Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@bounties dobre, podme na to inak... tri krat uvedene S-ko a dvakrat M-ko.. Podla pravidiel bazara je relevantny popis v inzerate.. Ok, beriem, bola tam aj fotka.. ja osobne by som sa na to pozrela a zistila, ze popis nezodpoveda skutocnosti.. Ale ako sama vidis, ze niektorí, vratane teba, nevedia správne velkost popísať.. Preto tam mali byť uvedené obe velkosti, prípadne rozmery..
A nevykaj mi prosim ta, na diskusnych forach si vsetci tykaju
Ja som nekonfliktny typ, nechcem to tu uz natahovat tento spor ktory by mozno tvrval velmi velmi dlho. Ak niekto tvrdi ze pret sa o 6-7 eur sa neoplati z mojej strany, tak potom asi ani z jeho, ale ja si myslim, ze oznacenie maternity tam nebol a teda vratim peniaze, ale na druhej strane som nikoho nezavadzala, som rada,ze ste si to vsimli. Ja vratim tie peniaze a uz nikdy nebudem predavat vec bez toho, aby som k nej nenapisala uplne vsetky pismenka co najdem na stitkoch. Takze ma caka vela vela prace 🙂 A tie tehotenske veci co mam v inzeratoch, tiez na ne dopisem, ze nemaju oznacenie maternity, aj ked su evidentne tehotenske, ale niketo by mohol tvrdit ze elasticky hruby pas nie je toho dokazom, takze asi tak. Som rada aspon tomu, ze uz to skoncilo, dakujem za podporu. Inak tiez som ju predavala prave preto, ze ako netehotensku mi ju bolo blbe nosit, ale ako tehotensku som ju vyuzila. Ale to je asi individualny postoj a kzdy to mozeme vidiet inak....
a dakujem za uspesne rozlustenie jednej zahady. Dufam ze som nikoho nikde v rozhovore neurazila, uz budem obozretnejsia pri inzercii, neoplati sa takto potom dotahovat,no nie? 🙂 Ponaucenie pre vsetkych- treba v inzerate vzdy uviest vsetky cisla pre vsetky staty, ktore maju uvedene, ak stat nie je uvedeny, treba napisat bez oznacenia statu, ak je, tak ho uviest. A ak ide o tehotensku vec, treba uviest, ci ma oznacenie Maternity, alebo toto oznacenie nema, a za tehotensku ju napriek tomu povazujute. Toto je ponaucenie pre mna aj pre vsetkych.
chcela by som sa opytat, kolko mam cakat na vyjadrenie od nespolahlivej predavajucej. oznacila som ju tu v prispevkoch vcera a chcem od nej, aby mi vratila peniaze aj s postovnym. dnes rano som jej napisala negativne hodnotenie. kolko je taka optimalna doba cakania na reakciu, kym napisem oficialnu staznost adminovi?
baby chcem vas poprrosiť o radu 😉 predala som supravu nenosenu,nesadla nam velkosť vel.bola uvedena ako 120 ja som ju uviedla ako vel.110 kde boli aj miery uvedene,suprava bola nova nenosena ešte aj so štitkom,pri suprave vlastne ked sa zadava inzerat ked sa dava značka tak som uviedla ina značka,pani supravu kupila,ja jej supravu poslala no pani je nespokojna,obvinila ma z toho že ked mi prvykrat pisala tak som tam mala uvedene nie ina značka ale že adidas 😕 😕 som jej napisala že ina značka tam bola hned zo začiatku aa že si to môže dať preveriť adminovi a ten vie zistiť či bolo v inzerate niečo zmenene,no pani si myslela že kupuje adidas preto zrejme nie je spokojna ani s celkovou kvalitou čo samozrejme ked je niečo inej značky sa s kcvalitou značky adidas nemôže ani porovnavať,premna nie je problem si chybu priznať pokial by som ja neumyselne chybu spôsobila,dnes som pani znovu napisala že nakolko pochybenie na mojej strane nenastalo,že som nikdy ani neznačkovy tovar neuvadzala pod značkou čiže v toimto pripade pod značkou adidas považujem tymto obchod za uzavrety a inzerat som vymazala,no pani mi začala vypisovať IP spravu že mam prestať trepať o značke adidas,že pokial jej platbu nevratim pôjde si ju vyžiadať do banky a že mne napiše take hodnotenie že uvidim ☹ 😒
opravujem sa vel.bola uvedena ako 120 ja som ju uviedla ako vel.104
@nikolca a ako pani prišla práve na značku adidas? mohla tak z niečoho, čo bolo trebárs v inzeráte napísané, vydedukovat? To len na zamyslenie. K tomu, že si pôjde peniaze vyžiadať do banky - plané vyhrážky... žiadna banka na vyžiadanie nikomu peniaze nevydá, pokiaľ jej to nebolo uložené právoplatným rozhodnutím a žiadateľom nie je inštitúcia k tomu oprávnená - na úhradu dlžných záväzkov predovšetkým voči štátnym inštitúciám, a to v presne určenom poradí. (napr. daňový úrad). Aj keď si inzerát zmazala, stále ho máš k dispozícii v zmazaných. Ak ti pani dá negatív a si si istá, že v žiadnom prípade si nikde v nom nemohla prečítať, že ide o značku, vieš to preukázať a admina požiadať o stiahnutie takého hodnotenia. Iná vec je nesprávne uvedená veľkosť - nič nepíšeš o tom, či voči tebe nenamieta tento fakt. Lebo rozdiel medzi 104 a 120 je teda dost obrovský...
