icon

Šikana na úrade práce

27. jún 2023

Ahojte neviem ako to nazvať, mne to príde už cez. Mám dve malé deti,pre ich častu chorobnosť, som po 4 výpovediach...ostala doma,a zaregistrovala sa na upsvar...áno kvôli tomu aby mi bolo aspoň zdravotné hradené.Pracovníčka ma posiela sa hlásiť každý mesiac klasika,plus mi domov chodia pozvánky na pohovory,hovorím si okej,beriem deti za ruku a idem...samozrejme akokeby som mala lepru,ked prídem s deťmi...pracovníčka povedala...že čo to má znamenať,pohovor bol na UP,že som si dovolila prísť s deťmi,som sama,nemám ich kde odložiť.
Mám len bc. vzdelanie ale pracovníčka má posiela na pohovory upratovačka,dnes to bola chyžná,posiela má do ,,automobiliek" na operátorku...pritom vie, že deti musím dať a vybrať zo škôlky. Nemám vymýšľať.s.pracovnou dobou.Skolka je od 6:30, práca od 6:00...alebo ma posiela na pohovor napríklad 20 km od mesta... Nikde som nemala takýto problém,všade som slušná,usmievavá. Navyše vie,že mám inú korešpondenčnú adresu ako trvalú (neviem to momentálne ešte zmeniť). Ona to akceptovať nebude,lebo ju to nezaujíma,len to čo je v občianskom.Vygumovala to z mojej karty,predchádzajúca pracovnicka,s tým nemala najmenší problém. Začínajú sa prázdniny, už mi dala do rúk 2 pohovory,zasa musím ísť s deťmi.To mne nevadí ja idem.Poviem ako je.Do septembra určite nemôžem nikam nastúpiť,aj ona to vie. Ja som sa na toto obdobie snažila finančné pripraviť,že budú choroby atď. Viem to potiahnuť ešte,ale tých 80 € zdravotnej mi samozrejme pomôže.Nepoberám okrem.pridavkov nič. Chodí to takto aj u Vás? Rozmýšľala som,že kašľať na to.Do materskej som riadne všetko platila,do dôchodku tomuto štátu vrátim ešte dosť.Ze si požiadam o dávku v hmotnej núdzi a vyradim sa z evidencie. Lenže vlastním polku domu,tak povedala,že neprejde, že sa viem zabezpečiť predajom polku domu. Ale kto kúpi polku domu?Keď vlastník ktorú na druhú ju nechce?Ako neviem čo mám robiť. Chcela som ,,pomôcť" od štátu,že.mi preplatí poistenie, na dobu kým nebude možné ísť spät do práce nie na roky. Som v situácie v akej som. Ale ja neviem či kašľať nato. Som registrovaná prvý krát ale takéto správanie som od pracovníčky nečakala. Vidí že tam prídem s trojročným chorým dieťaťom, a rovno z úradu má pošle.na pohovor,lebo nemám papier odmleksra....

maranco
27. jún 2023

Adresu vyriešiš jednoducho, zapni si schránku slovensko.sk a úrady potom majú povinnosť doručovať listy tam, nemusíš chodiť na poštu po list a aj ty môžeš písať na úrad, podávať do podateľne elektronicky nemusíš osobne.

Zapneš si SMS a email notifikáciu a hneď vieš že ti došiel list.

Potrebuješ mať počítač/notebook a USB čítačku dokladov ti dajú bezplatne na polícii.
Ak máš starší OP ako 7/2021 rovno si požiadaj o bezplatný nový aby si mohla aj elektronicky podpisovať. (budeš potrebovať pri zmene trvalého bydliska)

martinkatinka
27. jún 2023

@halci nebude platena, ale bude jej to sluzit ako ospravedlnenie na urade prace. Alebo teda mozno sa to v tomto pripade nevola OCR, jednoducho bude mat potvrdenie, ze sa stara o chore dieta

autor
27. jún 2023

@melanta áno bola som na pohovoroch, aj by ma brali, boli spokojní,že všetko super...Potom nahliadli do životopisu, pozreli na odpracované roky, a že nemáte doplnené posledné roky.Hovorim to som bola na materskej. Lebo ako vysvetlis 5 ročnu pauzu. A bolo vymaľované,hlavy sklonene, že ahaaa....A takto to chodí. Musím povedať,že nebol by pohovor,kde by ma nevzali,alebo to vyzeralo, že má berú,ale akonáhle sa dostaneme k malým deťom. Nie priamo, ale proste je to v životopise vidieť. Tak to hneď vidno,že som skončila. Asi tak k tomuto...

martinkatinka
27. jún 2023

Mna by teda zaujimalo, ze aku mas VS a na ake miesta by ta vsade brali 😉 cisto zo zvedavosti.

stanislavicenka
27. jún 2023

@abbey1 ake benefity? A kam ma dat deti? ja som bola s dietatom aj u svojho lekara, nemala som ho kam dat. Nie je to pes, ktoreho mozes nechat doma.
@autorka podla mna je pracovnicka na UPSVaR neprijemna. Asi vo svojej rpaci uz otupela, a mysli si, ze kazdyje prizivnik systemu, zial. Clovek sa s tym stretava skoro vsade

vroni
27. jún 2023

Nechápem, co chceš. Úrad práce nie je na to, aby si mohla byť s deťmi doma. Jasne, ze sa ti snažia nájsť prácu, je to ICH práca. A vzdelanie Bc je žiadne vzdelanie.

