Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@janicsek96, @admin, @mariosmykal, @martinjasen
Bohužiaľ aj ja pridávam svoju prvú negatívnu skúsenosť s predávajúcou na modrom koníku. Vyhliadla som si biely overal, Tesco, č. 80 za 10€. Kontaktovala som predávajúcu, koľko by bola cena s poštou a ona že 14€, myslela som si, že to pošle ako balíček, tak som to akceptovala. Overal mi dosť súri, nosíme jeden veľký, tak som to veľmi neriešila. Síce som si všimla, že predávajúca nemá žiadne ohodnotenie, ale povedala som si, že každý raz musí začať. Balíček dorazil, avšak bol tam hnedý overal, značka HM a veľkosť 56. všetko by bolo akceptovateľné, nič by som neriešila, avšak veľkosť 56 neoblečieme. Hneď som to reklamovala u predávajúcej. Vraj má overalov viacej, tento mal byť za 10, za 14 má iné, nech jej ho vrátim a ona mi pošle biely. Pozrela som si jej ostatné inzeráty a áno, skutočne inzeruje aj biely overal. Ten som nechcela, lebo nemal spojené nohy s topánkami. Okrem toho aj ten ďaľší inzerát je zmätočný, lebo sú tam pridané fotky dvoch overalov, ale teoreticky môže mať dva s rovnakým popisom. Tak som jej dala vedieť, že si prosím vrátiť peniaze a že jej pošlem naspäť overal. Ona že najskôr overal, potom peniaze. Nesúhlasila som s tým, dala som jej vedieť, že počkám do stredy, či pošle peniaze. Predávajúcej nedôverujem, bojím sa, že ak odošlem naspäť overal, neuvidím ani overal ani peniaze.
Ďaľšia neserióznosť bola v tom, že som uhradila 4€ poštovné a prišlo mi to ako obyčajný list za 0,8€. Ak by sa to stratilo, tak smola, ale to by predávajúcej asi nevadilo. Kedže už tuším, že ide o podvod, navrhla som ešte predávajúcej, aby mi vrátila rozdiel v poštovnom, teda 3,20˘, aby som bola čo najmenej stratová. Keď som jej to išla dnes navrhnúť a znova som si pozerala inzerát, bola som nemilo prekvapená, lebo som zistila, že 1. decembra pozmenila text inzerátu, tak ako jej to vyhovuje, dopísala tam informácie, ktoré tam pôvodne neboli, teda že cena s poštovným je 14€ a že je to č. 56, takže dnes je názov zmazaného inzerátu nasledovný: 56ka, tesco, 80, cena je 14€ namiesto 10. V histórii je vidieť, že cenu upravovala 1. decembra, teda v deň, keď už som mala doma overal. Toto už jasne svedčí o zlých úmysloch predávajúcej, ktorá zámerne klame, takže už nečakám na odpoveď a začínam konať. Napísala som zatiaľ negatívne hodnotenie a dávam do pozorností ostatným kupujúcim a adminom aký mám problém.
@silviami no v tomto prípade sa budem veľmi čudovať, ak peniaze dostaneš späť. Dúfam, že admin na ňu zaberie, lebo ja osobne z tých inzerátov, cien a aj z komentárov s pravopisnými chybami nemám absolútne dobrý pocit. Toto bude "ťažký" oriešok. Niekto, kto takto bez mihnutia oka oklame, potom miesto ospravedlnenia zmení inzerát, potom ho vymaže a ešte s kľudným svedomím vypýta 4€ poštovné!!! Ti ťažko len tak vráti Tvoje peniaze. Budem veľmi, veľmi zvedavá. Prepáč, ale ty si baba, ktorá už obchoduje ako kupuje, tak predáva. Tebe to poštovné nebolo "čudné"? 4€? Veď ten overal by musel byť z betónu. Keby toto napísala mne, tak ju momentálne zruším a žiaden obchod sa nekoná...Ja Ti naozaj veľmi, veľmi držím palce, aby si sa k svojim peniazom dostala...
