Školstvo sa rozpadá: Ako zabezpečiť budúcnosť detí?
ja sa uplne desim ako to cele bude vyzerat, ved to je neunosne, co sa deje v tom skolstve a ake vzdelanie potom dostanu nase deti.
Skoly hľadajú pár dní pred začiatkom školského roka 1 423 pedagogických zamestnancov a 12 riaditeľov.
to je neskutocne cislo.
@jaskolka akoby si moju skúsenosť opísala. Po VŠ som učila a to bola teda jazda. Decko mi počas hodiny vyliezlo na lavicu, roztrhalo susedovi projekt, robilo na mňa ksichty, bez dovolenia si odišiel z triedy... Keď som s ním urobila poriadok akože pokarhanie, zlá známka, neospravedlnená hodina, výlet k riaditeľke, už boli rodičia v zborovni, že čo si to dovoľujem.
Ukázala som im záznam z kamery z učebne, čo tam ten spratek vystrájal a oni že som nezvládla situáciu a mala by som zmeniť prístup, lebo ich syn sa evidentne na mojich hodinách nudí a nie sú preňho intelektuálne stimulujúce 😂 za ten plat? Nikdy viac 🙌🏻
@michaela789 toto je zle. niektori ludia naozaj radsej nemali mat deti
desim ma aka generacia vyrasta.
Nuž áno, sú. Ja som z niekolkogeneracnej rodiny učiteľov a riaditeľov škôl, ale to bolo kedysi inak. A to nie som zase taká stará. Kedysi bol pán učiteľ vážená osoba... Dnes má každý názor. A vieme, že názor je najnižsia forma poznania. Sami rodičia svojim správaním oberaju deti o potenciál vzdelania... Takú dobu žijeme, no.... 🤷♀️
Ja som si urobila školu pomaturitné štúdium, dps na Pa a vychovavatelstvo. A ministerstvo schválilo menej asistentov ako sme boli na skole konkrétne o 1,4 PA menej. Tak som dostala výpoveď a tie školy mi boli na dve veci!!!! Lebo si nechali čo vôbec ešte nemá školu alebo že ma strednu ako ja. A za tie dva roky čo som zistila ako to je v školstve tak sa ani nečudujem že ľudia behajú hore dole, keď tak z ľuďmi točia!!! A ďalšia vec je, ze všade sú sturacky do riti!! A vedenie múti vody 🤔. A keď ma niekto hotového človeka a ešte aj tomu človeku povedia že áno sme svami spokojný a páči sa mi vaša práca a máte tam aj deti že príde normatívy od štátu a aj napriek tomu vás pošlú k vode.
Tak už len smola reps vyššia moc zaúradovala! Veľmi som sklamaná čo sa stalo. 😢
@michaela789 POZNAM...🙂))))))))))UPNE TI ROZUMIEM, JA MA PRAVE PRETO POCIT, ZE UZ V SKOLSTVE OSTAVAJU LEN TI...CO TOTO VSETKO MAJU NA SALAME A CI VEDIA NIECO NAUCIT, VOBEC NIE JE PODSTATNE..HLAVNE ZE VYDRZI PSYCHIATRIU 6X45MIN., ZE MU DETI NEVYSKOCIA Z OKNA🙂)))))) ALE ZE NIC NENAUCI, NEVADI... LEBO TAKI CO CHCU NIECO NAUCIT, SI TAKTO PO HLAVE NEDAJU SKAKAT, KEDZE SA ANI NEDA V TAKOM PROSTREDI UCIT, ALE PRI TYCHTO RIADTIELOCH, KTORI SU VZDY NA STRANE RODICOV A ZIAKA... SA TA AUTORITA NEDA VOBEC DOSIAHNUT. ZA KAZDYM ZIAKOM SU VIDENE LEN PENIAZE.. DOKONCA AKO RODICIA SME MALI SKUSENOST, ZE RIADITEL OBHAJOVAT DRUHE DRZE DECKO... LEBO RODICIA BOLI VARENI PECENI V RIADITELNI , HOCI 25 RODICOV VIDELO, ZE PRAVDA JE UPLNE INDE... ALE POZADIE VZTAHOV SME NEPOZNALI, NO HOROR..A NIE TO ESTE BYT ZAMESTNACOM V DANEJ SKOLE...DOSTANES PRIPLATOK, AK BUDES PRIKYVOVAT, AJ KED JE TO KLAMSTVO. JA SOM TIEZ PO VS UCILA ROK A DOST MA ODRADILO, ZE PRIKAZOM POMALY DOSTANES NIEKOMU ZLEPSIT ZNAMKU, LEBO..CO POVEDIA RODICIA, ALE DETI NIE SU HLUPE...A KED VIDIA TAKYTO PRISTUP UCITELOV, ZE NIEKOHO ZVYHODNUJU, TIEZ HO NEBUDU RESPEKTOVAT. ZIAL VELA UCITELOV JE BEZ CHRBTOVEJ KOSTI. JA SOM ODMIETLA HODNOTENIA ZIAKOV PODLA "RODICOV" . PRECO BY NIEKTO MAL MAT VYDRETE ZNAMKY KED MA MAMU UPRATOVACKU A INY MA POSLANCA TAK PRECHADZA HOCI S 3KAMI JEDNA RADOST, ALE V REALI BY MAL PREPADNUT?
