icon

Sila modlitby. Zažili ste ju na vlastnej koži?

13. sep 2022
kiki68
13. sep 2022

Ano, zmenilo to vela veci

panelacikova
13. sep 2022

@terka402 "Keď bol syn maličký často mával laryngitídu(neutichajúci kašeľ, zápal hrtana,opuch=dusenie). Raz po všetkých liekoch, čapíkoch,zábaloch atď. mal v noci tiež jeden z takýchto laringitídových záchvatov a naozaj nonstop kašlal, bol vysilený, nevládal spinkať, ani plakať" preboha živého, prečo si mu nedala inhalovať alebo nešla na pohotovosť na inhaláciu???? fakt ďakuj vyššej moci (nemienim ju pomenovať), že to dopadlo dobre....
@loliki fúúúúúha, tak OK, teraz presne nadviažem na tvoju časť výroku: "Boh vypočuje každého a vie prečo jednému dá o čo prosí a druhému nedá"
nepôjde o malé dieťa, pôjde o staršiu ženu. ženu, ktorá nikdy nikomu neublížila, ženu, ktorá chodila do kostola a denne sa modlila. mala veľmi dobré deti, manžela, sama bola dobrá. je to sestra mojej matky. ktorá včera umrela v ukrutných bolestiach spôsobených rakovinou, ktorá jej rozožrala celé brucho, chrbticu, obličky, všetko.... žena, ktorá celý život pozitívne zmýšľala, kde mohla, tam pomohla, večne bola usmiata a večne sa snažila o pozitívny prístup k životu (dokonca ešte pred mesiacom-dvomi)... ženu, ktorá úprimne verila v boha.... kde bol ten boh, že ju nechal posledných niekoľko týždňov trpieť ako hovado? napriek tomu, že mu zasvätila väčšinu života???
ja zastávam väčšinou úplne objektívny názor, ale že sakra dnes..... deň po jej úmrtí.... keď čítam tieto bludy.... prepáčte... nie, neexistuje žiadna vôľa božia ani iné kraviny.... moja teta umrela v obrovských bolestiach trvajúcich niekoľko týždňov, toto je tá božia vôľa? toto je ten milosrdný a dobrotivý boh? ten, čo trpiacim uľahčí život?

sorry, ja idem spať, lebo mi je z tohto celého zle :( :( moja teta si nezaslúžila takúto smrť, nepoviem, keby ju skolil infarkt či čokoľvek rýchle a nečakané vo veku cca 73 rokov.... ale niekoľko týždňov trvajúce utrpenie plné bolestí.... viete kam choďte s tými modlitbami??? celý život nikomu neublížila, odpustila kopu vecí celej rodine, mužovi, všetkým... a za to jej ten váš boh nadelil niekoľko týždňov/mesiacov nesmierneho utrpenia a trápenia. a nielen jej, ale aj jej mužovi, deťom, vnúčatám.... viete kam si môžete tie modlitby dať? presne tam....

kikka95
13. sep 2022

Áno, zažila som silu modlitby. A modliť sa môžete aj vlastnými slovami. 🙂 ja verím, že všetko sa deje pre nejaký dôvod a viem, že Boh má s nami ten najlepší plán. Aj keď sa nám to niekedy nemusí na prvý pohľad tak zdať.

dagmarovita
13. sep 2022

@sszuzu8 fu a nezlakla si sa? A ku komu si sa modlila, ked si citila ten stisk.

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
13. sep 2022

modlitba je rozhovor s Bohom. modlim sa tak vacsinu dna. Boh vie, co je pre nas dobre a chce, aby sme ho prosili o dary a milosti pre seba aj pre inych. modlitba nie je len "basnicka", su to aj vlastne slova, niekedy je modlitba aj bez slov, len tuzba, ci povzdych. tie "basnicky" zas v sebe nesu pravdy viery, cize v nich si opakujeme, chapeme a vyznavame, comu verime.
ked sa modlime za inych, tak im uprimne zelame to najlepsie. modlitba nevylucuje aj konkretnu pomoc. ale su veci, ktore sami nedokazeme. a ked nieco pre druheho nemozem urobit, mozem mu uprimne priat, aby sa mu to s Bozou pomocou podarilo. Boh tam posle niekoho ineho, alebo to zariadi inak. pretoze nemusime vediet, co je pre druheho skutocne najlepsie a svojou snahou mozeme aj nieco pokazit. preto treba prosit o mudrost. vzdy Jeho vola nech sa stane 🙏❤️

h2
13. sep 2022

@dagmarovita Utrpenie je požehnanie?!?!?! 🤦🏻‍♀️

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
h2
13. sep 2022

@dagmarovita Prečo má pre nás Boh niečo zlé? Veď nás predsa má nekonečne milovať. A predsa sa na svete deje toľko zla! A väčšinou práve tým nevinným.

