icon

Rozbité zrkadlo = 7 rokov nešťastia

13. sep 2022

Áno či nie? Máte skúsenosť? Vopred ďakujem a som zvedava na odpovede.

Strana
z2
zmrzlinka2021
13. sep 2022

Co?
Aky to ma logicky zaklad?

Ak je to povera, na to som nestudovala x rokov... aby som takym veciam verila...

petricka22
13. sep 2022

Ano, raz sa nam rozbilo zrkadlo, ked sme ho viezli z obchodu domov… malo to asi taky isty efekt, ako ked mi cez cestu prebehla cierna macka, cize ziadny 🤦‍♀️

elizabet173
13. sep 2022

to myslíš vážne? Koľko máš rokov? 10? 12? 🙉

marianarem
13. sep 2022

Kedysi boli zrkadla vzacne, neboli za par supov v dm-ku alebo Kaflande.Tak aby na ne ludia davali pozor, vznikla tato povera...mozno 🙂

pribinak
13. sep 2022

To je povera, nič viac

Ak takým hlúpostiam veríš, tak nešťastie a smolu budeš mat na každom kroku
Ak si racionálny človek a celé sa to pre teba skončilo, upratanim črepín a kúpou nového zrkadla, tak žiadnu smolu či nešťastie mat nebudeš
Vola sa to sila sugescie

autor
13. sep 2022

@elizabet173 pýtam sa čo si o tom myslia druhí ľudia, akože prečo by som mala mať 12? Pokiaľ nemáte nič k téme, tak sa zdržte komentu... pýtam sa na skúsenosti, či sa to len povráva alebo sa niekomu stalo niečo podobné a verí tomu... Ach 🤦🏽‍♀️

nelca84
13. sep 2022

🤦‍♀️ a potom reaguj slusne, no da sa?

autor
13. sep 2022

@nelca84 dá.. len vás nejak vytáča každá diskusia 🤷🏽‍♀️ a keď nemáte nič k téme, vyjadrite sa k ďalšej.. ku ktorej isto budete niečo úžasné opäť mať 😇

vahcaac
13. sep 2022

Ja neverím. Pre mna je rozbité zrkadlo=rozbité zrkadlo. Treba pozametať 😃 Myslím si, že veľa ľudí si to spojí so situáciami, ktoré by sa stali aj keby sa zrkadlo nerozbilo. Ale možno sa mýlim 🙂

zuzinka888
13. sep 2022

Ja som ziadne zrkadli nerozbila no aj tak sa niekde niečo ...💩. Tak teraz neviem. Asi pojdem nejake naschval rozbit, aby som vsetko co nie je podla mijich predstav mohla hodit na to zrkadlo. A tie crepy nosia stastie ci nie?? Ci mam potom rozbit aj pohar aby sa to vyrovnalo?

h2
13. sep 2022

Je to hlúposť, povera. Never tomu. Áno, je to nešťastie, lebo je z toho bordel a človek sa môže aj porezať, nehovoriac o tom, že treba kúpiť nové zrkadlo. Ale tým celé nešťastie končí.

66simonka66
13. sep 2022

Nie neverím, keby to bola pravda, tak v mojom prípade (krivých rúk) mám nešťastie do konca života. 😂

panb
Autor odpoveď zmazal
sona96
13. sep 2022

Nám raz kuriér priniesol zrkadlo a keď sme ho rozbalili, bolo rozbité. Teraz budeme mať smolu my, alebo ten úbohý kuriér?

h2
13. sep 2022

@sona96 Podľa toho, či sa naňho budeš sťažovať. 😁

klejkaez
13. sep 2022

Netuším.
Ale črepy prinášajú šťastie 😘😀😀

dzescebuly
13. sep 2022

Šak črepy prinášajú šťastie 😁

dadadada1
13. sep 2022

Určite nie 😊 zaleží na tom, čomu veríš

zuzuliennka1
13. sep 2022

su to len obycajne povery, ktore nemaju nijaky logicky zaklad… rozbite zrkadlo proste odpracem, aby sa na crepoch nikto neporezal, a kupim nove
povera o zrkadle je stara asi 2000 rokov, ked stari Rimania verili, ze odraz ma zvlastnu moc, teda obraz v zrkadle, no a ked sa zrkadlo rozbilo = nestastie.
odraz v zrkadle ale nema nijaku zvlastnu moc🤣 je to cista fyzika a preto je aj tato povera - proste hlupost

