icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

denotka
15. mar 2013
irriss
15. mar 2013

@krisia
Nechci googlovat.)boli mne to)ale napr. Don Seppia - kostel u nas "za rohem" 😔 ..celou aferu "znam..dokonce i nektere deti"..nakonec to dopadlo jeste hur..don seppia je sieropositivni...
..menil sex za drogu a dalsi ohavnosti..

irriss
15. mar 2013

@denotka
super..jako telepatie..jak nekdo muze rict takovou kravinu, ze NIKDO nebyl odsouzen.. ☹

digysa
15. mar 2013

@irriss No ale co cakas?? Ked HLAVNY STAB cirkvy je vo Vatikane?? Odtial sa to malo riesit....nie naopak....

Ale ja nechcem porovnavat cirkev v Taliansku, na Slovensku, v USA.... to by bolo nadlho....vidim tam rozdieli, velke.....a suhlasim s @werumka a myslim si, ze ide hlavne o kulturne rozdiely.

Kultura ludu dokaze zmenit vela veci.....

Ja len tvrdim, ze som poznala iba jedneho zleho knaza ( od ktoreho som dostala taky preplesk, lebo som zle Vyplazila jazyk, ked sme sa ucili prijmat obetu 😠 )....a nemozem ich vsetkych davat do jedneho vreca.

Ja som presvedcena ze nasa cirkev narobila zla az, az........ale doba sa meni....a dufam, ze k lepsiemu.

Ja osobne som za to, aby sa nasi knazi zenili......

vejula
15. mar 2013

@irriss ja sa velmi tešim, velmi 🙂 Človek skutkov a nie rečí, presne takého potrebujeme. TEraz Argentinčanom odkazal, že nech radšej namiesto letenky na jeho prvu omšu, tie peniaze čo by minuli rozdaju chudobnym. Služobník Boží, mám pocit, že ma hodnoty velmi pekne usporiadané. Možno pišem trošku chaoticky, ale som neuveritlne šťastná. Doteraz viedol život, taký.. MAtky terezy. Ako kardinal chodil do najchudobnejších štvrtí medzi ludí, o ktorých nikto ani nezakopol... skutočne v nom vidim vela z odkazov JEžiša Krista 😵

vejula
15. mar 2013

@irriss jednoducho František 😵 😵

denotka
15. mar 2013

@vejula neprelietam, poukazujem na viac vecí naraz

irriss
15. mar 2013

@digysa
aby sa knezi zenili..jeziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis to mi needeleeeeeeeeeej,vytvor Tema..tady ne..ja musim varit .. 🤐

zuzkat1
15. mar 2013

@terezka1947 ja som Nepovedala ze viera je to ked slepo veris.pytala som sa co vas presvedcilo ze verite?

@krisia to ze nikto neodsudil knaza za zneuzivanie neznamena ze sa to nestalo.znamena to ze sa to ututlalo. A tu je namieste otazka preco existuje celibat? Nepovedal boh milujte sa a mnozte sa? Keby nemuseli zit v celibate nemali by pnutie v gatiac a snad by ani nebolo tolko zneuzivani.

werumka
15. mar 2013

@denotka Omlouvám se, to bylo na na @zuzkat1. Je nás tu jak psů a mám v tom trochu bordýlek😀

@irriss Já jsem pořád zkoumala to, o čem píšeš a snažila se to pochopit a dlouho mi to nešlo, protože to, o čem píšeš od nás neznám. Konkrétně v Čechách (nemyslím na Moravě, tu tak neznám) jsou moje zkušenosti veskrze pozitivní. Dokonce tu máme křesťanskou hokejovou ligu, kde hrají i kněží 😀 Sekce pro mládež při biskupské konferenci se opravdu snaží, probíhají různé akce, ale tím, že v očích veřejnosti je na nás pohlíženo spíš v negativním slova smyslu, tak jsou ti lidé v té komunitě více semknutí a více se snaží, aby třeba ukázali tu lepší tvář církve. Třeba probíhající kurzy Alfa i pro mladé apod. Znovu - neříkám, že je vše ideální - ve farnostech i na národní úrovni jsou problémy, které se řeší a řešit se musí. Ale mám z toho všeho tady prostě jiný pocit.

juliakocka
15. mar 2013

@irriss blbosť

denotka
15. mar 2013

@digysa preplesk za zlé vyplazenie jazyka pri prijímaní obety? Takto chápe dotyčný kňaz prikázanie - miluj blížneho svojho?

