icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

zanika1983
15. mar 2012

@traktor podla mna je to 50:50 :-/ nielen predavajucej...hlavne ak nieco kupujem, tak sa uistim, aj ked je uz pisane, ze cena aj s postovnym.

nikolca
15. mar 2012

môj nazor je tiež taky,že si kupujuca mala vyžiadať poistenie,ja keby som niečo kupovala za taku sumu,určite by som žiadala od predavajucej aby mi to dala poistiť

zuzkla
15. mar 2012

@kocko bohuzial nic:(, ja som si od nej objednala hackovane ciapky a asi sa jej hacik zamotkal, lebo ciapok nikde:(, ale dakujem za typ

traktor
15. mar 2012

neviem..ale mne to nepride fer..ze predavajuca na seba zobrala postovne, balik sa strati a teraz ja mam prist o peniazky?ak predsa posialam vec za taku velku sumu a navrhnem, ze ja zaplatim postovne, tak automaticky pri takej velkej sume poistim, ved je to zanedbatelna ciastka..a este by ma zaujimalo ci si @littledevil videla papier tej reklamacie..netvrdim, ze predavajuca klame, to by som si nedovolila, ale chcela by som ho vidiet...v tomto som opatrna od chvile, co som poslala balik, pani napisala , ze neprisiel, po reklamacke vyslo najavo, ze ho ma davno doma 😖

zanika1983
15. mar 2012

@traktor a podla mna zase poistenie nieje automaticke, aj ked je to zanedbatelne, ziada si ho kupujuci...moj nazor🙂

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@zanika1983 čítam v rýchlosti, zatiaľ len Tvoj príspevok... ja si k poisteniu myslím, že ak Ti záleží na spokojnosti zákazníka, môžeš pripoistenie balíčka navrhnúť aj Ty, samozrejme ak kupujúca súhlasí, uhradísi ho 😉
ja tak zvyknem navrhnúť, ak ide o cennejšiu vec... 😉

zanika1983
15. mar 2012

@beruska.zuzanka tak ano, v tom mas pravdu, len tak asi nebola rec o ziadnom poisteni:-/

littledevil
15. mar 2012

@traktor No ved, teraz mi pisala, ze ak som to chcela poistit mala som povedat. Keby mi napisala, ze si poistenie mam zaplatit, tak si ho zaplatim, ved je to par centov. Ja som myslela, ze ak posiela taku vec, tak ju aj poisti. Najhorsie je, ze na tu hru si setril maly, lebo stara sa mu pokazila a teraz sa kazdy den pyta, kedy dostane novu hru. ☹

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@traktor presne toto je pravda, ak predávam veľkú vec/drahú/budem z nej mať pekný "zárobok" tak sa snažím, aby sa ku kupujúcej dostala v čo najlepšom poriadku a všetko pre to aj urobím, teda poistím, prípadne priplatím za krehké...

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@zanika1983 teraz čítam vyššie, pozri môj príspevok pre traky 😉 toto je trošku iný prípad... 🙂

mata90
15. mar 2012

@timea4 no podla mna je 14 eur dost, a ty z tých topanok nemas nič, a ona bude nadalej klamat dalsich kupujucich, ja som videla jej inzeráty, aj komentare, ma aj negativne a na tie negativne odpovedá fakt vulgárne....

beruska.zuzanka
15. mar 2012

ono, baby, tých pár centov nás nikoho nezabije a zlodejisko na pošte, alebo preacovníci, čo inak s balíkmi zaobchádzajú ako s hnojom si hádam pri poistenom dajú väčší pozor, alebo ak som naivná, tak ak sa veci niečo stane, je možná reklamácia a neostanete/me bez náhrady 😉

fukylove
15. mar 2012

ja osobne si myslim,ze problem stratenej hry je ako sa tu uz pisalo 50:50 - predavajuca za to,ze sa stratila zasielka nemoze a ani kupujuca... a kedze si nedohodli presnejsie podmienky,, tak vidim chybu na oboch stranach...

