icon

Šialené teplo v byte a novorodenec

aylinn
1. máj 2020

Ahojte, bývame na šiestom poschodí rovno pod strechou a už teraz nam začina neuveriteľný hic.
Ja sama lapám niekedy po dychu. Máme klímu kým sme sami tak si ju zapiname ale za mesiac mam rodiť,bude väčšie teplo a ja sa bojím že mi malý nebude vedieť dýchať alebo že vnoci prestane dýchať (monitor dychu nemám). Máme len jednu izbu a nechcem púšťať klimu keď už tu bude. A zase keby som aj nechala pustenu klimu a išla sa snim prejst a po prichode domov ju vypla, tak za 5 minut je tu tak isto teplo. Myslite že je lepšia volba ventilátor? Alebo ako to mám riešiť keď aj dospelý človek ma problem to zniesť :( ako znašaju babatka teplo?

Strana
z2
amelie2017
2. máj 2020

@aylinn erte sa vyplaca 10. Aj ked teraz to posielaju skor, mozno bude mat uz zajtra na ucte. Kamoske prisli dnes, mne chodia 3.

tenerifka
2. máj 2020

@aylinn viem, ze ERTEs z vyssej moci schvalili vsetky a dostanu prachy do 10.5., a ostatne schvaluju postupne. My sme to robili cez gestoriu a pravnika, nasim ludom to schvalili vsetkym, ale rozhybali sme sa hned a boli sme asi medzi prvymi, co o to poziadali. Viem ale, ze idu caso por caso, lebo niektore firmy na ERTE nemali narok a aj tak poziadali, preto zalezi, ci firma tvojho muza bola zatvorena opravnene, resp.snizila stavy.

tenerifka
2. máj 2020

@amelie2017 dostala si aj v aprili? Bola si fija?

betulinka1
2. máj 2020

@aylinn my mame klimu a aj som ju pouzivala pri malom. Narodil sa v lete. Jemne, mierne aby na neho nefukala. Cistime a dezinfikujeme ju kazdy rok. Neviem si to bez nej ani prestavit. Spravidla mu stacilo vychladit na zaspavanie a v noci otvorena vetracka. Ked vysiel vykupany, tak samozrejme nebola vychladena miestnost. Az ked mal suche vlasky a bol v postielke som pustila.

jasminet
2. máj 2020

necitala som komenty, tak len k otazke...
deti sa nam narodili koncom juna, vonku 28 stupnov, v byte na 8 poschodi pod strechou, juho zapadna strana, 35 stupnov....bez balkona. prezili sme aj my, aj deti, bez klimatizacie, ventilatora (ten je za mna horsi ako klima). dodnes detska lekarka spomina, ako bolo u nas strasne, ked prisla prvy krat skontrolovat novorodenca 😀 deti len v plienke spavali 🙂
klimu sme dali namontovat az pred 3 rokmi a desim sa kazdeho leta teraz, ked muz zacne klimovat. na 25 ale je tu zima od podlah ako sada len studeny vzduch, fuka z nej... cele zle.
treba vetrat hlavne v noci, cez den do tiena niekam na zahradu ak sa da.

amelie2017
2. máj 2020

@tenerifka nie, v aprili som este dostala paro, prislo mi 3. A teraz mi som mala dostat ayuda. A muz by mal dostat prve erte april a marec dokopy. Uz mu ho ukazuje aj v systeme, aj prisiel @ z prace, ze maju schvalene.

tenerifka
2. máj 2020

@amelie2017 takze teraz dostanes ayuda, a ako to vyzera, bude to kazdy mesiac? To dostanes z INEM? Ja som velmi zvedava, ako sa to bude vyvijat dalej, pre Baleares a Canarias nevidim vychodisko, este mozno na Ibizu prileti par ozratych Anglanov, ale to je asi tak pre tuto sezonu vsetko

amelie2017
2. máj 2020

@tenerifka vies co ja mam normalnu ayuda por hijos a cargo, to sa dostava vzdy, ked mas deti a skonci ti paro a nenajdes si zamestnanie. To nema nic spolocne s koronou. Byva az na 540 dni, ale kazdych 6 mesiacov musis dokladovat. Lenze ak muz pojde v juli do prace, tak mi ju vezmu, lebo prijem na rodinu prekroci nejake minimum. Potom ju zas mozem obnovit, ked on bude bez prace.

amelie2017
2. máj 2020

@amelie2017 no a jemu schvalili erte na 3 mesiace, a ak sa turizmus neobnovi, tak neviem, ci budu tie erte predlzovat alebo ako to bude.

tenerifka
2. máj 2020

@amelie2017 aha, uz viem co to je za ayuda. Erte pre ostrovy slubuju, pokial sa neobnovi turizmus, ved inu moznost obzivy nemame

daisylucky
2. máj 2020

My sme ešte nemali klímu, keď sa prostredný syn narodil, je júnový, vo vnútri sme mali 32 stupňov, všetci sme sa varili, ale bábätku bolo dobre, bábätká sú na teplo zvyknuté z maternice, samozrejme som ho obliekali minimálne a skoro vôbec nezakryvali. Ale monitor dychu sme mali.

evinka3007
2. máj 2020

Mne sa syn narodil v juli, tiez boli priserne horucavy, klimu nemam a zvladli sme to, maly bol len v bodynku s kratkym rukavkom a mal tenke ponozky...co sa monitora dychu tyku, ja by som bez neho nevedela kludne spat, nepipal mi falosne ani raz a som pokojna ze keby sa nedajboze nieco deje tak sa spusti alarm...

Strana
z2