icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

monulicka
6. nov 2011

@benne no lebo tam je napisane, ze "hodnotenie predavajucej", a nie "hodnotenie obchodu, ktory prebehol", ja prave neviem co mam spravit, na CL sa mi to zda dost tvrde, ale zase uplne to odignorovat..... 😕

benne
6. nov 2011

@monulicka keby si to mala brať takto doslova, tak nie je v pozícii predávajúcej ale "kupujúcej"

pajinka23
6. nov 2011

@bartokami vsak ved je to dost blbe,aj ja som velakrat pisala,ze mam zaujem a pitala cu☹ale nakoniec som nekupila,ale este v ten den som napisala ze neberiem a bolo,to predsa neznamena ze som nespolahliva nie?ved kazdy ma pravo volby,ine je ked si nechas rezervovat tyzden a potom napises ze nechces to riesim negatkom,ale urco nie ciernou listinou 🙂

benne
6. nov 2011

@monulicka a dáš jej negatko, za to, že nevie slušne odvolať obchod, či za čo? že jej chýba komunikačný čip?

luba142
6. nov 2011

@monulicka ani ja nedavam na ciernu listinu baby co si navyberaju, alebo sa pytaju na vselico a potom uz sa neozvu, ked sa neozve do 2 dni tak jej pisem znova,ak sa neozve potom do 24 hodin kaslem na nu a poripade ju zmazem 🙂, ale ak by si dala uz veci rezervovat napriklad na tyzden a ty to pozastavis a potom ti neposle peniaze,alebo sa ozve, ze uz to nechce, alebo na teba nereaguje tak tu by som tam dala asi

pajinka23
6. nov 2011

@monulicka to ze ti mamina napise,ze ma zaujem a viac sa neozve nieje ani na negatko ani na listinu mas jej napisat rp ze preco sa aspon neozvala a povedat jej tam svoj nazor🙂lebo ak ani obchod neprebehol a ani si jej inzerat nerezervovala dlhsie ako 48hodin tak nemas preco jej pisat negatko,kazda z nas ma pravo vyberu a rorzhodnutia...
zase je pravda ze ozvat sa mohla ale takych mlciacich ryb je tu stovky 😀 😀 😀 napisu ze chcu a potom tiiiiicho ako v hrobe,bohuzial niektore nemaju potrebu dalej pisat ked stratia zaujem a to svetci o ich charaktere☹
a chcela od teba teda tu rezervaciu tovaru?

pajinka23
6. nov 2011

@benne to je dobre 😀 😀 😀 ze chyba jej komunikacny cip🙂

pajinka23
6. nov 2011

@luba142 tak tak moja aj ja tak robim 😀 😀

luba142
6. nov 2011

@pajinka23 aj ja ked nieco nechcem tak to napisem hned,a necakam ani do dalsieho dna, ved to je podla mna samozrejme aspon beknut ked sa uz opytam na nieco ci to chcem isto,alebo nie a neznasama ani ja ak tu dotycnu musim upozornovat aby sa aspon ozvala 😠

benne
6. nov 2011

@luba142
@pajinka23 vidíte, baby, ja im dávam 24 hodín, lebo je to presne tak, že kto chce, sa vie ozvať do toho 1 dňa a kto nevie komunikovať, ten ani za týždeň. Ešte sa mi nestalo, žeby som za ten skoro rok mala s niekým problém, že som tovar pustila skôr, ako dotyčná/ý stihol reagovať... jasné, mám to v podmienkach, ktoré aj tak takmer nik nečíta, ale to len pre svoje vlastné krytie

monulicka
6. nov 2011

@pajinka23 no, ona si vypytala podklady + poslala adresu. asi do pol hodky sa ozval 2.zaujemca. Ta druha mamka v pohode ze pocka...som pisala asi po 4 dnoch tej prvej ci to este chce....nula bodov, neozvala sa...dala som jej 24h na vyjadrenie a nic, tak som to predala tej druhej maminke...ako, inzerat bol pozastaveny tak ci tak, kedze ta druha maminka mala seriozny zaujem
@benne no, nieco v tom zmysle 😉
ale proste mam dilemu, ci sa s nou este paprat alebo kaslat na nu

luba142
6. nov 2011

@monulicka a ta co sa neozyvala bola registrovana, ci nie? mne tiez a aj druhej sa ozvala presne ta ista a neregistrovana a ties mi napisala rovno aj adresu a odvtedy sa neozvala, je to skoro tyzden 🙂

pajinka23
6. nov 2011

@luba142 ved hej ale mne sa tiez zial ras talo ze som chcela kupit malej supravu,predavajucej som napisala ze ju beriem to bolo rano a medzitym som bola na nakup v tescu a mali tam tu istu supravu za polovicnu cenu,no tak ked som prisla domou som jej napisala,ze som ju kupila novu za 7eur a nebudem brat od nej za 1,50☹ale som jej este v ten isty den napisala co je vo veci🙂myslim ze toto nieje dovod na negatko nie?ona mi aj napisala ze v pohode ze aj ona by tak urobila🙂predsa skoro 7eurovy rozdiel medzi novym a pouztym??tak kazda asi kupi lacnejsie a lepsie nie?

