icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

annie13
6. feb 2012

@annamaria18 o nic len o to ze nie ste spolahliva predavajuca tak dobre vediet kedze znacka tak ci tak nesedela

zuzana357
6. feb 2012

ahojte, kocky ja nerozumiem jednej veci...uz sa vam stalo, ze hladate v bazariku nejaku vec, napr. velkost 92, najdete,paci sa vam, pozriete si fotky a ak predavajuca odfoti( nahodou) aj stitok, zistite ze na veci je uvedena velkost 12-18 mes, teda 86. ak by ten stitok neodfotila, tak to kupite a potom je problem. ja si niektore veci davam premerat ale napr. veci od cherokee alebo next nie, lebo viem ako sedia. uz som videla aj inzerat veľ. 92 a v texte uvedene ze na stitku je 6-9 mes ale obleciete...ta to tam aspon napise... to samam vzdy pre istotu pytat ci si je pani ista co predava????
pisem to preto, lebo som si to vsimla, nasla som si bundicku next, 92 velkost, pytam sa pre istotu predavajucej ci je to aj na stitku, napisala ze ano, a domov mi prisla 86!!! chapete to??

annamaria18
6. feb 2012

@annie13 ona sama dobre vedela ze som jej povedala ze neviem ci je original lebo som ju nekupovala ja ,ale dcera ju dostala k narodkama ja som jej povedala ze jej vratim peniaze aj postovne ked sa jej vesta nelubi tak nechapem naco hovorite take veci ze som nespolahliva vsak ked chce nech mi posle naspet len nech ma uz necha na pokoji ☹

garonka
6. feb 2012

@zuzana357 mne sa to už raz stalo ale na mmb, chcela som malemu bundu veľkosť 92 a došla mi 98 nakoniec som si ju nechala maly ju vynosi v jeseni. A keď som sa pytala pani, prečo mala uvedenu 92 a nie 98 tak, že bunda zodpovedala veľkosti na tu 92 😕 😕 😕

ikke
6. feb 2012

@zuzana357 a to este ked ti namiesto c. 98 pride 86, lebo sa mila predavajuca pozrela na stitok zo zlej strany... 😅 ja ked kupujem cez bazar znacku s ktorou nemam skusenosti, vzdy si necham veci premerat. uz som sa tiez parkrat kopla, ale bola to moja chyba 😉

heni79
6. feb 2012

@zuzana357
Ja mám osobne v bazári tiež veci, ktoré sú na štítku označené inak, no do záhlavia inzerátu udávam veľkosť, ktorej vec zodpovedá. Mám napr. teplákovú súpravu, ktorá má štítok 104. V skutočnosti ju malá už neoblečie, nosila ju na jar, teda keď mala niečo vyše roka. Teraz nosí 98. Ja však vždy v inzeráte uvádzam rozmery. Všetko meriam ako pako a píšem hneď pri zadaní inzerátu. Ak náhodou zabudnem, ihneď po prejave záujmu o kúpu premeriam. Z vlastnej iniciatívy.
Myslím, že do budúcnosti sa na všetko pýtaj. Aj na rozmery, aj čo je na štítku. Pýtaj sa do úmoru, seriózna predávajúca ti všetko ochotne premeria a nebude zatĺkať. Ak áno, tak nie je seriózna. 😅

A to, čo ti prišlo, je malé?
Nemohlo to byť tak, že predávajúca uviedla veľkosť, ktorej vec zodpovedá?

zuzana357
6. feb 2012

@ikke aj ja si davam premerat, lenze teraz som kupovala next bundu, 92, premeranu,lebo som si ju daval premerat u inej predavajucej, tu istu, len mi ju ina kocka vyfukla co ju mala rezervovanu, takze rozmery som vedela, tak mi to nemerala, len som sa jej opytala pre istotu, asi som mala tusenie, ze ci je aj na stitku 92, a ona povie ze je? co nevidi??? skoro ma roztrhlo, na jar nam bude mala.este mi neodpisala, prisla mi ta bunda dnes..