vejula
15. mar 2013

@denotka prelietaš prelietaš. Ja pišem o slobodnej vôle ludí celkovo, že Boh, ked nas všetkych raz nou obdaroval, tak teraz len tak nezruší čo raz slubil a nezačne nas - tym myslím nas všetkych ludí - riadiť - že by z nas namiesto slobodnych ludí spravilbábky na špagatiku A ty na to napíšeš uplne od veci, že my kresťania sme bábky na špagatiku. Tak sa nehnevaj, uplne od veci reakcia. Ja som to pisala celkom v inom kontexte a ty si to prehodila do uplne inej roviny

irriss
15. mar 2013

@juliakocka 😅 😅 😅 😅

juliakocka @irriss blbosť
Dnes o 18:48 • Odpovedz • Už sa mi to nepáči • 1 • •

Tohle mi nedelejte..vyjadrete se jasne.. ne jednim slovem

co je blbost? aby se knezi v Americe zenili nebo ze musim jit varit?

denotka
15. mar 2013

@werumka 🙂 hej, bordel tu je, ale fakt teraz myslím v dobrom zmysle slova 🙂
Ja neodsudzujem dobrých veriacich, ľudí, ktorí sa správajú podľa toho, čomu veria. Napriek tomu, že neverím, obdivujem Matku Terezu, Jána Pavla II, ako osobnosti. Takisto Róbert Bezák je super 🙂

zuzkat1
15. mar 2013

@rusalinka ok beriem... 🙂

werumka
15. mar 2013

@denotka Hele, já jsem třeba ten typ, který občas musí dostat čočku, aby se nad něčím zamyslel. A tím, že to třeba kněz se mnou myslí dobře, tak mi řekne upřímně a bez obalu to, co si o něčem, co jsem udělala myslí. Ale říká to s láskou, protože jak říkám - záleží mu na mě. U mě jsou zpovědi hrozně fajn zrcadlem, které mi nastavuje jeden konkrétní zpovědník, který je připravený dát i odpověď na moje dotazy, aniž by mě do něčeho tlačil. A já se zase nebojím použít sprosté slovo, když to považuji za nutné, když jsem z něčeho smutná, rozhořčená, nebo nemám síly.

fra
15. mar 2013

@zuzkat1 ono zhrnut to prečo človek verí je asi dost velka fuška a trvalo by to niekolko hodin to poriadne spísať... napríklad mne sa teraz nechce a ani nemam čas ... ale skus si počitať tu, títo ludia už to zhrnutie prečo oni osobne veria a ako sa osobne stretli s Bohom napísali... je tam uplna všehochuť a ukazuju ako z uplne roznych prostredí a predpokladov prišli k Bohu
http://www.mojpribeh.sk/

digysa
15. mar 2013

@denotka Neviem co sa snazis presadit vo svojich prispevkoch (nesledovala som ich pozorne, priznam sa) ale ked som si pozrela ten clanok o tom talianskom knazovi, tak nechapem, k comu to bolo.... Ved my vieme, co sa dialo a deje v cirkvi....

Bohuzial ludia su vsetci hriesnici.... a neexistuje ziadna institucia na celom svete, v ktorej "clenovia" su IBA bezchybni a dobri ludia......

Jednoducho to je zivot......treba veci riesit, treba predchadzat takymto cinom........ale takato informacia ma tazko odradi od viery.

Tak isto, ako teba neodradi nejaky clanok o zlom lekarovi, chodit na zdravotne prehliadky alebo do nemoznice.....

olejka
15. mar 2013

@zuzkat1 Na Tvoju otazku , ci Budha je diabol.....
je mi luto...pokial som nezistila dotyk ozajstneho Boha...nevedela som to rozlisovat...
.....okrem toho bol clovekom ...a diabol je duch...

...netvrdim ze krestania alebo priamo katolici maju vsetku pravdu sveta...mame sa co ucit od inych nabozenstiev...to ano......ale tak Budha aj Mohhamme....s pravym Bohom nemaju nic spolocne....

...hoci fanatizmus vo forme zabijania kvoli nabozenstvu takisto nemoze byt od Boha...

