icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

andzi
20. máj 2011

@maggie2 súhlas, hoci akýkoľvek dôkaz je pred súdom prípuastný, teda aj sms-ky, otázne však je jeho hodnovernosť. A ešte môj názor, ja by som kočík bez toho aby som ho videla, nekupovala. Radšej by som si pozrela nejaké regionálne inzeráty aby som mohla ísť preň osobne.

maggie2
20. máj 2011

@andzi čudujem sa že MK doteraz nepristúpil na služby spoločnosti paypal, ktorú dobre poznáme napríklad zo zahraničného e-bay. Tam pri väčších položkách sa kupujúcemu za mierny poplatok skutočne oplatí kupovať od predávajúceho prostredníctvom služby pay-pal ktorá vlastne obchod zastreší tým, že ručí za reklamácie a vrátenie tovaru, či peńazí, nakoľko väčšina súkromných predajcov vo svojich inzerátoch sa záruky a garancie podľa eu práva, ktoré im to umožňuje "vyzúva". Za takýchto podmienok, kľudne môžem kúpiť tovar aj z druhého konca sveta s väčšou istotou

paulap
20. máj 2011

Ak mozem, tiez pridam svoj postreh k pripadu s kocikom - je smutne, ze sa stala takato vec, ludia su rozni, predavajuca sa zachovala nefer - bazar ma mamickam pomahat a nie ich vyzmykat z penazi☹ Z vlastnej praxe, neodporucam podavat navrh na vydanie platobneho rozkazu - jednak su sudy zahltene spismi a jednak platobny rozkaz treba aj dorucit zalovanej (ked ho nepreberie, nasleduje sudne pojednavanie .....) A ked platobny rozkaz preberie, nemusi hned zaplatit, potom treba vymahat ☹ A sudne poplatky musi niekto zaplatit - navrhovatel znasa vsetko, az na konci sa mu to zaplati vsetko naraz, teda ak vsetko dopadne dobre. Preto je tazko radit tymto sposobom☹

evinkal
21. máj 2011

Ahojte,nemá niekto skúsenosti s renátou vojčíkovou z kluknavy?

petusska
24. máj 2011

Ahojte, máte niekto skúsenosť s neregistrovanou miskaduricova ?

julianka777
24. máj 2011

ahojte,ako dam hodnotko dievcatu,ked nema ziaden inzerat? dakujem 🙂

martinka17
24. máj 2011

@julianka777 ak si nezmazala konverzáciu, tak klikni na ten odkaz Bez hodnotenia, čo je pri jej mene a hodí ťa to na jej hodnotenia 😀

benne
24. máj 2011

@julianka777 dáš si v bazáre vyhladať predajcu.. tam nájde podla nicku aj tých, čo inzeráty nemajú.. to v prípade, že si komunikáciu vymazala 😉

julianka777
24. máj 2011

@benne
@martinka17 dakujem kocky 🙂 uz som to nasla 🙂

klarinetek
26. máj 2011

Kupovala jsem na MK od jedné paní - nechci zatím jmenovat balíček věcí. Poslala jsem jí peníze po vzájemné dohodě, asi za dvě hodiny po odeslání peněz však pišla tchýně, malé babička, a donesla dvě plné velké veitnamské tašky plné oblečení...trička, tepláky apod, co nakoupila při dovolené. Tak jsem paní napsala, že balíček tedy nakonec vzít nechci, že těch věcí už ted máme tolik, že to prostě neunosíme, u ní jsem si objednala balík asi 50věcí. Domluvili jsme se, že mi peníze až dojdou pošle zpět, ale bohužel ani druhý nebo třetí den peníze nedošli.Paní neresguje, nemám adresu, nic, paní si inzeráty vymazala, vymazala celý profil - pokud byl vůbe pravý. Bylo to blbých 450kč za celý balík s poštou, ale jako mamina na rodičákách moc neberu a je to šílený i když je to tak malá částka. Ale paní nereaguje, navíc jsem byla v bance a tam mi řekli, že ten účet je na úplně někoho jiného než byla ona - nějaký chlap. Tak co ted?

ani3012
30. máj 2011

@vivuska29 takže,neodpovedáte na správy,tak sa takto opýtam :ešte máte záujem o tie body ? lebo mám záujemkyňu @krasnulka ,tak aby ste ma zbytočne nenaťahovali....je to už viac ako týždeň a na MK ste podľa aktivity prihlásenia každý deň.....ďakujem za odpoveď.....

nerada by som predala dojednanú vec ....
ďakujem 🙂

krasnulka
30. máj 2011

@ani3012 a o co ide??? Ja som si snad u vas nieco zajednala??? Neviem o nicom

krasnulka
30. máj 2011

@krasnulka neviem o co ti ide, prejavila som zaujem o 3 ks bodyniek-teda len som chcela premerat dlzku...napisala si mi, ze cakas do vecera na odpoved jednej mamicky....potom si napisala: tak si ich berie prvý záujemca ,číslo účtu poslané...tebe prajem pekný deň 🙂
tak neviem, co ma tu spominas....hlasim adminovi...