vivusika
6. feb 2012

ja tiež, keď vidím, že nejaká vec nezodpovedá uvedenej veľkosti, tak uvediem napísanú veľkosť + rozmery a upozorním na to. Inak ja meriam úplne všetko 🙂

zuzana357
6. feb 2012

@heni79
aj keby to tak myslela, ma na to upozornit, nie si tolen mysliet. kazde babeno je ine, niektore je vacsie n svoj vek a ine mensie, nemoze vediet aka je moja mala, ak jej decko bolo drobne, a nosilo 86 do dvoch rokov a preto to ona da do 92, tak je to zavadzanie ak na to neupozorni, lebo moja mala ma 14 mes a kupujem jej 92 lebo je vysoka a baculata, tiez nebudem potom vecicky po nej predavat 92 ako 86 lebo my sme to tak nosili🙂

gabika7706
6. feb 2012

Tak vzhladom k tomu, ze moj maly ma 2 roky a 2,5 mesiaca, 98,5 cm a necelych 18 kg, nosi niektore veci uz v.104, o topankach ani nehovorim...nedovolim si nikdy na v.92 alebo 98 (alebo aj ine) napisat, ze nezodpoveda len preto, ze moj maly to uz neoblecie 😎 a otazky nakupujucich, kedy sme to nosili...vzdy musim vysvetlovat, ze moj syn je trosku vacsi ako rovesnici a nech sa riadia rozmermi - tie sa snazim vzdy hned pri nahodeni inzeratu napisat 🙂
@heni79 @zuzana357

sisaha
6. feb 2012

@annamaria18 nejdem hodnotit ci vedela alebo nevedela ci je to znacka, vec bola špinava. To sa takisto nerobi.

pietra
6. feb 2012

@zuzana357 to je tym, ze niektori ludia cislovanie neovladaju, napriek tomu, ze deti maju a detske oblecenie kupuju. Cize je mozne, ze ta pani je ozaj presvedcena, ze ked je na stitku 12-18 mesiacov, tak je to 92. Pre mna nepochopitelne, ale na taketo inzeraty narazam pomaly kazdy den, velkost uvedena nejaka a v popise zo stitku v mesiacoch odpisane uplne nieco ine
Inak presne to iste sa mi stalo minuly tyzden s tiez s bundou next, uvedene 92 a prisla velkost 12-18 mesiacov 🙄

heni79
6. feb 2012

@zuzana357
Jasné, že mala upozorniť. Ja som to myslela tak, že či to nie je zle veľkostne označené. Čo ale zjavne nie je.
Žiadaj spätný obchod. Vrátenie peňazí+poštovného tebe a ty vrátiš tovar. Máš na to plné právo.

zuzana357
6. feb 2012

@pietra sak to🙂 ale na tej bunde je na stitku vek 12-18 mes, a pod tym jasne napisane ze velkost 86!!! je to tam, a ona da 92?! kde to videla?

zuzana357
6. feb 2012

@heni79 napisala som jej ze chcem vratit bundicku spat, ale zatial nereaguje... keby to bolo opacne ze nam je velka, tak vyhrniem rukavy a do jari to bude ok, ale na jar jej bude mala, nemozem si ju nechat.
ozaj vie mi niekto poradit co potom ked ju nebude chciet naspat? napisem negativne hodnotenie a tym to hasne? uz mam hororove myslienky..

gabika7706
6. feb 2012

@zuzana357 chyba sa stala na jej strane, bez mihnutia oka by si to mala priznat a vziat bundu spat, vratit peniaze aj s postovnym.

