Šaty robia človeka?
Máte skúsenosti s tým, že sa k vám niekto správal odlišne podľa toho, ako ste boli práve oblečení? K vám alebo vášmu partnerovi?
@tinaa64 Tak najma sa pohorsujes ty, lebo kamoska povedala....beriem to ako relevantnu informaciu, pretoze asi bude nahoda, ze som sa za 25 rokov s tymi vymodenymi topmodelkami, co nevedia vlozku hodit do WC nestretla ani v jednom zamestnani. ano, stane sa, ze je je spinave wc, tak ako vsade inde - na verejnom wc, v kine, v praci, v restauraciii, vzdy sa niekto najde - ale nie, neni to tak ze podla oblecenia ci praci v kancelarii sa hodnoti hygiena ludi. Inak predstav si, ze ja nikdy neviem, kto to bol. Ale ty mas asi nejaku kameru, ci chodis kontrolovat zachody, kedze mas prehlad. je to ozaj komicke
A okrem ineho uplne mimo temy tu riesis zachody na 3 strany
Saty robia cloveka a nakoniec to skonci pri pucovani zachodov-niektore myslienkove pochody su viac ako zahadne🙊 Bola to dobra tema, bola ...
@mircalla
@tinaa64 no veru, tiez poznam damy, ktore vyzeraju ako obrazok, perfektny mejkap, stylovy uces, moderne oblecko... ale sustavne nechavaju v dreze spolocnej kuchynky spinave riady a na svojom stole neumyte salky. samozrejme, neglobalizujem - lenze v takych pripadoch prave ten kontrast medzi vyzorom a sposobmi udrie o to viac do oci 🙄
@bmuller cize ak mas kolegynu, ktora sa nerada maluje, nosi len cop a obycajne tricko, tak sa pozastavis nad tym ak si salku hned po sebe umyje? tiez to beries ako kontrast? ja proste nechapem co tieto veci (od neumytej salky po vlozky na stene 😂😂 ) maju vlastne spolocne s vyzorom cloveka..
@jana_eyre nie si sama, co nerozumies, ja si pripadam ako za zrkadlom😉
@jana_eyre nie, nad tym, ze niekto sa sprava, ako ma = v spolocnych priestoroch udrziava cistotu, sa nepozastavujem, to by mali robit predsa vsetci od generalnej riaditelky po upratovacku. pozastavujem sa nad tym, ako niekto, kto dosledne dba o svoj zovnajsok (=zrejme ma zmysel pre cistotu a estetiku), nedba o to (nevidi?), ze ostatni si maju napr. svoje jedlo prihrievat pozerajuc na jej neumyty tanier ci zaschnutu kavu... ako vravim, nehadzem vobec vsetkych do jedneho vreca, ale mam takto skusenost s viacerymi osobami, ktore sa o seba starali tip-top a na okolie kaslali 😉
@bmuller mozno uplne od veci, ale pokial vies, ko po sebe nechava bordel, tak upozornis dotycneho? Lebo napr. ja by som sa neudrzala a upozornila by som, samozrejme slusne. U nas napr. robili bordel doktorandky, ale sekretarka to "vyspehovala", sprdla ich a zabralo.
@dskjhfdlkdjhl no ale ja nemienim vychovavat dospelych ludi 🙄 to mali urobit ini... a uz aj maju vek na to, aby to aj sami/e vedeli posudit. ak niekto urobi chybu, tam je dovod upozornit. ak je niekto bordelar, tak je to jeho vizitka...
@begees ahoj. Necitam diskusiu, akurat som presla tuto stranu a dovolim si nevyjadrit sa k toalete ale k tvojej otazke...
Ano, stretavam sa pravidelne s tym ze sa hlavne vo verejnych priestoroch a instituciach spravaju ludia podla toho ako sme obleceni a myslim ze ten kto to nevidi to len vidiet nechce... treba velku mieru empatie, sebavedomia, vychovy a iq aby clovek neriesil druhu osobu podla vzhladu a ku kazdemu sa spraval rovnako - a to zial vacsina ludi nema...
A teda moja skusenost je ze podla oblecenia sudia cloveka od upratovacky a predavaciek po uradnikov, ucitelov, lekarov etc. ....
@bmuller Tusim som to tu uz napisala. je uplne jedno, co ma cloveak oblecene, aby sa mal spravat ako clovek. Nieze, len je nahodeny, je to vacsi kontrast a podobne
Mna len pobavila pasaz o vymachlenych topmodelkach z kancelarii.....Niketo tu ma pomern nizke sebavedomie, ked ma potrebu si ho zvysovat tymto sposobom
@bmuller no, ja zase nemam problem upozornit aj dospelych, ked mi nieco vadi. Lepsie ako sa divat na neumyte, zaschnute (mozno aj pachnuce) riady a len tak anonymne sa rozculovat.
@mircalla ale medzi tie prasce patria aj super nahodení ludia...a ja som nikde netvrdila ze komplet vsetci super nahodení ludia su takí..ja som pisala ze je vela (nie vsetky)zien kt.hodia na seba pekne oblecko, daju mejkap, na nohy lodicky .su z nich damy a popritom niesu schopne popratat za sebou(nepisem len o tych co sedia v kancelari..to som dala len ako priklad co ma prve napadlo.na co som si tak narychlo spomenula)..

@tinaa64 Neviem, ci si tak strasne hlupa ale asi ano (prepac, ale fakt to musim napisat). Clovek sa nema spravat primerane k vizazi a obleceniu. Clovek sa ma spravat primerane, pretoze je clovek. Ci
Prestan tu uz pausalizovat o vymodenych zenskych a topmodelkach z kancelarii (opakujem, nevies o com hovoris, ziadne topmodelky tam nepracuju) ze su prasce a tie, co manualne pracuju ako ty su cistotne, je to ozaj trapne a hlupe takto pausalizovat. Uz by stacilo.