zuzinka888
13. sep 2022

@h2 prečo je na svete tolko zla? Lebo diabol presvecil ludi,ze je iba rozpravkova bytost.

janetinka27
13. sep 2022

@panelacikova je mi to luto, uprimnu sustrast. muselo byt pre vas tazke vidiet blizkeho cloveka v takom utrpeni. nikto z nas nevie, co ho caka a na vlastnu smrt ci umieranie vacsina z nas radsej nepomysli.
tvoja teta, podla toho co pises, bola dobra, mala dobre deti, manzela, pekny zivot. denne sa modlila, chodila do kostola. jej zivot s Bohom jej zrejme prinasal radost, spokojnost. neda sa cely zivot s Bohom zahodit kvoli bolestivemu koncu zivota. ludia ziju rozne, tazko, casto sa dostavaju do beznadeje. ale clovek s Bohom vie, ze nie je na svoj zivot sam a ze Boh je nad kazdym problemom, nad kazdou bolestou. ako povedala bl. sestra zdenka: za mrakmi je mohe milovane slnko.
neviem, len odhadujem, ze tvoja teta v chorobe a bolesti nikdy neolutovala svoje modlitby, predpokladam, ze sa modlila este viac, pretoze vedela, ze ju caka to, v co vo svojom zivote uprimne verila.
vcera a dnes v reprize bol na tv lux rozhovor s pani, ktora pracuje v zariadeni pre ludi chorych na rakovinu, obycajne uz v poslednom stadiu. ludia starsi, stari ale aj mladi ludia. ten rozhovor ponukol pohlad na zomieranie a smrt cloveka, na to, ze smrt sa jedneho dna tyka kazdeho z nas.
Boh nam neslubuje, ze nase umieranie bude bezbolestne. modlitba nam vsak prinasa pokoj a nadej, ze bolest pominie a pride nebo.

mnoho veriaci svoju bolest obetuju za obratenie hriesnikov alebo za duse v ocistci. tym ich bolest dostava novy vyznam a dava trpiacemu nadej, ze aj vo svojej tazkej situacii dokaze obetovat svoje utrpenie pre dobro druhych.

nechcem ta tymto o nicom presviedcat, ty si svoju tetu poznala a mozno sa niekedy,ked sa budes na to citit, skus zamysliet nad tym, ako ona sama vnimala svoje utrpenie a ci ju dokazalo oddelit od Boha alebo ju k Nemu este viac priblizilo. este raz uprimnu sustrast.

h2
13. sep 2022

@zuzinka888 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Jasné. Boh je dobro, zlo je satan. Nie je náhodou Boh VŠEMOHÚCI??? Keby Boh nechcel, satan si ani neškrtne.

janetinka27
13. sep 2022

@h2 ale clovek sa sam moze rozhodnut, ci sa necha presvedcit satanom. keby clovek nechcel, satan si neskrtne.
Boh je vsemohuci a Kristus satana uz davno porazil, no musi sa splnit vsetko, co bolo napisane. dovtedy sa kazdy z nas musi rozhodnut sam, ci prijme Kristovo vitazstvo a odola ponukam satana alebo nie

zuzinka888
13. sep 2022

@h2 aj ty mas slobodnu volu. Mozes sa rozhodnut a aj si sa rozhodla. A On to respektuje nikoho nenuti. No za svoje rozhodnutia nesies aj zodpovednost.

h2
13. sep 2022

@janetinka27 Ale to nevysvetľuje, prečo trpia nevinní dobrí veriaci bohabojní ľudia. Jasné, že keď niekto koná zlo, nemôže čakať dobro. Ale ak niekto celý život koná len dobro, zasvätí život Bohu a aj tak mu umrie dieťa v bolestiach a utrpení na ťažkú chorobu?

