icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

luba142
25. okt 2011

@michalag nemas doma vahu? Ja si to dam na vahu aj s obalkou a podla toho priblizne si urcim postovne, ale tiez sa mi stava,ze dam nizsie ako potom platim 🙂

luba142
25. okt 2011

Inak baby chcem sa opytat, ked sa vam zaujemkyna neohlasi, ze ci ma alebo nema zaujem nechavate ju pri inzerate, alebo zmazete, ja som aj nechavala aj mazala, neviem ako? 🙂

piacere
25. okt 2011

@luba142 mažem

julianka777
25. okt 2011

@traktor no ved som jej napisala a uvidim ci jej to pride,aj odkaz na mma som jej nehala

luba142
25. okt 2011

@piacere asi budem vsetky aj ja mazat 🙂

mirka
25. okt 2011

@pattinka preto na dobierku neposielam, mala som zlú skúsenosť raz a povedala som si dosť, viac som dala do poštovného ako som mala dostať za veci, mám to napísané v podmienkach predaja a hodnotenia potom hovoria za seba

denisocka
25. okt 2011

no baby,ja som sa dnes zas 2x poučila 😀 a to, za cenu 6,5 za oteplovaky HaM v prefektnom stave nečakaj nič perfektne,aj ked ti predavajuca 3x napiše -super stav,perfektne ako nve, bez poškodenia . a druhy incident nejdem rozpispvat, podla mna to ani nieje chyba predavajucej,ktora bola maximalne ustretova,ale tak sklamala som sa celkovo v pletených supravkach HaM na zimu ,,,,

jonas17
25. okt 2011

@denisocka vitaj v klube! tiež som sklamaná..napísala somadminovi, ako si mi radila...výsledok je ten, že pokiaľ nepoužívaš hrubé slová, neútočíš, tak hodnotenie sa necháva, nevadí, že klameš, podvádzaš, stačí milo napísať nepravdu...dobrý návod, ako niekomu uškodiť...nestačím sa čudovať...čo za ľudia stanovujú také pravidlá? asi je fakt najvyšší čas zmeniť prostredie....

959touareg
25. okt 2011

@lucinka1104
svoje obchodne nezody si rieste cez sukromnu postu, nie tu kopu stran zaplnat. a hlavne pisem kvoli tej vasej odpovedi, kde uvadzate svoje cele meno,priezvisko, ulicu, mesto kde byvate...dokonca piset konkretne o farbe domu..proste takto verejne si sem vycapit sukromne udaje....viete vobec co robite???? kolko ludi tocita, co ich vobec nic nie je do toho? zahravate sa sama so sebov, potom ked sa nieco stane sa necudujte. nechapem vas.

julianka777
25. okt 2011

no tak maminka s cizmickami mi odpisala 🙂 boli tam nejake rodinne zalezitosti a cizmicky dnes poslala 🙂 takze je vstko ok 🙂

lucia80
25. okt 2011

holky potrebujem radu. Predala som cez bazarik jednu súpravu, kde som napísala bez chyby. Ale keď som ju chystala do balíka, predsa som si všimla malú chybičku, dierku. Kontaktovala som kupujúcu a pridávala foto, nech si to pozrie a dá vedieť či to aj tak chce, ale neozvala sa mi, na druhý deň mi aj peniažky nabehli, tak som jej znova písala, že či to chce, ak by nie, že jej peniažky vrátim. Zasa sa neozvala, tak som dnes písala, že jej to pošlem a uvidí to naživo a potom uvidíme čo s tým, prípadne sa nejako dohodneme, ale ja neviem či to mám tak poslať. Nechcem jej ale ani blokovať peniaze. Tak čo s tým?? Poslať? Čakať?

poleva
25. okt 2011

@lucia80 klídek...nech si to pozrie a dohodnete sa

denisocka
25. okt 2011

@jonas17 ale ved to je blbost,v pravidla je,že za negatovne ty negativne dostat nemožeš ! co ty na to @traktor

gabika7706
25. okt 2011

@poleva pockala by som, kym si to pozrie na foto a dohodnete sa, ci posles spat peniaze, ale vezme prip. s nejakou zlavou...

lucia80
25. okt 2011

@poleva takže mám radšej počkať kým si pozrie to foto?

poleva
25. okt 2011

@lucia80 určite,ved si ju kontaktovala,asi tu nechodí každý den

jonas17
25. okt 2011

@denisocka no, dostala som odpoved od martinj., že "Hodnotenie vzdy odraza subjektivny pohlad na ochod, ktory prebehol (neuskutocnil sa z nejakych dovodou). Jej hodnotenie nema formu utoku, ani nepouziva hrube slova takze splna pravidla bazaru." "ja nemam na zaklade coho povedat, ze ty mas pravdu a ona nie. Obchod prebehol, asi nie podla ocakavanie, obidvaja maju pravo sa vyjadrit k veci rovnako.

Takto to vidim ja. Chapem tvoju spravodlivost, ale v nej riesis iba samu seba."
tak a dostala som..riešim len seba...ale tak neviem, si myslím,ž e riešim aj ju a koho ešte mám riešiť? 😀 teraz dúfam, že som dala radu aj podvodníkčam, alebo návod, ako uškodiť iným, legálne prosím pekne...

