icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

irriss
14. mar 2013

@nika.r
Je to nas soused 😀 ...Vatikan je za dverma. 😀 .chodi k nam kazdou nedeli..okolo poledniho... 😉
Pisu to, co slysim...z nekolika smeru..nemyslim si to..ctu, posloucham ... 😅
U Vas je zrejme censura..bud politicka(cirkevni) nebo primo ve vasem srdci...

nika.r
14. mar 2013

@irriss len čisto z faktického hľadiska...chápem, že možno vidíš viac, keď si blízko aj "fyzicky", chápem, že ťa táto téma zaujíma, píšeš, že ste posielali listy JPII...ale predsa len, tvrdiť o niekom, že vieš, čo cíti a prežíva je niečo iné ako mať názor na jeho osobu. 😉

nika.r
14. mar 2013

@irriss a neviem, prečo u mňa narážaš na cenzúru 🙄

evkasus
14. mar 2013

@irriss myslim, ze malo poznas Benedikta aj ked je ti akoze "susedom". Na to, aby si ho poznala nestaci byvat v Taliansku a ani v Rime. Na to je/bolo potrebne mu nasluchat jeho slovam...
Cenzura u nas nie je a nedelne prihovory aj stredajsie katechezy sa daju sledovat aj na SK. (samozrejme prekladane)

irriss
14. mar 2013

@evkasus
Censura zrejme je v te podobe, ze se nezajimate o vice, nez vas samotne zajima..Nechcete si pripustit urcite veci..tak to bylo mysleno..protoze kdybys naslouchala a precetla jsi si aspon ten link, ktery jsem dala..pochopila bys TY vice...
Precti si napr. posledni slova, kdy mluvi o nemocne cirkvi a oduvodnuje svuj odchod.. 😉
Nechala jsem se opet vyprovokovat jedinci v teto Diskusi a to je mi lito...
To, ze bydlim v Italii opravdu nic neznamena 😉 ,ale to,ze se deji veci zde ma sve vyhody, protoze se dozvis VZDY vice na miste konani (vseobecne)..k Vam se urcite informace nefiltruji.. 😉
Precti si ten link a jeho slova, ktere pouzil pri oduvodneni sveho odchodu..
Dobou noc
p.s. nedelni chvilka i kdyz prekladana nestaci k pochopeni zakulisi..to je jen to, co VY chcete slyset..😉

maca_p
14. mar 2013

@irriss za prispevok o 14:13 ti davam 1000 paci sa mi to 😉 a za vsetky tvoje nazory v tejto temicke ti davam 100 000 paci sa mi to.

nemam rada ultras, ale niektore kocky sa tu tu hraju na bohov 😲

a dufam, ze novy papez poriadne pritvrdi na papezskom stolci a pseudokatolikov poriadne vyobsiva a kazdeho, ktory zhresi, hned vyobcuje z obce. lebo miestami samolubost z vasich ust nema obdoby. vy, vy, a opät len vy... vy ste najlepsie, vy vsetko najlepsie robite, vy vsetko viete, pritom sa len schovavate za cirkev. skutocne dobry napad, presunut si ultra nazory do sukromky a tuto hned zruste. neznesiete protichodnost nazorov, pohlad na vec aj z inej strany, ako je ta vasa.

katja78
14. mar 2013

@irriss písala si viac-krát o nejakej knihe, ktorú očakávaš, že niekto vydá a odhalí pravdu...to si písala o Benediktovi? 😕 lebo v tej dobe medzi oznámením jeho rezignácie a skutočným odstúpením 28.2. som čítala (tuším na SME), že vo vydavateľstve, ktoré jediné vydávalo jeho knihy, už nevyjde žiadna jeho kniha...práve preto, lebo sa zaviazal nezasahovať žiadnym spôsobom do pontifikátu svojho nástupcu.

mircalla
14. mar 2013

@maca_p 100 bodov, uplne suhlasim

irriss
14. mar 2013

@katja78
..odesel psat knihy..a jakym zpusobem vyjde, to je mi jedno...jen doufam, ze nebude "spalena a autor znicen".. 😉
Porad si nekdo mysli, ze se doba zmenila..ale zrady a poklesky jsou a nikdy nevymizi... 😉 a jakym zpusobem se o nich dozvime? ..treba jako kdysi ..t.j. potaji...v zakazanych kniznicich.. 🙂 🙂 🙂
A timto koncim...nechala jsem se vyprovokovat..a TY vis kym 😉