h2
13. sep 2022

@zuzinka888 Ako som písala v príspevku vyššie, nejde o prípady, keď sa človek nejako rozhodne a musí potom za to niesť dôsledky. Ale o to, keď nešťastie postihne nevinného. A prosí Boha o zmilovanie... márne. ☹️

zuzinka888
13. sep 2022

@h2 zmilovanie? Marne? Pre veriacich by mal byt tento zivot len " prechodny" pobyt a ten dolezity je aj ten po smrti. Takze to zmilovanie moze byt pre niekoho smrt- vykupenie- koniec utrpenia.

janetinka27
13. sep 2022

@h2 ale Boh pri cloveku predsa stoji. zivot je tazky a prinasa aj utrpenie, ale ved popritom dychame, zazivame aj pekne veci, sme obdaruvani moznostami, poznanim. kto veri, ten si to uvedomuje, ze zivot je dar. zivot nie je len bolest, smrt a nestastie.
Boh predsa nehovori, ze jeho ludia nebudu trpiet, naopak, budu trpiet a budu trpiet aj pre Jeho meno. precitaj si o Jobovi napriklad ake velke utrpenie ho postihlo, pritom bol dobry, verny Bohu. viera a dovera v Boha je o tom, ze denne prijimame Jeho volu, Jeho cestu.
napriklad, v jednej rodine bol maly chlapec vo vaznom stave, zomieral. stretavala sa pri nom cela rodina, trapili sa.obycajni ludia, nikto z nich nebol extra vzorovy veriaci. niektori boli aj pohadani. viedlo to k tomu, ze sa za chlapca postupne uprimne modlila cela rodina aj znami, velmi ich to spojilo, utuzilo vztahy, zdielali svoje utrpenie. kym predtym boli vztahy medi niektorymi len zbezne, rychle, plytke, toto ich spojilo.
mnohe tazke situacie prinesu nakoniec novy zivot, obratenie, prebudenie zo sna. po ublizeni prichadza odpustenie, pri utrpeni prichadza pomoc, sucit. moze v nas prebudit ludskost.

dadadada1
13. sep 2022

Určite áno, veľa krát som sa dostala do naoko bezvychodiskovej situácia, ktorá sa vyriešila celkom jednoducho ale sama by som nato Určite neprišla 👍

janetinka27
13. sep 2022

@h2 marne urcite nie. Boh sa dokaze oslavit v kazdej situacii. my nevieme, co je najlepsie a preto moze niekedy pre nas vyzerat nieco ako nespravodlivost. najtazsie je prijat Boziu volu a clovek sa to uci kazdy den a pri kazdej skuske.
clovek si casto vsak utrpenie navodzuje sam, pretoze sa rozhodujeme nemudro. Boh nam dookola dava navody a priklady, ktore nam maju pomoct orientovat sa a rozhodovat, ale my sa aj tak rozhodujeme podla toho, co chceme a nie podla toho, co je skutocne dobre.
ale v skutocnosti mozu mnohi ludia vydat svedectvo o tom, ako Boh zasiahol v ich zivotoch a vyriesil neriesitelne

olivia1425
13. sep 2022

Ano

maja22
13. sep 2022

@h2 Nikto z nás nie je bez hriechu. Zlo si väčšinou predstavujeme len v takej viditeľnej podobe, napr. keď je niekto hašterivý, klame, podvádza, ohovára... Ale nielen tieto viditeľné hriechy sú zlom, ktoré páchame. Hrešíme nielen slovami a skutkami, ale aj myšlienkami a zanedbávaním dobrého. To znamená, že aj ten človek, ktorého vnímame ako dobrého, musí v živote bojovať s vlastnou hriešnosťou, pýchou, sebectvom, žiadostivosťami. To nie je také jednoznačné deliť ľudí na dobrých a zlých, kto z nás by obstál pred Bohom ako ten dobrý? Takže toto absolútne nie je kritérium na to, kto by mal trpieť (akože "oprávnene") a kto si trpieť "nezaslúži". A áno, aj keď sa nám to naším ľudským pohľadom zdá neuveriteľné, priam až sarkastické, môže byť utrpenie požehnaním, ak ho človek dokáže obetovať Bohu na nejaký úmysel. Napríklad za návrat niekoho z príbuzných k viere, alebo aj za odčinenie vlastných hriechov. Ježiš síce trpel aj za môj hriech, priniesol mi spásu a vykúpenie, ale to neznamená, že ja môžem beztrestne hrešiť a páchať zlo. Každý hriech človeka od Boha vzďaľuje a každé pokorné prijatie Jeho vôle k Nemu približuje. Aj keď to bolí. Matka Božia - Mária, bola od hriechu uchránená, lebo Boh si ju vyvolil a ona to v slobodnej vôli prijala, ale nijako nebola od bolesti ušetrená. Bola pri tom, keď Ježiša mučili a zabili, keď ho v rýchlosti pochovali, ani nebol čas na židovské obrady... Tých bolestí zažila niekoľko, toto už bolo to posledné, voláme ju Sedembolestná... Všetko v pokore prijala a stala sa Kráľovnou neba. To, že my nerozumieme, prečo musíme trpieť, by nás nemalo od Boha odlúčiť. Mali by sme to vedieť prijať. Aj keď je to ťažké.