andreatytler
14. sep 2022

Ja niektorym poveram verim, lebo chcem verit. Robia mi zivot zaujimavejsim. A tejto konkretne, verim. Velmi si davam zalezat na tom aby som zrkadlo nerozbila a este som nerozbila, takze nemozem povedat ci je to pravda.
Ale ak by to aj bola pravda, je to len preto ze si to nestastie sama vsugerujes. Proste budes ocakavat smolu a tak si ju budes aj viac vsimat a bude sa ti zdat ze jej je ovela viac ako doteraz. Veci nad ktorymi by si pred tym iba mavla rukou a zabudla na ne na druhy den, budu zrazu velky problem a bude ta to tazit niekolko dni.

elizabet173
14. sep 2022

myslela som, že každému dospelému človeku s aspoň štipkou logického myslenia je jasné, že je to povera. No asi nie...

autor
14. sep 2022

@elizabet173 pane bože, ja som nikde nepisala že verím... Pytam sa na skúsenosti či iných ľudí, či sa im stalo niečo také a na základe toho začali veriť... JE TO OBYCAJNA diskusia ....🤦🏽‍♀️ Zaujímajú ma nazory a skúsenosti.. nie ze verim a ani som nerozbila zrkadlo... Vy ste strašne negatívna osoba, asi to nevidela žiadnu diskusiu kde ste sa vyjadrili pozitívne 🤯🤯🤯 normálne žasnem ako sa niekto musí nasilu vyjadrovať keď nič nemá k téme... 🙈

cubo2
14. sep 2022

Na vek sa pýtala @elizabet173 preto, lebo dospelé ženy by už mali mať dosť rozumu rozlíšiť rozprávky s povery od reálneho sveta..

cubo2
14. sep 2022

Jednoducho o tomto nie je žiadna diskusia, je to proste povera, s realitou to nemá nič spoločné a keď rozbiješ zrkadlo, tak neexistuje žiadny duch so stopkami v ruke, ktorý odteraz bude po tebe všade chodiť a ďalších 7 rokov ti bude robiť zle.

mandzula
14. sep 2022

@autor netusim, ake odpovede cakas, s nicim nie si spokojna. A aby som teda dala nieco k teme - je to blud.

kvetinka75
14. sep 2022

čomu veríš, to sa stane

lindusss2016
14. sep 2022

@andreatytler no teda ja neverim na ziadne povery, ani na tuto a tiez si vzdy davam obrovsky pozor, aby som zrkadlo nerozbila 🤷 ved kto by to chcel upratovat? To je naozaj nestastie... Mozno kedysi ked nemali vysavace, tak to nestastie trvalo aj sedem rokov, ked sa nevedeli crepov zbavit...

mandzula
14. sep 2022

@autor uz to, ze zakladas diskusiu s takouto otazkou, vypoveda o tom, ze zrejme pripustas, ze to moze byt pravda, kto je presvedceny o tom, ze to pravda nie je, diskusiu s takouto otazkou proste zakladat nebude. Cize je logicke, ze dostavas odpovede, ake dostavas, teda aj tie s vekom.

simca06022011
14. sep 2022

No naaahodou teraz chapem tie roky nervov :DDD zrkadla za to mozu..,. a veru, kolko som ich rozbila :DD

autor
14. sep 2022

@mandzula dobre, niektoré komentáre aspoň majú úroveň, je fajn ked napíše niekto povera a netreba tomu veriť, ale ako pardon, ja nie som s niečím spokojná? Nie som spokojná jedine s tym, že niekto silou mocou chce niekoho zhodiť, akoby som bola nejaká hlupaňa... Nikde som ja ani nepísala, že verím alebo že sa mi to deje 😬 takže nechápem, ale tak áno, ľudia nevedia proste čítať s porozumením a tu si chce každý do každého kopnúť.. dúfam že to pani pomohlo aspoň cítiť sa lepšie.. mne to fakt neva.. 😂 aj keď to možno tak nevyzerá.. len nechápem, ako niekto nedokáže pochopiť, že som chcela názory...

Strana
z2