Neviem či sa toho hodi sem ale chcem sa poradiť.S jednou pani sme menili veci s tym, že ja som jej za košielku ešte doplatila 4 eura.Mne košielka ani po mesiaci neprišla jej tričko ktore som poslala prvou triedou ano,ona posielala len obyčajne.Najprv tvrdila že mi ten moj doplatok teda 4 eura vrati na matersku no nenapisala na ktoru.Ked som ju naposledy kontaktovala napisala že si to rozmyslela a že mi tie peniaze nevrati lebo keby mi ta košielka neprišla jej by sa isto vratila.Mate s tym nejake skusenosti?? Može sa obyčajna zasielka len tak stratiť?? Momentalne nemam ani tovar ani peniaze. ☹
predavajuca s nickom oblecenie13 je zlodejka, klamarka, podvodnicka a neviem co este. mna okradla o 8e
a tuto pani lucia.lackova2@azet.sk - lucia lackova (neregistrovaná/ý) o 27e. pozor na nu. nic od nej nekupujte, posiela stare handry a nie to, co opisuje v inzeratoch.
Prosím o radu skúsené predávajúce. Beriete tovar späť, ak kupujúcemu nesedí veľkosť? Napriek tomu, že je správne uvedená, ako je na štítku. Premerať nežiadala vopred, len sme sa bavili o tom, kedy ich nosilo moje dieťa. Vraj sa šaty nedajú vôbec oblieť. Moje dieťa ich nosilo, mám aj dôkazové foto. Kupujúca nekomunikuje veľmi priateľsky. ďakujem za radu.
Pridávam tiež negatívnu skúsenosť s predavajúcou " mariomolnar " ... predávala sedátko bumbo ako čisto nové za 35 eur (dost vysoká suma na dané sedátko a bazár) , nakoniec sme sa dohodli na sume 33 eur, s tým, že ked je čisto nové, tak to bude mať krpec ako darček od babky ..
Predávajúca s nickom mariomolnar hned po odoslaní balíka inzerát vymazala (hned mi to bolo divné, lebo iné predávajúce chcú vedieť či prišlo všetko ok, a taktiež to robím ja ) , poslala balík o pár dní neskor (neva) , ale ked som ho otvorila, bola som nemilo prekvapená, pultík je úplne doškrkaný, dokonca boli na nom zvyšky jedla , sedátko bolo zašpinené od ručičiek, taký šedý povrch od vyšúchania ..
Predávajúca bola ochotná zobrať sedátko spat, avšak s tým, že to mám zaslať na dobierku , kedže mi neveri !!! To že som jej ja poslala peniaze vopred na účet, je akože oukej .. Samozrejme, náklady spojené s balíkom, balenie, násť si čas ist na poštu a podať to, to nik neuhradí ...
Nechcela sa ani dohodnúť, navrhovala som za sedátko 20 eur plus poštovné, (aby sme si zbytočne nerobili robotu s poštou obe) odmietla ..
Nemám problém používať používanú vec, ale - za relevantnú a stavu zodpovedajúcu cenu ... ja som zaplatila cenu ako za nové (používané idú na tomto bazáriku za 20 - 25 eur aj s poštou) ...a to je nefér ...
Preto, ak sa chcete vyhnúť problémom s touto predávajúcou mariomolnar , tak odporúčam vypýtať si detailné fotky predtým ako kúpite, alebo nekúpit vôbec ... Priladám PrtSc inzerátu ... kto bude mat záujem zašlem aj fotky sedátka ...
@abbey1 ja by som ten tovar spat nezobrala, ak som jej to tak vopred neslubila. Pokial je velkost na stitku uvedene rovnaka ako v inzerate a premerat neziadala, je to jej chyba, ze sa na to spoliehala. Odporucila by som jej nech to preda dalej a v buducnosti sa viac pyta. Je mi jasne, ze ju to nahneva, ale u viacerych predavajucich v podmienkach je uvedene, ze tovar spat neberu. Preto ja nakupujem vacsinou malemu vsetko dopredu aj dve cisla a ked to dorazi tak ho to este pocka, v najhorsom by mu to bolo akurat. Ak potrebujem nieco nateraz, necham si premeriat min. dlzku.
Este mozno zavazi, ze v akej sume kupovala. No ak je to par eur a len jedna vec, nech sa toho zbavi sama.