abbey1
27. jún 2023

@stanislavicenka Je registrovaná na úrade práce, čiže si ma aktívne hľadať zamestnanie. Ak nemôže kvôli deťom, sú možnosti ako to riešiť. A je trošku rozdiel lekár a pracovný pohovor. Dieťa vie " odložiť" kamarátke, do súkromnej škôlky, do materského centra, či nechať manželovi na dobu pohovoru.
Skutočne nie do každej práce je možné a vhodné priniesť dieťa.

januska12323
27. jún 2023

Keď sa ťa opýtajú na pohovore povieš áno mám malé deti ale mám o ne postarané keď treba. Otca, babky, kamošky nemáš? Takto si nenájdeš ani neskôr.

autor
27. jún 2023

@melanta ja nemá problém ísť pracovať 20 km od mesta,ani nemám problém pracovať, o to tu nejde,nežiadala som ani o dávku v hmotnej núdzi aj keď som doteraz 10 mesiacov mohla kľudne poberať. Ide len čisto o to, že pracovníčka má posiela na výrazne nižšiu kvalifikáciu,alebo na práce ktoré niesu ani v mieste trvalého bydliska. Ja som pracovala v práci,kde nebola potreba VS,lebo bola ohodnotená,s tým problém nieje,ani teraz nemám problém pracovať. Mne ide o to prečo to robí,prečo ma posiela na také práce. Ja sa pohovoroch zucasňujem.aj bez nej,Ja nastupujem v októbri - novembri pracovať. Len nemám jej dať aký papier,lebo to nieje nikde oficiálne. Tak len o to mi ide,prečo toto robí.Preco má takto posiela.Uplne niekde mimo.Ja som do materskej pracovala,aj budem. O to vôbec tu nejde. Len ozaj prišla som plná nervov,že vygumovala tu adresu. Keď toteraz to nikdy nikomu nevadilo.

autor
27. jún 2023

@maranco ďakujem toto mi veľmi pomohlo.Nevedela som o tom.Akurat som bola spraviť nový obciansky

zuzka1.
27. jún 2023

ako si prisla na to, ze si mohla poberat davku v hmotnej nudzi? vyzivne na deti sa pocita za prijem, je otazne ci by ti vobec nejakych par eur vyslo

barbora19911
27. jún 2023

Dobre vidím že to ignoruješ tak ešte raz 🙂 prečo si nezvolíš ľahšiu cestu ? Keď ti už tu baby napísali možné riešenia

autor
27. jún 2023

Vyšlo by mi,mohla som poberať,ale nežiadala som.

autor
27. jún 2023

@barbora19911 nestihla som všetko prečítať,ani podpisovať... ďakujem

martinkatinka
27. jún 2023

Ty a nemylis si davku v hmotnej nudzi a podporu?

bimbambim
27. jún 2023

A čo by sa stalo kebyže necháš deti na tie 4 hodiny v škôlke a ty budeš evidovaná ako osoba starajuca sa o dieťa do ,,6 rokov.Vsak si doma tak ci tak ,aby mohli byť deti v škôlke 4 hodiny.Mas tri možnosti prvú ti tu radia baby,druhu máš teraz že si na úrade práce alebo sa odhlásis z úradu práce a budeš si sama platiť každý mesiac zdravotku v plnej výške.Stvrta možnosť ist pracovať na polovičný úväzok

autor
27. jún 2023

@martinkatinka nie nie dávku,je možné ešte žiadať spätne..nežiadam nič. Len to správanie pracovníčky mi príde také všelijaké, kašlem aj hmotnú núdzu...len to by bolo tiež riešenie ako ju nenavštevovat...dám sa ako osoba starajuca do 6 rokov,aspoň cez prázdniny,potom si dva mesiace zdravotky asi zaplatím,kašľať na úrad.Aj tak ma to vyjde menej ako chodiť hore dole.Dnes má proste dojala aj z tou gumou aj s tou pozíciou kam má to poslala.

zuzka1.
27. jún 2023

davka v hmotnej nudzi sa nevyplaca spatne, ale najskor za mesiac kedy bolo poziadane! mylis si pojmy,

martinkatinka
27. jún 2023

A tak, nechcem sa zastavat pracovnicky, no mozno tvoj sposob komunikacie jej otvoril moznosti posielat ta na viac pohovorov. Pretoze ona ta po urcitej dobe registracie moze poslat aj na pozície, kde v podstate nemusi zohladnit tvoje vzdelanie. Vies, aj ja mam Bc., no to este zo mna nerobi vysoko odborne vzdelaneho cloveka, co by nemohol robit aj inu pracu 😉
A tak napíšem ti to priamo. Myslim si, ze problem bude aj v tvojej arogancii

zuzka1.
27. jún 2023

spatne vies doziadat davku v nezamestnosti, co uplne nechapem, preco si si nepoziadala, ale povinnosti plnit sa ti moc nechce,ale zdravotka nech je pokryta, riesenie ti baby ponukli , nespominas otca dietata a rodinu

maranco
27. jún 2023

Na pošte si bezplatne zapni Oznamovanie zásielok notifikácie na mail + SMS
Ak ti niekto pošle doporučený list na trvalú adresu, nebudeš hľadať žltý lístok, ale príde email.
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/

colsami
27. jún 2023

Ani raz si neodpisala na niekolko otazok, ze s cim mas problem, aby deti boli 4 hodiny v skolke, ked nepracujes. A mozes byt osoba starajuca sa do 6r.

