icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sisaha
12. mar 2012

@tinuskaha mozno mas sms hlasenie nastavene az od vyssich sum (v banke si to mozes nechat zmenit).. 😉

simona112
12. mar 2012

@zabka8423 tak to určite. Ja neviem ja si myslím že jedno bodíčko sa neoplatí ani baliť a posielať, to môžem dať do obálky a poslať ako obyč. list a nepýtať koruny za to si myslím. 🙂 a vyjde to lacnejšie. Však ešte aby som sa handrkovala s niekým o 2 eurá, ktoré si vypýtam za body a poštovné a balné bude drahšie. To je bez chrbrovej kosti. Alebo aby niekto posielal jednému človeku viac balíčkov naraz, a za každý si vypýtal poštovné a balné. Však to sa potom ten dotyčný dobre nabalí 🙂

luba142
12. mar 2012

@zabka8423
@benne no tak teplaky stoja u nej 2,19€...chcela mi to poslat obycko za 0,60e + tych 0,25 za balne, ale ja som chcela doporucene takze ma posta s balnym vychadza na 1,45€ a teplaky na 2,19€ tak teraz babo rad 🙂

zabka8423
12. mar 2012

@simona112 tak tak. uplne si to vystihla. idem ja zehlit a nachystat veciny, dnes budem nahadzovat, ked mala bude cez obed spat. som zvedava, kolko mi to zase bude trvat, dnes chcem aj merat vsetko, nech kupujuce vedia. uvediem aj prave farby, keby nieco 😀 😀 aby z tyrkysovej nebola ruzova a naopak 😀 juch, konecne zase bude v skriniach miesto a poriadok - len som zvedava dokedy 😀 😀

zabka8423
12. mar 2012

@luba142 no tak to neviem, ale ja by som skusila, ci neda bez balneho a keby nedala ako sa poznam, hladala by som teplaky inde 🙂 ale to som ja. rozhodni sa ty, ci ti to za to stoji. ak su to znackove teplaky, tak fajn, ale ak su obycajne, skus najst niekde inde 🙂

stanislavao
12. mar 2012

@zabka8423 nechcem nikoho sudit, ale preco tu vacsine vadi, ked si niekto uctuje balne. ja posielam v plastovych obalkach, ktore musim kupit. balne si uctujem o 10 centov menej, ako mna stoji ta obalka. ak niekto posiela aj v obycajnej obalke, zrejme ani tie nema zadarmo. ja si myslim, ze to balne, pokial je v normalnej vyske, tak by nemalo byt problem ho uhradit. a to, ze cena postovneho a balneho je skoro taka, ako cena kupovanej veci, tak to je uz smola, ze mame take vysoke postovne na slovensku.

vivusika
12. mar 2012

@simona112 ja na dobierku posielam iba výnimočne, pretože sa mi pár krát stalo, že balíček prebratý nebol... a samozrejme, pri nákupe viacerých vecí balím do krabičky a väčšinou to má nakupujúci bez poštovného 🙂 Som rada, že niekoho poteším a ja sa postupne vecí zbavujem 😝

motylik222
12. mar 2012

@julka154
Julka bola by som velmi rada keby som o tej pani vedela ,nakolko to počujem prvý raz prosím nerobte tu zo mna blbca
rifle su dostupné len od toho dna ako som vám ich objednávala ,nakolko v CHINA bol 3-týždnový sviatok čiže skoro celý január tam bolo volno ,pošty nerobili,tak akože komu by som dlžila za rifle,toto je už na mna vela
prosím naozaj ked niečo máte nepíšte tu,ja sa neurážam,ale toto je už na mna vela,ja som nie typ že nedodám tovar ani peniaze ak teda tovar nie je,to by som skutočne rada vedela viac o tej pani čo ju dávate so mnou do kopy

motylik222
12. mar 2012

Pani Julka verejne vám sem posielam podacie číslo a po druhý raz ked sa takéto niečo stane že vám dlhšie niekto nebude odpisovat stačí zavolat
u seba na stránke mám adresu mobil ,žial nemocnica zdravotné problémy ma na čas odstavili od pc nemohla som to vediet.
Rifle boli poslané 8.3
RR884000070SK

