Silnejšie ženy a letné šaty
Ahojte žienky. Tie, ktoré ste pri sebe, mám na vás otázku. Ako dokážete v lete nosiť šaty, sukne, kraťasy? Priznám sa, ja som celý život pri sebe, a naposledy som mala kraťasy keď som mala 13 rokov. Od vtedy nemám odvahu. Nepekné kolená, veľký zadok, stehná. Nedokážem to. Šaty detto. Bruško sem, zadok tam. Každé leto sa potim v legínach alebo nejakých iných dlhých nohaviciach. Skúšala som aj šaty úplne po zem, ale znechutene pohľady ľudí mi dali jasne na javo že teda ani toto nie. Dokonca ani holé ruky nenosím. Vždy mám nejaký prehoz na sebe ktorý si dám na tielko alebo tričko. Ako prosím vás 🙏 ako so užiť konečne leto a cítiť sa fajn? Ja už nevládzem.
PS. O chudnutí mi tu písať nemusíte, o tom táto téma nieje.
Ja som pevná tiež brucho mám. Nosím kratase aj tričká aj šaty aj legíny k dlhému tričku či košeľu štátom niečo čo sa k tomu ako tak hodí a v čom sa cítim dobre. Šaty môžeš nosiť musíš skúšať aký strih sa k tebe hodí a v čom sa budeš cítiť dobre. Vôbec nerieši,čo si o tebe myslia iný. Budú komentovať či chudú,či pevnú. Nájdu si dôvod. Takže na toto vôbec neber ohľad. Nos to , v čom sa cítiš dobre. A hádam sa nebudeš v lete pariť. Viem si predstaviť aké to musíš mať nepríjemné,keď si v dlhom,len aby sa nepovedalo. Nerieš ľudí vôbec.
Ja som obézna, čo budem tvrdiť, že iba tučná... legíny sú u mňa základ šatníka...mám aj krátke legíny a kraťasy po kolená...šaty aj sukne nosím často, ale s legínami krátkymi bo sa mi derú stehná. Nenosis bo si zakompexovana...ja som sa tiež hanbila, ale keď som si všimla okolie tak som videla kopu žien tučných a veľmi pekne oblečených aj v krátkych nohaviciach. Ja milujem puzdrove sukne, dlhé sukne, kopu šiat mám...
Teraz na materskej iba legíny, tričko, šaty...ty sa musíš naučiť vnímať sa ako peknú a aj okolie potom bude reagovať inak bo takto to z teba srší tá nervozita a nespokojnosť a postupne chudnúť (ak si nespokojná).
A ako už bolo spomínané, kukni sa na Renátu Názlerovu 👌
A ako si nastavujem hlavu? No proste si hovorím, že som najlepšie oblečená ako sa dá 😁 a hlavne musím sa cítiť pohodlne ak toto nie je tak sa nijakovsy nenastavim!
@janulka1802 ja viem neviem prečo som to tak mala 😁
@rik01lulaka na stehná so daj krém alebo ešte lepšie deodorant a bude to ok ja som stým tiež mala problém
@rik01lulaka suhlasim s @samanta44 na suchajuce sa stehna je super deodorant 👌
Ja nosím leginy skoro stále, čierne,vy štíhlejšie to možno nepochopite,ale tie su najlepšia voľba lebo rifle proste na mne nevyzeraju dobre, necítim sa v nich dobre a komfortne,bude to aj tym menším previsom bruška, čo mi ostalo po prvom pôrode,nohy mám našťastie neviem akym zazrakom tenšie a tučná začínam byť až od polky stehien vyššie 🙈 Mám tým padom aj problém nájsť si hoc aj fajné jegginsy,lebo ked sú mi na pás dobré,spodok na nohy obrovsky... Takže som skončila pri legínach 🤷Nieje to že chcem byť obtiahnutá 💁
Odporúčam stránku na facebooku svoje kilá vieme nosiť,veľa inšpirácií tam získaš a ženy aj poradia,tu na MK sa mi nepáči rekcie žien,ani si to tu nemala písať,niektoré sú to fakt premúdrelé až pri moc na mňa...a hlavu hore,nič nie je také hrozné ako sa zdá,väčšinou je to všetko v hlave,kašli na pohľady!sama mám nejakú tú nadváhu a je mi s prepáčením u riti,čo si okolie o mne myslí....
Mam susedu nizka siroka mozno 80 kil odhadom tucne nohy velke brucho zadok a nosi saty nad kolena take tie volanove ako sa teraz nosia. Vyzera v tom otrasne ten strih ju este rozsiruje a cez zimu si este tetovanie na lytko dala. Ja by som tak z domu nevysla
@slavomira236 oblečie sa do to,v čom sa cíti dobre a okolie jej môže byť ukradnuté...vás by som teda za susedku nechcela....