... cirkev ktoru mame...hocijako poskvrnenu hriechom nas ludi..diablovym posobenim na slabe miesta ludi....upalovanim carodejnic ci priekopnikov vedy a pokroku ako aj vypravami v mene kriza...za ktoru sa Jan Pavol lI ospravedlnil...ako aj tuto kde sa deje vela kradeze a nehanebneho prania spinavych penazi...zneuzivania deti ..za ktore sa ospravedlnil BenediktXVI...
.........tuto zalozil Jezis Kristus...SYN BOZI....neskutocne ale preco inak by sem prisiel trpiet a zomriet na krizi keby Jeho cirkev bola dobra....ved by sa mohol veselit na svadbe v Kaane a netrapili by ho ziadne nase hriechy...keby sme boli vsetci taki dobri...Jezis je ten kto zvitazil nad zlom...akokolvek lakavo ho vychodne a kmenove nabozenstva ponukaju....je to iba zlo...
Z mojej osobnej skusenosti ...po temnom duchovnom case a experimentoch mi je dnes uplne jasne kadial cesta k Bohu nevedie....cez Budhu nevedie....to rozhodne nie...je to len falosna sloboda ,prezlecena sputanost...depresia schovana za pozitivne myslenie...klamstvo ze si vystacim vlastnymi silami schovava pravdu...som slaby clovek ...jedine v Bohu mozem cerpat silu..lebo ja som len slaby clovek...Boh je silny...

😉

denotka
15. mar 2013

@vejula neprelietam, k slobodnej vôli som povedala všetko čo som mala na srdci

krisia
15. mar 2013

@zuzkat1 je to možné, ja som nepovedala, že to určite neurobili, ja sa len na to pozerám z čisto právnického hľadiska: jednoducho pokiaľ nie je človeku preukázaná vina, hľadí sa naňho ako keby nič neurobil- takto to proste je, to sú zásady trestného práva.

digysa
15. mar 2013

@denotka Ano.......tak to chapal dotycny farar.......on bol stelesnenie zla...... vsetky deti sa ho bali.......

Takto si ja farar nepredstavujem.........moje zaciatky s kostolom boli dost zle..... a to nehovorim o starych babach, ktore ma kazdu nedelu stuchali do pleca, aby som "ani nedychala"....

Kostol bol pre mna zive peklo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nenavidela som ho....... a potom som prisla do "zlej Ameriky" a tam som cumela, ako vol......neverila som, ze chodim to kostola s rovnakou vieru.... 😅

zuzkat1
15. mar 2013

@werumka v tej bezhranicnej viere.v tom aky je uzasny napriek vojnam atd. V tom ake ste z neho vsetky nadsene. Mam kamosku,chcela byt mniska jej viera je naozaj silna,studovala teologiu a nikdy som ju takto nepocula hovorit. Tak nadnese.

vejula
15. mar 2013

@denotka nechcem uraziť tak skončim debatu s tebou, rada debatujem s ludmi, ktorí nielen hovoria resp. píšu ale dokažu aj počuvať a reagovať na počute resp. napísane. Inak debata straca svoj zmysel. PRajem pekny večer.

digysa
15. mar 2013

@zuzkat1 Ale oni nehovoria, oni pisu 🙂 Mozno aj tvoja kamaratka(buduca mniska) by sa pisomne vyjadrovala s ovela vacsim nadsenim....... 😉

denotka
15. mar 2013

@digysa bolo to pre: krisia, ktorá tvrdí: dámy, ja neviem isto, ale myslím, že nikto doteraz nebol právoplatne odsúdený za trestný čin sexuálneho zneužívania, teda prečo tu niekto osočuje a odsudzuje kňazov? snáď ešte stále platí prezumpcia neviny a to pre každého, či?

terezka1947
15. mar 2013

@zuzkat1 Zuzka,keby som vymenovala zo 10 faktov,nejakych super overenych a podlozila ich nazormi roznych odbornikov,prip.by som ti dala kontakt na ludi,kt.mali pohnuty osud a viera im nejako pomohla,verila by si mi?mozno by si sa nad tym zamyslela...ale inak nic.
To nejde,nechci aby ti niekto presne povedal,preco veri...kazdy ma svoj pribeh,preco hlada Boha a co mu ten Boh dava...ved tu vobec nejde o presviedcanie...ja respektujem,ze hladas,je mi sympaticke,ze kladies otazky...tak ako mnohe ine dievcata...ale musite same zazit v zivote nieco,co vam da odpovede na vsetky tieto otazky.

digysa
15. mar 2013

@denotka Jaaaaaaaaaaaaaaaaaj, ok 😎

denotka
15. mar 2013

@vejula Podobne.