janetinka27
13. sep 2022

vnimam to najma cez slovo: “Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme každý deň svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa, zachráni si ho.” (Lk 9, 23-24)

ckocka
13. sep 2022

@h2 Ty hľadáš logiku v niečom čo je presným opakom logiky.

vorkola
13. sep 2022

@martinmmartin Presne tak, ako ti pise @janinah.ano mne pomohla a dufam ze mi aj teraz pomoze,ved samozrejme treba vyuzivat aj vsetky prirodzene prostriedky,ked choroby tak lieky ,,ked nepravost,kradeze ,proste ine sociallne situacie,tiez riesenie, spory - sudneho charakteru ,riesenie sudy ,atd, ale aj ktomu modlitby aby to vsetko spravnespravodlivo bolo za pomoci Bozej dobre vyriesene,a dobre dopadlo

vorkola
13. sep 2022

@martinmmartin .No vidis,,,setri to prachy,,keby to tak bolo, aj to uz je nieco nadprirodzene.No ked uz hovoris ,o tych prachoch,tak nepracuj ,a povedz Bohu, daj mi prachy ,nic neskusajme pomodlime sa a vyskum spadne z neba,nebudem varit ,vsaak obed mi skoci sam do hrnca,To co su za tvoje vymysly,?takto to nefunguje,To len ty nechapes podstatu viery v Boha

panelacikova
14. sep 2022

@dagmarovita zareagujem najprv na teba, lebo tie tvoje bláboly, ako je utrpenie niečo úžasné, čo robí človek pre boha, toto sa nedá ani čítať.

a teta nežila pre boha. verila v neho, modlila sa, navštevovala kostol, ale v normálnych časových intervaloch, nebola to žiadna fanatička, ktorá by prijala nejaké utrpenie s láskou a radosťou. mimochodom, trpela od minulého apríla, kedy začali operácie, ale stále sa videlo, že to dá, a zrazu posledný mesiac to v nej rástlo ako burina a s ohromnými bolesťami. nie, nemodlila sa ani ona ani rodina preto, aby umrela a videla boha. všetci sa vyše roka modlili za to, aby vyzdravela. no nestalo sa tak. a ona nežila pre boha, ako ty píšeš, žila pre svojho muža, dve deti a vnúčatá. a pre ostatných v rodine, pre známych. bola to NORMÁLNA žena, ktorá bola veriaca a celý život verila, že boh je dobrý. toto má asi za odplatu.

panelacikova
14. sep 2022

@janetinka27 Ďakujem. netvrdím, že ona niečo oľutovala, to nie. píšem svoj pohľad na túto tématiku. tvoj príspevok je v poriadku, ona sa však vlastne ani nedokázala modliť, ona nedokázala prejsť bez opory už ani 5m na záchod z izby... hotová katastrofa. vieš čo, jej blízky sa "modlili" posledné dni, aby to už mala za sebou, lebo sa krútila pri každom pohybe na posteli od bolesti. ja som to, našťastie, nevidela. mama mi hovorila úplne hotová. akože ich viera je OK, ja im to neberiem. ale roky tvrdím: ak by bol boh spravodlivý, tak by takto trpeli vrahovia, delikventi, zlí manželia, ktorí bijú svoje rodiny, zlé manželky, ktoré opustili svoje malé deti pre iné radovánky napríklad.... ľudia, ktorí naozaj ubližujú. a nie ľudia, ktorí celý život žili príkladom. nepoviem, keby človeka po 70-tke zrazu z ničoho nič skolil infarkt. ale toto že boh dopustil? strašné... :(