icon

Škola nazvala šikanu žiaka jeho vnútorným problémom

16. jún 2025

Nemali sme žiadnu informáciu ani náznak, ktorý by naznačoval, že by žiak mohol čeliť tak vážnym vnútorným problémom,,

https://zilina.zoznam.sk/mama-nasla-14-rocneho-...

Strana
z2
kikusenka1
16. jún 2025

Ani si nemusím čítať článok. Veľakrát školy dávajú ruky preč od šikany a vinu hodia na sikanovaneho ziaka

jamimo
16. jún 2025
@kikusenka1

Ani si nemusím čítať článok. Veľakrát školy dávajú ruky preč od šikany a vinu hodia na sikanovaneho ziaka

@kikusenka1 presne tak, obeť musí zmeniť školu, agresor ostáva. Dobrá škola je tá, ktorá priznáva šikanu, pomenuje ju nahlas a vyjadrí absolútny nesúhlas, má aktívnu prevenciu a ponúka riešenie. Škoda však, že stále aj v roku 2025 hrá pedagogický zbor mŕtveho chrobáka, šikane a prevencii nevenujú ani jednu jedinú triednicku hodinu, besedu, prednášku... Je mi z toho na 🤮🤮🤮 V rodine máme chlapca, ktorý sa zo šikany na ZŠ zajakáva. Postihlo ho to tak, že dnes má 25 rokov, hanbí sa, má komplexy a je sociálne izolovaný. Len práca a domov. Fakt smutné.
Poznám aj jedného otca, ktorého syn bol šikanovaný (mal z toho žalúdočnú neurózu, triašku, zhoršený prospech...) nabehol do školy ráno o 8 ako Herkules, narobil také kriky v triede, vyťahal za uši agresorov, učiteľka nestihla ani reagovať a chalani sa nestihli ani nadýchnuť. A dobre urobil, pomohlo. Nie vždy platí dobré slovo 🤔

kvieta
16. jún 2025

Netreba vytrhávať z kontextu. Celé vyjadrenie školy uvedené v článku je:

Škola tvrdí, že o šikane nič nevedela. „Nemali sme žiadnu informáciu ani náznak, ktorý by naznačoval, že by žiak mohol čeliť tak vážnym vnútorným problémom,“ uviedla ZŠ a MŠ Važec. Po incidente škola kontaktovala krízové centrum a realizuje dotazníky zamerané na vzťahy v triede. Situáciu budú konzultovať aj s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny.

Takže škola prijala prvé opatrenia.

lindusss2016
17. jún 2025

Ale co si mam mysliet o tom, ze matka uverila tomu, ze on chodi na "taky sport"? Akoze aky sport? Ja nepoznam sport, odkial sa 14 rocne deti vracaju s modrinami. Ano, modrinku na nohe , obcas aj inde ma kazde decko, ale nie pravidelne a vela, ved tomu nemoze dospela zena uverit predsa. A tiez ak moje decko chodi na nejaky kruzok, tak snad ho ja platim, podpisujem nejake papiere, poznam trenera, chodim sa pozriet na treningy a pod... Potom je naozaj lahke vsetko hodit na skolu, ale sorry, ak vlastna mama nevedela, je to minimalne cudne...

svetlonos
17. jún 2025
@jamimo

@kikusenka1 presne tak, obeť musí zmeniť školu, agresor ostáva. Dobrá škola je tá, ktorá priznáva šikanu, pomenuje ju nahlas a vyjadrí absolútny nesúhlas, má aktívnu prevenciu a ponúka riešenie. Škoda však, že stále aj v roku 2025 hrá pedagogický zbor mŕtveho chrobáka, šikane a prevencii nevenujú ani jednu jedinú triednicku hodinu, besedu, prednášku... Je mi z toho na 🤮🤮🤮 V rodine máme chlapca, ktorý sa zo šikany na ZŠ zajakáva. Postihlo ho to tak, že dnes má 25 rokov, hanbí sa, má komplexy a je sociálne izolovaný. Len práca a domov. Fakt smutné.
Poznám aj jedného otca, ktorého syn bol šikanovaný (mal z toho žalúdočnú neurózu, triašku, zhoršený prospech...) nabehol do školy ráno o 8 ako Herkules, narobil také kriky v triede, vyťahal za uši agresorov, učiteľka nestihla ani reagovať a chalani sa nestihli ani nadýchnuť. A dobre urobil, pomohlo. Nie vždy platí dobré slovo 🤔