evkasus
14. mar 2013

@irriss asi tazko si tu vela ludi precita ten link kedze je po taliansky. Ja nehovorim taliansky.
Ale sledovala som a viackrat som si citala Benediktove posledne verejne vystupenia.
Stretla som sa s tym, ze ludia aj tu na Slovensku prekrucovali slova jeho poslednej katechezy a vytrhavali ich z kontextu. Ono problemom je, ze ten kontext tvori cely jeho pontifikat. Ak mu niekto nenacuval pravidelne, tak nepoznal ani jeho retoriku a ani jeho spiritualitu. Vsetko, co on hovoril malo zmysel a nic nepovedal iba tak. Ak sa s niekym casto rozpravas tak mas vacsiu sancu pochopit vyznam jeho slov ako ked ho pocujes raz za cas alebo iba raz....

Konspiracnych teorii okolo jeho osoby je viac ako si on sam zasluzi....

maja22
14. mar 2013

@irriss
@maca_p ešteže nám to má kto vysvetliť! Dievčence, čo by sme tu my bez vás robili, toľko lásky a pochopenia z vás ide, až sa mi nevojde do pc 😀 😀 😀 😀
@irriss ok, dajme tomu, že máš pravdu, Benedikt to nezvládol, hanbí sa za nás všetkých, schováva sa pred zodpovednosťou atď. pridaj si k tomu všetko to, čo si počula z "relevantných zdrojov". A keď si nás už o tom akože presvedčila, čo by sme mali podľa teba po vypočutí si týchto informácií konkrétne konať? Vybrať sa hromadne do Ríma a poriadne im tam prehovoriť do duše? Či máš nejaký iný nápad, ako naložiť s týmito overenými informáciami? Urobíme nejakú defenestráciu? Ja fakt neviem, čo si raz s tými informáciami od teba počať, poraď 😉

maca_p
14. mar 2013

@mircalla tak mi to tu pride. ani jehovisti, ktori mi nahodou klopali pred 2mi dnami na dvere nie su taki nazorovo nasilni a presvedcivochtivi ako niektore kocky tu. neviem, ci naozaj nevidia, co sa naokolo deje, aky je skutocny skutkovy stav a upadok a bordel v tejto cirkvi. ale je potrebne, aby sa aj negativne veci nazyvali pravymi menami a slovami! a nie, ze ked osoba s nimi nesuhlasi, pomaly by ju z temy vyhodili za hanobenie RKC...

maca_p
14. mar 2013

@maja22 radsej uprimnost ako falos aj s tvojimi smajlikmi.

maja22
14. mar 2013

@maca_p aká faloš? Nemáš zmysel pre humor, iróniu a sarkazmus? 😝 Ale však dobre, keď úprimnosť, tak úprimnosť - šírite okolo seba veľa negatívneho, až mi vypadáva z pc. Dúfam, že som bola dostatočne úprimná. Aj so smajlíkom 🙄

maca_p
14. mar 2013

@maja22 co take negativne napr.?
ze vidim aj negativnu stranku vaseho spolocenstva? len nazyvam veci pravymi slovami. podla mna 😉
ale podla vas, je to rypanie a osocovanie a ano, skoro som zabudla negativizmus...
pravdepodobne aj B16 bolo z toho vsetkeho, co sa deje v RKC riadne spatne, tak sekol s pontifikatom. a ani sa mu necudujem...

maja22
14. mar 2013

@maca_p myslíš, že my všetky tie zlé veci nevidíme? Zatvárame oči pred pedofíliou, korupciou a inými negatívnymi vecami? To ste potom na omyle, neviem tu o nikom, kto by toto zapieral. My sme si vedomé, že diabol skúša svoju moc aj vo Vatikáne (to je prekvapenie, že?). Ale reč tu bola o inom. Či je toto dôvod odstúpenia B16. Viaceré tu si myslíme, že nie, irris si myslí, že áno. To je všetko. Bolo by to ok, keby nás tu irris neobviňovala stále z nejakej vnútornej či vonkajšej cenzúry a zaslepenosti. Len preto, že si myslíme o B16 niečo iné ako ona. Tak ešte raz prehodnoť, kto je tu "presvedčivochtivý" 🙄

mircalla
14. mar 2013

@maja22 Myslim, ze lepsie byt realista, vidiet veci ako su, ako zaslepeny a naivny, zatvoreny inym nazorom, proste ideme si vo svojich kolajnickach....Nic nie je cierne ani biele. Ono sarkazmus a ironia Ti idu dobre, to je fakt. Ako obrana proti nazorom, ktore nechcem pocut, to nie je zle.