iak aj ja uz sa pytam niekedy aj po 24hodinach ci ma zaujemkyna teda seriozny zaujem alebo nie..ak neodpovie,jej problem idem dalej a mazeeem 😀 😀
vsak kazdem maminke na rpje kazda koruna navyse dobra a ja uz tiez nebudem cakat kym sa mi ozve a povie ze muuuuuuu 😀 😀

pajinka23
6. nov 2011

@benne ja tiez davam nejaky cas na odpoved ak sa neozve,pisem jej ak ani potom tak ju mam na salame inzerat mam stale aktivny a potom ju mazem a davam dalsej 😀 😀

luba142
6. nov 2011

@pajinka23 jasne, ze som nemyslela uplne ze okamzite,ale ten den aj ja davam vediet, ved tu predsa nesedavam cele dni, aj ked obcas skoro hej 😅

pajinka23
6. nov 2011

@monulicka a ta prva si teda dala rezervovat?ci si drzala pre tu druhu zaujemkynu?ak si to hnet aj tak predala tak nemas co ani resit kasli nanu,poznac si jej meno a daj si nanu pozor..ja mam doma pri pc svoj nemali zoznam ojej ciernej listiny 😀 😀 😀 😀 mam to na kalendary a vzdy si kuknem a mam prehlad🙂

pajinka23
6. nov 2011

@luba142 😀 😀 ved ja chapem🙂

irsina83
6. nov 2011

Baby prave sa mi ohlasila jedna neregistrovana Maria Tejbusova - maruska.10@gmail.com - mam obavy predavat dakomu neregistrovanemu.... Pisem sem meno ze ci nahodou nemate skusenost. dakujem

luba142
6. nov 2011

@irsina83 ak si nechas poslat peniaze na ucet a potom posles tovar tak sa nemas preco bat, ja uz som mala 2 nereg. co boli uplne v pohode 🙂

luba142
6. nov 2011

Tak tato pani je nespolahliva, napisala mi,ze ma zaujem o capacky, vraj poslite mi ich mam zaujem napisala adresu, odpisala som jej ze poslem az mi nabehnu peniaze na ucet, dala som jej podklady k platbe, potom pisala,ze uhradi, peniaze do dnesneho dna nemam a na spravy nereaguje a je to skoro tyzden....nedavam ju na ciernu listinu, ale tak podla mna zavadza PAPULKA2514@azet.sk - Jana Ďurigová

luba142
6. nov 2011

a dodavam,ze na pokeci bola naposledy 4.11, takze spravy moje videla a nereagovala

pietra
6. nov 2011

@monulicka ja za taketo veci hodnotenie davam. Vsak neosocujem, nenadavam, nedavam negativne privlastky, len strucne napisem, ze po potvrdeni zaujmu a vypytani si podkladov k platbe viac ani obraz ani zvuk.
Ine je, ak si niekto vypyta rozmery a neozve sa viac, ale napise, ez ma zaujem a viac sa neozve. Ale ak sa uz obchod dohodne, tak ked si kupu rozmysli, tak ma dat vediet a ked neda, tak pisem hodnotenie

@irsina83 napis jej, ze tovar posles aj po uhradeni penazi na ucet a tak tebe nic nehrozi. Ja som uz mala vela obchodov s neregistrovanymi a dobre dopadli

irsina83
6. nov 2011

@luba142
@pietra baby dakujem lebo po pravde este nie som v tom taka zbehla a radsej si vsetko pozistujem 😉

katka.ott
6. nov 2011

ahojte, mam otazku: kupujuca mi vracia tovar a smozrejme , ze ja jej vraciam peniaze za tovar a postovne. ale postovne mam vratit to co som posielala ja aj ona? teda 2x?

a viem, ze v navale zlosti clovek pise a pise, ale dat 5 negatka za 1 tovar je trochu vela nie? 😒

krasnulka
6. nov 2011

Zasa utocia soc.slabe rodinky. Toto mi dnes prislo na jeden z mojich inzeratov: dobry prosim vas cakame male a nemame oblecenie prenehe a este mame trojrocneho chlapceka sme soc.slabsia rodina moj sincek nema ani hracki zme bes vsetkeho prosim pomoste mi prosim vas pekne

velmi znama gramatika. Prislo mi to z mailu tomastomasko@post.sk

pietra
6. nov 2011

@katka.ott zalezi, preco sa tovar vracia. Ak nezodpoveda popisu, tak ma kupujuca narok aj na preplatenie spatneho postovneho. Ak je tam dovod iny, napr. sa kupujucej tovar nepaci, aj ked boli uvedene vsetky skutocnostni v inzerate, ma narok na vratenie len ceny tovaru bez postovneho

a za jeden obchod by malo byt len jedno hodnotko. Napis adminom, nech ostatne vymazu a nechaju len jedno

pajinka23
6. nov 2011

@krasnulka aj mne to pisala pred nedavnom☹je to obycajna klamarka..pozor nanu

pajinka23
6. nov 2011

@katka.ott ak ti kupujuca zaplatila postovne teda zaplatis len jedno a to to jej ked to bude posielat spet nie?lebo postovne si si predsa zauctovala?a oco konkretne islo?

ninka1234
6. nov 2011

moje skúsenosti s predajom na koníkovi žiaľ niesú veľmi dobré, mám pocit že tu poniektoré maminky skúšajú či im tovar neprepošlem hneď potom ako odo mna žiadajú č.u a dušujú sa že ihneď peniažky prepošlú a napíšu adresu kde im mám tovar poslať. naposledy sa mi to stalo s nonca1 . odkedy mi napísala adresu viac sa mi neozýva a na moje správy neodpovedá 😠

abbey1
6. nov 2011

Tak dostala som odpoveď. Pani tvrdí, že inzerát teraz aktivovala omylom a hneď ho stopla. Len ma mrzí, že som nepočula ani slovko, že jej to je ľúto. Vraj aj ona tak raz dopadla, keď takto objednala. Tak fakt neviem, čo si myslieť. Nechcem jej krivdiť, ale vôbec sa mi jej prístup nepáči.
Ale aspoň si dám ja už pozor!!!