icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

anetaadam
8. nov 2011

@krasnulka za to predsa nič nedaš,že skusiš

krasnulka
8. nov 2011

@anetaadam to mas pravdu,ale ak neuspejem?

anetaadam
8. nov 2011

@krasnulka však sa nič nedeje....napiš adminom,aspon skus

anetaadam
8. nov 2011

pod akym nickom tu je ta pani?

maznacik007
8. nov 2011

@krasnulka v prvom rade napis o aky nick ide.... sucasne to ries s adminom.... to ze ona uchovava podacie listky len 7 dni je jej problem.... pokial je uschovna doba 18 dni neni co riesit ma mat podaci listok min. dovtedy... skus zatial takto a uvidis co dalej...
a ako reaguje na to ona.... je ochotna ti to vratit? myslim tie peniaze... ako mala by lebo chyba je na jej strane.. ty vies preukazat ze si peniaze poslala a ona nevie preukazat ze si ty prevzala tovar...

anetaadam
8. nov 2011

@krasnulka podľa mna ti asi nič neposlala,hod si jej meno do googlu

zuzkla
8. nov 2011

@krasnulka co sa tyka sudneho konania, zalezi na jednotlivych stranach sporu ako preukazu svoje tvrdenia a potom na samotnom sude ako tieto tvrdenia - dokazy zvazy a vynesie rozsudok. Teda musela by si preukazat, ze si poslala eurace , co vies ale aj ze ti ten balicek neposlala. A to velmi nemas ako. Co si pisala o tej poste, by zrejme bolo mozne ale ty ani ta pani, ktora ti to posielala nemate nieco take ako urobit. Podla mna by ta dana posta odbila, ze nie si opravnena v danej veci a ze nemaju ako zacat reklamacne konanie bez podacieho cisla a preverovat vsetky podacie listky podane v ten den, ze nevidia dovod preco by tak mali urobit. Mozno ak by si toto navrhla ako dokaz na sude a sudnou cestou poziadala o takyto postup... Ale za toto ruku do ohna nedam. Toto by uz bola otazka na advokata, ktory denno denne stoji pred sudom. Ja som iba komercak. Ale mrzi ma co sa ti stalo, mamimy su bohuzial rozne:(.

krasnulka
8. nov 2011

@anetaadam ale ona je z bazosa a tam nema nick a ani sa tam nepise adresa

krasnulka
8. nov 2011

@anetaadam ako si mam hodit do googlu jej meno ked ho neviem

krasnulka
8. nov 2011

@zuzkla ja si myslim ze jedine ta posta by ma zachranila. Ale platit kolok 😅 nie je to malo penazi 😅 este k tomu neviem ci tým vobec nieco ziskam. Takze mozem len trpnut ako sa to vyvynie. Ci bude vobec ochotna sa so mnou o niecom este bavit.

fukylove
8. nov 2011

@krasnulka - odporucam to este riesit za asistencie admina - napisat spravu predavajucej a do kopie hodit aj admina - zhrnut strucne fakty.... niekedy to pomoze...
a skutocne si myslim, ze odkladat doklad z posty iba 7 dni je nezmysel a pochybenie na strane predavajucej... nakolko ulozna doba je 18dni na poste a keby ti to neprislo, tak stale sa da spisat reklamacia nedorucenej zasielky... vacsinou je to tak, ze ak sa spise reklamacia, tak sa balicky najdu.. zazila som to neraz este ked som pracovala 😉

anetaadam
8. nov 2011

@krasnulka žiaden kontakt,ani telefon tam nebol pri inzerate

krasnulka
8. nov 2011

@anetaadam telefon je neexistujuce 11 miestne cislo, a mail akejsi prezyvky a nie jej mena