@jamimo
super takychto rodicov by malo byt viac! Som uplne za! Zasranom nezdarenym vysvetlit rucne stručne. Ked nemajú chrbtovu kost, treba po papuli a nech si vyskúšajú rovnakú bolesť! Pretože oni vedia presne, ze ubližujú. A ked škola neriesi ale spravi len ty ty ty a šikana pokračuje, treba tam takéhoto otca vzdy.

gab1sol
17. jún 2025
@lindusss2016

Ale co si mam mysliet o tom, ze matka uverila tomu, ze on chodi na "taky sport"? Akoze aky sport? Ja nepoznam sport, odkial sa 14 rocne deti vracaju s modrinami. Ano, modrinku na nohe , obcas aj inde ma kazde decko, ale nie pravidelne a vela, ved tomu nemoze dospela zena uverit predsa. A tiez ak moje decko chodi na nejaky kruzok, tak snad ho ja platim, podpisujem nejake papiere, poznam trenera, chodim sa pozriet na treningy a pod... Potom je naozaj lahke vsetko hodit na skolu, ale sorry, ak vlastna mama nevedela, je to minimalne cudne...

Sama matka ignorovala modriny vlastného syna. “Taký šport”! To je čo? To sa o vlastné dieťa nezaujíma? Nevie, kde chodí a čo tam robí? Ale zhodme to na školu pre pár slov vytrhnutých z kontextu.
Áno, v mnohých, asi aj vo väčšine prípadov to školy bagatelizujú, ale tu zlýhala prvá matka, ktorá našla na tele syna modriny po “takom športe” a ignorovala to. Ja si neviem predstaviť, že by som sa uspokojila s takou odpoveďou od mojich detí, keby chodili dobité domov.

@kvieta
@lindusss2016 súhlasím s tvrdeniami.

barka1
17. jún 2025

Odhalit šikanu je niekedy velmi tazke. Však ak sa deje bez svedkov a obeť sama nic nepovie a rodič si nic nevšimne (!!!), ako to má vediet škola?
Chlapec v puberte zmenil školu. Na to by som ako rodič extra dávala pozor. A tie modriny - no comment 🤦🏻‍♀️

taktotedanie
17. jún 2025

Tu zlyhali v prvom rade rodicia
Nasledne v druhom rade skola

ibrunova
17. jún 2025

Tu zlyhali rodičia..

martul
17. jún 2025

Zažili sme šikanu, aj nedávno tu mamička písala o dcére a telocvikárovi, aké s nim mali problémy a nakoniec to skončilo obvinením dcéry a jemu sa nič nestalo.
Ale toto je aj obrovské zlyhanie rodičov, uveriť synovi, že také modriny má zo športu?!

betulinka1
17. jún 2025

Toto je velmi smutne. Chudak chlapec. Ale aspon prezil. Asi sa bal to povedat aj rodicom.

kiki68
17. jún 2025

Neschopna skola, potom sa divia a place cely stat, ked ich tam niekto pride strielat ako polne zajace. Ale oni nevedeliii… oni nic. Boze toto mi tak lezie na nervy tento alibizmus a to nie je len na Slovensku, to je vsade. Stale sa to toleruje, zatvaraju oci, aby asi veci zle nevyzerali a potom sa stavaju tie tragedie. Nie, nikto sa len tak od radosti rano neobesi, neskoci z okna, nepojde niekoho zakvacit. Toto je vzdy vysledkom niecoho dlhodobeho. Neviem, com som starsia, tym ma to vzdy iba viac nastve. Ze stale nechceme chranit tie deti v skolach a spoliehame sa na to, ze si niekto sam vyriesi vnutorny problem