tinuskaha
12. mar 2012

ked uz som tu tak sa opytam este na jednu vec...objednala som si tricko za 2€kde mi predavajuca napisala ze je v dobrom stave.Pytala som sa este na dierky flaky zmolky a pod.Napisala ze nie ze je sice nosene ale minimalne.tak mi tricko poslala obycajne(0,60€ na moje zelanie)tricko doslo ale miery uviedla zle☹bolo mi kratke tak som jej napisala a ona ze si kludne mozem z jej albumu nieco vybrat ze mi to da zdarma,lenze naco mi je tricko ktore mi bude stat v skrini kedze ho neobleciem lebo mi je kratke.a o tom ze nenapisala ze je cele zmolkate sa mi nepaci.tak nakoniec sme sa dohodli ze tricko jej poslem a ona mi posle €.a teraz to podstatne 🙂tricko stalo 2€ postovne som platila 0,60€ ,vratenie tricka ma zase stalo 0,60€.a pani mi poslala na ucet len 2€ s odovodnenim ze musela zaplatit za sek 0,60€ a ze sme narovnako.No neviem ci neviem pocitat ja ci ona??Podla mojich poctov som v -ja o 0,60€,ona tvrdi ze je to narovnako 😒 viem e 0,60e nie je vela,ale pri postihnutom synovi obraciam kazdy cent ☹ ak sa mi podari nieco predat tak kupim malemu co potrebuje alebo obcas aj sebe ale veci z bazaru sekaca lebo veci v obchode si moc dovolit nemozem 😒

traktor
Odpoveď bola odstránená
motylik222
12. mar 2012

@traktor
Nie Julka nebude platit nič navyše,len som tak dodala že áno CHINY už opät dvihla ceny ako poštovné a mala ponuknutu ZLAVU takže keby som niaká zmija čo nie som tak ja neviem už čo na to dodat.
Schránku som poprosila kolegynki dve čo sme aby nevybavovali,pretože peniaze vopred do AZIE sa platia cez PAYPAL a ja bankový učet nemôžem dat len tak aby my niekto s ním manipuloval ako maily +obnovenie inzercií to beriem že mali som poprosila,nakolko si platím členstvo aby my to neprepadlo,opakujem tu na modrý koník nie,COLNICA vyslala rifle,takže žiadne CLO DPH už nič navyše sa neplatí,ja sa nevyhrážam ja som sa takisto sem zapojila ako boli do mna navážané kočky a skutočne som nemyslela že práca ma takto odstaví že nebudem môct tu byt ako kedysi pred

motylik222
12. mar 2012

@traktor
A len tak v skratke traktor ,vám by sa páčilo a ešte by ste sa omluvila ked tu čítate na seba že ste PODVODNICKA klamárka iné,ked myslím jasne mám podmienky kde treba čakat a keby bolo po max.50dnoch vtedy by som sem písala,áno tá pani ten dotyčný ma oklamali,mne žial dodávatel podal informáciu nakolko už rifle mali byt na Slovensku ,no stihlo ich CLO ,treba s Colnicou počítat,takisto k tomu telefonovaniu ja nevravím že je povinné,ale pokial má niekto na seba KONTAKT čo si kde zakupim a dlhšie sa my neozve,tak by som to riešila telefonovaním.

traktor
12. mar 2012

nepacilo by sa mi to, keby ma niekto takto oznacil..ale zas na druhej strane, ak ste bola schopna aktualizovat inzeraty, tak bol taky problem odpovedat do IP, co sa stalo?,,tu , dnes,uz to ide?kedze predavate, urcite viete, ze je skoro na dennom poriadku, ze sa najdu ludia, zoberu peniazky a dovidenia..tak si myslim, ze je normalne, ze sa pani bala, kedze sa nejdena o malu sumu..viete..fakt by to inak vyznelo, keby ste tu prisla a miesto pisania okolo napisala len, ze ste bola zdravotne mimo ,ale balik je uz na ceste..nic viac vysvetlovat netrebalo..skôr to vyznelo horsie..ked si precitate moju reakciu vcera..sama som pisala ****ma dobre hodnotenia, dnes aktualizovala inzerat..budeme verit, ze je len menej komunikativna a tovar objednala, ak je tovar na objednavku a je tam lehota 30 dni, mohlo sa omeskat + kym to tebe posle..cize podla toho ako pises, aj tak by si mala mat svoj tovar doma uz v tychto dnoch..cize by som ocakavala mozno pondelok, utorok, ze by si uz balik mala mat..ale aj tak, ak by sa ti do zajtra neozvala, poziadaj admina o pomoc..predsa ked predavam, tak aj komunikujem a zvlast, ked to nie je mala suma.. alebo sa jej pripomen v hodnoteni..mozno sa spamäta a odpovie ti..hodnotenie vies vzdy zmazat a upravit.. ****..pretoze viem, ze stat sa môze hocico, aj ja si objednavat tovar, kde sa dlhsie caka..ale vzdy je dôlezita komunikacia..myslim, ze uz sa to tu zbytocne rozmazava, hadam uz nebudete mat takyto problem..a ani ta druha strana, balicek pride a vsetko bude ok 😉

