sve rodine, kterou navstevuje temer kazdy rok..

katja78
14. mar 2013

@irriss super, konečne si našla tú správnu formulku "si myslím" - dôkaz Tvojej subjektivity 😉
Nie, nečítala som. Smiem si overiť Tvoje zdroje informácií? Ak by sa dalo, tak nie bulvár, taliansky nerozumiem vôbec😖 Vďaka 🙂

dazdovka
14. mar 2013

@irriss ako to myslis, ze sa filtruje do Sveta? Mam jedno take sproste podozrenie, ze ho zvolili aj z dovodu, ze bude lojalny Vatikanskym kruhom a jeho sekretar bude z okruhu domacich, ze sa moc toho nezmeni vo Vatikane, papa Frantisek bude furt na cestach sirit dobre meno a vo vnutri bude vlastne riadit pan sekretar a luza sa bude prizivovat nadalej..

cawes
Odpoveď bola odstránená
katja78
14. mar 2013

@irriss ja neprekrúcam 😅 , len o 09:54 si napísala:
"p.s. jinymi slovy...Papez je ITAL"
a nie, len, že je pôvodom Talian

prasiatko30
Odpoveď bola odstránená
irriss
14. mar 2013

@katja78
asi takto: bylo to v kontextu tusim s @cecil36 nebo @prasiatko30 - kdo chce pochopit, pochopi.... 😉

p.s. nevim, co tim sledujes..ale jako casty pozorovatel "prilis vericich" se zastavujes nad malichernosti a dulezite "satanske kousky" poddanych a sverencu prehlizis.. 😔
t.j. pozastavujes se nad slovickem Ital..a chybi ti u nej slovicko "puvodem"..ale nezastavujes se nad sakra slovem PEDOFILIE...kvuli ktere Benedikt odesel..stydel seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

katja78
14. mar 2013

@irriss 😅 som Ťa slušne o niečo poprosila 🙄

mizulienka
14. mar 2013

@irriss tebe to osobne niekto povedal, ze odisiel kvoli tejto veci? alebo si ty osobne prisla k takemuto zaveru?

ja som prave dnes pozerala na nejakej stranke zabery z rozlucky Benedikta XVI...a vidno, ze ma ozaj podlomene zdravie.

katja78
14. mar 2013

@veve39 http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=17948
ak dobre chápem, tak kardináli-volitelia vedia presne, kto koľko získal hlasov....

dazdovka
14. mar 2013

Je to jezuita, ale ducha ma frantiskanskeho. Toto dnes povedal Gavenda o papa Frantiskovi. Skusi mi to niekto zrozumitelne vysvetlit? Dakujem.

irriss
14. mar 2013

@mizulienka
amen...
tezke vysvetlit, kdyz verici nechce uverit.. 😎

Naposledy: Papez Benedikt opustil svuj urad z duvodu sve"neschopnosti" ho zmenit...nemel silu ho zmenit...mluvi se o konfliktech vnitrnich..mluvi se o silnych ambicich vnitrnich...rivalite...
odesel a jeho posledni slova byly: "Dobrou noc"..to se zde da vylozit i jinymi slovy 😀

Do roku 1997 mela cirkev hlavni ukol: schovavat, zapirat...
..nastesti doslo ke zmene a PRAVDA je venku..a jako kazda Pravda..BOLI 😉 a jako spravni verici byste nemeli zapirat a nevidet, ale snazit se odpustit..coz ja "neverici" neumim..nektere ciny se podle mne nejdou odpustit, vysvetlit a ani odskodnit...AMEN

veve39
14. mar 2013

@katja78 jasne, kardinali to urcite vedia...aj podla veducich hlasov sa potom priklanaju k jednotlivym favoritom konklave...inak by volba mohla byt do nekonecna...co neviem, je to, ci sa mozu nasledne pre verejnost "pustit" infosky o tom, ako boli na tom co do poctu hlasov ostatni kandidati - tak ako teraz vieme, kolko mal v predposlednom konklave hlasov terajsi papez...ale asi to nie je uz po konklave informacia tajna

jasmika
14. mar 2013

Ahojte žienky..tak ja sa teším z toho nového pápeža.. Františka.. Páči sa mi a mám z neho dobrý pocit... Nech mu Pán Boh žehná jeho službu a aby odolal tlaku podobných ľudí ako sa vyskytujú aj tu ako vidím 😀 Pekný deň Vám prajem...

katja78
14. mar 2013

@veve39 tiež to takto vnímam...len kedy to "už" nebude tajná informácia? 😕 a kto ju zverejnil (zoficiálnil) vtedy? 😕

mizulienka
14. mar 2013

@irriss nemyslim si, ze iba my veriaci "mame patent" na odpustanie....moj muz je neveriaci a vie krasne odpustat 😉

myslim, ze aj Benedikt XVI ako papez sa vyjadroval k pripadom pedofilie, aj sa ju snazil neskryvat, aj sa za to ospravedlnil..

irriss
14. mar 2013

@mizulienka
ospravedlnil. 😀 ..to nestaci.. 😉 snazil se situaci napravit..ale to uz "nedokazal"...cirkev je jako mafie..(rivalita, komploty)....silna slova,chapu...nechci nikoho pobourit...ale zrod a cinnost, pokud se vsechny chapadla neodrezou prijdou vladnout muslimove...cirkev bude znicena...jako tvrdi Nostradamus..
preju nejen silu Frantiskovi I. ale i hrdost na svou ODVAHU, kterou doufam vsobe najde a nenecha se "znicit" 😉

zmrzlinka
14. mar 2013

Tesime sa z noveho papeza Frantiska a modlime sa za neho....... 🙂

olejka
14. mar 2013

Vnutorne sa velmi tesim ze papezov stolec bol odsadeny ale vobec tomu nerozumiem preco Jezuita a Frantisek...

Sprava v krestanskych mediach ze byvaly papez trpi depresiami...

http://sk.gloria.tv/?media=412609
minutaz00:19

to cele mi pripomina vtip ze

Pustou krajinou putovali spolu františkán, dominikán a jezuita. Keď sa chceli najesť, zistili, že im ostalo už len posledné vajíčko. Dohodli sa medzi sebou, že s ním budú zachádzať s posvätnou úctou.
Najsamprv ho vzal františkán a predniesol slová:
„Exege e domo sua!“ (Vyjdi zo svojho obydlia!) a vajíčko olúpal.
Dominikán zasa povedal:
„Accipe salem!“ (Prijmi soľ!) a vajíčko posolil.
Podal ho jezuitovi, ale ten ho zjedol hovoriac:
„Consumatum est.“ (Dokonané je).