icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

katka.ott
14. nov 2011

ahojte, takisto mam problem so "stratenym" listobalikom. bol poslany okolo 27.10. a este stale niekde bludi 😒 je to sice len 15 dni, cakam na tych 18...
a ak nebol podany doporucene, budu ho hladat???

pietra
14. nov 2011

@katka.ott ak bol poslany len obycajne, tak ho ani nemaju ako hladat

svetkaadamko
14. nov 2011

@stanislavao no ja som teraz posielala na dobierku prvy krat v zivote a vyzera, ze sa mi to aj hned vypomstilo, 25.10. som poslala balik na dobierku, pricom postovne bolo vyssie ako cena oblecenia a doteraz sa mi pani neozyva, ani poukazka neprisla ani balik, no neviem fakt, som taka nastvana, ze az 😠 ale pani mala same pozitivne hodnotenia ohladom dobierky, tak preto som jej poslala, ale vytocena som riadne

@katka.ott no zial, ak je nieco poslane obycajne, tak to je riziko, ze ked sa nieco strati, nemas sancu sa k tomu uz dostat

katka.ott
14. nov 2011

@svetkaadamko @pietra , myslela som si. takze smola nespokojnej kupujucej 😒

svetkaadamko
14. nov 2011

@katka.ott veru, smola, ale moze sa opytat na poste, ci to tam nema nahodou odlozene a zabudli jej len dat listok do schranky, mne sa tak uz stalo

katka.ott
14. nov 2011

@svetkaadamko ide o mna. kupujuca mi poslala spat balik, bola nespokojna. (par stran dozadu som to tu riesila, hlavne ako s vratenim penazi).
take sa mi este nestalo, a hlavne pri tom , ze byvam v ba, tak pochybujem, ze tety postarky budu tak strasne ochotne a prehadlavat vo vsetkych listobalikoch, ci tam nie je nejake moje meno 😒 . hoci skusit mozem...

svetkaadamko
14. nov 2011

@katka.ott no tak to je riadne pomotane, takze jej mas vratit peniaze, ale tovar si naspat nedostala .... takze bud ho kupujuca vobec neposlala alebo sa fakt niekde stratil.... no je pravda,ze ked su postarky neochotne, tak nic neporiesis, ale za pokus to stoji 🙂

katka.ott
14. nov 2011

@svetkaadamko hej je to take pomotane. snazim sa s kupujucou nejako dohodnut, no zatial nic... skusim este zajtra tu postu a potom uz neriesim. mozno budem ze podvodnicku, ale viem , ze som urobila takmer vsetko, aby to dopadlo dobre 😒

svetkaadamko
14. nov 2011

@katka.ott to je na tom najhorsie, ze aj ona ma pravo byt nahnevana, ked to poslala a nebude mat peniaze, ale aj ty mas pravo, kedze ti nic neprislo, si mysliet, ze nic neposlala atd, je to bludny kruh, ale mohla to poslat doporucene a mala by to iste

stanislavao
15. nov 2011

@svetkaadamko ani 100 hodnoteni o tom, ze dobierky prebera neni zarukou, ze preberie aj tu vasu. naozaj. volakedy, tak este pol roka dozadu tu boli velmi mile a spolahlive mamicky, ale uz sem chodi kade kto a preto treba byt velmi opatrna.

denisocka
15. nov 2011

ako robite vymenu,ak vymmienate ? ak ma niekto oslovi,že chce menit a moja vec stoji (vymyslim si ) 15e a u dotycnej by sa mi hodila vec za 5e a ked,tak ešte nejaka za 12e ,ale zas to ja by som mala vybrate za viac ? jak to riesite ?

nikolca
15. nov 2011

@denisocka ja som menila len raz ale vybrala som si vecičky približne za 15euro a ona si vybrala za 14 euro už sa im potom nič nehodilo tak som jej chcela to eoro doplatiť ale nechcela,tak som jej poslala tričko pre malú ktoré som tu ešte vyfotené nemala a veľkostne im sedelo 🙂 🙂

kika29
15. nov 2011

@svetkaadamko ja som posielala balík tiež na dobierku. zaplatila som 5€ pri podaní a po mesiaci sa mi balík vrátil a za to že som si ho išla prevziať som si musela zaplatiť ešte 2,40€ Takže som prerobila a ten dotyčný nemal ani snahu odpísať na moje maily. 4 správy som mu poslala či mu už prišiel balík ale ani raz sa neozval. Balík ked si ho neprevezme nikto doma ešte držia na pošte 18 dní a potom sa vracia adresátovi. Ked ho neprevzala tak ti do konca mesiaca príde možno späť.

