Rómski ukrajinci
Iba konštatujem.... ich nákupy v lidl, kartón cigariet, fľaše vína, celé plato energy drink a basa piva ...👍👍👍
Akože treba pomôcť ale odkiaľ - pokiaľ babka nám rozprávala že oni počas vojny boli v kolóniách kde sa nebojovalo neutekali do iného štátu veď aj na Ukrajine sa všade nebojuje prečo sa tam o nich nepostaraju..
@zdena1990 vnútorných utečencov, teda takých co opustili svoje domovy ale nie Ukrajinu UNHCR odhaduje na 10 miliónov, 5 miliónov opustilo krajinu. Na Slovensku požiadalo o dočasné útočisko asi 80 tisic z nich a mnohí sa už vrátili. Pred vojnou mala Ukrajina 42 miliónov obyvateľov, vrátane obyvateľov Krymu a Dombasu. Takze prerátaj si aké percento z nich "zneužíva" práve nas
@daniela2202 ak si myslis, ze romovia z Ukrajiny budu romovia lepsi ako kdekolvek na svete - tak ta sklamem. Oni su vo vseobecnosti natura ktora ma hodnoty uplne inak ako by sa nam vsetkym pacilo.
Ja si uprimne myslim, ze by stat spravil najlepsie, keby im daval prispevok ze budu mat 1 max 2 deti. Ako je ich motivacia prijem - tak si seriozne myslim, ze toto by mohlo fungovat. Lebo zjavne ich skrtit financne - aj tak maju 5-6 deti lebo z toho nieco kvapne.
O com je tento prispevok? 😀 oddnes si budem zapisovat nakupy vsetkych, s ktorymi sa stretnem v obchode. Zahranicnych specialne. A nech si nedovolia kupit cigarety!!!!
@daniela2202 presne, na chlast a cigarety majú, ale na jedlo nie 😄 preto majú jedlo zadarmo, aby si mohli kúpiť cigarety a alkohol 😄
@viestta chlast, ten som zabudla. Tak hlavne chlast! Fero a Jozo z dediny mozu kupovat a otrieskat celu vyplatu v krcme, lebo ved to su nasi Slovieni, ale ostatni len suche rozky kupovat. A hanba im ak kupia nieco na oblecenie. To uz kde sme aby si niekto z Ukrajiny kupoval na Slovensku oblecenie?! A dufam, ze do toho obchodu pridu na koci, ktory bude tahat polomrtvy kon. Lebo auto nemozu predsa mat.
@cherry_cherry bacha na vec, nesmú ani deťom kúpiť čokoládu, nedajbože broskyne. Nech im kúpia kapustu aby mali vitamíny.
Ináč by ma zaujímalo, či tie damy co tak hejtuju, že nás vyjedaju už zaregistrovali, že dávky Ukrajincov vypláca UNHCR, nie štátna pokladnica SR? A keď im ich vyplácal SR dostávali iba a len hmotnú núdzu, presne rovnakú sumu akú majú vyplácanu vsatci natrcaci rúk so slovenským občianstvom, mnohí roky rokuce.
@kittykat22 Rómovia majú deti kvôli peniazom?
Fíha a akym? 24 eura čo si pridavky na dieťa? Veľa veľmi veľa penazi
@3petka a čo majú chodit holi? Ako ľudia vy ste na hlavu, jednej vadí že si kúpia víno a cigarety, druhej že si kúpia oblečenie. V ich situácii by som si asi tiež dala to víno, aspoň volake potešenie zo života nech majú. Ja mám zase dobre skúsenosti, u nás vo vchode sa v byte čo je dlhodobo na prenájom striedajú Ukrajinci už zopár mesiacov a teda absolútne žiadny problém s nimi zatiaľ nebol. Ale nemôžeme čakať, že z toho obrovského množstva ľudí ktoré sem prišlo, budú všetci slušní a vďační. Nájdu sa aj výnimky ale určite ich je menej ako normálnych ľudí čo chcú u nás v kľude žiť.
@daniela2202
@vanda323 no mnohi ano. A dostavaju mnohe pridavky/prispevky. Nie moj vymysel ale chvalenie sa par ciganov. Este sa nam pracovnickam smiali,ze za taku vyplatu by oni nerobili. Sedia doma a maju viac nez my
@petulda333 raz dávali v správach , proste jeden Róm sa tam vyjadril citujem .. paňulka a vy si myslite že keď mi je najlepšie že ja to vyťáhnem??? Tak možno to len čisto kvôli peniazom nebude 😉 tymto sa nechcem dotknúť žiadneho slušného roma
@vanda323 teraz mozno nie, ale v 90.rokoch + 2000 boli deti ich fin. motivacia. To, ze ty si romka ktora sa dobre stara o deti je super, ale valna vacsina romskych rodin to vidi inak.
@andrea169 ja netvrdim,ze len kvoli peniazom. No z lasky asi tiez nie. Vidiet romsku rodinu s 5 a viac detmi,kt maju rad radom a vsetke spinave,hladne. To z lasky nie je. Skor z hluposti. A ano,ja tiez poznam vela slusnych a vzdelanych romov. Vcera napr jeden strihal syna,sice mu vlasky dodrbal ale bol slusny a asi mal len zly den.
@petulda333 ja som to myslela tak že im nič nehovorí zodpovednosť . Proste oni žijú pôžitkami a to čo bude ich nezaujíma . Teda tu problémovú väčšinu
@fadama a prosim pekne,ze 13e. To bol sok ta cena a potom ked mu vlasy vyschli a zbadala som tu hrozu,ma skoro vystrelo
@petulda333 uff, to je fakt zle. Evidentne sa to ani chlapcovi nepáči. 😣
Ako keby strihal prvy krát 😃
@zazvorka87
@fadama ozval sa mi majitel a bude to kompenzovat. Tam som si nevsimla,mala som dceru este tam a on mu vlasy nageloval tak to nebolo vidno

Toto je presne slovenska natura - ludia zavidia aj vojnu. To, ze sem prisli na drahych autach..keby som utekala pred vojnou, nebezim si kupit staru kraksnu, odidiem na tom, co mam doma. Mozno to auto je to posledne, co im zostalo, zbombardovali im domy, cele mesta, zabijaju im rodinu...to, ze im nejak pomozeme, je to najmensie, co mozeme urobit. Ak aj maju nieco nasetrene, budu to určite potrebovat, ked sa toto vsetko skončí. Niektori nechcu pomoc, hanbia sa ju prijat, ini ju prijmu radi. Ja som rada, ze moj dom stoji, aj moje mesto, neviem si predstavit, co by som robila, keby som raz musela utekat ako ludia z Ukrajiny a do toho by na mna este zazerali obyvatelia krajiny, kam by som sa sla ukryt pred moznou smrtou.