@michaela789 ja som to vzdala po 17 rokoch. Mám vyštudovanú matematiku na MATFYZ. Okrem problémov s rodičmi a deťmi, ešte spomeniem, že niektorí riaditelia sa priam vyžívajú v tom, ako hádzať polená pod nohy. Teraz zaviedli ranné kruhy, chudáci učitelia.
Už 2 roky som mimo školstva a nevrátila by som sa, ani keby plat bol o 300 percent vyšši ako teraz. Za tie nervy mi to nestojí.
@susann80 to znie horsie ako horor. velmi sa obavam co z takychto deti potom vyrastie
@sisa_s inac ja sa ani necudujem, toto je dalsi problem, vela ludi ma dnes pocit nedotknutelnosti. to je tiez celkom zla povahova crta. nemozes nikomu nic, lebo je zle. hned sa urazi
@susann80 ani mne to nevadi
tiez sa bojim..co z toho vyrastie:(((((((((((
@susann80 mne staci pocuvat z uniektore deit v skolke. 😈
deti
ano zial... mali by ucit na VS nie len ako ucit, ale ako zvladnut psychiatriu🙂)))))))), staci ist len an rodicko vlastneho dietata a percento normlanych rodicov je 20%🙂))))))))))))))))))))))))
@jajka257 17 rokov? By ťa mali blahorečiť. Ja som vydržala 4 a ďakujem pekne. Odniesla som si zopár pomyselných popapuli, skúsenosť a akútnu anémiu👌🏻 Fakt, učiteľ = handra na všetko. Strašne nedocenené povolanie. Som rada, že si z toho von.
@milanemila východ má už len poplatok za vodu vyšší, služby sú drahšie ako na západe. Obedové menu? Ani nevravím. Už aj na východe sú byty za 100000. Jediné čo ma Ba,že fakt drahšie tak sú to byty, ale zvyšok Slovenska už Ba dobieha
@michaela789 no mne povedal riaditeľ, keď som odchádzala, že nemám na to, aby som odišla. Posledné dva mesiace boli peklo. Takmer som skončila na PN.
@jajka257 viem si to predstavit, nasu triednu tak buzeroval kazdy den, psychicky deptal, ked sa postavila za pravdu a nie na "jeho" stranu. uz sme zvazovali ako rodicia aj tresne oznamenie na riaditela, v krajnom pripade, kedze sme prisli na to...ze riaditel ako taky je neodvolatelny a tym padom si moze robit co chce:((((((((((((((((((((((((((((((
@letfenixa jednak toto a jednak mi príde absurdné, že neuznajú vzdelanie ľuďom z praxe s vyštudovanou chemicko- technologickou a dpš. Mali sme takúto učiteľku, ktorá odišla, pretože jej neuznali kvalifikovanost na fyziku, len na chémiu a fyziky ucila podstatne viac. Naozaj si niekto myslí, že človek s technickou školou nedokáže deťom vysvetliť základné fyzikálne javy? 🤔 Pritom skvelá učiteľka, zlatom by sme ju vyvážili. Lenže za menej, ako almužnu, ona fakt robiť nebude a nemusí.
@jajka257 takze???????????????? je toto normalne??????????? je to tak chore a prehnite, ze ako vravim, vyrzia tam len ludia bez chrbtovej kosti a normalni odidu aj sami. ja na mieste nasej triednej potrebujem polrocne liecenie, klobuk dole, ak sa este taky uciteli anajdu.a rodicia? malo ktori sa ozve, zastane, ci uz ucitelky alebo pravdy, len aby sa na jeho decko nezasadlo... aj toto je obraz nasej spolocnosti, vlady a pod....

@jaskolka presne toto so m napisala aj ja.
rodicia nevedia vychovavat