fukylove
15. mar 2012

@littledevil nechcem byt zla - ale .... ani jedna ani druha ste komunikaciu o postovnom nedotiali do konca... a vety typu ... ja som si myslela, xxxx mi pridu teraz ako zbytocne.... navyse ak predavajuca sama povedala, ze cena je aj s postovnym, resp. postovne hradi ona, tak by som sa isto zaujimala o podmienkach... ci to ide doporucene, poistene a pod.

miran_da
15. mar 2012

Zdravím vás tu! 🙂
Mám takú malú dilemu. Kupovala som pre synčeka topánočky, ktoré mali byť v 100% stave. Chápem, že pri predaji - kúpe cez bazár je pojem "100% stav" trošku relatívny, ale s tým, čo mi prišlo, nie som veľmi spokojná.
Topánočky síce nie sú poškodené, aj keď nosenie na nich vidno, ale čo mi najviac vadí, že sú veľmi špinavé. Keď som si odbalila balíček, spolu s topánočkami mi prišlo aj pol kila piesku. Zvnútra sú hnedé a žmolkavé. Podrážka a celá topánka je zašpinená, navyše je podrážka aj na niektorých miestach zažltnutá. Voňajú síce od prášku, čo znamená, že ich predávajúca prala, čo by za iných okolností bolo plus, no teraz to pre mňa znamená asi toľko, že ich prala a to, čo na nich zostalo, zrejme dole nezišlo...
Tak teraz neviem, ako sa mám zachovať. S predávajúcou som ešte neriešila nič, ešte som sa celkom nerozhodla sama ako ďalej. Spokojná veľmi nie som. Popis bol jasný - 100% stav a na fotkách nič takéto vidieť nebolo. Mám sa teda pustiť do drhnutia a tváriť sa, že je všetko ok a ja som asi príliš náročná alebo to mám s predávajúcou riešiť inak?
Ďakujem za názory.

beruska.zuzanka
15. mar 2012

Ja mám v podmienkach kedy platím poštovné ja, ale taktiež mám vymedzené, o aké poštovné ide a za požiadavky navyše (poistenie, prvá trieda, etc) si pripláca kupujúca, týmto mám ošetrené prípadné nedorozumenia, samozrejme to vždy pripomeniem+sa viem vždy dohodnúť indivindi...

nedávno som to tu písala, všetko je o komunikácii a "líná huba, hotové neštěstí"...

ja osobne ako kupujúca sa pýtam na všetko, čo ma zaujíma a je pre mňa dôležité... aj keď si niekedy myslím, že zbytočne, ale predsa, lebo potom neskoro plakať... 😉

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@fukylove presne, včera som kupovala na mmb vec za 10€, predávajúca má v podmienkach, že posiela druhou doporučene+balíčky poisťuje, keďže sme si dohadovali cenu málinko inú, ako mala stanovenú v inzeráte, ponúkla mi vec za sumu danú vrátane poštovného, informovala som sa, či mi vec pošle doporučene atď. ... pekne, slušne, úplne normálne a už sa teším na balíček 😵 😎

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@miran_da určite si to vydiskutovať s predávajúcou cez IP, prípadne pod inzerátom, bez nejakých osobných predpojatých útokov, pekne vecne, uvidíš, čo Ti odpovie a potom postupuj ďalej 😉 držím palce 🙂

rainee
15. mar 2012

presne tak, ak je postovne v cene tak je to relativny pojem, treba sa vzdy informovat. ja osobne vec nad 10e vzdy pripoistim aj na moje naklady, tych par centov ma nezabije a za tie opletacky mi to nestoji keby nieco.