martul
17. jún 2025
@kiki68

Neschopna skola, potom sa divia a place cely stat, ked ich tam niekto pride strielat ako polne zajace. Ale oni nevedeliii… oni nic. Boze toto mi tak lezie na nervy tento alibizmus a to nie je len na Slovensku, to je vsade. Stale sa to toleruje, zatvaraju oci, aby asi veci zle nevyzerali a potom sa stavaju tie tragedie. Nie, nikto sa len tak od radosti rano neobesi, neskoci z okna, nepojde niekoho zakvacit. Toto je vzdy vysledkom niecoho dlhodobeho. Neviem, com som starsia, tym ma to vzdy iba viac nastve. Ze stale nechceme chranit tie deti v skolach a spoliehame sa na to, ze si niekto sam vyriesi vnutorny problem

@kiki68 Každý len lamentuje keď to vidí v správach aké nešťastie, ale veď u nás sa to nestane. V škole stále besedy a triednické hodiny zamerané na šikanu, ale to je len taká teória, prax je úplne inde.

kikusenka1
17. jún 2025
@jamimo

@jamimo kamoskina dcéra ktorú sikanivali tiež pristúpila do inej školy tak to navrhla triedna učiteľka a aj riaditeľka školy. To už kde sme? Žiadne predvolanie rodičov, žiaden postih pre deti , nič

jamimo
17. jún 2025
@kikusenka1

@jamimo kamoskina dcéra ktorú sikanivali tiež pristúpila do inej školy tak to navrhla triedna učiteľka a aj riaditeľka školy. To už kde sme? Žiadne predvolanie rodičov, žiaden postih pre deti , nič

@kikusenka1 jasné, poznáme.... Škola sa zbavila "problému" 👉 obete a vlastne nemusela nič riešiť. Veď, načo aj🤷‍♀️ Ináč ma udivuje, koľko žien tu obhajuje školy, že o ničom nevedia. Takých hajzlíkov, manipulátorky, šéfky bandy poznám na 100 metrov a to niesom pedagóg 🤔

autor
17. jún 2025
@taktotedanie

Tu zlyhali v prvom rade rodicia
Nasledne v druhom rade skola

@taktotedanie ako zlyhali rodičia prosím ťa? Ktorý chlapec sa bude chváliť že je v škole bitý? Deti sa za šikanu hanbia. Si nikdy nezažila šikanu. Mňa zástupkyňa Bezhrbá zavolala do zborovne a dohovarala mi, že nebudeme to vravieť mame a pritazovať jej. Takto sa tutle šikana prosím pekne.

taktotedanie
17. jún 2025

Dieta chodi s modrinami a matka veri, ze to je zo sportu? Neexistuje aby si matka ci otec nic ale ze nic nevsimli, neriesili, nepytali sa teda trenera ci to naozaj tak je? Preco dieta rodicia nenaucili aby mali taku doveru v rodica aby to povedali? Chyba v komunikacii , je tam aj podiel rodicov
Akoze neviem kedy si ty zila v danom obdobi ale teraz? Teraz poznam 4 pripady, vzdy sa dieta priznalo dokonca len pri naznakoch, rodicia si dieta zastali, v skolach rozputali peklo, kazda skola musela zabezpecit psychologa do jednotlivych tried, pohovory s rodicmi, prednasky, cely mesiac riesenia danej situacie , aj keby chcela skola ututlat to akoze neviem ktora by to tak riesila ( treba si vybrat pre dieta spravnu skolu- co je zase na rodicovi tak si zistim aka je ta skola!!! ) odvtedy vsetko bez problemov

jurly
17. jún 2025

@autorka Ty si z tej skoly?

procrastique
17. jún 2025

Zlyhali rodičia, zlyhalo šikanované decko, zlyhala škola... vlastne všetci za to môžu, len ten agresor nie. Zaujímavé.

