icon

Šaty pre maminu do truhly

peta211
27. jan 2021

Ahojte,
Viem ze je to blba tema . Ále.. prosim vedeli by ste mi povedat ale saty mam kupit mojej mame na pohreb?
Ide o to ze mamina je vo velmi zlom stave v nemocnici( rakovina) lekari jej prestali davat uz liecbu, lekarka mi povedala ze nevie kolko casu jej ostava ale viac jak par tYzdnov nie.
Ide o to ze mamina nema doma ziadne saty cierne ani nic v com by som ju mohla pochovat ked k tomuto bohuzial dojde a tym ze su teraz obcody zatvorene jedina moznost je nieco objednat . Nechcem sa dostat do situacie ze to pride a ja jej nebudem mat co obliect. Prosim poradte mi ake saty a kde mam kupit ☹
Ospravedlnujem sa ak to neni vhodna tema na diskusiu ale som zufala.

Strana
z2
ibrunova
28. jan 2021

@peta211 Ak je to taký stav, ako píšeš, tak Vás k nej pustia.

peta211
autor
28. jan 2021

Dakujem vam vsetkym velmi pekne za rady. Velmi ste mi pomohli s tym oblecenim aj s info ako to vlastne vdaka covidu funguje teraz. Dakujem

adalmba
28. jan 2021

Ja som pochovala otca v obleku v ktorom sa ženil...mala som 21 rokov. Je to veľmi ťažké... posielam veľa síl

lenka2813
28. jan 2021

@sono2 veru tiez mi to hlava neberie. Akoze hrozna neucta, bolo mi z toho strasne zle 😔.. Ale tak zial take su nariadenia nam povedali v pohrebnictve.

dilino
28. jan 2021

My sme tiež dcérke nedali do truhli nič čierne a ani biele ale ružove nohavice a sveter.To nesmusi byť čierne teraz aj keby bol pohreb veľa ľudi tam ísť na obrad nemôže tak to už je jedno.Veľmi ti držim palce aby si tuto naročnu situáciu zvladla.Drž sa .

ibrunova
28. jan 2021

@sono2 ešte 24 hodín po smrti je pozitívny človek ešte infekčný. Je to smutné a hrozné.

rainee
28. jan 2021

Ja dodnes ľutujem ze som nedala mame do truhly jej obľúbené šaty. Pohreb som vybavovala keď som bola v úplnom strese a trosku aj mimo z toho všetkého, navyše veľmi schudla. Dala som jej bielu blúzku a čierne sako co nosila ako mladá, pozrieť sme ju boli v rakve resp sa rozlúčiť len ja a muž, chcela som aby si ju ostatní pamätali aká bola normálne. Je to vyše roka a stále je to tazke.

any_soj
28. jan 2021

@peta211 určite nemusí byť čierna, cit sa v tom slobodne. My sme pochovávali dcéru v bielom, aj my sme boli celí v bielom, na znak nádeje a viery vo večný život. Prajem ti veľa sily a pokoja.

franci70
28. jan 2021

@peta211 nemusis cierne, ja som mojej dala to co mala na krste dcerky par mesiacov predtym.....

peta211
autor
29. jan 2021

Prave mi volala primarka ze sa jej pohorsilo vyrazne je na kysliku aby som sa dosla s maminou rozlucit ze ma oblecu ☹

denkatn
29. jan 2021

@peta211 drz sa Peti, co ine povedat...

katarina51941
31. jan 2021

@peta211 pacienti ktorý umru alebo boli nakazeny na covid balia do dvoch vriec a truhla vôbec nieje otvorená. Viem ťažko sa to číta ale momentálne je to realita. Viem to z prvej ruky. Oni im tam veci iba pribalia. Je ťažké sa rozlúčiť s človekom ktorého nemôžeš ani pohladiť ani vidieť.

janulik2008
31. jan 2021

Sice sa jednalo o deda ale jeho pochovali v obleku kt mal na svadbe mojej mamy ☹ lebo vedel ze mu vela casu neostava ☹ a tak aj bolo ❤
Ale viem pochopit tu bezmocnost ze nemas ako pomoct ... ta bezmocnost ze neda sa nic robit ☹

peta211
autor
1. feb 2021

Ahojte, mamina to uz ma zasebou☹
Pan v pohrebnej sluzbe mi povedali ze ju vystavia tak nechapem ci im nepovedali ze mala covid alebo ako. Ale som rada lebo mne na tom zalezalo aby som ju videla este naposledy a je jedno v akom stave

mattkapd
Autor odpoveď zmazal
mattkapd
Autor odpoveď zmazal
elementissa
1. feb 2021

Myslím, že to úplne zbytočne riešiš. Ak dostala aj kovid, tak nebude mať truhlu otvorenú a nebude mať ani pohreb, pôjde hneď na kremáciu. Mojej babke keď umrela sme dali jej obľúbený kostým - bordový s bielou bluzkou. Keď umrel dedko, tiež sme mu dali jeho oblek, aj keď mu bol extra veľký. Keď babka žila, mal 130kg. Keď umrel, mal 48kg. 2 roky hladoval, ležal v posteli a plakal, že chce ísť za babkou. Boli manželia 65 rokov. A ono je to aj tak jedno. Prach si a na prach sa obrátis. Je to blbé tak povedať, ale je ťažká doba, ľudia prichádzajú o prácu atď. Posetri si peniaze na to, čo budeš naozaj potrebovať, nie kupovať nové šaty, ktoré pôjdu rovno do kremacnej pece. Je to mama, chápem, chceš, aby bola pekná na svojom pohrebe, ale to je len tvoj pocit. Jej to už bude jedno a verím, že v skrini ma nejaké oblečenie, ktoré mala za života rada a ak by ju obliekali, tak jej to vzadu strihnu, aby to spredu mala pekne. Ale ak ma aj covid, tak ju obliekať ani nebudú. Takže vyber také, čo mala rada a netráp sa

elementissa
1. feb 2021

@peta211 úprimnú sústrasť celej rodine

mattkapd
Autor odpoveď zmazal
denkatn
2. feb 2021

@peta211 peti, posielame ti vela energie, aby si vsetko dobre zvladla.

ibrunova
2. feb 2021

@peta211 Veľa síl ❤

charlottha
2. feb 2021

zuprimnu sustrast a hlavne vela sil vam prajem

peta211
autor
2. feb 2021

Dakujem vam vsetkym.

Strana
z2