@caoli suprava mala tri pruhy zrejme podla toho vydedukovala 😒 v popise nebola zmienka o adidase taktiež pri zadani som uviedla že ina značka no pani tvrdila že hned prvy krat ked mi pisala tak tam bolo adidas 😕 a pritom od začiatku tam bolo ina značka napisala som jej to že si to môže dať preveriť administratorovi že ten jej zisti či bolo v inzerate niečo zmenene,vraj som jej poslala fejk a pritom ani štitok ani vyrobca nikde neni uvedeny ako adidas,pani zrejme čakala adidas a ked jej prišla zasielka zistila že to adidas nie je a s tym potom už bola aj kvalita zla,no proste nespokojnosť cela suprava je zla,no z toho čo mi popisala si teraz pripadam ako daka podvodnička,ktora ju oklamala ☹ 😒
@nikolca inšpektorát čoho? 🙂 🙂 dopravný? bežpočnosti práce?... pani si proste vylieva zlosť. Toto nie je internetový obchod. Napriek tomu ti poviem, co by som urobila ja - ak sa nechceš doťahovať a neviem koľkokrát si čítať invektívy, vyhrážky a urážky, dohodni sa s nou na vrátení tovaru a peňazí. Ak reaguje, ako to popisuješ, bude ti robiť problémy, stojí ti to za to?
Súpravku daj na bazár znovu, ale v popise ešte zdôrazni, že nejde o originál. No a tiež správnu veľkosť.
kikuska6685 dobry podvečer 🙂 😉 v prvom rade vas poprosim aby ste sa mi nevyhražali hodnotenim si myslim že ich mam dosť na to aby som pôsobila aspon trošku dôveryhodne a možno aj na zaklade hodnoteni ste sa rozhodli u mna pre kupu,nikdy som nikoho zamerne neoklamala a nikdy ani neoklamem a už vôbec nie v zadani značky ako ste ma vy obvinili že tam boloo adidas /nie netrepem ako ste to vy nazvali/,ina značka tam bola hned od začiatku,samozrejme že obyčajny tovar inej značky sa s kvalitou adidas nemože ani porovnavať,ja som vas neoklamala ani nič podobne suprava bola nenosena,aj so štitkom a nejedna sa o žiadny fake tovar nakolko ani na visačke nie je adidas ale vyrobca je uplne niekto iny,sama ste sa vyjadrili že vy kupujete len adidas,neposlala som vam ani poškodeny tovar,ani tovar nenositelny,tak akosi stale nechapem o čo vam ide,ja nemam problem si priznať chybu a ospravedlniť sa pokial som chybu spravila ja 🙂 😉
@caoli pani som hned na zaciatku poprosila o vratenie penaxi na co nereagovala vobec. Niesom spokojna s kvalitou vobec je strasna. A dala som za nu 19.45 a nema ani z daleka taku hodnotu.
@caoli ja som pani normalne najpr poprosila. Ignorovala moje spravy nereagovala vôbec navvrátenie penazi a zahovara to stale len značkou , ale nejedna sa len o znacku!
@caoli veľkosť vobec nehra v tomto spore žiadnu ulohu
A pani si dokonca vymaxala inzerát ze obchod so mnou skoncil...tym ze som supravu prevzala a ona ma peniaze...
@kikuska6685 19,45 za neznackovu supravu je fakt strasne vela. v obchode tolko za to asi nedala 😒
Určite nie. A ta kvalita je fakt strašna. Za tu cenu kupim ZNACKOVU V OBCHODE A ZO SUPER KVALITY.
