Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@irriss o takom vyjadrení neviem.
@katja78 o tom vnutornom audite, ktorí robili 3 kardinali, medzi nimi bol aj naš Tomko. Lebo za J.P.II fungovalo niečo také, ale B16 to zrušil ale zistil, že sa toho nakopilo tolko, že treba aby mal o všetkom podbrobnu analyzu, tak si dal vypracovať taky ten vnutorny audit... Pisalo sa o tom.
baby,trošku od témy, ale hľadám 3 knihy s titulom "Svedok nádeje." Autorom je George Weigel. Je to životopis Karola Wojtylu/ pápeža Jána Pavla 2 v troch dieloch knihy... kniha je už vypredaná, zháňam po antikvariátoch, no nikde nemôžem nájsť. Ak by ste mali nejakú časť doma a sadá vám na ňu len prach, odkúpim🙂 chcela som prekvapiť manžela, no do výročia ju asi nezoženiem:(
@katja78 no pisalo sa o tom dosť vela... Ako nejdem tvrdiť, že na 100% to tak bolo, ale ja myslim, že by to bolo celkom realne. Ako nejdem si klamať, že sa v RKC nedeju dosť zavažne veci, ktoré treba riešiť, a na to zrejme aj treba človeka v plnej fyzickej sile a zdraví. Vôbec to neber ako kydanie na RKC, to absolutne n echcem, a dufam, že to tak nevyznieva, lebo nemam zaujem očiernovať. Ale ani nechcem strkať hlavu do piesku. Ja jkednoducho verím, že B16 urobil to, čo uznal za najvhodnejšie, neurobil to pre vlastné pohodlie, ale pre dobro nas všetkych. A verím, že to čo urobil bolo z vnuknutia ducha svatého, že to nebolo len jeho rozhodnutie, ale počuvol Boží hlas.
@marusik tu ju mali, ale t.č. je vypredaná...
http://sk.olejar.eu/product/16568/
neskúsiš poslať mejla? či do kedy potrebuješ tie knižky? 😕
....som hlboko veriaci človek, ale jedinú autoritu ktorú uznávam je BOH.......tak si dajte pozor ...NEBUDEŠ MAŤ INÝCH BOHOV OKREM MŇA... znie jedno z prikázaní......pápež je rovnaký ako vy, človek s chybami a nevyvyšujte ho, slávte boha, nie pápeža 😎
@juliakocka určite si nezamienam pápeža za Boha.... Pápeža zaživam už tretieho, Boha mam stale jedneho a toho istého, taktiež sa nemodlime k papežovi ale k Bohu. Sam František včera po zvolení poprosil ludí aby sa za neho pomodlili k Bohu. Takže tým dal jasne najavo, ku komu sa mame modliť, a tiež to, že ako človek sám potrebuje Božiu pomoc a Ducha svatého na to, aby svoj urad vykonaval svedomito a zodpovedne 🙂
@juliakocka ja zas neviem o sebe povedať, či som, alebo nie som hlboko veriaci človek, podľa mňa to objektívne vie len Boh 🙂 ...
Hriešny človek - to som určite 😔 Ako my všetci. Žiaľ, je to v nás, že s hriechom musíme bojovať a prosiť Boha o milosť, aby nám v tom pomáhal. Ale tiež je v nás, že sa vieme tešiť...podľa mňa od včerajšku, od 19:07 sa tu nepíše vo vzťahu k novému pastierovi Cirkvi nič iné, len že zdieľame túto radosť, túto veľkú radosť 😵 A snažíme sa ju každá podať tak, ako ju vnímame, cítime. Je na tom niečo zlé? Je to neúctivé voči Bohu, keď sám Ježiš povedal Petrovi:
Mt 16, 18-19:
A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi."
