icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

aduskatt
12. júl 2011

@nibiru no, ak sa to bude riesit takto, tak samozrejme, ze za poplatok a ten si uctuje kazda banka podla svojho sadzobnika a banka je len sprostredkovatelom, banka ti to nevrati, kedze nemoze len tak niekomu sahnut na ucet....ja by som skusila najskor ziskat to potvrdenie a potom milej krasnej povedat, ze mam doklad z banky a nech navali prachy, lebo sa pojde na policiu.a kludne by som jej poslala kopiu toho dokaldu postou, nech ju rozdrapi, tapu jednu🙂)
a ked to nepojde takto, potom to riesit cez sprostredkovanie navratenia platby.....len to je fakt na dlhe lakte.......ak je prijemca normalny, tak banka ho vyzve a vrati prachy.ale ak je nenormalny, taki sa bude tvarit, ze nic, potom bude na krasnulke, aby znova od banky ziadala udaje o majitelovi uctu, banka jej ich da a nasledne musi krasnulka ist na sud............preto by som to radsej riesila najskor iba oznamenim tej kacene, ze mam kopiu vkladoveho dokladu a nech navali prachy.........

krasnulka
12. júl 2011

@nibiru no to veru hej, a este si ich budem od nej pytat naspat, ze som to musela zaplatit na svoje naklady za jej podvod 😀

nibiru
12. júl 2011

@aduskatt tak jasne ze najskor bububu zachvilu pride rodicovsky mozno to zabere a vrati 😠 teda dufam lebo su to riadne prachy neznasm taketo svine ja som to neriesila cez fizicku osobu ale bol to ucet firmi takze to slo lahsie tak ale je to jedna s moznosti. 😖 ked neprsi aspon kvapka

aduskatt
12. júl 2011

@nibiru jasne.ale banka nesmie proste len tak siahnut na ucet ani osobe, ani firme.....je rozdiel, ked ziadas od elektrarni, lebo si zadala zly VS, elektrarne to vratia.ale takyto svihnuti ludia...uvidi sa......len teda dufat, ze ucet nie je postihnuty exekuciou........ale vlastne.to nie je krasnulkin problem.nech zhana henta prachy, kde chce........

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka ak budes potrebovat ohladne potvrdenia z banky nieco poradit, pri pomoct, kludne mi posli IP

lucianna1312
12. júl 2011

@krasnulka ahoj, necitala som vsetky prispevky, ale ja by som jej to neplatila dvakrat, ved tebe nedaju balik, pokial to nevyplatis a to, ze ty si to zaplatila, je to akoze v poriadku a to ze sa na poste niekde stratili, to nie je tvoj problem, mala si ju nechat, nech si to riesi sama a este taku vysoku sumu, ved tu sme vsetky maminy na materskej, je to hnus, ze sa nieco take robi...mam chut si od nej objednat a neprebrat to...a asi to aj spravim, aky ma nick? xixi

krasnulka
12. júl 2011

@aduskatt dakujem za ochotu, dufam ze to zvladnem a budu u nas ochotny a pomozu mi, ak nie, obratim sa na teba 🙂 velmi pekne dakujem

Baby, vsetkým Vám dakujem za rady, velmi mi to pomohlo

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka kludne, nevahaj.cim skor zacnes riesit, tym vacsie sance mas.......

krasnulka
12. júl 2011

@lucianna1312 prave preto ze sme mamicky na materskej tak som jej poslala tu druhu platbu, lebo som naozaj myslela, ze urobila chybu posta a ja by som si podala reklamaciu a peniaze by mi boli vratene. Lebo ak by ich neprevzala, po 18 dnoch by mi prisli naspat. Lenze som verila a popalila sa. Nema nick, na bazosi mala len tel.cislo a uz neexistujuci inzerat.

lucianna1312
12. júl 2011

@krasnulka joj boze, ved ja som tiez taka doverciva, ale zasa v tom, ze poslem velakrat balicek aj ked ho nemam este vyplateny, ale zatial som sa chvalabohu nepomalila, ale toto je uz moc

gebeente77
12. júl 2011

@martinka17 ja posielam poistene na vyziadanie - nakolko nie kazda maminka to chce - vela razy sa mi stalo, ze poistenie odmietli - nastastie prislo - ale v tom pripade ak ho neziadali a vec by sa stratila - vracala by som len sumu, ktoru mi preplati posta - nakolko ja som balicek odoslala v poriadku 🤐

nibiru
12. júl 2011

@aduskatt ja viem ale ja som tam napisala ze banka ju vizve 🙂 ak tak neurobi poslala by som jej sms ze mam oba doklady a podam tresne oznamenie.mozno to zabere.