miran_da
15. nov 2011

Ahojte,
ako by ste mi radili postpovať, keď som kúpila bundu, ktorá má už viac rokov za 20 eur, predávajúca ju opísala ako bezchybnú, bez akýchkoľvek poškodení. Bola veľmi ochotná, odpustila mi poštovné. No keď bunda prišla, ihneď sme si všimli, že zvnútra má roztrhané futro. Bundu aj napriek tomu chcem, no nezdá sa mi korektné, že predávajúca neupozornila na túto chybu a za týchto okolností sa mi cena 20 eur nezdá adekvátna. Žiadali by ste späť časť peňazí?

janus32
15. nov 2011

@miran_da urcite ano 😉

svetkaadamko
15. nov 2011

@stanislavao no to mas teda pravdu 🙂

@kika29 no cakam, ze sa kazdu chvilu vrati, tych 18 uz davno preslo tak preto teraz cakam bud sek alebo balik 😖

@denisocka ja som tiez menila par krat a to tak, ze sme si vybrali veci v rovnakej hodnote, bol tam rozdiel par centov, tak som to odpustila, ale po jednej mojej skusenosti, uz viac nemenim, iba vynimocne, lebo je velke riziko, ze ty balik posles a druha strana nie a nic neurobis a ani admin nie je ochotny pomoct v takej situacii ☹

janus32
15. nov 2011

@denisocka vzdy sa to snazime s maminkami nejkao cenovo doladit,alebo si navzajom vratime peniazky,aby to sedelo do pozadovanej sumy 🙂

mamabiba
15. nov 2011

@monickapd
@klarra baby pozor tu admini už preverovali toho roberta a zistili, že je to obyčajný podvod. Nájdete to na čiernej listine od@martinjansen

pietra
15. nov 2011

@denisocka vacsinou sa snazim v rovnakej hodnote, plus minus par centov. Ale velakrat mi aj ziadatelka o vymenu rovno napise, ze nech si kludne vyberiem aj vo vyssej hodnote. Takze vsetko je to o dohode medzi vami

@miran_da urcite by som ziadala cast penazi spat

nikolca
15. nov 2011

@miran_da no žiadala by som polovičku vrátiť pokial by som si ju chcela nechať a pokial by s tým nesúhlasila tak by som jej ju vrátila,no za 20 euro si viem predstaviť peknú bundu,ja som malej kupila bundu bolo pisane veľmi dobrý stav a kožušinka na kapucni je stvrdnutá,čo je aj nenormálne vidno ☹ tak ma ide picnuť

babatienko27
15. nov 2011

Kupujem stale veci z konika aj babybazarika este ma nik neoklamal teraz sme z predaj objednali set do postielky od pani co tam pracuje-majitelka ma stranku aj na babybazare nick dindula- ALENA DANISOVA - obch.Babies Diana Nitrianske Pravno www.svetnajmensich.sk -kupili sme 8 DIELNY set do postielky ZA 45 EUR samozrejme vreckar nikde cize prislo len sedem veci , plus sme dokupili zvlast 9 diel zavinovacku ktora prisla bez vyberatelnej kokosovej podlozky i ked ju tam pisu a ma obrovsku dieru platili sme 60eu napisala som jej nepekny mail kedze vie ze som v 7 mesiaci dost mi z radosti urobila moment slzy ako moze takto oklamat a tak draho , maminky ju niektore poznaju a zevraj reklamacia a vyhovaracky u nej nadlho poziadala som ju aj o tel kontakt a na podmienkach ze sa dohod telefonicky ja nebudem cakat kedy dorazi na mail