beruska.zuzanka
30. máj 2011

@krasnulka prečo hlásiš adminovi?? asi si trošku zle pochopila, že @ani3012 vyzýva tú prvú záujemkyňu, aby sa vyjadrila, že Ty si druhý záujemca 😉

aj keď ja si osobne myslím, že toto patrí do IP @ani3012, nie do fóra 😅

krasnulka
30. máj 2011

@beruska.zuzanka no asi som to naozaj zle pochopila, ale ked si to adresovala mne, prislo mi to ako keby som sa ja neozyvala na zajednaný inzerat...tak potom ok, lebo ja nemam rada, ked o sebe citam taketo nieco, co by som zajednala a nezaplatila...nie je to moja parketa,ked nieco chcem tak chcem a platim hned...tak prepac, myslela som, ze je zle na mna 🙂

krasnulka
30. máj 2011

@beruska.zuzanka unava...pisala som ti akoby si bola ani3012...mam toho dnes nad hlavu tak mi to uz nepali....asi idem spat 🙂

krasnulka
30. máj 2011

@beruska.zuzanka unava...pisala som ti akoby si bola ani3012...mam toho dnes nad hlavu tak mi to uz nepali....asi idem spat 🙂

beruska.zuzanka
30. máj 2011

@krasnulka dobrú, ja som na tom podobne, od 3am sme hore 😀 😀 😝

ani3012
30. máj 2011

@beruska.zuzanka jasne,možno to patrí do IP,ale keď ženička neodpovedá ani súkromne,tak som si myslela,že sa chytí... 😅 Ako som písala,nerada by som o dva týždne čítala za seba zlé hodnotenie,že som jej predala rezervované veci .... 😉

@krasnulka nič sa nedeje,mne sa tiež stalo,že niekedy som poriadne nedočítala 😉 hlavne,že sa to vysvetlilo 🙂

beruska.zuzanka
30. máj 2011

@ani3012 😉

krasnulka
31. máj 2011

@ani3012 no ja praveze citam hlavne to, co je smerovane mne, no ako vidis, takto to potom dopadne....ale uz som sa vyspala do ruzova a uz mi to páli 😀
inak všetkým prajem krááásne ránko

nibiru
31. máj 2011

@klarinetek ak si poukazala na ten ucet cislo mas poziadaj banku ze si omylom poslala na zly ucet a skus platbu reklamovat.je tam poplatok banka vyzve majitela uctu aby peniaze navratil bude sa to povazovat za nedobrovolne obohatenie.ak ti pridu omylom peniaze zo zakona si ich povynna vrati inak ti hrozu tresne stihanie.skus to nemusis spomynat ze si si kupovala veci jednoducho reklamuj ze si poslala peniaze na iny ucet.

andrejka77
1. jún 2011

ahojky riešim teraz s kupujucou nedorazenie balička chcela poslat iba obyčajne napisala som jej že naj jej zodpovednost ..je tomu uz aj 2 tyždne čo baliček nedosiel a posielala som ho 1.triedou a teraz chce o domna vraj neaky doklad ale nechapem aky ked to mala iba obyčajne ...chcem vediet ci som v prave a ako to mam riesit dik za odpovede

beruska.zuzanka
1. jún 2011

@andrejka77 ahojky, ak máš vašu komunikáciu a tam vyslovene kupujúca žiada zaslať obyčajne, upozornila si ju, že je to na jej triko, tak má smolu...
väčšinou sú to špekulanti... môže mať balíček doma a po tebe chcieť nazad peniaze... takže jej povedz, že Bohužiaľ, bolo to na jej zodpovednosť 😉

beruska.zuzanka
1. jún 2011

@andrejka77 inak, mne sa toto ešte nikdy nestalo, žeby neprišla obyčajne zasielaná zásielka 😕 a tu furt o tom čítam....
a to som minulý týždeň posielala knihy, čo je drahá záležitosť a obyčko a prišli v pohode a nepoškodené...

andrejka77
1. jún 2011

@beruska.zuzanka aj mne prišla kazda zasielka co bola posielana obyč..aj som posielala a az teraz sa mi to stalo prvykrat ze dotycnej nedorazila
tak kupujuca ma vela hodnoteni ale komunikacia bola az do teraz ok ze pocka este atd..az dnes chcela vraj neaky doklad tak nechapem

beruska.zuzanka
1. jún 2011

@andrejka77 tak jej povedz, že žiaľ, keďže to šlo obyčajne doklad nie je... mala si pár centov priplatiť a bol by doklad, ak sa balíček stratil, mohli ste reklamovať... v tomto prípade má fakt pech...

andrejka77
2. jún 2011

@beruska.zuzanka no ved chcela zaslat 2.triedov obyčajne a ja som jej to poslala dokonca 1.aby to mala hned 😝 tak dik teraz viem že mam ja pravdu 🙂 🙂 🙂

mata_murkova
2. jún 2011

@andrejka77 mala si poslat 2 triedou doporucene a mala by si doklad resp. podacie cislo pod ktorym sa da balik dohladat...ja som pracovala v eshope kde sa posiela x balikov denne a je fakt ze sa stale nejake baliky stracali dokonca niektore sli uplne inak ako mali je to kocurkovo, nic s tym nenarobis :(

andrejka77
2. jún 2011

@mata_murkova tak ja to väčšinou tak posielam ale dotyčná to chcela takto takže vedela o nasledkoch ,