Jn 21,15:
Keď sa najedli, Ježiš sa opýtal Šimona Petra: "Šimon, syn Jánov, miluješ ma väčšmi ako títo?" Odpovedal mu: "Áno, Pane, ty vieš, že ťa mám rád." Ježiš mu povedal: "Pas moje baránky."
@katja78 no asi som to prehnala so sebadôverou 🙂....súhlasím s tebou a dúfam, že nastanú nejaké reformy a zmeny voľbou nového pápeža a možno by sa mohol inšpirovať Matkou Terezou, ta bola ale kočka čo všetko dokázala, má môj rešpekt, tak modlime sa zaňho nech sa má svet lepšie, len neviem nakoľko má moc, a nakoľko je len bábka v rukách iných
@juliakocka dúfajme, že v rukách Božích 🙂
Milujte se a mnozte se...a nenechte se "oblbnout" 😉
Chovate se tu jako v soukromce, nepustite mezi Vaseho Boha nikoho...je to tu jako (ne)ockovani...(ne)kojeni
Ke Tve posledni vete:
citace:
Takže opakujem, toto nie je o tom "kto" píše, ale "ako" píše.
😉
Doplnim..nebo je to takto? kdo cte a ako to cte 😉 chces to cist arogantne, cti to arogantne, ..Je to jen a jen Tva volba... 😉
Zvuk tu neni, ton chybi..takze je to na Tobe-na Vas..jak kdo co cte.. 😉
Mate soukromku, snazte se zit podle Vasich ptedstav 😉 Hodne stesti vsem 🙂
@vejula
Nejde o jine nazory...Mely jsme STEJNE nazory..TY jsi psala To same jako ja.....ale ja jsem irriss.ja jsem TA arogantni a ty jsi vejula..v tom je rozdil..ton chybi a "hanba" zustava.. 😎
p.s. Vsak Pravda zvitezi...doufejme, ze mu daji cas prispet svou pravdou (tajemstvim)...a nebude mit NIKDO cas ji znicit.. 😉
Opakuji a stojim si za ttim..pustte si k tomu jakoukoliv pisniccku..Klidne Vltavu od Smetany..
Papez Benedikt 16 odesel, protoze CIRKEV JE NEMOCNA..sam to prohlasil pri svem odchodu..Nastalo hrobove ticho..nakonec se vsak lid ozval a Papeze rozhodnuti podporil 😉
amen..
p.ss. dala jsem sem link..cetl ho nekdo? necetl? proc.., zrejme ze strachu..ci z obav?
@juliakocka
Zvlastni na zdejsi hodine cirkevnictvi pani profesorka tvrdi, ze Papez je BUH na Zemi 😅 😅 😅
@irriss Cirkev bola "nemocná", už keď sa Benedikt stal pápežom. Vo Vatikáne nebol dva dni, vedel, ako to tam "chodí", do čoho ide a nie je z tých, ktorí sa vzdávajú bez boja. Ale uvedomuje, že nie je nesmrteľný. A vie aj to, že je nahraditeľný. Nepotrebujem si vymýšľať konšpiračné teórie, všetci vieme, že každá pravda raz vyjde najavo. Ja verím, že Benedikt nepotreboval veriacim vysielať "šifrované odkazy", aby vedeli "skutočnú pravdu". Myslím, že to bol priamy muž a konal uvážene a rozhodne. Ale ak potrebuješ nutne žiť v predstavách rôznych konšpirácií, ja ti to neberiem, pokojne o nich premýšľaj 😉
@irriss teraz napišem v dobrom, ako to vnimam ja, teda myslim tu rozdielnosť v našich postojoch.
To čo vnimame rovnako je to, že vidime a uznavame, že sa v cirkvi udiali dosť zavAžNe veci, , ktore treba riešiť a na ich riešenie treba vela fyzickej i psychickej energie.
to čo vnimame rozdielne je postoj B16 k tejto skutočnosti. Z tvojich prispevkov som vyvodila zaver, že si mysliš, že B16 sa po zistení skutočností začal za cirkev tak hanbiť, že už prestal mať zaujem byť na čele tejto skazenej cirkvi a radšej dava ruky preč od nej, aby s nou radšej nemal nič spoločné - aspon mne to z tvojich prispevkov takto vychdzalo.