heni79
6. feb 2012

@zuzana357
Ak by to tak dopadlo, je to jediné riešnie. Môžeš dať negatívne hodnotenie, budnu nafotiť a predávať ďalej ty. Veľmi nevďačné, ale stáva sa. Žiaľ.
Ale pevne verím, že predávajúca si chybu uzná.
Inak, ja som to minule spravila tak, že som dala negatko hneď, s prísľubom, že ho potom zmažem. Aj som zmazala a dala hodnotenie nové, keď prebehol spätný obchod. V zmysle, že reklamácia dopadla dobre a ak aj kupujúce nebudú spokojné s tovarom, o peniaze neprídu. Myslím, že tá baba dosť penila, no pokladala som si za povinnosť to tam dať. Bolo to také neutrálne, no zároveň upozorní na to, že sa asi treba viac pýtať. Lebo mala 70 pozitívnych hodnotení, písala, že garantuje 100% stav vecí a poslala mi spratý sveter, samá žmolka. Handru, jedným slovom. Myslím, že aj to negatko ju popchlo, aby pristúpila na vrátenie peňazí.

Len pri spätnom obchode sa to robí tak, že ty pošleš najprv tovar, ona potom peniaze+poštovné. Samozrejme, sa ale najprv musíte dohodnúť. Čo sa dúfam podarí. 😉

simisi
6. feb 2012

@dasababincova
@annamaria18
@mamkakatka
@nelinka0401
@annie13
citala som tie komentare a myslim,ze @annamaria18 si nezasluzi komenty od dasababincova...
totiz ked mi pride tovar ako ona opisuje,taky strasne spinavy,ze ho v ten den dvakrat da prat a dietatu oblecie do piesku 😠
ak bola predavajuca ochotna vratit peniaze
a teraz sa tu stazuje a vypisuje na dotycnu,neviem

annamaria18
6. feb 2012

s pani sme sa dohodli no dnes mi zacala zas vypisovat a klame ze som jej poslala len vestu za 9eur ale poslala som jej aj mikinu.taktiez som jej ponukla ze od nej vestu zoberem naspet a poslem jej naspet peniaze aj postovne jej zaplatiim no ona nechcela lebo ona sama vie ze som jej ziadnu spinavu vestu neposlala)
@sisaha
@annie13

simisi
6. feb 2012

@annamaria18 citala som jej statusy,aj som komentovala,bohuzial ich uz zmazala....takze nezucastneny nevedia o com ide...
neviem o co dotycnej pani ide

mamkakatka
6. feb 2012

@simisi absolutne s tebou suhlasim

annamaria18
6. feb 2012

@simisi ja neviem co tym pani dasa chce dosiahnut vsak ja ssom jej peniaze ochotna vratit aj plus postovne len ja nechapem ze ked som jej ako pani hovori ze poslala spinavu vestu ,tak naco ju vyprala ja som jej howorila hned na zaciatku ze ked sa jej nelubi nech ju posle tak naspet ako ju aj dostala nech ju nevypere aby som to mohla vydiet na vlastnych ociach ze jaka spinava bola

simisi
6. feb 2012

jejda,opravujem NEZUCASTNENI 😀 😀 😀

mamkakatka
6. feb 2012

@simisi aj mna by zaujimalo, preco vymazala prispevky, kedze v nich a teda v hned prvom sa veci vyjasnili

annie13
6. feb 2012

tak sa OSPRAVEDLNUJEM @dasababincova tak od Vas nieje pekne, ja som sa Vas zastala a nakoniec je tu viac svedkov kt. to citali @annamaria18

jenett37
6. feb 2012

ahojte,chcela by som vedieť,či je možnosť zohnať nejake lieky alebo injekcie k IVF?

simisi
6. feb 2012

@mamkakatka aby rec nestala???? aby dnes mohla pokracovat v konverzacii🙂))

annamaria18
6. feb 2012

@mamkakatka oni sa vtedy preto vymazali lebo sme sa dohodli ze to tak nechame a ze vymaze vsetko aj hodnotenie co mi dala aj ja jej.ale odtialto nevymazala nic a zas dnes zacala vypisovat ze preto nechcela naspet peniaze lebo bi som jej poslala menej a to nepovedala ze v tom 9eur bola aj mikina ale bola som jej ochotna vratit peniaze aj za vestu aj za postovne

martina2001
6. feb 2012

@jenett37 áno je tu nato špeciálne téma

jarkam2
6. feb 2012

andrej999

na túto zlodejku/zlodeja POZOR! ☹