Rôzne dlhá luteálna fáza

zrzuska
2. apr 2007

Ahojte.
Chcela by som sa len opytat, ci mate skusenosti s tym, ze by ste mali rozne dlhu lutealnu fazu?
Viem, ze od 1DC do ovulacie moze byt ta faza rozne dlha ale kazda zena ma od ovulacie po dalsiu MZ rovnako dlhu fazu. Ja som zistila, ze raz ju mam 17dni, raz 14, raz 15. Neviete, co to moze znamenat? Myslim si, ze to nie je dobre. V kazdej literature sa pise, ze zena ma mat tuto fazu rovnako dlhu. Od 12-16dni, ale jedna a ta ista zena ma tu dlzku mat rovnako dlhu.
Dakujem za rady. A dufam, ze som nazov tej fazy nepoplietla 😅

ikke
2. apr 2007

a nemoze v tom byt zle identifikovany den ovulacie? 😕

zrzuska
autor
3. apr 2007

ikke ja som rozmyslala, ze mozno ziadna ovu nie je ☹ a preto mi to takto vychadza. neviem. skusim tie stare grafy hodit na nett a uvidim ako mi to tam vyznaci.
kazdopadne pojdem za dokim a nech sa na to pozrie. ja som mala stale pocit, ze asi nemam ovu. stale sa mi to zdalo take neiste. 😨

zrzuska
autor
3. apr 2007

tak tu su moje grafy (ak sa do toho niekto vyzna):

http://www.wunschkinder.net/forum/zykluskurven/0

co mozu znamenat? nechapem... ☹

kila
3. apr 2007

Zrzuska chce to odo mňa nejaké heslo a tak... nevidím tam žiadny graf... 😕

vavka33
3. apr 2007

zrzuska,ja som na tu tvoju temu nasla ost odkazov,skus kuknut,mozno najdes odpovede na tvoje otazocky
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=lutealna+fa...

vavka33
3. apr 2007

chcela som pozriet na tie tvoje grafy,ale naozaj to nezobrazi nic. 😲

govinda
3. apr 2007

zrzuška, nevieme si pozireť tvoje grafiky 😖

zrzuska
autor
3. apr 2007

skusam ich dat do albumu. ale format sa mi da zmenit len ked si ich preposlem do mail adresy a este raz ulozim. za chvilu to hadam budem mat v albume.
inak diky kocky

zrzuska
autor
3. apr 2007

kocky neda sa mi to dat do albumu (drahy menil MS w.) a nie je to nastavene aby sa mi to dalo preposlat a tak zmenit format. skusala som to nastavit ale nechce to odoslat.
proste ja som si robila grafy z januara na febr.06 tam je lut.faza 13dni
potom som mala mz az 30.apr a tam bola 15dni
z juna na jul 8dni
z jula na aug 6dni
a posledne grafy boli robene teraz jan 07 a tam bola 11dni
z febr na marec07 15dni

takze je to riadne rozhadzane 😖

kila
3. apr 2007

Zrzuska určite si si určila deň ovu správne? Na počítač sa nemôžeš spoľahnúť! Aj mne zvykne fertility občas ukazovať bludy!

alex21
3. apr 2007

ahoj zrzuska
podla mna mas lutealnu fazu rovnaku 13-14 dní. V druhom grafe podla mna bola ovulka 6.7 a v tretom 7.8. to by ti potom vychádzalo priblizne rovnako. V grafoch más dost velké výkyvy tak sa ovulka tažko urcuje.
Ale na druhej strane ja som zatial merala len 2x a 1.cyklus mi vyšla 16 dní a druhy 9 dní. A u mna sa to dá lahko urcit lebo ja mam teploty v prvej fáze 36,3-36,4 a v druhej fáze 36,8-36,9. Teplota mi vôbec neskáce a stále namerám rovnako s rozdielom 1 stupna. Ziaden iný vykyv som doteraz nenamerala.

govinda
3. apr 2007

alex, tak to je super, že to máš takto pekne rozdielne - tie teplotky sú potom pekne odlíšiteľné 😉

zrzuska
autor
3. apr 2007

alex ja uz som z toho jelen. pisala som aj len. ona v tom ma asi jasnejsie ako ja. tak uvidim, co ona na to povie.
a ostatne grafy? ja uz neviem. ale vsade pisu, aj lekari hovoria, ze ma byt ta lut.faza rovnaka.
chcem si dat urobit hormonalny profil, lebo aj tak mam rozhadzane cykly a vobec neviem, ci je tam ovu naisto. ja by som skor povedala, ze nie.
stalo sa viackrat, ze podla BT bola ovu a niektore zeny ju podla folikulometrie nemali. takze neviem.
ten profil by mal ukazat ci ovu je a ci mam dobre hladiny hormonov. len ktovie kedy sa ho dockam.... 😖

alex21
3. apr 2007

gov to ano len horsie je ze ta faza bola velmi rozdielna 😖 a kedze mam odsledovane len 2 cykly tak neviem ktora je dobra alebo mozno bude este tretia 😨
Sama som zvedava na treti cyklus len dufam ze nebude príliš dlhy. 😉