_Ja si zas myslim, že B16 nezanevrel na cirkev aj napriek zlym veciam , ktore sa v nejd udiali. LEn si uvedomuje že toto je dosť komplexny problem všetko a na riešenie toho všetkeho už nema dostatok fyzickej sily. PReto z lasky k cirkvi a nam kresťanom a najmä z lasky k Bohu sa vzdal svojej funkcie, aby na jeho miesto mohol zasadnuť niekto mladší zdravší, fyzicky silnejší, ktorý bude mať ešte viac energie, pretože tú si terajšia situacia v cirkvi vyžaduje. On proste prijal svoje fyzicke limity a za cirkev sa bude nadalej modliť a takto prikladať ruku k dielu jej ozdravenia
@vejula
ne ne ne 😉 😉 😉 😉 ..on se "hanbil"-smutnel zhorknul.. za to, ze nedokazal zmenit cirkev diky rivalite a individualismu v samotnem nitru... 😉
Snazil se a nedokazal...nemohl..i kdyz chtel..nemel dostatecnou oporu...a tak nasel odvahu a jako posledni vetu rekl:"Dobrou noc"..coz tu se da prelozit i jinak v podobnych okolnostech 😉
Novy sv .Otec ma vcera prijemne prekvapil svojou skromnostou,pokorou a zmyslom pre humor...pripomina mi v mnohom Jana Pavla II....samozrejme je to zaciatok jeho posobenia a vyposujem mu mnoho milosti....mozno aj mnohym nasim knazom chyba ta charizmaticka bezprostrednost,kt. J.P.II ovplyval.
Trosku sa vzdy zasmejem na jednej veci a myslim,ze aj mnohe z vas to uz tiez napadlo:na roznych nabozenstvach obdivujeme ich ucenie(pritahuje nas,lebo ho casto dokladne nepozname)z kt.vychadza pokoj,zatvarali by sme sa hned do saolinskych klastorov,debatovali s Dalajlamom,kupovali dovolenku do Tibetu...atd...obdivujeme ich zanietenost,pokoj z nich vyzarujuci,ich spokojnost s tym,ze nasli tu PRAVU zivotnu cestu....AAAALEEE,ked obycajny slovensky katolik povie niekomu,ze sa uprimne tesi,ze mame sv.Otca,ze nachadza vnutorny pokoj v modlitbe,ze v tazkych chvilach sa spolieha na Boha a vie,ze na problemy a radosti nie je sam a snazi sa ist zivotom s Bohom-napisala som,snazi-nie,ze je automaticky svaty.....JE skoro na SMIECH....PRECO?????
Som tiez mlada zienka,myslim,ze aj atraktivna (to je pre tie,kt.si myslia,ze veriace su iba nejake zufalky 😀 )a uz vobec nemam pocit,ze by mi niekto nieco nasilu tlacil do hlavy a ja by som vsetko neanaliticky prijimala.....a som vo svojej viere stastna....preco nas niekto vzdy presvieca,ze to tak nemoze byt???ze verime,lebo nam niekto tlaci kaleraby v nedelu do hlavy,ze sa bojime,lebo nas strasia peklom,LEBO,LEBO.....PRECO by malo byt meritkom stastia pomaly kazdeho mladeho cloveka iba prislusnost k nejakemu cudziemu nabozenstvu?nie som IN,ked nepreferujem napr.budhizmus?preco by som mala ticho trpiet,ked vsetci na krestanov nadavaju aki su zli,hlupi,lebo ich niekto ovlada?aj krestanstvo je zazitkove nabozenstvo,je plne pokoja,lasky....aj v krestania su aj dobri aj horsi...tak alo aj inych nabozenstvach,vzdy je to o ludoch.....prepacte,ked som sa rozpisala...len ma naozaj hneva ,ked ma stale niekto presviedca o tom,ze krestanstvo NEEEE,co si sprosta?bohuzial moja osobna skusenost z mojho okolia.....