maja22
14. mar 2013

@mircalla kde berieš tú istotu, že tvoj názor je správny? Len preto, že je "zákulisný"? V zákulisí sa povie všeličo, ale tie reči treba takisto prefiltrovať, čo je na nich pravdy.

mircalla
14. mar 2013

@maja22 Zakulisny? To je zaujimavy vyraz. Ja netvrdim, ze moj nazor je spravny, pre mna vsak ano. Nemam vo zvyku sa bit do prs a presadzovat svoje nazory za kazdu cenu resp. niekoho o nich nasilu presviedcat. Suhlasim s @maca_p co napisala, to je cele. Ja neviem, co sa povie v tzv. "zakulisi", ja si svoj nazor utvaram na zaklade svojho rozumu, poznatkov a uvazenia......

maja22
14. mar 2013

@mircalla A skutočne - bez irónie a sarkazmu ma zaujíma, čo mám s tými informáciami od irris robiť. Lebo vážne neviem, o čo jej ide, keď nás tak vehementne presviedča, že o dôvodoch odstúpenia má lepšie informácie ako my. Stačí jej, aby sme jej pritakali, ok, máš pravdu, veríme ti, B16 sa vyhýba zodpovednosti, máš pravdu, si úžasná detektívka, keď si dokázala dešifrovať jeho "skryté odkazy". Alebo čo máme robiť? Poteší sa, že nie sme takí zaslepenci a zadubenci, čo si nevidia ďalej od nosa? Alebo máme písať nejaké petície? Ja skutočne neviem!!! A to už nehovorím, že jej máme veriť len preto, lebo žije v Taliansku a Vatikán má za rohom. Inak bližšie nevysvetlí, prečo si myslí to, čo si myslí, toto je jej najčastejšia odpoveď, že ona proste vie a my vedieť nechceme. Taká informácia pre mňa vlastne ani nie je informácia, ľudia toho narozprávajú... 🙄

mizulienka
15. mar 2013

@mircalla
@maca_p
vy nas stale obvinujete, ake sme my obmedzene, ze nevieme prijat ziadny iny nazor len ten svoj, ale vy ste presne take iste, stale si stojite a obhajujete iba ten SVOJ nazor.
Je zjavne, ze mame na veci odlisny nazor, ale nemyslim, ze je dovod na to, aby nas tu @irriss slovne napadala a obvinovala z obmedzenosti prijat nejaky iny nazor.

@irriss ty nam stale hadzes na oci, ze sa spravame ako "nadlidi" ale ty jedina sa tu spravas ako nadclovek, ako keby ty si mala tajny a podotykaj NAJPRAVDIVEJSI zdroj informairmacii. Co keby si skusila povedat, oki mate iny nazor ako ja, ja si myslim toto, ale ved je to vec kazdeho, mozme sa nazorovo odlisovat 😉

mizulienka
15. mar 2013

dievcata mozno mate nejaky dobry tip....chcela by som nejaku detsku knizku, kde je pekne jednoducho vysvetlene tajomstvo velkej noci....niektore veci neviem detom uplne dobre vysvetlit, tak by som prijala nejaku pomoc 😉
dakujem.

inkinka
15. mar 2013

@evkasus link od @irris google preloží do angličtiny 😉

mircalla
15. mar 2013

@mizulienka Nemam pocit, ze vyskakujem, niekoho obvinujem atd., kludne a vecne som napisala svoj nazor.

mizulienka
15. mar 2013

@mircalla nenapisala som, ze vyskakujes...iba, ze nas obvinujete z neschopnosti prijat iny nazor...

molka
15. mar 2013

Fakt sa vám čudujem, že vás to baví, znechutiť každému jeho názor, jeho vierovyznanie. Takto chcete útočiť aj na islamské vierovyznanie? Aj na židovské? Máte plné ústa tolerancie, ale slušné chovanie vám nič nevraví. Jasné, máte právo hovoriť, čo sa vám páči, ale vôbec vás netrápi, že šliapete po našom vierovyznaní? Nedokážete rešpektovať, že máme odlišný pohľad na život a v tejto téme chceme náš pohľad spoločne zdieľať?

elana
15. mar 2013

děvčata se zájmem čtu už nějakou dobu Vaši diskuzi (půl roku? rok?) nezapojuju se, jsou tady lepší rétorky...ale teď už mi to nějak nedá, přijde mi, že se honí jako pes za vlastním ocasem pořád dokola. Všechny máte svou pravdu, za kterou si stojíte, ale nějak už je to bezvýchodné, stejně jako diskuze o očkováních, neplodnosti a kojení.

