icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sisaha
9. jan 2012

@nelinka0401 ved ked ti prevedie peniaze, az potom jej to posli..

luciferova
9. jan 2012

@sisaha
@nelinka0401 aha, ja som myslela, ze chce dobierku, sa mi to tu pletie 🙂 ked ti prevedie peniaze, tak preco nie 🙂

b1105
9. jan 2012

@garzonka dakujem uz sa to riesi

garzonka
9. jan 2012

@b1105 verim ze sa to aj vyriesi k tvojej spokojnosti

b1105
9. jan 2012

@garzonka no ved aj ja

poleva
9. jan 2012

baby potrebujem poslať kočiar.3 kombinácia
neviete ako najlepšie ?? dakujem

emogeon
9. jan 2012

@nelinka0401 ona chce kupi od teba ?...tak potom cakaj kym pridu peniaze na ucet..ak pridu..nemas sa coho bat

garonka
9. jan 2012

baby čo nakupujete alebo predávate čo vravíte na balne 0,80 € alebo 1 € nieje to veľa? 😕

martinka17
9. jan 2012

@garonka podľa toho, čo kupuješ 😉 Pre jeden kus oblečenia áno, pre detský bicykel ani nie 😵

garonka
9. jan 2012

@martinka17 no ide o jeden kus oblečenia preto sa pytam lebo mne pride to naučtovane balne moc veľa

martina2001
9. jan 2012

@garonka podľa toho v čom to posiela, ja posielam jedine v bublinkovej obálke a tá je sama o sebe drahá, posielam 1.tr. doporučene a kupujúcu balné a poštovné stojí 1,5eura, pri normálnom balíčku

dosa
9. jan 2012

@poleva - ja posielam kociky cez kuriera slovenskej posty... pride k tebe domov, odvazi, vezme, nemusis to vlacit, staci zabalit do potravinovej folie a na druhy den je u adresata... pozri si na strankach posty...

martina2001
9. jan 2012

@poleva ja som posielala cez poštu klasickú 12kg veľkú fisher húpačku a došla v pohode, dala som to do 2krabíc, ale mne došlo aj cez poštového kuriéra už čosi a tiež pohoda do 24hod.

dosa
9. jan 2012

@garonka cisto balne? bez postovneho? zrejme to bude nejaka postriebrena obalka... pride mi to trocha moc, lebo tolko ani bublinkova obalka nestoji... a tiez neviem preco to davat do tak drahych obalok, ked sa daju kupit tie plastikove obalky, su idelne na posielanie veci a nie su tak drahe...

emogeon
9. jan 2012

@garonka podla mna je a este + postovne k tomu... na zalezi co kupujes ci sa ti to aj tak oplati....ja posielam klasicke tricka lahsie veci v obalke A4.... ja si balne neuctujem speci

ela2710
9. jan 2012

@garonka ak je to cisto balne, tak mi to pride dost, ked ide len o jeden kus oblecenia, ale ak v tom je uz zaratane aj postovne, tak je to zas dost malo, ja platim zvycajne od 1,20 - 2,00 podla vahy a preto, ze mi posielaju doporucene...

garonka
9. jan 2012

@martina2001 ďakujem, predavajuca to chce poslať doporučene druhou triedou 1,20 € a plus to balne 0,80 € čiže dokopy je to poštovne 2 € preto sa pytam, lebo neviem či rifličky by poslala v bublinkovej obalke.

garonka
9. jan 2012

@ela2710
@emogeon
@dosa baby, vypytala si odo mňa 2 € poštovné čiže 1,20 € doporučene druhou triedou a plus 0,80 € balné, to balne ma prekvapilo.

emogeon
9. jan 2012

@garonka aj mna by to prekvapilo ☹ a ma to v podmienkach uvedene?

