Sčítanie obyvateľstva 2011. Aký na to máte názor?
máte už tlačiva v sčítaniu? dnes sme dostali, ale čo ma zarazilo, tak to až taka anonymita nie je!
je to riadna evidencia, ešte aj s čiarovým kódom 😠
aký mate na to názor???
@hajanka rodinka menila trvaly pobyt v ramci mesta?
Je to zaujimave, pretoze podla posledneho trvaleho pobytu sa tlacili obalky .
Aj keby ste nemali moznost dostat sa k obalkam /ktore vam nechali na starsej trvalej adrese/ , komisar by vam mal dat nahradne identifikatory pre kazdu osobu a vyplnit tlacivko - ze ste "novi obcania v byte na trvaly pobyt".
@jaron tiez sa mi nezda reklama o scitani obyvatelov - kde sa vravi o stavani nemocnic - ked kazdy tyzden sa niektora rusi, dialnice sa nestavaju - do Kosic sa stavia snad aj 20rokov /som z vychodu/. Kto v dnesnej dobe nema mobil? Aj ten najposlednejsi obcan Lunika 9 ma mobil,satelit.
@nadhera my byvame v novom byte, kde mame uz niekolko rokov trvaly pobyt a komisar priniesol obalky na nase stare adresy. V poriadku by to bolo jedine vtedy, ak by tie obalky boli tlacene este pred 5-6 rokmi 😀 manzelovi prisla na adresu kde vyrastal a mne a synovi tiez na adresu kde som vyrastala, akoby sme ani rodina neboli! Ano je to v ramci jedneho mesta. Na opacnych koncoch 😀
Ja si ich urcite nepreberiem. Tam kde byvam mi nic neprislo 😅
@hajanka je to zaujimave - stat by sa to nemalo. Komisar nech Vam prideli nahradny identifikator /pre kazdu osobu jeden/ a nie je problem. Alebo sa viete k obalkam na starej adrese dostat a tiez problem nebude. Najlepsie by bolo vyplnit vsetko cez net - obalky su potrebne /
na starej trvalej adrese ich mate/ a uz k Vam nemusi ani komisar zajst . 🙂
@nadhera mozno by nebol problem sa k tym obalkam dostat, mna ale viac znepokojuje ako je mozne sa take nieco deje a ci je to OK. Ak mam raz trvaly pobyt niekde, tak preco to niekto nosi inde? Aj ked mi pride doporuceny list, tak mi ho predsa nenechaju u suseda, alebo u rodicov, alebo niekde, ale musim si ho prebrat osobne. Neviem ci tie oblalky boli na moju novu adresu, len mi ich nechali tam, alebo ci boli adresovane konkretne na staru adresu, nevidela som ich. Takze neviem ci je to chyba vyhotovitela obalok (kvoli tej zlej adrese) alebo chyba scitacej komisarky. Co je to za poriadok? Mam ich na starej adrese ale urcite ich nepreberiem, pretoze som na nich aj so synom zapisana akoze byvam tam, v domacnosti ktorej nie som clenom. A tiez nemam cas nahanat po mesta komisara, je to jeho praca.
Na stranke pisu: "... funkciou identifikatora je zabrániť vzniku duplicít pri sčítaní, ak by sa náhodou niekto sčítal obidvoma spôsobmi (v listinnej podobe aj v elektronickej forme), resp., ak by sa sčítal v mieste trvalého bydliska aj v mieste, kde sa obvykle zdržiava." a tymto to len podporia. Ja dostanem nahradny a ktovie kde skonci ten povodny....
@hajanka jedine,co ti mozem poradit - chod na mestsky urad a zisti si,kde bola tvoja obalka adresovana /aj celej rodinky/. Nie je mozne, aby ste mali nahlaseny trvaly pobyt a dosli Vam obalky na stary trvaly pobyt.
Co sa tyka duplicitneho scitania - program nepusti scitat dvoch ludi s rovnakym menom a rovnakym datumom narodenia /aj rovnakym bydliskom /.
@nadhera tak, sama tomu neverim, ale vidis mozne to je, ked sa to uz stalo 🙂 a to mozno nie sme sami 😒
este tak spekulujem 😀 co ak sa niekto iny nahlasi pod mojim menom a rod. cislom skor ako ja sama???? Kym sa ja k tym pravym obalkam dostanem?
A k tomuto som sa prave dostala:
"Chaos v scitani ludu! Obce v týchto dňoch zisťujú, že sčítacie hárky dostali aj stovky ľudí, ktorí sú už dávno po smrti. Objavili sa i deti, ktoré sú v evidencii dvakrát, nesedia ani adresy."
@hajanka pokial komisar nevyda obalky a tlaciva cudzim ludom , stat by sa to nemalo.
Ja mam sice len jednu osobu,ktora zomrela skor , ako boli vytlacene obalky na meno s trvalym pobytom , ale mam to zistene u domovnika /dobre, ze existuju/, takze no problem.
Nechapem,ako mozu byt deti v evidencii dvakrat. To maju dva trvale pobyty?
je pravda, že občas sa stane chyba v evidencii, ale veľa záleží na šikovnosti sčítacieho komisára 😉 , od jeho komunikácie, ochoty a pod. Ak boli obálky vytlačené na starú adresu, komisár za to nemôže, ale dá sa to vyriešiť, ako už písala nadhera. Tvoj sčítací komisár by ti mohol vystaviť rezervné ID a zapísať ťa.