bartokami
8. nov 2011

@krasnulka presne tak ,kedze je 18 dni ulozna doba balicka,mala si predavajuca uchovat ten podaci listok...a nie ho hned vyhodit,nesedi mi to vobec...ona je potom nezodpovedna,ved mala najprv pockat ze sa jej ozves ze ti dossiel balicek,az tak mala ten listok stornovat...ries to cez admina,mas pravo na vratenie penazi,ty si neurobila nijaku chybu...slusne si zaplatila a balicek NEMAS...ide o 50€ 😠

anetaadam
8. nov 2011

@krasnulka jedine do tej banky,nič iné ma nenapadá.Kedže to nebolo tu z MK tak ti ani admini nepomožu asi

alenka_alka
8. nov 2011

@krasnulka .Polícia to bude brať len ako priestupok.Maximálne jej dajú na priestupkovej komisii pokutu.Ani súd by ti nepomohol.Muselo by to byť viac ako 600€,aby sa vec pokladala za trestný čin.
Pre tieto malé sumy ludia dávajú obyčajne oznamy,kto bol oklamaný.A hromadná žaloba,to je už niečo iné.
Tu ti naozaj nič nezostáva,len vždy nepoctivca zverejniť.

krasnulka
8. nov 2011

@bartokami ale ani admin mi nepomoze, lebo jej adresa sa tam neuvadza. Som zvedava ako to dopadne, uz ma ide slak trafit, tento rok je neskutocny co sa deje. Ja nevim ci len ja mam taku smolu,alebo tie balicky na postach niekde jedia ci co.

nedockava4
8. nov 2011

@krasnulka chod do banky a daj stornovanie platby. Do 30 dni sa ti peniaze vratia spät.

krasnulka
8. nov 2011

@alenka_alka no to je sila, za 50 eur ho len zverejnit, ale moja chyba, radsej som mala ist do dracika,tak, ked clovek chce usetrit 10 eur.

krasnulka
8. nov 2011

@nedockava4 bez ej suhlasu jej nemozu na ucet siahnut, to neexistuje, vies kolko ludi by kazdy den stornovalo platby?

bartokami
8. nov 2011

@krasnulka ale ved je zaregistrovana,tak musela tam udat adresu?

zuzkla
8. nov 2011

@krasnulka Ja viem ze 50euracov nie je malo koruniek, nenajdes ich kazdy den na ulici:(, ale tiez by som nesla cestou sudu, asi by ta to stalo viac ako tych 50eur. Drzim ti palce, nech to dobre dopadne.

krasnulka
8. nov 2011

@bartokami na bazosi sa neregistruje

krasnulka
8. nov 2011

@zuzkla dakujem...poucenie do buducna...teraz sa neprerieknut pred manzelom 😅 mala by som po internete ☹

bartokami
8. nov 2011

ak ti zajtra nedojde balicek tak ako ti tu pisala ,,fukylove ,,podaj reklamaciu na poste a vec je vybavena..sa zisti ci bol vobec balicek poslany🙂

alenka_alka
8. nov 2011

@maznacik007 Aj po podacom lístku sa dá pátrať.Mne deti kedysi potrhali.Za poplatok som si dala vyhladať a zrobiť kópiu,nakolko som potrebovala uschovať.Nemyslím priamo konkrétny lístok,ale kópiu na základe odoslanej zásielky.Aj pošta musí uschovávať doklady o zásielkách,za ktoré si účtuje poplatky.

bartokami
8. nov 2011

@krasnulka aha,ja som myslela ze tu je registovana,tak nic 😒 tak vela stastia..dohovorila som.-)

maznacik007
8. nov 2011

@alenka_alka ale to by musela ta predavajuca chciet patrat po tom listku ... a to asi nechce...
no ale pokial je to z bazosa a neni tam adresa telefon je neexistujuce cislo tak potom to skor vyzera ze ta dobehla...
kocky ja neviem kedy sa poucite ze hracky a veci za tak vela penazi len na dobierku a otvarat na poste... inak nevyplatit...

@krasnulka hod sem este link na tu pani na bazosi mozno niekto spozna identifukuje cosi co ti pomoze

krasnulka
8. nov 2011

@bartokami 😒 dakujem