já souhlasím s tím, že B16 odstoupil, protože na první pohled je vidět, že není zdravý, před časem mu lékař zakázal létat, takže by musel omezit své působení již opravdu jen na Vatikán (a extrémně přilehlé okolí) a asi všechny tušíme, že v 21. století musí být pontifik přítomen pro lidi "všude" osobně. Proto podle mě bude prospěšný modlitbami (protože Bůh hranice nezná a modlitba od svatopetrského oltáře má pro něj stejnou sílu jako ta v nejzapadlejším kostelíku ve Starém Hrozenkově) a nepochybuji o tom, že toto své rozhodnutí dlouho a dlouze zvažoval, že to nebylo ze dne na den s tím, že už mne to nebaví, ať se s nima babrá někdo jinej 😝

kdo je lepší hospodář: ten, který když už na statek nestačí, předá jej svému synovi a je v blízkosti se svou zkušeností a radou (zde jistě mocnou modlitbou) nebo ten, který si za žádnou cenu nepřipustí, že už to takhle nejde dál? (pouhý příměr, kulhá jak všechny, ale jistě chápete co tím chci říct).

@irriss Tys tu včera napsala, že církev bude zničena, neb tak pravil Nostradamus. No tak to byl jistě velmi chytrý a moudrý pán...ale pochybuji, že viděl opravdu dál, než Kristus. A kdopak to byl, kdo pravil (500 let před Nostradamem), že "Ty jsi Petr, to je skála a na té skále zbuduji svou církev a brány pekelné ji nepřemohou") 🙂

katy2
15. mar 2013

@elana Amen 🙂

irriss
15. mar 2013

@elana
( v dobrem- Tvuj prispevek se mi libi..ale s tim Nostradamusem to bylo jinak..)
nepatri Ti cely muj prispevek...ale to urcite sama pochopis pri cteni a komu patri se v nem najde taky.. 😉 ...

Neustale se chytate neceho, kde je slabost..at uz v chybejicim kontextu ci dodatku pro zpestreni..pro moznost rozsirit diskusi..Ja nejsem ta,ktera rika, co bude. 😉 .jen jsem "prinesla" par vet , ktere patri bud zdejsim novinarum ci dlouholetym pozorovatelum...tzv. Vatikanistum...pouzila jsem i Nostradamuse..ale ne s takovym cilem, za ktery ho povazujete ted Vy, a chytate za slovicka..jakobych ho ja propagovala, povysovala nad Boha..- t.j. ze je silnejsi ci slabsi...zda je pravdivy ci neni... 😅
Nabidla jsem jen vice pohledu...nektere na zamysleni, nektere na pousmani ..s umyslem tuto temu trosku obzivit...alespon obohatit,at i vam je jasne, kdo je mezi vami RKC uprimny a kdo si jen HRAJE 😉
Neni treba projevit osobni zklamani o litosti , ...neni treba nikoho nabadat..vase slova (ciny) jsou pruhledne... 😔 zdejsich nekolik dlani neni hodno se ani spojit v jednu,..natoz si kleknout k modlitbe...,max, v umyslu "prosit o odpusteni".
Takze si kleknete: a .....po molitbe by melo prijit z nekolika zdejsich ust plus minus toto zneni:
"Odpust mi Boze, neumim mit rada blizniho..Odpust mi Boze..nejsem hodna Tve Lasky....." Odpust mi Boze, ze jsem se nechala zlakat povrchnosti..."
Komu tento vzkaz patri..to vi ..a dobre.. 😉

Z nekterych z vas tu jde strach - doslova "dabelsky"ale zaroven jen potvrzeni o tom,ze cirev je nemocna...a na vysvetleni "zla" byl stvoren dabel...
Mimochodem, doufam, ze Vam neuslo, o cem vcera mluvil Papez Francesco 😉 ..ta slova patrila i Vam... 😝

veve39
15. mar 2013

kto si precita tuto knihu, rozhovor Benedikta s nemeckym novinarom, spozna ho viac, akoby bol jeho susedom hoci aj v naprotivnej budove (samozrejme s precitanim dalsich jeho obsiahlych hodnotnych diel sa poznanie byvaleho papeža este viac upevni)...niekto moze byvat na Aljaske ci trebars na Novom Zelande a moze preniknut do myslienkoveho a duchovneho svet B16 ovela blizsie ako niekto iny, kto mozno ziadne z jeho diel /ci stoviek audiencii pozorne necital/nenacuval
http://www.martinus.sk/?uItem=104865