icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

lenkove
15. mar 2013

@irriss citat celu diskusiu do zaciatku? ved je to 90 stran 😀 😀 😀 urcite nie 😀 asi tri-styri strany dozadu, cca od 22:30 do 00:00 ale to mas uz urcite v merku 😎

mizulienka
15. mar 2013

baby tu detsku knizku na temu velkej noci neviete mi poradit? pisla som uz dnes prispevok 😉

igiana
15. mar 2013

@irriss
Bože, ďakujem Ti, že nie som ako iní ľudia:
vydierači, nesprvodlivci, cudzoložníci, alebo aj ako tento mýtnik.
(Lk 18, 11)

irriss
15. mar 2013

@evkasus
kde jsem nazvala apostoly bandou tupcu???' 😲 😲 😲 😲
tady se nekdo zblaznil 😀 😀 😀

igiana
15. mar 2013

@mizulienka napadlo ma ze nechces skusit urobit z papiera postavicky, spolu s detmi vyfarbit, nalepit na spajdle a zahrat im to ako divadielko? Robi to tak kamaratka a mne sa to velmi paci, len som sa k tomu este nedonutila 🙂

irriss
15. mar 2013

@lenkove
to, jsem mela na mysli..ja tu nejsem 90 stran..ale jen chvili, kdyz B16 zvolil odchod a kdyz byl zvolen Francesco... 😉

no ale jde o temu jako (ne)kojenim, (ne)ockovani...pokud je vytvorena Tema,kde se neprijima jiny nazor, ci snaha o pochopeni..nemela by byt urcena pro verejnost... 😉

igiana
15. mar 2013

Baby, neviem ci ste citali niekedy kazne od Jana Maria Vianney, su uzasne, trefne, hlboke, mudre

mizulienka
15. mar 2013

@igiana to je super napad, to by som zvladla 😉 skor potrebujem nakopnut troska textovo, nejak pekne detsky sformulovat veci okolo velkej noci, ako detom pekne vysvetlit krizovu cestu, ukrizovanie, zmrtvychvstanie...potrebujem nejaku inspiraciu 😉

irriss
15. mar 2013

@igiana 🙂 🙂 🙂
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

igiana
15. mar 2013

@irriss Ty nas v podstate ucis odolavat utokom z vonka a cvicis nas v sebaovladani 😀 r

mizulienka
15. mar 2013

@irriss a ty prijimas NAS nazor? alebo snazis sa ty pochopit nas?? skus trosku sebareflexie

@igiana kamoska akurat cita zivotopis Jana Maria Vianney, ze je uzasny, chystam sa nanho 😉

igiana
15. mar 2013

@mizulienka nechaj sa viest Duchom Svatym a uvidis, ze to zvladnes aj svojimi slovami 😉 . Skus sa vzit do pocitov Jezisa, povedal napr. tuzil som s vami vecerat .... co asi prezival? na co myslel?

igiana
15. mar 2013

@irriss ty si riadna opica 😀

evkasus
15. mar 2013

@irriss mala by si vediet, co si pisala 9:25 :
"Podivuhodná záležitost vezmeme-li, jak církev začínala: vždyť to byla (přiznejme si to a omlouvám se citlivým povahám) ze začátku banda horlivých tupců, kteří neznali nic jiného, než jedno jezero, pár smradlavých rybářských sítí a že někde leží nějaký Řím"

Cirkev zacinala apostolmi a prvymi ucenikmi, a neboli medzi nimi iba nevzdelanci. To by si mohla vediet. Okrem ineho Boh sa neobmedzuje iba na vzdelanych a prave preto i dnes zije v srdciach vsetkych vekovych i vzdelanostnych skupin ludi.

mizulienka
15. mar 2013

@igiana tiez som isla podakovat @irriss ze sem prispieva 😉
citam teraz knihu od Merlina Carothers(a) Zivot v novych dimenzich...je to o jednom vojenskom knazovi, ktory nadobudol presvedcenie, ze za vsetko treba dakovat, aj za vsetko zle, co ta v zivote postretne, lebo je to sucastou Bozieho planu. Ked clovek dakuje aj za vsetko zle, potom prichadza Bozia milost a veci sa zacinaju menit....je to zaujimave citanie 😉

irriss
15. mar 2013

@mizulienka
Vezzmi si to od zacatku..mate tu nekolik rypajicich....a z mych dotazu jima byly okamzite udelany provokace... 😉
provokace nebyl muj zamer..ale snazila jsem se pochopit par veci...a jen elana byla schopna komunikace jako rovna s rovnou..ale vy branite cokoliv zubynehty, i kdyz vam nikdo nic z"huby" vyrvat nechce.. 😉
Jak vas mam pchopit, kdyz neodpovidate?a nebo prekrucujete?

Ptala jsem se,jak je mozne milovat neco, o cem vim, ze uz od zrodu neni jeho JADRO v poradku..Jak rozpoznavate cisto od spiny?

mizulienka
15. mar 2013

@igiana dakujem, skusim to 😉 mas pravdu, necham sa vies Duchom Svatym 😉

irriss
15. mar 2013

@mizulienka 😀 😀 😝
presny ukazkovy verici vzor.. 😔

igiana
15. mar 2013

@irriss Jezis povedal, ze strom pozname podla ovocia. Podla toho pozname aj zlo, aj ak sa maskuje za dobro. Zlo nikdy neprinasa dobre ovocie.

irriss
15. mar 2013

@evkasus
to jsem nepsala jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 to psala @elana 😀 😀 😀
ja to jen okopirovala.. 😀 😀 😀

Ukazka jak POZORNE ctete..a vyvozujete spatne zavery.. 😉

igiana
15. mar 2013

@irriss daj si vitamin C a teply caj a nebud uz protivna 🙂

evkasus
15. mar 2013

@irriss ak nami tak opovrhujes, preco si tu?
Ako vidis sme tak silno presvedcene o svojjich pravdach, ze nazor nam nezmenis?
Preco si davas tu namahu a pises si s takymi obmedzenymi ludmi?