martina2001
9. jan 2012

@garonka ja posielam od malinkých veci po malej až po veci veľkosti 140 v bublinkách, som potom kľudnejšia že sa veci nepoškodia 😉

dosa
9. jan 2012

@garonka skus sa jej spytat, mozno to bude posielat prvou triedou, tam je zase par centov navyse... treba sa ohlasit, ak ti staci druhou triedou a treba sa aj ohlasit, ze sa co vlastne platis to balne? mne sa uz viac raz stalo, ze som zaplatila 1,20 za zasielku a nakoniec mi prisla obycajne za 0,60... len neviem ako by sa tvarili, keby mi neprisla...

garonka
9. jan 2012

@emogeon práveže nie, ma len napisane, že posiela podľa tarif SP ale o balnom ani chyru ani slychu 😕

dosa
9. jan 2012

@garonka tak jej napis, ze sa ti to nezda byt podla tarify, co ti na to povie...

garonka
9. jan 2012

@dosa predpokladala som, že to pošle druhou triedou a tak mi aj pisala, že pošle druhou triedou doporučene čiže 1,20 € akože ja zaplatim lebo su maminy, ktore si balne učtuju bublinkove obalky niesu lacné ale teda ak by mi ona poslala tu vec v niečom inom no neviem neviem.

gabulka15
9. jan 2012

ahojte , chcem sa spytat po kolkych dnoch po doruceni zasielky na dobierku mi pridu peniaze ?

dosa
9. jan 2012

@gabulka15 mne zvykne tak na druhy den prist na ucet a potom o den-dva mi pride aj papier, ze mi poslali peniazena ucet 🙂

heni79
9. jan 2012

@garonka
Väčšina serióznych báb si balné neúčtuje zvlášť.
Ja posielam prevažne v bublinkových obálkach, pokiaľ ide o jednu vec, aj v obyčajnej, ale ešte duplovane zabalené v mikroténovom sáčkua zalepené, kvôli prípadnej vlhkosti. Bublinková stojí tak 20 - max 50 centov. Neviem si predstaviť, ako by som si mala vyúčtovať ten sáčok? 😅 A čo takto cena času, ktorý venujem baleniu? 😠 Nenchádzam miestami slov nad vynachádzavosťou špekulantov.
Jasné, ak balíš kočík al. veľa vecí, tak prosím. Ale pri jednej veci? 😕
Som zvedavá, ako ti to zabalí. Daj potom info, ak sa rozhodneš to akceptovať. Iba pre zaujímavosť, čo bolo to 80-centové balné.
Mne inak minule prišiel svetrík "zabalený" v bielej igelitke, prehnutej napoly a prelepenej izolepou, s nalepeným papierom, na ktorom bola moja adresa a tiež to bolo prelepené izolepou. Až som sa čudovala, že to vzali. 😕 Bol to ten, ktorý som úspešne reklamovala.
Ten, čo som reklamovala neúspešne, mi prišiel vo vreci na dopadky tiež s nalepeným papierom. Už balenie malo asi napovedať, kam svetrík v skutočnosti patrí. 😅 😖

heni79
9. jan 2012

@garonka
Balné nenájdeš v tarife SP, pokiaľ to pošta nebalí. 😀
Väčšinou si túto položku účtujú firmy. Ona je súkromná osoba?

garonka
9. jan 2012

@heni79 ja tak nerada špekulujem, ale nedalo mi to, lebo pre mňa aj tych 80 centov je suma, no ale tie rifličky pre maleho veľmi chcem. Peniažky jej pošlem, a som veľmi zvedava v čom to bude zabalene.
Ja balne neučtujem, posielam v plastovych obalkach som rada ak naša vec posluži aj naďalej niekomu inemu.
Nedávno si u mňa jeden pan kupoval pre dceru kolotoč nad postieľku bol mi ochotny na poštovne zaplatiť aj 10 € len nech mu to predam 😅 kolotoč bol poslany v krabici ako poisteny balík došiel v uplnom poriadku, no mohla som si zaučtovať kopu papiera a čas ale ja som bola rada, že oni maju z neho radosť 🙂

aj mne koľkokrat prišli veci zabalene aj v taške alebo čerstvo vyprate a pekne voniali 🙂

garonka
9. jan 2012

@heni79 že pošta nebali 😀 jasne, sukromna osoba, predava na mmb 🙂