icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

andilka
2. dec 2011

@koniarova ak sa smiem opytat, narazate na moju reakciu? ak ano, ja len za kazda minca ma dve strany. ak som zle pochopila vas prispevok, tak sa ospravedlnujem.

traktor
2. dec 2011

@katka.ott neviem, ci som to spravne pochopila..neopisala si tovar tak ako mal byt..cize pani ma patrit plna suma + spätne postovne..ak ti ona poslala balik a ty si ho neprebrala / je jedno s akeho dôvodu/ a balik sa jej vratil..ty ho chces nazad, mas jej poslat plnu sumu postovneho , nie polovicnu..to nie je jej problem, ze si si balik neprevzala..teda ak som to dobre pochopila 😅

garzonka
2. dec 2011

@katka.ott
@traktor
tak pockat, ..nerozumiem preco sa jej to vratilo, ked to posielala obycajne, pokial viem obycajne ked sa posiela tak sa neuvadza odosielatel takze ak sa balicek strati, tak tak nadobro, lebo sa nema kam vratit
a podla mna to urobila chybu ked vracala tovar obycajne, mala to poslat doprucene, takto si moze vymysliet ze to odoslala a pytat dalsie peniaze naviac za dalsie odoslanie
cize vratit tak ako ste sa dohodli 10 + prve odoslanie a polovica druheho

gabika7706
2. dec 2011

@katka.ott @garzonka nemusi to byt celkom tak, ja aj na obycajnu zasielku pisem adresu odosielatela
k danemu problemu suhlasim s @traktor

traktor
2. dec 2011

@garzonka jj tak ako pises..ja som to nepochopila..som myslela, ze to bolo poslane na podaci listok..nie obycajne..tak to zavana spekulaciou..ale ja tiez pisem na obycajne spiatocnu adresu..cize.. hm..

janka196
2. dec 2011

tiez si myslim ze to ta pani bud poslala obycajne a balik sa stratil alebo to neposlala vobec 😖

traktor
2. dec 2011

@katka.ott a este k tomu , ze ti este teraz nedosiel..neviem co sa deje..posta teraz strasne meska..balicek bol poslany v pondelok , este stale ho nemam.. 😖 ..a vsetky balicky mi meskaju..uz ma to stve

gabika7706
2. dec 2011

@traktor ja som posielala pani balicek minuly tyzden v stredu, vcera mi pisala, ze este nedosiel...Slovenska posta 🙄

alusha
2. dec 2011

dievcata, tento tyzden asi vsade meskaju baliky, mne posielala kamoska v piatok a prisiel v stredu a baliky co som ja posielala v pondelok a utorok, jeden dokonca v piatok este neprisli 😒 blizia sa sviatky, ludia viacej kupuju cez net, asi je posta pretazena 🙂

janus32
2. dec 2011

@sofinka18 ja mam taky pocit,ze je to stale ta ista osoba-07smolink07-dagmarbendikova a ostatne jej nicky.Vzdy sa tam pise to iste..... 🙄

canama
2. dec 2011

@andilka chapem, moze sa aj to stat, ze vyrobca starsi tovar da to totalneho vypredaja. ale to je riziko podnikania. z pozicie kupujucej, kupis si tovar novy alebo pouzity za dajme tomu tu istu cenu? jednoducho takato predavajuca ma smolu, takze ten tovar nepreda (cely bazarik je zahlteny inzeratmi, ktore sa stale len obnovuju a cena sa nehybe aj 4 mesiace), alebo ak preda, tak je dost mozne ze kupujuca ked toto nasledne zisti, tak bude asi trosku sklamana. Ja mam take svoje vnutorne sedliacke pravidlo. Ked kupujem nieco pouzite, a ja to chcem pouzivat tiez, ratam s tym ze dalej to uz asi nepredam (ale ak tak sa symbolicku cenu), lebo ten tovar bude uz prilis opotrebovany alebo jednoducho stary. tym padom je podla mna fer pravidlo 50 na 50, totiz ze som ochotna zaplatit 50 percent ceny vyrobku. Ak je tovar v naozaj vybornom stave, t.j. dotycna ho pouzivala velmi malo, a ja ratam s tym ze ho znicim viac, tak som ochotna dat aj viac, ale urcite nie 80 a viac percent, lebo to uz sa mi jednoducho neoplati, radsej kupim nove a ja predam za polovicnu cenu...

garzonka
2. dec 2011

@katka.ott este mi napadlo: ak niekto posiela obycajne, tak sa adresatovi predsa nenechava v schranke oznamenie o ulozeni zasielky....ide to obycajne, cize ziadne potvrdenie o prevzati. ci sa mylim?
alebo si niekto myli obycajne a doporucene

kvojtanikova
2. dec 2011

@garzonka aj ked sa posiela obycajne, oznamenie o ulozeni zasielky v schranke byva, mne doteraz vzdy prislo ak som nebola doma.