@jaron tak to by na to musel najprv prist a potom ma navstivit nie?, lebo ja urcite nebudem behat po meste a hladat ho. Aj ked mozno za to nemoze. No a ze obcas sa stane chyba, som prave docitala clanok tento clanok, z ktoreho som vybrala aj tu citaciu http://spravy.pravda.sk/chaos-v-scitani-ludu-ha... vyzera to na to, ze to nie je len obcasna chyba ale poriadny bordel.
@nadhera
@hajanka sčítací komisár by mal navštíviť každý byt, to znamená aj tvoj, je pravda, že môže prísť v čase, keď nie si doma, mal by sa pokúsiť o to ešte aspoň raz (aj viac), opýtať sa u susedov a pod.
chyby sa stávajú, to je pravda, ale preto som písal, že záleží aj od sčítacieho komisára, zbytočne je nadávať, ale noviny potrebujú zase o niečom písať a kritika ľudí najviac baví 🙂, sčítací komisár však môže jednoducho, prakticky chyby vyriešiť (kontaktovať sa s matrikou, preveriť si dvojité údaje, a pod., jednoducho komunikovať, komunikovať a komunikovať...)
naco je to potom dobre? zbytocne vyhodene peniaze!!!
@hajanka a to mam aj pripad, ze starsi manzelia zomreli, ich syn byt predal /trvaly tam vsak ma nadalej /, manzelia , co su tam prihlaseni a byt odkupili su dlhodobo v zahranici a preto ho dali do prenajmu. A podnajomnici su tajomni - neotvaraju,nik ich nepozna,nevidel,len vedia o nich.
ešte ma niečo napadlo:
tiež som mal pre jedného pána aj obálku pre syna, ktorý žiaľ už niekoľko rokov nežije, ospravdelnil som sa, že sa niekde stala chyba a že mi je to ľúto, týmto by to mohlo skončiť. Teraz si ale pozrie TV alebo niekde nejakú správu s pohoršujúcim názvom o doručovaní mŕtvym, s pohoršujúcimi vyjadreniami iných a pod. a začne robiť čo? nadávať, frflať, pohoršovať sa
tu nejde o zastávanie sa chýb iných, ale skôr ochranu seba samého, veď takto vlastne človek škodí samému sebe, a masmédia (a politici svojim neustálym osočovaním a obviňovaním jedni druhých obzvlášť) tieto negatívne postoje v nás len živia, nie je lepšie pre nás samých sa nedať?
to sa týka aj iných oblastí života, toto je len jeden príklad z mnohých
tak ja som asi jedna z mála, ktorá sa na sčítanie tešila, mala som v úmysle poctivo všetko vyplniť, ale doteraz sme nedostali hárky. Ani žiadny oznam v schránke, že nás komisár nezastihol. Určite si nemohli pomýliť adresu, pretože tu bývame už 10 rokov a sme z dediny, kde sa ľudia dosť poznajú. Takže čo teraz? Asi zájdem v pondelok na Obecný úrad a zistím "kde udělali soudruzi z NDR chybu" 😀
@molka konkretne ja som obehala vsetkych obcanov 4-5x. Da sa povedat,ze mam skoro vsetkych. Dokonca jedna obyvatelka si ma nasla /volala na mestsky urad, tam jej dali kontakt na mna a ona sa ohlasila/.
Komisar nesmie nechavat na seba kontakt. Uz len si zisti, ci vobec bol vo vasej dedine. 🙂
u nas tiey komisar este nebol ani yiaden odkaz nic... tak neviem cez vikend ideme mimo domu robt na domcek... ako podla mna ma neinak ak tochat odkaz a kontakt ak nie si doma resp. nema chodit doobeda ked su ludia vrobote a mimo domu ak to dostanem tak to chcem vzplnit elektronicky tak dufam ze sa k tym kodom dopracujem
toto scitanie obyvatelov ma fakt velky zmysel - tety s papiermi zazvonili, zobudili zaspavajuce dieta vecer, manzelovi co otvoril dvere polozili recnicku otazku: byvate tu traja?! ............. tym to pre mna hasne, spocitanych nas maju ocividne....... ci mame mobil, auto, chatu s bazenom, alebo prasivu kadibudku ich nema co zaujimat. Nech si pozru televizor, tam sa dozvedia, aky sme ako krajina ekonomicky tiger a este aj zazrak, na to nepotrebuju spocitat televizory...... na co im to mam pisat ja? jednak to vedia a jednak, ked napise vela ludi, ze nema telku, tak vymyslia krasny zakon, ze konces.poplatky sa maju platit, ked mam zasuvku, nie ked sa dopracujem az k telke....jo, take uz vymyslene bolo, no ved oni uz vymyslia zase nejaku inu perlu....
napr.ked napisem, ze mam do prace len 5 min, pricom zijem v BA, tak co z toho akoze vyvodia? keby to tak napisalo viac ludi, tak zrusia dalsiu linku mhd, lebo ved naco?
a argument na reklame o lozkach v nemocniciach je taky smutny vysmech 😖

@nadhera a nielen ty, ale aj sociálny úrad (materská, rodičovský...), banka (účet, pôžičky...), polícia (auto, OP, pas, vodický...), poskytovatelia komunikačných služieb (telefón, TV, internet...), matrika a OÚ (svdaby, rozvody, narodenie...), poisťovne, lekári, nemocnice..., bytové družstvá a iný správcovia bytov (údaje o dome, pozemkoch), to isté odd. výstavby a Ob. úrady.... školy, škôlky.... atď. 🙂,
podľa mňa sa toho nového až tak štát o mne nedozvie 🙂, zdá sa mi okolo toho zbytočne veľa emócii, možno sú úplne iné veci, kde by bolo na mieste bojovať, nezostať ticho... a pritom žiaľ, zostávame ticho