Co ma po ostatných, krátke legíny či šortky na 🚴, šaty už týždeň a až do ochladenia. Šaty po kolená. Nemám rada bez rukávov ale nosím. Kde tu nie o trčí. Neviem akú máš postavu. No pozri na Halinu Pawlovsku. Treba sa to naučiť nosiť. Asi sú tu nejaké ,,toto už nie,,. Mne pristanú áčkové šaty, dosť prekryjú
Ja som tiež taká. Celé leto v dlhých nohaviciach. Môj problém je, že som tučná komplet 😀 Je mnoho obéznych žien ale nohy v šatách majú pekné. Ja mám široké aj lýtka a kotníky takže krátke šaty vôbec a dlhé šaty si zase nevezmem pretože mám 157cm a na takej výške a s nadváhou to nevyzerá veľmi dobre.
nestiham citat komentare vyssie a vsetky ale prosim ta - ak sama vidis, ze vyzeras podla teba nepekne, ak vnimas odsudzujuce pohlady inych ludi, ak sa sama necitis dobre, preco sa este trapis v horucavach ? Ved to nie je dobre pre tvoje zdravie. Kasli na okolie a zi slobodne. To ze vyzeras ako vyzeras by v prvom rade mala byt tvoja vec. Nikto ti do problemov, zivotneho stylu, ci zdravia nevidi. Sama vies, preco nedas viac dole. Ale naozaj sa zbytocne trapis. Aj take saty ako su napr. od himalife.cz- tam tiez nie su 40kg modelky. Tiez su to silnejsie zeny a vyzeraju v satach uzasne. Aspon to skus. Kup si nejake saty a chod v nich niekde kde nie je vela ludi (ak sa pri tom citis zle) a hned spoznas ten rozdiel oproti dlhym rukavom a nohaviciam.
@kikosik Prosim ta, neblazni. Nehovorim, ze mas nosit vykrojene kratasy a crop topy - ale primerane pocasiu, aby si sa citila prijemne. Aj v xxl konfekcii sa najdu kusky, v ktorych obezne zeny vyzeraju chic. Puzdrove sukne, kratasy nad kolena, capri nohavice, saty..a nebudeme si klamat, najlepsie sa budes citit, ked schudnes- ale vsetky vieme, ze to nie je jednoduche a zit treba tu a teraz a nie sa trapit v tych horkach v nepohodlnom obleceni :(
@zuzikak Presne sme to naraz napisali 🤭
@janicka1985 aj ja nosim leginy, citim sa v nich fajn, aj ked nemam ukazkove stihle nohy...ale nosim ich v zime a prechodnom obdobi..v horucavach to uz asi nebude uplne prijemne..aj moje nohy vyzeraju v kratasoch horsie ako v leginach, ale dolezite je sa citit fajn. Na strednej skole som cely jun, ked boli 30tky horucavy, chodila vdlhych nohaviciach, aby si ludia nahodou nemysleli, ze som tucna 🤦♀️, akoby v dlhych nohaviciach som vyzerala stihlo 😄😄. Raz mam macate nohy, tak su macate v rifliach, leginach ci kratasoch..
Je mi teplo tak si obleciem nieco v čom sa budem cítiť fajn a ano aj za cenu ze na mna bude niekto znechutene pozerat .Zivot je príliš krátky aby sme sa takym niečím trápili v prvom rade musite začať mat rada samú seba potom Vam bude jedno kto si co mysli . Držím palce aby sa Vam to podarilo
Pred detmi zom mala tip top postavu. Mohla som na seba dat hocičo a preto tých mojich 10 kg navyše (na bruchu najmä) sa mi teda nosí veľmi velmi ťažko. Ale nosim saty, ktoré to samozrejme co najviac zakryju. A doma už skutočne neriešim co mam na sebe
@nikolka1986 akym primitivkam? v tejto diskusii nikto bez respektu nereagoval...pardon, okrem teba..
Ja mam tiez co to navyse, ale kratase nosim a saty tiez... Hole ramena nie, kedze ich mam pevne. Obliekam si veci z Bonprixu. Volne tuniky, predlzene tricka, kratase. Popravde, betreba riesit ostatnych, ale seba.
Ahoj ja mam 178cm a 115kg a nosim co sa mi paci okrem uplne kratkej minisukne Najviac sa mi nepaci moje brucho a mam nohy do x tak mam radsej dlhsie sukne, saty.