martinka17
12. júl 2011

@gebeente77 ale tu sa ni nestratilo, tu zaplatila dva krát to isté, uponáhľala sa a teraz potrebuje nejako vrátiť peniaze 😉

aduskatt
12. júl 2011

@nibiru jasne🙂) a ak tak neurobi do 7 dni, banka je potom povinna na ziadost vkladatela dat udaje o majitelovi aj s adresou a menom, takze ak by chcela aj podvadzat s adresou atd, neprejde jej to🙂....som presvedcena o tom, ze riesenie existuje🙂)drzim krasnulke palciska🙂)

gebeente77
12. júl 2011

@martinka17 jeeej, matka, moja chyba, ja som si nepreklikla stranku 😀 ja som reagovala este na to na tej uvodnej 😀 uz by som asi mala ist spat, lebo mi to akosi prestava mysliet 🙂

martinka17
12. júl 2011

@gebeente77 jj, poznáááám 😀

nibiru
12. júl 2011

@krasnulka no kamoska mi napisala ze na ustrisku kde ona seba napisala ako prijmatela mala bit napisana bud jej adresa alebo cislo uctu a to je v poriadku mala na vyber to ze prevzala peniaze je tiez ok,postarka ti mala po zaplateny dobierky dat potvrdenie o zaplateni. dotycna ta naozaj oklamala stym ze vedela ze peniaze prjdu aebo prisli riskla to ci budes taka naivna a peniaze posles... logicke je ze ak si tovar prevzala tak si zanho aj zaplatila ... si ty si svoju povinnost splnila zaplatila a nazaklade toho ti bol balik vydany aj keby jej peniaze nedosli mohla by to riesit jedine ona formou reklamacie nie ty!za zle vypisany usrizok mala pani za priehradkou skontrolovat.ale na reklamaciu to nieje takze tiez odporuca cez tu banku.

ikke
13. júl 2011

@krasnulka prepac,neda mi nenapisat, snad je to tvojim vekom a je mi luto, ze si sa takto musela poucit ale
1. doklady o zaplateni cohokolvek sa NEVYHADZUJU najmenej 2 roky, rozhodne nie tak ako ty pises, ze peniaze jej prisli, tak si ustrizok zahodila...
2. ak ktokolvek po tebe chce zaplatit nieco, co si uz raz zaplatila, musis byt autmaticky trochu podozrievava - posielane peniaze sa NIKDY nestracaju niekde medzi odosielatelom a prijemcom, peniaze sa iba kradnu! a mysliet si, ze ti niekto, kto nie je registrovana firma, posle peniaze spat je naivne 😔
pozri sa napriklad, ako to robia profesionalni podvodnici:
http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/pozor-na-ni...

krasnulka
13. júl 2011

@ikke Ahoj, ja viem ze som urobila hlupost, ale ja som sa este takto nesklamala a ked mi zavolala ze nema stale peniaze, tak som jej ich poslala. Ved sme mamicky na materskej a to by ma ani vo sne nenapadlo ze to dopadne takto. Ale cim viac zistujem, ze su aj take svine ako ona. Ani by som nepovedala ze to je mojim vekom, skor mojou dovercivostou. No ale druhu platbu jej nenecham v ziadnom pripade, tie budem ziadat spat a uz viem, ze to urcite ide a aj ich dostanem ale na ukor takych doplatia tie normalne. Vacsinou balicky odosielam skor, ako mi nabehne platba, ale po tomto uz budem opatrna vo vsetkom, aj s balickom za 2 eura, nic nebudem posielat skor, nic nebudem platit 2 krat a ak niekomu nepridu peniaze, nech si ich zhana kde chce. Kludne aj na lamárni. Ustrizky sekov odkladam viac ako 2 roky, a aj doklad o odoslanom balicku, ale doklad o mojej platbe vyhadzujem. Takze dalsie poucenie pre mna. No co uz. Aspon viem, ze nemam verit ludom.

krasnulka
13. júl 2011

@nibiru dakujem za pomoc, dnes poobede idem do banky. Od vcera jej volam, no zial zbytocne, tel.vobec nedviha. Asi vie, preco. No ale nech si ma este nepraje, toto jej nedarujem.

sisaha
13. júl 2011

@krasnulka posli jej sms-ku aj s cislom tvojho uctu s tym, ze pokial ti nevrati do 3 dni duplicitnu platbu, ze pojdes na policiu. A nech si riadne rozmysli, ci to chce riesit tahanicami..