beruska.zuzanka
15. mar 2012

ženy, ale zaraz toto nepochopím, ako môže niekto poslať špinavý tovar 🙄 🙄

beriem, že fliačik, alebo tak sa pritrafí si nevšimnúť, aj mne sa stane, ale pol kila piesku, blato a čo ja viem čo ešte??
mne prišiel tovar v sáčku od desiaty, alebo od čoho, omrvinky, mastné, fuj 🙄

rora
15. mar 2012

@beruska.zuzanka ja som kupovala prechodny overal a okolo krku a aj na kapucni bol cely ogrckany, no otrasne cosi... rovno mi zle ostalo. bilo to hned do oci, takze pochybujem ze si to predavajuca nevsimla... 🙄

rainee
15. mar 2012

@miran_da no mne sa stalo nieco podobne tiez pri topanockach, su v celkom dobrom stave, ale prisli spinave takze som ich musela oprat a z lepiek pozoskrabovat vlasy a iny bordel, teda na toto som uplne alergicka 😉 s predavajucou som to neriesila lebo islo o par eurovu polozku. nikdy by som neposlala nieco uspinene, este neozehlene ok lebo aj tak sa to v balicku pokrci ale toto fakt nemusim.

rainee
15. mar 2012

@beruska.zuzanka
@rora
no fuj!!! to potom radsej nech do sackov ani nedavaju.

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@rora 😝

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@rainee ja nežehlím 😀 neznášam to, opraté posielam, ale žehliť ma nedonúti nik, to radšej nepreám 🤐 😅 😀 😀

danielaj
15. mar 2012

@beruska.zuzanka mne tak nedávno prišli topánky, ako krásne, bez poškodení, ale boli celé zaprášené a blato asi ešte z minulej jesene 😠 😠 ako nechápem tiež, ako toto niekto môže poslať, by som sa hanbila ako pes, že čosi také dám do balíka 😖 ja keď posielam, tak hádam aj 10x prezriem danú vec, či tam niečo nie je, čo by sa mi nepáčilo a teda nepáčilo sa aj kupujúcej, vždy vyperiem, vyžehlím, poskladám, topánky poumývam, tak nechápem, či toto naozaj dá veľa práce? 😒

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@danielaj asi dá 😀

danielaj
15. mar 2012

@beruska.zuzanka aj mne to tak príde, že strašná robota to je 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
15. mar 2012

Inak baby, pre uvoľnenie atmosféry, včera som sa pobavila, pozerám malej nejaké veci, čo nám na jar, prípadne ak pekné niečo na leto uvidím a včera u jednej predávajúcej som pozerala svetrík, popis ako svet a pod ním, že NEPREMERIAVAM, NEMÁM ČAS. Reku pozriem, koľko veľa inzerátov má dotyčná, a že 40 😕 jedno dieťatko, v profile, že mladá mamička na MD...

tak som si povedala, že fúha a klikla na inú predávajúcu 😎 😀 😀

miran_da
15. mar 2012

Rada by som sa zapojila do diskusie o pripoistení balíka.
Môj názor je asi taký, pokiaľ predávajúca brala na seba poštovné, je teda plne zodpovedná a mala by podľa mňa vrátiť plnú sumu. Je to predsa aj v jej záujme, aby sa balík nestratil.
Pokiaľ by mala napísané v podmienkach, že veci posiela doporučene 2. triedou - to tu vidieť najčastejšie, tak v tom prípade by vrátená suma 12 euro bola adekvátna, keďže si kupujúca mala prečítať podmienky predaja, Viaceré máte v podmienkach napísané, že prvú triedu, obyčajne na vlastnú žiadosť, pripoistenie a pod. len na žiadosť kupujúceho.
Ak to tak ale nebolo, zodpovedná je predávajúca a mala by vrátiť plnú sumu. Keby si kupujúca hradila poštovné bez poistenia, nemala by nárok na plnú sumu. Keby si uhradila poštovné s poistením a balík by sa stratil, peniaze by vyplatila pošta, ak by predávajúca aj napriek tomu poslala bez poistenia, plnú sumu by uhradila predávajúca.
Podľa mňa je to jednoznačné, neviem, prečo by sa kupujúca mala vypytovať, ako to posiela, veď to je starosť predávajúcej a o to viac, ak brala poštovné na seba. Veď ak kupujem niečo krehké a nič k tomu nepoviem, tak mi to predávajúca dá do normálnej obálky? Nie, lebo je to vec predávajúceho, aby kupovaná vec došla v poriadku...