autor
27. jún 2023

@bimbambim Škôlku chcem aby navštevovali a ja pôjdem pracovať. Aspoň tie letné prázdniny nech nebeham s nimi. V lete bývam 130 km od úradu. Lebo dom sa preraba. Tak to už bude masaker chodiť s nimi na otočku. V 2-3 mesiace si ozaj zaplatím radšej zdravotky ako toto absolvovať s ňou. Normalne sa smeje a prečo by som nemohla....., viete že Vás môžem vyradit z evidencie,ak tam nepojdete....ako nechápem. Správa sa ako vedúca zemegule. Toto ma vytáča. Dieťa mi nazýva,že ,,zasa ste tu s dzeckom?"...ako neviem odkiaľ ona prišla,no nestretla som sa s takým niečím...Nejde tu ani o tie riešenie,práca,nepravá,chcem,nechcem,poskytli ste mi ich, ja už som všelijak premýšľala...Išlo mi skôr o to,že či toto je bežná prax na úradoch. Asi môj príspevok bol zle podaný, mne išlo skôr o tu samotnú pracovníčku ako moju situáciu...že či to tiež máte na tých úradoch tak. To je všetko.
Ďakujem Vám vsetkym

autor
27. jún 2023

@zuzka1. Okej môže byť

iwesska
27. jún 2023

Uradnicku nezaujima,ze do septembra nemozes nastupit. Si uchadzac o pracu a jej povinnostou je ti ju ponukat. Fakt nechapem,preco na tie 2 mes.nevyuzijes moznost byt doma a deti na 4h do skolky. Aj tak maju skolky mesiac volno,tak aky celodenny pobyt chces riesit?

iwesska
27. jún 2023

Ty si 5r.pocas MD a RD nemala zamestnavatela?

autor
27. jún 2023

@colsami ja nemám problém ani s deťmi,ani s financiami.Asi som.zle.podala ten môj príspevok,ja nehľadám riešenie mojej situácie,to mám.Mne len išlo čisto o správanie pracovníčky.Ze či takto to chodí, nie že posiela na pohovory s týmto som okej, ale že takto, na nekvalifikované práce bez maturity,alebo mimo bydliska...že čo je bežná prax...Len človek keď sa rozpráva tak to asi úplne ináč vyzneje. Ako keď chce podať svoje myšlienky,písmom. Chcela som len uviesť pár príkladov pracovníčka pre pochopenie situácie...nejde o to že má posiela,to je je práca,moja je zasa chodiť okej. Ale či je toto proste bežné. Keď sa pýta,že tam by ste nechceli?Poviem no ani nie lebo začína sa smena o 6stej a škôlka je od 6:30...A príde mi aj tak papier do schránky od nej.Ze tam mám ísť chápete?že čo myslím?

bimbambim
27. jún 2023

A deti nemajú otca? Ak áno tak nech preberie zodpovednosť za deti aj on a začne ti s nimi pomáhať.A keď nie tak nech ti začne platiť zdravotku aby si nemusela byť evidovaná pri pracovníčke z úradu práce keďže si plní svoje pracovné povinnosti.a deti budeš mať kde ked bude škôlka zavretá? Všade nájdeš takého človeka ako je pani na úrade.Ja som na úrade bola iba rok aj to hneď po strednej škole aj to mi roboty nehľadali ,lebo som si robila 10 mesačný kurz ktorý som zdokladovala ,že tam chodím.A aké bolo pracovníčky netuším bolo to 22 rokov dozadu.Odvtedy som zamestnaná

iwesska
27. jún 2023

Ja len,ze si dobre na tom. Mne nic uradnicka nepovedala,len som si nasla papier,ze druhy den sa mam hlasit na pohovore a ked sa nebudem,tak ma vyradia. Naco by mi posielala mail v dostatocnom predstihu,ked ma tam moze poslat zo dna na den? A na vyzdvihnutie zasielky som pritom mala niekolko dni😄Ani som tam nesla,uz som mala vybavenu inu pracu.

autor
27. jún 2023

@iwesska nie dostala som výpoveď,po mesiaci na materskej, áno ide to,keď moja pracovna pozícia dostala iný názov,čiže defakto zanikla. Aj keď existuje, ale pod iným názvom. Ale to moje pracovné miesto zaniklo takže výpoveď. Toto je minulosť,či mohol alebo tak nemohol zamestnávateľ urobiť,má v tejto chvíľi nezaujíma.Nechcem zasa.prechadzat na inú tému...Je to na dlho