krasnulka
13. júl 2011

@sisaha az budem mat v rukach doklad z banky o zaplateni, prefotim si ho a poslem jej ho aj s listom doporucene, nech mam aj ja nejaky doklad o tom, ze som s nou komunikovala. Telefonom nedokazem nic. Ale este podam na poste reklamaciu na ten sek, ten by mi mal prist prefoteni a aj ten jej tam prilozim. Na mna je prikratka 🙂

dajna11
14. júl 2011

no takže som na dobré srdce doplatila aj ja.....poslala som na dobierku,balík neprevzala,vrátil sa späť a takže poštovné platím dvojnásobne....a to som platila doporučene 1.triedou aby to hned dotyčná mala.takže som si zarobila 6,60eu za poštovné.a to len za to,že som chcela vyjsť v ústrety lebo je mi jasne že nie každý má netbanking....nuž aj zlá skusenosť je skusenosť,takže pozor na neregistrovanú kamoska781@azet.sk - marta kivonova

nikolca
14. júl 2011

babenky viete mi niektorá poradiť?predávam korčule ktoré sú uplne nové pc.30euro predávam ich za 16euro čo je uplne super cena,písala mi na ne jedná pani že má o ne záujem,potom mi písala na další deň že im babka kúpila ale že kamarátkina malá ich videla že tiež také chce tak jej povedala že ja predávam uplne nové a dala jej moje č.učtu,povedala som jej že poštovné a balné bude 2,20+0,30balné čiže spolu 2,50eura na to mi napísala že prečo také drahé poštovné že ved ona vždy platila 0,80 alebo 1,20za prvú triedu pokial ja viem tak 1,20 sa platí za druhú triedu doporučene,tak som jej to vysvetlila že korčule aj s chráničmi nie sú tričko a taktiež to budem posielať v krabici v pôvodnom balení čiže to pôjde ako balík/váha je 1017g/,dnes mi písala že či mi penaze prišli na účet a či som posielala balík tak som jej napísala že peniaze mi ešte neprišli tak som balík ešte neposielala a ona na to že bude veľmi rada že ked to pošlem prvou triedou lebo že ona platila max.vždy bud 0,80 alebo 1,20 za prvú triedu,tak druhou triedou sa jej zdá moc2,20+to poštovné a žiada ma to poslať prvou triedou kde je poštovné podla váhy 2,80+poštovné a samozrejme že zaplatila za druhú triedu,no neviem je možné korčule poslať za 1,20??alebo za 0,80eura?a ešte ked sú v krabici?na to som jej napísala že pokiaľ sa jej to zdá moc tak ked mi peniažky prídu že jej ich môžem preposlať späť a ona mi napísala že nemusím sa hned urážať,no teraz si pripadám ako keby som ju chcela okradnúť

martinka17
14. júl 2011

@nikolca jednoducho jej napíš, že poštovné je 2,20 a ak sa jej zdá veľa, nech kúpi inde 😉

alusha
14. júl 2011

@dajna11 tak to si ma nepotesila, tiez som tejto dotycnej pred par dnami poslala dobierku a slubila mi, ze ju prevezme, hned ako pride... no zatial nic, a tiez neodpoveda... takze som prisla o par eur.... pekne, koncim s dobierkami 😒
@nikolca urcite sa to za tu sumu neda poslat, lebo predpokladam, ze je to velka krabica a musi to ist ako balik, tak posli dotycnej odkaz na cennik slovenskej posty a nech si pekne doplati za postovne... alebo sa s nou nebabri a vrat jej prachy naspat... ak ich vobec poslala

alusha
14. júl 2011

@dajna11 a to som tu osobu hladala aj tu aj na ciernej listine, nikde jej meno nefigurovalo, tak som jej to poslala, ach teraz sa hnevam sama na seba...

piacere
14. júl 2011

@nikolca nech si pani vygugluje cenník slovenskej pošty.... balík Slovensko/1. trieda/do hmotnosti 2kg stojí 2,80€ 😉 Niektorí ľudia si myslia, že bazár je charita....

ikke
14. júl 2011

@nikolca hlavne jej, prosim ta, neposielaj ten balik prv, nez ti nabehnu peniaze, vyzera to na nejaku pani spekulantku... 😖

dajna11
14. júl 2011

@alusha no pekne,mne sama po pár dnoch písala že kedy som to posielala,lebo jej nič neprišlo. ja som ešte priplatila aby to mala na druhý den,a o 5 dni ona nič stále nemala.to bolo 20.6.dnes mi prišiel vrátený balík. poslala som to na adresu čo mi písala,tiež som tu pozerala či nieje na čiernej listine,a nebola. ešte mi napísala že nevie kde je chyba,ked to neprišlo,že sa pojde popýtať na poštu a to bolo minulý týžden a že mi dá vedeiť. a viac sa neozvala...ja neviem ako to može ludí baviť????