@najkiss152 kazda zasielka sa moze stratit. Urcite sa to niekedy stane, ale podla mna velmi zriedka. Ja si stale nechavam poslat obycajne (na svoje riziko) a zatial mi to vzdy prislo. Vacsina zasielok sa podla mna nestrati. Ak je adresa spravne napisana. Ked posielam obycajne, zvyknem si to odfotit (tu som citala, ze to tak baby robia a zda sa mi to dobry napad). Ale tiez vsetko zatial preslo. No mohol sa cestou obal potrhat, adresa odpadnut, mohla by adresa necitatelna, chybna..... Podla mna sa list len tak nestrati. Vsak posta to nerobi prvy rok... No spat k adresatovi sa obycajna posta urcite nevrati. To si treba priplatit taku sluzbu ak to chce zaslat spat v pripade, ze sa to nedoruci. Aspon myslim.
Tak teraz po prečítaní len zopár týchto negatívnych skúseností mi je fakt na grc! Dnes sa mi ozvala predávajúca, ktorej som včera poslala peniažky za vetrovku, tak ako sme sa vopred dohodli, že ona vetrovku nepredá a nech jej pošlem č.mojho ú., že mi pošle peniaze naspäť. Bola som v šoku! To je čo za obchod? Bola som sklamaná, uvidíme, ako sa to vyrieši.... 😢 A s tou výškou toho poštovného, to je tiež často diskutabilné, čo jedna pošle za 1,50 druhá za 2,50, čo jedna za 2,70 druhá za 3,20- tak aké tarify???
@wild_child ako jedna baba na fotoblogu napisala, cisty kobylkovy bazar ☹ akoze cena neskutocne prehnana ☹
@bounties .. presne tak ... a predavajuca mariomolnar sa citi este urazena, a obvinuje ma z toho, ze uz sa mi to nepaci, preto to chcem vratit ... keby sa to dalo na SK kupit hocikde nove, tak neriesim a kupim ... da sa cez amazon.co.uk, tam to stoji 39,90 libier ! ale chcela som si usetrit cas, a ved , ked to tu predava nove, tak ze vyskusam ... inak, mne nevadi ani pouzita vec, ale prepac, za takuto cenu?? 😠
@wild_child Ano verejne prinavam ze som zle popisala moj tovar pretoze mi pripadal az velmi dobrom stave tak som uviedla ze je novy nakolko sme ho mi nikdy nepouzivali. Tato osoba si vymyslela pribeh ktorym zavadzala ze to je v stave opotrebovanom a nema hodnotu aku som si ja vypytala za nu. Suhlasila som ze tento tovar nevyhovuje podmienkam kupujuceho tak som poziadala o vratenie tovaru so suhlasom ze postovne hradim ja a dotycna osoba tovar vrati dobierkou ako zaruku vratenia tovaru. Tato osoba sa mi nepretrzite vyhrazala a nechecela pristupit na moje podmienky ale sa drzala tochto tovar za suhlasu nizsej sumy.Ked niekto napise ze tovar je poskrabany a objedeny zbytkami jedla tak nema dovod si ho nadalej kupovat. Ja si myslim ze ta suma ktoru tato osoba ponukla bola nevyhovujuca tak som poziadala znova o vratenie. CHCEM KAZDEHO UPOVEDOMIT ZE wild_child JE VELMI KONFLIKTNA A ROBI ZLE MENO SOLIDNYM PREDAVAJUCIM NA TEJTO STRANKE.
@mariomolnar píšete "som zle popisala moj tovar pretoze mi pripadal az velmi dobrom stave tak som uviedla ze je novy". V inzeráte uvádzate "predám čisto nové ešte v krabici zabalené...".
Takže ste nie zle popísala tovar, ale ste použitý tovar vydávala za nový a to je predsa zavádzanie. Keď nejakú vec používam a pripadá mi že je v dobrom stave (čo je veľmi subjektívne), nemôžem ju inzerovať ako novú. Kupujúca má nárok na vrátenie peňazí plus oboch poštovných a v žiadnom prípade nie je povinná vám tovar posielať ako dobierku.