govinda
3. apr 2007

zrzuška, mne robil hormonálny profil a to v 3dc, 11dc a potom v 17dc - potom povedal, že ovu nebola, hormóny sú viac menej dobré. No čo na tom môže byť dobré, keď som 59dc a mrchu stále nemám? A ovu zrejme bola okolo 44dc? Ani ma nepočúval, že mám dlhší cyklus, že nech mi vezme krv aj neskôr, a že ako to, že hormóny sú vcelku dobré, keď mám vždy dlhý cyklus a bez ovu? Nič som sa po hormonálnom profile nedozvedela. 😠 . Tak ty trvaj na tom, aby ti tie výsledky podrobne vysvetlil a ukázal ti aj tie čísla. 😉

kila
3. apr 2007

Zrzuska, plne súhlasím s Alex...! 🙂

alex21
3. apr 2007

zrzuska neviem az taký odborník som neni nechaj si to vysvetlit u doktora a trvaj na tom aby ti to poriadne vysvetlil. A daj tiež vedieť co ti napíse len lebo na to som tiez zvedavá.

zrzuska
autor
3. apr 2007

govi dakujem. moj doki je sice tichy ale ja sa vzdy vsetko vypytujem tak sa vzdy aj rozrozprava a vsetko mi vysvetli. 😀
oni asi vzdy robia v tieto dni cyklu krvicku. neviem. ale asi to bolo ok. upravia ti cyklus na spravnu dlzku a doriesia ovu a je to 😉
len ked teraz mam zaciatok cyklu, tak by som chcela nech mi to teraz riesia, nie cakat zas dalsi dlhy cyklus. chapes. a ked by som sa objednala do lubochne a vzali by ma napr. o tri mesiace a co ak ma nepustia z prace alebo budem mat prave mrchu alebo co. ved ako si mam dopredu dohodnut termin ked ani neviem kedy budem mat dalsiu mz. nie to este o tri alebo kolko mesiacov. 😠

govinda
3. apr 2007

zrzuš, aj môj lekár mi všetko a rád vysvetlí, niekedy u neho sedím aj hodinu, kým všetko povysvetľuje. Ale hormonálny profil mi robil lekár v jednom centre, a ten mi nepovedal vôbec nič 😠

zrzuska
autor
3. apr 2007

govi to viem, ze ti to robili v tom centre. a tvoj doki nemal tie vysledky v ruke? ze by ti to vysvetlil?

alex ked mi Len odpise, tak dam vediet. asi teraz nema cas. lebo rano mi pisala ale teraz dlhsie nie.

govinda
3. apr 2007

nie, z toho centra mi nechceli dať výsledky, lekár z centra len napísal na papier - anovulačný cyklus, robený hormonálny profil a usg. That`s all 😠

zrzuska
autor
3. apr 2007

ty kokso. dobry odfajc. tak ti mali dat aspon ako ti vysli hormony. aj to tam napisat. ved toto je tvojmu dokimu na dve veci. to ti ani davat nemuseli, to si mohla aj ty povedat, ze co ti robili.

govinda
3. apr 2007

zrzuška, áno, presne tak. No ale vysvetľuj to niekomu 😠

zuzanab
3. apr 2007

ahoj zrzuska, kombinujes teplotne merania aj s pozorovanim cervikalneho hlienu?

zrzuska
autor
3. apr 2007

zuzanab ano kombinujem. lenze tetno mesiac som mala skoro stale kremovy hlien a iba raz na toal. papieri bielkovy. velmi malo. sedelo by to s ovu podla BT (ak naozaj bola). tiez som si kontrolovala krcok. no zdal sa mi aj po ovu otvoreny, aj ked bol tvrdy. a taktiez pouzivam aj mikroskop, ktory mi ukazoval tento cyklus uplne sialene plodne obdobie (5dni plodne, den nepl, 5dni plodne, dva dni nepl, potom este asi raz plodne a potom uz stale neplodne). skusala som aj LH testy, ktore vysli neg. robila som ich tri a posledny nejake dva tri dni pred ovu (podla BT).
som z toho jelen.

zuzanab
3. apr 2007

podla hlienu by to mal byt anovulacny cyklus tento mesiac, inac, aj ja mam niekedy odlisnu lutealnu fazu, ale to len rozdiel par dni. V teplotach nie som velky expert, ja sa riadim iba hlienom.

kikusa100
3. apr 2007

Ahojte. Mala som problem s hlienom a zacala som brat vitamin A a velmi mi to pomohlo, mala som plodny hlien po dlhej dobe.Dobre je brat vitaminy ako magnesium a vit B6 a ze vraj sa to pomocou vitaminou upravi.

zrzuska
autor
3. apr 2007

ahoj kikusa.
akurat dnes som na nette citala o tychto vitaminoch 😵
asi to vyskusam.
a 9.5. som objednana na hormonalny profil, tak tam sa uvidi, co mi robi taku sarapatu v cykle 🙂
najlepsie je, ze vtedy mam statnice 😀 tak si budem musiet vybavit aby som mohla ist s prvou polovicou nasej triedy toho 8.5. dufam, ze v tom nebude problem, lebo preobjednat sa neda. 😨

evelyin
3. apr 2007

Ahoj Zrzuska, ak som správne porozumela, tak luteálna fáza sú dni od ovulky do príchodu MS?