@caoli Ten inšpektorát ma pobavil. 😀
@kikuska6685
Je súprava nová, alebo použitá? Má poškodenia, alebo nie? A cena - hm, veď ste cenu videli, keď ste obchod uzatvárali, či? 😕
@bounties
Mne teraz príbuzná kúpila pre malého teplákovú súpravu. Normálne v obchode, zabudla však dať dolu cenu. A vycapila za ňu 29€! A nie je to žiadna športová značka. Jasné, že ani číňan nie. 😅 Takže neviem, riešiť cenu za novú súpravu my asi môžeme ťažko. Ale ako píšem vyššie, však cena bola zrejmá, nie? Nik nikoho nenútil tovar v takej cene kupovať. Bolo to dobrovoľné, predpokladám.
@nikolca
Dnes som to tu už raz písala, vo svojom bazári sa vieš dostať aj k zmazaným inzerátom. Tak ho prípadne hoď aj sem, aby si mala aj verejný dôkaz. A skús poprosiť admina o vyjadrenie, či vie doložiť, či si v inzeráte niečo menila dodatočne.
Suprava takú hodnotu nema je zo strašneho msterislu šitie je úplné strašne, zo všade trčia nitky a nohavice su úplne zle šité ... nema taku jodnotu
Pani ma veľký problém z vrátenia peňazí asi vie prečo .
@nikolca
@kikuska6685
podla mna by mala predavajuca zobrat naspat tovar, ale kupujuca teda nech hradi postovne, kedze si asi nevsimla znacku, tak to bola jej chyba. ja by som urcite nemala problem zobrat tovar spat, nechcem sa na nikom obohacovat ☹
@bounties
Ja som ju nevidela, tak neviem. Len som písala na margo toho, že bola nová/nenosená a nie iba značkový tovar je drahý aj v obchode.
Iná vec je, že ja by som za takú súpravu toľko nedala ani v obchode. 😅 Vidím takú cenu, tak si poviem, že ďakujem, neprosím.
No cena bola zrejmá a pani s ňou zjavne súhlasila, keď ju aj uhradila. 😉
A ak si myslela, že je to adidas, no v inzeráte to nikde nebolo, tak uviedla do omylu samu seba.
@kikuska6685
Všaka aj vy môžete v podstate dať ten inzerát, čo tam bolo písané, hm?
@kikuska6685 hm, tak tu je zrejmý rozdiel v tom, ako celú vec prezentujú zúčastnené strany, tu nikto sudcu bez dôkazov urobiť nemôže... každá z vás tu popíše svoj subjektívny postoj a sformuluje ho zo svojho uhla podhľadu, viac či menej úplne alebo zodpovedajúco skutočnosti. uznávam, že tá suma za neznačkovú vec je závratná, a chápem, že sa dožaduješ vrátenia peňazí, ale ak sa nevie/nechce ktorákolvek z vás dohodnúť, potom to treba riesiť tu, sú na to postupy. banka ti peniaze nevydá a soika ti tiež nepomôže. každá z vás má možnosť obrátiť sa na admina a požiadať ho o vyriešenie.
@bounties
Mňa nepobavil ten obchod, ale vyjadrenie @caoli dnes o 18:22. 😉 Nebola by som rada, aby prišlo k nedorozumeniu. Lebo vyhrážať sa súkromnej osobe inšpektorátom je ozaj scestné. Akým? Tá odpoveď bola vtipná.
Druhá vec, že pani zaplatila veľa za neznačkovú súpravu. Ale ešte raz píšem, tú cenu videla a uhradila dobrovoľne! Už som obe nabádala, by zverejnili inzerát, aby bolo zrejmé, kto urobil chybu. 😉
@heni79
no prave! za taku cenu by som supravu nekupila a nieto este neznackovu.
napada ma jedna stara myslienka: pride hlupy, kupi.
myslim si vsak, ze MK je o niecom inom. a teda o predavani nepotrebnych veci tym ktori to potrebuju a nie sa obohacovat na ukor niekoho íneho!!!
pani predavjuca, vezmite tovar naspat a vratte peniaze, ukazte, ze mate charakter. ak ho neprijmete, tak asi viete preco... uz sa totiz nenajde nikto kto by to za taku cenu kupil.

@bounties to je fajn, ze podla teba je to M-ko. tak si zbehni prosim do obchodu - specialne odporucam S.Oliver a Esprit (to su nemecke znacky) a pozri sa ake cislo uvadzaju nasi na papierovych stitkoch, kde je uvedena cena.. Potom sa mozeme bavit dalej.. 😉