martul
17. jún 2025

Zlyhali v tom zmysle, že proste také modriny nemôžu byť zo športu, tak sa mali domáhať o neho odpovede, mama, otec, niekto komu dôveruje, zobrať ho k doktorke na vyšetrenie, povedať, že pôjdu spolu na políciu a tam bude musieť povedať, čo sa stalo. Proste to riešiť a nie sa spoľahnúť na to čo povedal chlapec.

martul
17. jún 2025
@procrastique

Zlyhali rodičia, zlyhalo šikanované decko, zlyhala škola... vlastne všetci za to môžu, len ten agresor nie. Zaujímavé.

@procrastique kde tvrdíme, že agresor nie?! Veď to je samozrejmé. My píšeme o tom, že to malo riešenie a už skôr, nie po takej dobe.

procrastique
17. jún 2025
@martul

@procrastique kde tvrdíme, že agresor nie?! Veď to je samozrejmé. My píšeme o tom, že to malo riešenie a už skôr, nie po takej dobe.

@martul Nie je to samozrejmé, akosi sa to tu nespomína :D

martul
17. jún 2025
@procrastique

@martul Nie je to samozrejmé, akosi sa to tu nespomína :D

@procrastique práve preto to nespominame pretože je to samozrejmosťou pre nás, že v prvom rade je vinný agresor a pochybila škola, len tú ide o to , že sa to dalo riešiť

gov
Odpoveď bola odstránená
hrabovo
17. jún 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 presne zažívame na vlastnej koži

maranco
17. jún 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov vidíš mohol si sa lepšie učiť a mal by si sa tak dobre ako učiteľ

karolinakr
17. jún 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov pravdy sa nedovolaš, ten chalan čo skočil zo strechy, sem tam mi vybehne jeho otec na fcb, už rok alebo dva bojuje a nič, riaditel išiel na PNku a tým to haslo
Aj Joj tam zavolal, aj súdy aj právnika, žiačky neboli potrestané, otec zúfalý a nič..

rikarika
17. jún 2025
@taktotedanie

Dieta chodi s modrinami a matka veri, ze to je zo sportu? Neexistuje aby si matka ci otec nic ale ze nic nevsimli, neriesili, nepytali sa teda trenera ci to naozaj tak je? Preco dieta rodicia nenaucili aby mali taku doveru v rodica aby to povedali? Chyba v komunikacii , je tam aj podiel rodicov
Akoze neviem kedy si ty zila v danom obdobi ale teraz? Teraz poznam 4 pripady, vzdy sa dieta priznalo dokonca len pri naznakoch, rodicia si dieta zastali, v skolach rozputali peklo, kazda skola musela zabezpecit psychologa do jednotlivych tried, pohovory s rodicmi, prednasky, cely mesiac riesenia danej situacie , aj keby chcela skola ututlat to akoze neviem ktora by to tak riesila ( treba si vybrat pre dieta spravnu skolu- co je zase na rodicovi tak si zistim aka je ta skola!!! ) odvtedy vsetko bez problemov

@taktotedanie treba si vybrať pre dieťa správnu školu?? No neviem v akom meste žiješ, ale v TT si rád že zoberú dieťa do spádovej....

taktotedanie
17. jún 2025
@rikarika

@taktotedanie treba si vybrať pre dieťa správnu školu?? No neviem v akom meste žiješ, ale v TT si rád že zoberú dieťa do spádovej....

@rikarika no v ovela vacsom ako je take TT
Sorry ale ani Ba nie je pupok sveta !

rikarika
17. jún 2025
@taktotedanie

@rikarika no v ovela vacsom ako je take TT
Sorry ale ani Ba nie je pupok sveta !

@taktotedanie ale tu nejde o veľkost alebo malosť mesta...ale o to že sa dostanú deti do školy podľa miesta trvaleho bydliska a nie že máte výber....čo tu píšeš o pupku sveta....bože

Strana
z2