Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ako zatial sa mi nestalo,ale moze sa stat?preto sa pytam..a aj 0,50 cent je nieco?ja uz odpustam aj ked nieco doplacam na poste... 😒
@bartokami presne tak, aj ja vždy čítam podmienky predaja, až potom sa rozhodujem, či sa vôbec predávajúcej ozvem a nakúpim 😉
K tomu poplatku, stávalo sa mi často, že mamičky podmienky neprečítali a poplatok neuhradili a preto ich slušne pri dohadovaní spôsobu platby upozorním. Nie sme predsa charita a 50cent tu a tam.... 😉
Ak si upozornila, tak jej to pripomeň, že asi zabudla a že poprosíš doplatiť, lebo Ti tým pádom neprišla celá suma 😉
@bartokami ak niečo doplácam na pošte tiež neriešim, lebo ja si doma zásielku vážim a ak si zle zrátam, tak to beriem za svoju chybu
ja som nakupovala minuly tyžden prvykrat a spytala som sa rovno na celu sumu aku mam poslať na učet. pre istotu, aby som nemala nejaké negatívne hodnotenie alebo som sa nečítala v tejto diskusii, že sante81 poslala o pár centov menej
@bartokami - a to ti pani vkladala priamo na ucet? lebo je divne, ze si "nevsimla" poplatok... mne ta kocka co ma rezerve kocik vlozila peniaze na ucet (teda manzelovi do Slov. spor.) a hned mi aj napisala smsku, ze ju mrzi, ze nepripocitala sumu za vklad, ze nevedela... tak ze tu sumu za vklad mam pripocitat ked budem zvysnu sumu dobierkovat aj s kocikom (jedna sa o 46centov)
ja napr. viem, ze niekde sa za vklad hotovosti berie manipulacny poplatok, inde nie... a tak - ked nieco nahodou niekam vkladam - tak sa zvyknem opytat priamo v banke, ci je tam nejaky poplatok ci nie... (zatial som takto vkladala iba raz...)
pri prevode z ucta na ucet by poplatky nemali byt... ci aj take banky su?
@sisaha ja viem, ze je to ich problem. Ale keby som neupozornila, tak sa kvoli 50 centom natahovat nebudem. Teda zalezi aj od celkovej ceny predanej veci, ak to bola vec za 1euro, tak tam zavazi aj tych 50centov, ak to bola vec napr. za 10eur, tak cert ber tych 50centov. Ale kedze viem, ze vela kupujucich si podmienky neprecita, tak na vsetko upozornujem, aby sa potom nevyhovarali, ze si nevsimli, zabudli precitat, ...
Ale ak by napriek upozorneniu zaplatila o 50centov menej, tak by som to pokladala az ucelove a v tom pripade na doplatok cakala
@pietra ale niekedy ta proste ani nenapadne este na nieco naviac upozornovat, ked s dotycnou riesis ine otazky. Ja skor predpokladam, ze vacsinou ludia platia cez IB, alebo prevodakmi, alebo cez bankomat. A ak je aj predavana vec za 10 eur..co ak jej povodna hodnota bola 5-nasobne vyssia? Ak to ma v podmienkach myslim, ze nic sa nestane, ak sa pripomenie, ze toto treba tiez zaplatit.
@fukylove este neviem ci mi pani vkladala priamo na ucet,to uvidim az mi pridu peniazky ,ci mi nieco banka strhne...mna to len napadlo,lebo sa ma pytala ze aku mam banku...tak ma napadlo,ze bud to bude pramy vklad,teda z banky,co uz je tam poplatok..ale upozornila som ju nato!,,alebo je tu este druha moznost,ze pytala sa preto,zeci nemam nahodou rovnaku banku ako ona ,lebo napr.ja mam SLSP..A ak ma aj dotycny SLSP,tak viem na beton,ze ked dotycnej poslem peniaze tak za pol hodinky ich ona musi mat na ucte..ci ,preto sa nepytala????