959touareg
25. okt 2011

@lucia80
pockaj na vyjadrenie kupujucej. neposielaj je to v ziadnom pripade. ja som uz 3x takto nekupila tovar a dotycne mi po 2x vratili peniaze a 3-tikrat som si vybrala iny tovar od kupujucej. raz si predavajuca vsimla, ze je tam flak pri baleni, dalsia sa mi ospravedlnila, ze dcerka jej akurat vyliala na tovar cucoriedkovu stavu , ked to isla balit a mala to na stole polozene no a nejde to vyprat, dalsia vec nevedela nikde najst...uz ci hovorili pravdu, ci klamali, to neviem posudit, ale dohodli sme sa tak, aby mi to vyhovovalo a bola som ako kupujuca spokojna.

littledevil
25. okt 2011

@luba142 Ja som si uz dala aj do podmienok, ak sa mi zaujemca neozve do 24 hodin, ci danu vec chce alebo nechce, tak posuvam dalej. V poslednom case sa mi dost casto stavalo, ze si maminka dala pomerat a viac sa neozvala. A ked som mala dalsiu zaujemkynu, tak som nevedela, ci jej tovar mozem predat alebo nie. 😒

lucia80
25. okt 2011

@959touareg @poleva OK dievčatá, ďakujem za radu, tak radšej počkám. Sama som nas.... že som si to predtým nevšimla.

959touareg
25. okt 2011

@lucia80
to ta uplne chapem, je to neprijemna situacia, ale myslim si, ze ak sa jej ospravedlnis a das jej na vyber bud vratenie peniazkov, alebo aj vymenu za iny tovar, popripade zlavu na tento tovar, tak ak je rozumna to pochopi. vsak sme iba ludia a mylit sa mozeme, stat sa moze hocico. vzdy je lepsie sa dopredu priznat a napisat jej, ako to poslat a potom sa tvarit ze ved som si to nevsimla a tak. ja som tiez praveze podakovala tym predavajucim za ich seriozny pristup, ze mi dali vopred vediet aj ked mi bolo luto, najma jednej veci, tu som taaak velmi chcela.

traktor
25. okt 2011

@jonas17 len si to zopakujme...tebe prisiel tovar inej velkosti ako si chcela, penisaze si previedla, predavajuca ich dostala, cize ..mala by byt spokojna , kedze ty si vsetko urobila ako ona chcela a aj napriek tomu, ti dala negatko..teda vratila ti ho..kedze ty si spokojna nebola..je tak?

denisocka
25. okt 2011

@jonas17 no kokos

traktor
25. okt 2011

@lucia80 stane sa, a tiez by som pockala na jej vyjadrenie, pripadne sa dohodla na nejakej zlave..neposlala by som dopredu, nemusi to chciet a zbytocne budes platit potom postovne..ak to nebude chciet, prevedies jej len peniazky..

huxy
25. okt 2011

@jonas17 nie je náhodou v podmienkach,že predávajúca/kupujúca ti nemôže vrátiť negatívne hodnotenie,len preto,lebo si jej ho dala ty?no dosť divné.to akože admin ti napísal,že je to ok???veľmi nespravodlivé.no super 😒
@martinjasen

huxy
25. okt 2011

@jonas17 a nikto ani neskúmal,prečo vraj neodporúča.či si jej neposlala peniažky načas,alebo čo konkrétne.veď keď si niečo kúpila a včas zaplatila,tak nechápem,v čom ako predávajúca ťa neodporúča.to hodnotko ti písala niekoľko dní po tom,čo si jej ho písala ty.takže nechápem,prečo je to ok vracať negatívne hodnotenia.no comment...
@martinjasen

traktor
25. okt 2011

@martinjasen .. tu obchod prebehol, predavajuca dostala svoje peniaze, cize ked chcela ohodnotit obchod mohla ,ale len v dobrom..negatko bolo vratene nepravom a to sa nesmie, je to aj v pravidlach..nesmie byt.. ty si dala mne, tak dam aj ja tebe..nie?..môzes sa na to pozriet este raz?
@jonas17 ma mat negatko vymazane..

luba142
25. okt 2011

@littledevil no hej ja to tam mam tiez ale dva dni cakam 🙂

pukica
25. okt 2011

@michalag ja tiez odpisujem normalne pod inzerat tak ako u registrovanych
raz mi to nedalo ako to funguje ked sa na inzerat ozve neregistrovany,tak som nakukla neprihlasena do bazaru,kamoskinho,a ono to tam ten inzerat vyzera potom inak ako ked si prihlasena/registr./,no a tam som zadala email a ze mam zaujem...no a dosiel mi mail ze som prejavila zaujem o to a to,no a potom mi kamoska odpisala a opat to doslo na mail,takze ta dotycna na kona ist uz nemusi,bo vsetky spravy chodia na mail... som bola zvedavaaa tak som to vyskusala co to da 😅

a postovne urcujem tiez tak ze si odvazim veci aj s obalkou,raz som sa oklamala o 1€ 😖 takze urcite aj s obalkou a vsetko,radsej tri krat prevratim na vahe ci dobre vazim ako sa oklamat 😀

michalag
25. okt 2011

už som sa to pytala, ale nikto mi neodpovedal, tak skusim este raz. Ako urcujete postovne, myslim tym ako viete odhadnut vahu balika a nasledne cenu?