@sanym Ja to chapem ze som napisala ze tovar je cisto novy v krabici pretoze to bolo v perfetnom stave. Nesnazila som sa zavadzat. wild_child po obdrzani tovaru nahlasila ze jej nepripada byt novy pretoze su na nom skrabance a je objedeny. Totumo tvrdeniu vobec neverim a myslim si to je cele vymysel. Ja som suhlasila s navratom penazi a naslednou refundaciuo.Ked tovar nechcem a nevyhovuje tak ho okomzite vratim a nevymyslam aj po niekolkych emailoch ze ho chcem ale za nizsiu cenu.Podla mna si dotycna osoba vsimla ze ho moze ziskat na stranske amazonu ako pisala vyssie.Dalsi problem sa vyskytol ked sa mi zacala vyhrazat. Tym padom som sa rozhodla ako zaruku ze tovar sa mi vrati ked mi posle dobierkou. Jaku zaruku mam ja ked jej preposlom plnu sumu ked sa takto sprava(asi ziadnu).Toto je typicky priklad slovenskeho nakupujuceho ktory chce tovar ziskat za najnizsiu cenu za akych kolvek podmienok.
@mariomolnar podľa mňa to kupujúca len chcela zjednodušiť (aby objemnejší tovar nemusela posielať späť). Myslím si že aj pre vás by bolo jednoduchšie pristúpiť na zľavu, veď keď vám tovar vráti aj tak ho ako použitý nepredáte za cenu nového. Skúste si pozrieť pravidlá obchodovania na bazáriku.
@sanym presne tak, chcela som len zjednodusit veci, dakujem za podporu ... nemam zaujem spekulovat, a zjednavat cenu neopravnene ... ked chcem niekoho podporit financne, tak to urobim z dobrej vole, a nie kupovat pouzity tovar za cenu noveho ..
uz sa mi to par krat stalo (nehovorim ze vela krat) ale tentokrat sa jednalo o dost vysoku sumu, tak nie som ochotna to tak nechat .. ked som dopadla zle ja, nech nedopadne zle niekto iny ...
viem ze su tu aj seriozne predavajuce, a kupila som fakt kraaasne veci a fakt ako uplne nove a za uplne ine ceny .. Tiez sa mi stalo, ze predavajuca mi predala hrazdicku ktoru opisovala ako novu - poslala som jej fotky, ze je okusana a ospravedlnila sa mi a poslala mi cast penazi spat na ucet ... to povazujem za korektny obchod a nemam dovod davat negativne hodnotenie, aj ked sa stala chyba .. ale bola snaha ju korektne napravit ..
Mariomolnar to sedatko nema sancu predat ako nove, a urcite nie drahsie ako 20 eur, preto som jej to navrhla plus postovne k tomu ... ked to preda drahsie, tak len preto, ze zas bude niekoho zavadzat ..
viem za kolko kupujem ovela dolezitejsie veci pre babo , a nie taketo sedatko ... mne ho odporucila sestra ktora zije v UK, ze to je fajn, tak som to chcela vyskusat ... ale urcite nie preplacat ..
to je vsetko co som k tomu chcela povedat ..
ano aj my sme boli dohodnuty ze tovar vratite ale vy ste mi uz hned dali negativne ohodnotenie a prepierate ma tu na strranke asi nemate co na praci a tesite sa ako bezdvovodne krivdite inym svojimi vymyslenymi vecami.nebudem sa vam uz dalej vyjadrovat som sa ospravedlnila kazdy si ajtak hovori to svoje!!!
Ahojt mamicky, neviem ci sa to uz stalo aj vam, ale mam zlu skusenost s mamickou sinymini, mala som zaujem o odsavacku na hlieny ale nakoniec sa jedna nasla u nas v rodine tak som jej napisala ze ju neberiem, sice po troch dnoch ale napisala a patricne som sa je ospravedlnila, ona mi hned zacala vypisovat hodnotenia ze klamem a ze som chora zena a ze som dokonca jebnut..., s takym chovanim som sa este nestretla, vy ano?
@wild_child vsimte si foto na inzerate a foto vo fotoblogu mamicky
@mariomolnar a podla mna ide o to iste sedatko takze asi az take nepouzivane nebolo ...
tu je to foto
https://www.modrykonik.sk/blog/mariomolnar/albu...
ak by ste si riadne pozreli foto sedatko ktore sme pouzivali je modre a co sme predali je uplne inej farby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! len sa treba lepsie pozriet

pridavam kontakt na dalsi "obchod" z Nigerie nedajte sa oklamat rampasek11@globomail.com