zabka8423
12. mar 2012

@stanislavao tak potom preco to nezahrniete do ceny? ved je jednoduchsie napisat ze tricko stoji 2,50 alebo ja neviem 3,50 aj s balnym a postou. fakt to niekedy vyznie dost zle, ked sa maminka vytesuje, ze nasla tricko za 2 eura, rozhodne sa, ze kupi a este jej pridu spravy, ale viete co, este tam je 0,25 balne a 1,20 postovne... tak dam cenu 3,50 a hned to vyzera inak. a ked sa rozhodne take tricka kupit tri odo mna, tak jej poviem, ze to nebude 3,50x3 eura 10,5 ale dam jej zlavu, lebo bude len jedno postovne - kedze si balne neuctujem, aj keby, cena by bola hned ina /7,50/ a maminka vytesena a ja spokojna. uz ten vyrazny moment zlavy potesi kazdeho. a je to prijemnejsie ako naozaj citat spravy, ze este balne, este take postovne, hentake. proste bez debaty v podmienkach - posielam doporucene 2. triedou, v cene zaratane postovne. a nikto, naozaj nikto neriesi.

julka154
12. mar 2012

motylik222 traktor annia13 akože už to nejdem riešiť pani mi dala čislo podacieho listku ...pojdem to overiť a večer sa vam ozvem ....motylik222 ja som sa len informovala tak zas neprehanajte

stanislavao
12. mar 2012

@zabka8423 presne pre to, co ste napisali. cena je 2,50 - vytesuje sa. ja nemozem za to, ze musime platit postovne. ak dam cenu 3.50 tak ten inzerat ani neotvori, lebo najde ine aj za 1,90. a nebude riesit to, ze mozno ju to ychadza este viac, lebo musi priratat aj postovne. mala som inzeraty aj take, ze som dala vsetko do ceny a vobec mi to neslo. naozaj. a ked kupi 3 veci, psotovne a balne uz vobec neplati u mna a ked berie jednu vec, tak si to uhradit musi, lebo aj ja to musim poste uhradit. viete, to je take kadejake a na ludi plati cim nizsia uvedena cena, tym lepsie a otvoria inzeraty len s najnizsou cenou, ked hladaju lacne.

zabka8423
12. mar 2012

@stanislavao no asi ako u koho, vzdy mam vsetko v cene, dnes nahadzujem a nemala som problem a ani mat nebudem. asi aj preto, ze ja nemam nikdy prehnane ceny. neviem, hlavne mi to svieti v podmienkach, ze ceny vratane posty.

beruska.zuzanka
Odpoveď bola odstránená
rainee
12. mar 2012

@zabka8423 a nemala si problem ked mas ceny vratane posty ze niekto cakal ze to posles doporucene a ty si to poslala obycajne (predpokladam ze cena vratane posty plati pre obyc.zasielku). mne to pride prehladnejsie cena + postovne ake si kto vyberie, tot len moj nazor 🙂
balne neuctujem, som rada ze nieco predam a pride mi to blbe, okrem toho naco posielat v drahych plastovych bublinkovych a neviem akych obalkach, ked to staci dat do obycajnej alebo do sacku? nepoviem nieco drahe krehke ale bezne oblecko? toto som dodnes nejako nepochopila. raz sa mi stalo ze som chcela malej kupit svetrik za 2e a pani si vypytala prasule navyse za balne, obalku, benzin a neviem co. takze by ma vysiel na min. 4e no som ju velmi rychlo zrusila 😉