janka196
2. dec 2011

@kvojtanikova no ak posiela obycajne tak ked ta dotycna nieje doma a balik jej postarka donesie tak musi nechat oznamenie, ten zlty papierik ze ma balik na poste to je jedno ci bol poslany obycajne alebo doporucene. si myslim . teda u nas to je tak. alebo ked mi ho neprinesie ze je velky tak necha papierik tiez

garzonka
2. dec 2011

@kvojtanikova
@janka196
aha, tak na slovensku je to asi inak...hm

kvojtanikova
2. dec 2011

@janka196 no ved to presne pisem, ze zakazdym je zlty papierik v schranke, ci je to doporucene alebo obycajne.

janka196
2. dec 2011

@kvojtanikova ano som sa pomylila prispevok som chcela adresovat
@garzonka 🙂

garzonka
2. dec 2011

a aky je potom rozdiel medzi obycajne a doporucene?
tyka sa to len velkych balikov?

janka196
2. dec 2011

@garzonka ja vidim rozdiel medzi obycajnou a doporucenou zasielkov ze pri obycajne sa proste balik nevypatra ak sa strati lebo sa nema na zaklade coho. vacsinou.. pri doporucenej zasielke vypisujes podaci listok a tym padom mas doklad o poslani balika a je lahsie ho vypatrat na zaklade cisla ktore mu je pridelene

garzonka
2. dec 2011

@janka196 to chapem. 🙂 asi nemam skusenost s tym ze mi niekto posle obycajne aj vacsi balik...tak preto v tom mam este medzery 🙂

janka196
2. dec 2011

@garzonka tam je rozdiel asi len v cene a v rychlosti dodania. ta pani s tou bundou mi to poslala ako balik druhej triedy za 2.20 poslala ho v pondelok a v stvrtok som ho mala. ja ked mam nieco tazsie ako kilo tiez to takto posielam. raz som posielala bundu a tu som dala aj poistit lebo bola drahsia. vtedy som to davala ako poisteny balik

garzonka
2. dec 2011

tak sa ospravedlnujem...zbytocne vas tu pletiem 😅 😅 kedze nie som na Slovensku

janka196
2. dec 2011

@garzonka 😀 nevadi ja mam tiez v tej poste dakedy taky hokej ze az. a tie mile tetusky na poste su straaasne "ochotne" to vysvetlit 🙄

irriss
2. dec 2011

obycejna posta- postacka casto postavi balicek jen ke schrankam nebo za dvere.(pokud se nevejde do schranky)..neni NIJAK chraneny ani dohladatelny. Muze si ho vzit kdokoliv...Neni povinnosti popstacky predat "primo" z ruky do ruky balicek adresatovi..Chova se k takovemu balicku jako k obycejnemu dopisu..

Zluty listecek nechava v pripade, ze se jedna o doporucenou postu...Doporucena posta umozni dohledat "ztracenou ci opozdenou" postu..
Obycejna posta neni zdokumentovana..nijak dokazatelna a nijak dohledatelna..

janka196
2. dec 2011

@irriss no neviem u nas to tak nikdy nebolo, ked mam balik a niesom doma alebo je velky aby ho niesla postarka najdem si v schranke zlte oznamenie o ulozeni zasielky 🙂 bez ohladu nato ako bol poslany

katka.ott
2. dec 2011

@traktor cize ako?
cena tovaru s postovnym (to, co mi ona poslala najprv na ucet) 12,60 + 2,60 terajsie postovne.
to,ktore bolo vraj obycajne poslane a ja som ho "neprebrala" neuhradim. lebo fakt nie je moja chyba, ze nemam doklad o doruceni a ked som sa isla pytat na postu, tak tam nic na moje meno nenasli 😖

obycajna zasielka sa jej vratila spat, takze musela napisat spätnu adresu, teda ak to poslala. o com nie je doklad...

katka.ott
2. dec 2011

@irriss tak ako pise @janka196

janka196
2. dec 2011

@katka.ott ja by som to riesila tiez tak ako pises. uhradila by som len to spatna postovne ktore bude poslane doporucene a bude mat o tom doklad.

koniarova
2. dec 2011

@andilka Jéžiši nie, to malo byť adresované inam. Ospravedlňujem sa, pomotala som to. ☹

ela2710
2. dec 2011

@irriss mne ked sa nezmesti do schranky obycajna zasielka, tak mi postarka zazvoni, a ked nie som doma, necha mi zlty listok, kde nezaskrtne doporucena zasielka, ale necha to prazdne a dole mi napise, bud, ze mimo rozsah postovej sluzby alebo nezastihnutelny adresat, u nas nikto nic pri schrankach nenechava 😉