Ja respektujem vieru inych,repektujem,ze im nieco dava....ale preco by ini ludia nemali respektovat moje nabozenstvo?
Myslim,ze najdolezitejsie je mat v dnesnej tazkej dobe otvorene srdce pre potreby svojich blizkych...citala som nedavno taku myslienku-ak by sa moje srdce malo raz rozhodnut ci puknut od zialu alebo stvrdnut na kamen,volim si,nech radsej pukne....co z takeho tvrdeho srdca?kazdy mame dost svojich problemov,ale nikdy nezbudajme aj na pomoc ludom okolo nas,na usmev...necakajme na to,ze nas o nu poprosia....niekedy je velmi tazko prosit 😢
@irriss ked uz vedies taketo teorie, celkom ma zaujima, co v tebe evokuje spojenie dobru noc, co tym asi tak papez mohol mysiet????
@irriss ako určite to nieje lahke... Uvedomila som si to po prezretí tej fotky čo tu dala olejka. Pápež František - vôbec sa nezmenil, stale rovnaky fešak 😀 😀
B16 - neuveritelne na nom vidieť aké naročne roky teraz prežival... Nieje to lahky oriešok byť papežom... Ja verím, že obaja su teraz na tom spravnom mieste, tam kde ich Boh chce mať, tam, kde su najužitočnejší 😵
Mier 😵
Tak ešte raz, aby sa dostalo aj k viacerým /d/ušiam 😉 !!! Dievčatá na avízo jednej z mamičiek i moje osobné sa chcem spýtať, či by bol záujem o súkromnú diskusiu, zostala by pravdaže plne funkčná i táto verejná, súkromná by mala zmysel pre súkromné modlitby, osobnejšie riešenie problémov, prítomné mamičky by sa medzi sebou viac spoznali a bol by voľnejší priestor pre vytvorenie spoločenstva pre vzájomné posilňovanie viery. Takže ak by sa nás nazbieral dostatočný počet, som ochotná do toho ísť. Podmienkou prijatia je Rímsko-katolícke vierovyznanie, aktívna účasť /podľa možností pravdaže/ na živote Cirkvi, príp. sa môžu pridať i osoby, ktoré sa aktuálne pripravujú na vstup do našej cirkvi. Kočky, ktoré majú vážny záujem vstúpiť do diskusie poprosím IP a môžu tiež zaslať návrh názvu témy. Ďakujem 🙂
@irriss ".on se "hanbil"-smutnel zhorknul.. za to, ze nedokazal zmenit cirkev diky rivalite a individualismu v samotnem nitru... "
Ty ho osobne poznáš? Alebo na základe čoho si urobila tento záver? Lebo to je veľmi osobné konštatovanie, Ty hovoríš o tom, čo on cíti ... Jedna vec je myslieť si na základe vonkajších udalostí, že rezignoval, lebo neviem čo... ale Ty tu píšeš akoby Ti to povedal v osobnom rozhovore 😉 Aj v iných Tvojich príspevkoch som nadobudla ten pocit, akoby si presne rozumela tomu, čo prežíva aj ho poznala aký je človek.

@irriss inak nepíšeš to isté, čo @vejula 😉 Z tvojich slov cítiť akési odsúdenie, že pápež sa vzdal, lebo je slaboch, z vejuliných zasa, že pápež odstúpil, lebo má silu v pokore a schopnosti nevisieť na svojom úrade, ale prenechať ho ďalším, ktorí môžu byť prínosom. Opäť je to o tom, ako sa dajú vaše slová vyložiť, preto tie súhlasy s vejulou 😉