simona112
12. mar 2012

@zabka8423 Presne tento istý problém mám aj ja 🙂 urobím poriadok, miesta haba-dej a na koniec prídu naši a donesú igelitku pre malých a kopec vecí. Ale je to aj dobré, lebo nemusím toľko kupovať ja, a už kupujú aj väčšie čísla, aby mali a nech nemám také výdavky. No mne to trvalo cez 2 hodiny kým som sem všetko nahodila 🙂 ale tak oplatí sa. Vždy sa niekto nájde, čo má aspoň o voľačo záujem. 🙂

simona112
12. mar 2012

@vivusika no ja len na dobierku a zatial som s tým nemala problém, ale tak vždy sa nejak dohodnem. Už som sa dohodla s jednou pani, čo brala viac vecí a bolo to nad 30 eur, tak som poštovné hradila ja však nejak vyjdem v ústrety za ochotu, že si vôbec niekto niečo vyberie u mňa 🙂

rainee
12. mar 2012

ja na dobierku posielam len registrovanym s dobrymi hodnoteniami, nechcm uz riskovat neprebratie balicka a stratu postovneho 😒 pri vacsom odbere davam automaticky postu zdarma a prihodim darcek 🙂

rainee
12. mar 2012

este by som sa chcela spytat ci aj vy mate stastie na kupujucich ktori casto ani neviedia co vobec idu kupovat a za aku cenu, pritom vsetko vratane rozmerov mam uvedene v inzeratoch. 😕 priklad: minule prisiel jeden typek kupovat mobil a na mieste sa pytal aka je to znacka a cena, tak na zaklade coho preboha reagoval na inzerat, cital ho vobec??? tiez sa mi pri os.odbere stalo ze kupujuci "zrazu" zistili ze nemaju pri sebe tolko penazi a potom hladaju kade-tade bankomat pripadne este na mieste zjednavaju cenu. teda ja neviem ale hadam ked idem nieco kupovat tak si zoberiem prislusnu hotovost. citim sa niekedy ako v kocurkove a dooost mi to ide na nervy 😠

pastelka74
12. mar 2012

@tinuskaha ...no to by zaujimalo aj mňa...ja na ne čakám tiež už niekoľko dní.....dočkám sa??..tiež neviem ako to funguje,poslať a dostať peniaze šekom...

benne
12. mar 2012

@pastelka74 prídete na poštu, vypíšete modrý šek, zaplatíte sumu na šeku plus poplatok, niekoľko desiatok centov, pošta nahodí do systému a 2 pracovné dni potom by ten šek mal byť v schránke, prípadne vypíšete zelený šek a 2 pracovné dni potom by peniaze mali nabehnúť na účet.. už mi tak platili neraz a 1x sa stalo, že sa šek na adresu záhadne stratil. Kupujúca podala reklamáciu a tú jej uznali, ibaže to trvalo 30 dní od podania reklamácie.

rainee
12. mar 2012

@pastelka74 posielaju sa peniazky na adresu alebo na ucet, treba si vypytat na poste prislusny sek. ja preferujem platbu na ucet a je to myslim aj lacnejsie a rychlejsie, ale inak mne uz aj tyzden isli peniazky....

pastelka74
12. mar 2012

@rainee ....to som vôbec nevedela,že bud na adresu alebo na účet,mám skúsenosti iba s IB a tak mi to aj vyhovuje,pani pýtala adresu a že v piatok odosielala...ale dakujem za info,už budem múdrejšia 😵

pastelka74
12. mar 2012

@benne ...no počkám panej,samozrejme...ale takto som to urobila posledný krát,ja som tiež nemala dlho IB,neťažilo sa mi ísť do banky a vložiť priamo,aj ked je tam poplatok....takáto platba,teda šekom sa mi zdá zbytočne zdlhavá a neistá...ale dakujem za info...

benne
12. mar 2012

@pastelka74 či na adresu či na učet, vždy sa musí písať adresa, mne sa raz stalo, že mi išli peniaze aj na účet aj na adresu a prišli v ten istý den, teda viem, že pokial to nezmrví doručovatelka, tak to trvá rovnako..
treba brať do uvahy ešte jednu vec, že v nejakej dedinôčke je väčšia pravdepodobnosť, že budú mať pobočku pošty, než pobočku banky 😉 Ja naozaj nemám problém, ak niekto platí cez poštový poukaz, trvá to len 1 den dlhšie, než cez IB a je to vždy väčšia istota, než posielať dobierku