@sisaha tak ale cenu, za ktoru predavam, si urcujem sama a musim si ja zvazit, ci to ponuknem za 50% z povodnej alebo 15% alebo za kolko. Stale si myslim, ze pri 10€ tych 50centov nehra rolu.
a ja upozornujem na take bezne veci, co mam v podstate v podmienkach predaja, takze s podkladmi k platbe pisem vlastne stale to iste. V mojom pripade, ez balicek odosielam do 3 pracovnych od pripisania penazi na ucet ako doporuceny list 2.triedy. Keby moja banka uctovala poplatok az priamy vklad, tak tam pripisem este vetu, ze v pripade priameho vkladu nezabudnite k celkovej sume priratat manipulacny poplatok banky vo vyske x€.
vzdy sa snazim na vec pozriet aj z druhej strany. Kym som nemala IB, tak som do banky musela cestovat. Ak by mne niekto napisal, ez som zabudla pripocitat 50centov a tak caka na doplatenie, pre mna by to znamenalo naklady na mhd + 1euro (dopaltenych 50centov a poplatok za dalsi vklad) a pri lacnej veci by som sa v tom pripade ospravedlnila a obchod zrusila. A dostala by som urcite negativne hodnotenie. Mylit sa je ludske a ak to dotycna neurobila naschval, tak mi naozaj pripada pritiahnute za vlasy natahovat sa o 50 centov. Ine je, ak to dotycna urobila naschval a odpovedat na upozornenie na nedoplatok bude agresivne a drzo
@bartokami - ja sa obcas ked nakupujem zvyknem pytat,, kde maju ucet, resp. pri predaji dam na vyber dva alebo tri ucty... ja som v Tatrabanke, manzel v Slov. sporitelni a ja mam este jeden malo aktivny ucet v m-bank.. tak aj podla toho sa viem zariadit, ked nieco idem platit 😉 ale ci sa preto pani pytala teba... to ti neviem zarucit 😉
Viem ze ste to tu uz riesili, ale aj sa chcem opytat, ked ste ste zaplatili za postovne 1,20 EUR ale v reale to predavajucu stalo o 10 centov menej, ziadali ste ten rozdiel doplatit? Mne je trochu blbe pytat 10 centov nazad, ale zas ked zratam, kolko x som mozno uz takto preplatila postovne... 😕
@monulicka ja som platila o 0,40 centov viac ako mi poslala na postovne a kaslala som na to.............mozno sa obcas aj tebe stane, ze ti to predavajuca"odpusti", tak ak nejde o nejaky velky majetok, asi by som to neriesila, ale je to na Tebe...je vsak fakt, ze ak by odo mna niekto tych 10 centov pytal, tak mu to bez debaty poslem na ucet............(aj keby mi to asi bolo divne🙂)))
inak ja som do teras neriesila priame vklady☹ale uz mam aj ja v podmienkach predaja,ze je poplatok za priamy vklat 0,50centov,a uz upozornujem aj ked davam kupujucej podklady k platbe,lebo niekedy to zavazi🙂
a este som toho nazoru,ze PODMIENKY PREDAJA sluzia nato aby sa citali a respektovali,preto ich piseme🙂)
@monulicka - aj mne sa to stalo..ja som raz pytala postovne viac...rozdiel 50centov v moj prospech a raz to bolo 60 centov v moj neprospech...
v mojom pripade som hned po odoslani postou pisala pani spravu, že proste postovne bolo taka a take, nech mi posle cislo uctu, že jej 5O centov vratim....ta pani na to reagpvala, že to nechame tak, že pri dalsom obchode /už žiaden nebol 🙂 / sa to vyrovna....
a v druhon pripade ma tiež pani kontaktovala a tiež som to nechala tak.....

@pietra povedala som nech si precita podmienky predaja,lebo sa mi zda ze je tu nova,kedze nema ziadne hodnotenie,ani inzeraty...tak uvidim..lebo neviem potom ako nato zareagovat..ked aj clovek upozornii,a neposle..