Pokoj a dobro.

irriss
15. mar 2013

@igiana
jenze to poznas casto az kdyz to ovoce snis..je ti zle az potom..a to je pozde,, 😔

igiana
15. mar 2013

@evkasus mm mal take obdobie, ze umyselne do mna rypal, lebo chcel, aby som sa naucila branit v istych nazoroch a ja kym som to pochopila, ja mam niekedy dlhe vedenie.

irriss
15. mar 2013

@evkasus
neprekrucuj..a cti poradne..pises o mne to, co neni pravda, pises a davas ukazky neceho, co mne nepatri..jsi nepozorna..jen nevim, zda umyslne nebo protoze varis ci kojis.. 😉

mizulienka
15. mar 2013

@irriss chces povedat, ze Cirkev mala od zaciatku zle jadro?? ved jadrom cirkvi je preda Kristus, ako on moze byt zly??

Irriss je mi luto, ale z diskusii s tebou nenachadzam ziadny prinos, skor naopak...nechcem uz s tebou diskutovat, lebo sa to toci stale dookola...ty od nas vyzadujes, aby sme prijali tvoj nazor, alebo ti aspon prikyvli, ano ano mas pravdu ale ty neprejavujes ani len zrnko pochopenia na nas nazor.
Je to tvoj nazor, ja ti ho vobec nechcem zobrat, kazdy sme zodpovedni za svoj zivot, kazdy si vyberieme svoju cestu, ale prosim ta, uz nam tu nevnucuj svoj nazor tak vehementne. Vsetky ho uz pozname, tak prosim ta velmi pekne uz sa k tomu nevracajme.
Ked mas este nieco ine, nejake ine poznatky, nazory s ktorymi by si sa chcela podelit nech sa paci, ale nevracajme sa uz spat. Dakujem.

rusalinka
15. mar 2013

@irriss Budeš spokojná, keď ti všetky tuná budeme pritakávať a hovoriť ti, že áno, máš pravdu? 😉

igiana
15. mar 2013

@irriss Boh ti da silu, aby si to zvladla. Kriz nas zuslachtuje, ver tomu. Utrpenie nas ocistuje a robi lepsimi.

pia22
autor
15. mar 2013

Dievčatá vy ste ešte nepochopili o čo tu ide??? Lebo posledné strany sú takmer stále plné prázdnych slov, niet tu čo čítať, napriek obrovskému množstvu písmen. Teba @irriss pravdaže sa moja otázka netýka, ty si evidentne pochopila všetko už dávno 😀 Inak, obdivujem tvoje zanietenie, ako sa "nám stíhaš naplno venovať" popri svojej rodine a svojom živote 12 hodín denne, toto ja ešte nezvládam, raz darmo 😀

irriss
15. mar 2013

@mizulienka
Toto je JADRO...nemluvim o Kristovi 😉
prispevek v 8:45hodd od @elana...

ono s tou církví svatou je to těžké a mám dojem, že to na ní právě tolik lidí popuzuje, že i oni jakýmsi vnitřním zrakem vnímají, že je asi nezničitelná. Má jakousi podivuhodnou "samočistící" schopnost řekla bych, vždy nějakým způsobem i z toho hnijícího kmene vypučí nový výhonek a celé se to zas omladí a rozroste. Podivuhodná záležitost vezmeme-li, jak církev začínala: vždyť to byla (přiznejme si to a omlouvám se citlivým povahám) ze začátku banda horlivých tupců, kteří neznali nic jiného, než jedno jezero, pár smradlavých rybářských sítí a že někde leží nějaký Řím, to možná zaslechli v souvislosti s denáry, kterými platili; jednoduchost jejich myšlení a natvrdlost je někdy až úsměvná. Ano, církev za staletí svého vývoje měla své temné stránky, před tím nikdo oči nezavírá...a není omluvou, jen pouhým konstatováním faktu, že prostě středověk byl krutý, lidský život neměl valnou hodnotu-ale taková byla mentalita lidí té doby. Komunismus, fašismus...měly na svědomí víc mrtvých a ještě dlouho to ani sto let nebude a přesto opět ultrapravici i levici opět stoupají preference, my lidi máme krátkou paměť, ale jak na co, zločiny těch, které rádi nemáme, vidíme i po 500 letech a rádi na ně ukazujeme prstem a omluvy nepřijímáme.

myslím že každý soudný a rozumný člověk vidí, že se v církvi děje mnoho špatného, před tím oči zavřít nelze, je tvořená stále jen lidmi, kteří do ní vstupují z různých motivací a pohnutek. Ani její příslušníci nemusí se vším s ní souhlasit...ale od toho má člověk rozum, svobodnou vůli a svědomí, aby to tak nějak pobral. Nemusím být přímo u zdroje...Ty třeba jsi, ale tak ono v dnešní době je všude blízko, všechna média mají své stálé zpravodaje přímo z míst, takže si nemyslím, že tu fungují nějaké cenzury nebo i pouhý efekt "ztrácení se v překladu"-není to jako dřív, kdy informace ústním předáním putovala i týdny a samozřejmě se všelijak upravovala (vědomky i nechtěně).