Ked si dam saty nosim boxerky aby sa mi neodreli stehna
Podla mna tie pohlady co pises to si myslis mozno len ty
Skus si na zaciatok kupit 3/4 leginy alebo capri nohavice, dlhsie tricko
Ja nakupujem hl na bonprixe
Aj žena ktorá má kila sa môže obliecť pekne kľudne šaty aj sukne atd ked je sebakriticka. Lebo ozaj niektoré dajú pomaly priesvitné legíny krátke tričko kde trčí brucho a vyzerá to hrozne. Ale stretávam aj ženu ktoré maju nadváhu daju si pekne voľnejšie šaty alebo sukňu do A alebo dlhší top pekne sa nalicia a hneď to vyzerá vkusne. Ja mam 56kg a predsa mam brucho po 2detoch tiež si nemôžem obliecť úplne obtiahnute tričko ale zase si dam mini kratasy lebo zadok mam ok. Treba zakryť nedostatky a ukázať prednosti 🙂 nohy, zadok, dekolt alebo ramena apod
Najprv treba prijat sama seba a na ostatnych sa vyprdnut.ked moze veselo.chodit po.meste.16.rocna.90 kilova s crop topom tak ty.si oblec v com ti je pohodlne a kto sa bude blbo p ozerat toho s usmevom pozdrav dobry den.teraz prisla.uzasna.moda volna neforemna pre plnsie zeny akurat vhodna maxi sukne volne tuniky volne nohavice miesto tielok aspon naznak nejakeho rukavu.leginy vysoky pas a formovacie a predlzeny vrch.kludne aj tie maxisaty maxisukne.Ak ti to ale predsa vadi.znamena to ze nie si sama so sebou spokonna a je na case nieco zmenit..95 nie je 150 pri tvojej vyske by stacilo postavu len vycvicit a spevnit a centimetre zmiznu rychlo alebo sa spravne popresuvaju
Poradiť ti môže ktorákoľvek žena, ktorá mala komplexy, ale dokázala ich prekonať. Ale tak či tak si budeš musieť nájsť vlastnú cestu a budeš to musieť zvládnuť sama (tak ako my ostatné). Niekedy to chce len čas a dozretie osobnosti.
Ja som sa tiež roky skrývala. Do čiernych riflí. Aj v 30° horúčavách. Nepáčili sa mi moje "stĺpy pod peklom". S pribúdajúcim časom a kilami 😅 som si uvedomila, že správne zvolený typ šiat v správnej dĺžke, ukáže na mojej postave najlepšie. Sukne ešte nedávam, ale šaty nosím stále častejšie a častejšie. Pridávajú mi na sebavedomí.
Hm,lebo som si povedala,že sa nebudem trápiť v teple ako ty,v dlhom..niektoré keď som videla a bolo im jedno,čo majú na sebe a boli raz,2x také ako ja,od vtedy tiež nosím volne šaty.. alebo co si myslíš,že kg nevidno v leginach?
na FB je skupina Svoje kilá vieme nosiť a taaam sú také krásne ženy a inšpirácie❤️
pozri na instagrame babu s nickom “lilka.mackanic”, podla tvojho popisu samej seba si aj chudsia nez ona a teda ona sa vie naozaj v pohode obliect. dava aj tipy na oblecenie, vacsinou shein.
nosi aj sukne a saty. spravne zvolene strihy sukni a siat skryju viac, nez leginy
"ako mi môže poradiť žena, ktorá nemá problém s nadváhou ani ho nikdy nemala," Práve taká ti vie poradiŕ veľmi dobre. Lebo tvoj problém zjavne nie je v tom, že sa v šatách necítiš dobre, ale že na teba ľudia zazerajú. Ja ti ako žena bez nadváhy potvrdím presne to, čo ti písali vyššie- tvoje miery nie sú morbídna obezita, ktorú by si chudší ľudia fascinovane obzerali a pýtali sa, ako chodíš na toaletu a umývaš sa. Máš miery ako kopec iných žien, takže ozaj nikoho tvoje kilá samé o sebe nezaujímajú. Ľudia zazerajú tak maximálne na nevhodné oblečenie - úplne rovnako, ako na chudú dospelú ženu, čo sa od hlavy po päty oblečie do cukríkovej ružovej. Pritom aj na tvoje miery sa dajú nájsť krásne šaty. Choď sa poradiť do obchodu, vyskúšaj rôzne strihy a stopro nájdeš niečo, čo nikoho nebude nijako pohoršovať. Následne si prestaň namýšľať, že tak strašne vybočuješ z davu, že vždy pútaš pozornosť.

@samanta44 neuraz sa, nepíšem to v zlom, bez tých legín by to bolo krajšie😉