svetkaadamko
15. nov 2011

@miran_da urcite by som pytala cast penazi
@babatienko27 no tak to je naozaj nekorektne, skarede jednanie ☹ uvidis ci zareaguje alebo co a bombarduj ju mailami, telefonatmi, nech to riesi, ked to predava normalne cez obchodne podmienky, kde ma uvedene aj reklamacne obdobie, zaruku 24 mesiacov, tak to nemoze len tak ostat

nelinka0401
15. nov 2011

@babatienko27 no a ako ti odôvodnila tie chyby??reklamuj to.pošli jej fotky alebo ja neviem,no snaž sa všemožne ísť na ňu.to by sa v obchode nemalo vôbec stať 😠 len či ti ten telefon bude chceť dať ☹ to je veľká suma aby si to nechala len tak.držím palcee nech sa ti to čo najskôr podarí

abbey1
15. nov 2011

Asi už prestanem s nakupovaním tu na MK, lebo častejšie a častejšie narážam na problémy. Dnes mi prišli dosť drahé čižmy pre dcéru a následne som dostala šok, keď som ich uvidela u Číňancov za podstatne nižšiu sumu. Tak čakám, čo mi odpíše predávajúca. Asdi si už nepomôžem, len mi je fakt ľúto, že niekto takto dokáže zarábať na ľuďoch. Nikdy k Číňancom nechodím a ako na potvoru som tam dnes vliezla, Pred dcérou som ani nemukla, keď som tam čižmy zbadala, ale mňa oblial studený pot. Neštve ma ani to, že som tak prerobila, ako fakt, že aj kvalita bude asi taká čínska. A to som sa ešte predávajúcev vypytovala akej sú značky a kde ich kúpila. A napokon aj prišli v čínskej krabici. 😠 😠 😠

tigri
15. nov 2011

@babatienko27 toto je velmi specificka situacia, lebo podla mna v tomto pripade nejde o reklamaciu, kedze si tovar este nepouzivala, malo by ist o odstupenie od zmluvy, kedze ti nebolo dodane to, co si si objednala a tovar bol poskodeny....ja by som to riesila nasledovne...v prvom rade by som kontaktovala slovensku obchodnu inspekciu, ako mam postupovat a riadila by som jej pokynmi...zaroven by som predavajucej oznamila, ze som sa na SOI obratila, pretoze sa obavam nekorektneho postupu a ak k takemu niecomu dojde, podam na SOI staznost....myslim, ze takuto podnikatelku by pokuta asi nepotesila....s takymito luldmi treba jednat raze a tvrdo, nedat im ani pomysliet na to, ze by ta mohli oklamat...a hlavne, vsetko si pofot a vsetko riest pisomne!!!

argyro
15. nov 2011

Mám otázku - nechávate negat. hodnotenie ak ste sa s predávajúcou dohodli na obchode, posledná správa od nej bola, že peniažky odoslala na účet, potom prešlo 5 dní, kontaktovala som ju, že peniaze stále neprišli a odpoveď že sa ospravedlnuje, ale medzitym si to rozmyslela... Mne by slušnosť kázala aspoň dať vedieť, že som si to rozmyslela. Aký je váš názor?

argyro
15. nov 2011

@abbey1 tak to by naštvalo aj mňa 😒 chápem ako sa cítiš, a je mi ľúto, že také predávajúce nám tu kazia dôveru kupujúcich..

sisaha
15. nov 2011

@abbey1 ja by som jej ich vratila a ziadala späť peniaze. Uz len preto, ze su od cinana a aj preto, ze sa ta snazila oklamat. a hod sem jej meno, nech vieme s kym si mala tu cest, a aby ostatne s nou tu cest uz nemali 😉

nikolca
15. nov 2011

@argyro ja negatko nedávam,pomyslím si svoje a idem dalej,a dokonca už ani inzeraty nerezervujem,lebo tiež sa mi dosť často stávalo že si vypytali č.učtu a potom som čakala a čakala a až ked som sa ja ozvala tak mi napísali že si to rozmysleli ☹

hedka17
15. nov 2011

Ahojte poprosim vas o radu, vie mi niekto poradit ako postupovat. Vcera som zaplatila peniaze a dnes mi prisla IP od admina,ze to nemam platit,ze je to podvod,ale ja som to uz vcera vecer zaplatila. Ako postupovat aby sa mi vratlili peniaze ak je este nejaka sanca