Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@benne chválim admina, zmazal mi negatko...ale dnes zase riešim jednu vec, už ma to fatk prestáva baviť...predala som mikinu next, bez žmolkov, v perfektom stave, a dnes mi napísala pani, že sa jej nepáči, lebo je nosená a vyblednutá, ja som písala, že je nosená, že je bez známok nosenia ale, a za tým si stojím, kto má tú mikinu, tak vie, že je skvelá...no dobre, som jej napísala, nech vráti mikinu, že jej vrtim peniaze, ale ma to už unavuje, už skoro týždeň riešim len bazár 😖
sillvvia@azet.sk - silvia nadova - pytála na dobierku ked som jej povedala ze nie tak ze posle peniaze a ze vraj este vten den no po tyzdni nikde peniaze asi cakala ze jej poslem balicek ,,,no nie posielam ked mi nabehnu peniaze ,,,a dnes písala ze ich nechce ale po mojej vyzve,,,
@jonas17 na to už nevidím dôvod, predsa len, ak bola platba zaslaná v piatok, mala mi nabehnúť v pondelok, posledná možnosť je, že zadala nesprávne číslo účtu.. čo si však v prípade, že u mňa niekto rieši reklamáciu nedovolím popliesť..
Nejedná sa o veľkú sumu, naopak, jedná sa o malú sumu, o 3,10€, zrátané moje náklady a spätné obyčajné poštovné (hoci ja som to radšej poslala doporučene). Ja predávam veci aj za malú sumu a opíšem pravdivo. Naťahovať ma takto dlho, zle, zle, zle.. totálne ma znechutilo nakupovanie cez MK a dotyčná má cez 100 hodnotiek
@sonita zasa jedna neregistrovana - zasa zla skusenost. mali by mat nakup zakazany.
@jonas17 viete, to je v tom, ze kazdy si vec predstavuje inak. aj ja som tento problem riesila min week s bundickou next. je nosena, dobry stav, zmolky som uviedla v popise, ze ma. a pani tam nasla zatiahnutu nitku. vratila tovar, vratila som jej peniaze. ale tu nitku som asi 10 minut hladala. to asi lupou pozerala, lebo naozaj som ju nevedela najst. niekto sleduje asi pod operacnym svetlom. nakupi v bazari a potom caka novu vec. je to tazke a v poslednom case je tu vela problematickych mamiciek, ako nakupujucich, tak i predavajucich. su tu v pro shope sandalky nike za 21,90, ktore na MMB najdete za 13.90. to je hrozny rozdiel. a to je len jeden priklad z mnohych. treba si davat pozor na vsetko.
medzi tie negatka aspon nieco pozitivne 🙂 vcera mi prisiel balicek od maminy, ktora /uz som to tu spominala/ zatial nic nepredava,ale bola taka ochotna,mila a kupila mi v meste,kde byva vo velkosklade vecicku,kde som oi vdaka nej usetrila na postovnom. Dokonca nasa postarka mi balicek doniesla pred dvere. 😉
@benne hej? ja som asi z 20-30 neregistrovanych mala len 2-3 kupujuce
viacej problemov mam s nimi, ako osohu z nich. a su drze, nadavaju mi. prposte ja mam velku smolu na ne. ale vraj budu mat zakaz.
@stanislavao Ja mám zase s neregistrovanými veľmi dobré skúsenosti. Viac obchodíkov som spravila s neregistrovanými ako s registrovanými, tie mi dokonca ešte aj vždy zvyknú oznámiť, že balíček prišiel a pod, zatiaľ čo registrované niekedy nie. Ale určite som mala aj také prípady, že si vypýtali podklady k platbe a nič. Ale je to pol na pol registrované vs. neregistrované... Takže tak. 🙂 Ale určite bude lepšie, keď aj nakupovať budú môcť len registrované, hlavne kvôli hodnoteniam, keďže si potom rozmyslia, či budú chcieť naťahovať alebo nie...
@stanislavao tak ja takýto pomer neviem povedať, lebo ja po 24 hodinách záujemcu považujem za anulovaného, pokiaľ nereaguje, nepíše, neodpovedá.. Tak, ako správanie "mrtveho chrobáka" považujú niektorí za normálne, tak ja považujem za normálne, že si omrknú moje podmienky predaja. Tam je to jasne napísané, dohodnúť na rezervácii sa môžeme, ale len ak si to napíšeme, dohodnem si vždy presný dátum. Ak žiadna dohoda nie je, peniaze nechodia aj ked už mám adresu, mažem, zabúdam, .. rovnako pri rezerváciách... Jedine tam ešte kontaktujem záujemcu spätne. Toto je občiansky bazár, ja nie som podnikateľský subjekt, aby odo mňa mohli považovať 100% a zákonný predaj, je to o mojej osobnej vizitke, či so mnou budú, alebo nebudú spokojné a rovnako ja nemôžem očakávať od kupujúcich, bežných ľudí, že budú vedieť, ako si predstavujem ich komunikáciu voči mne. Čím dlhšie tu fungujem na koníku, tým viac sa otváram rôznorodosti ľudí. Všetci sú blázni, iba ja som lietadlo.. takto mi to občas pripadá 😀 😀 😀
ak mam zaujemcu o tovar NIKDY inzerat nestopnem, len dopisem - rezervovane. uz sa mi stalo, ze aj ked som cakala na platbu, ohlasili sa mi dalsie maminy, takze boli v poradi - ale vysvetlila som,ze cakam na €. 🙂 bez problemov. 🙂
@stanislavao -hej malo byt ze sa zaregistruje ,,,vsak ked má email, tak moze a bolo by to aj pre nich lepsie,,,i u mna kupujú bez registrácie ,ale lepsie keby boli zaregistrovaní 🙂
@benne tak vidíš, konečne...ja mám takú smolu, že až, ked sa darí, tak sa darí..malá mi roztrhla šek na 16e, ktoré mi prišli za topánky, teraz neviem,čo. zlepím to, len či mi to na pošte uznajú...sedím jak trúba na nete, lebo riešim tu bazár a tak sa mi to super všetko vydarilo 😠
ja tiež neviem povedať, kto je lešpí, či regeistr., či neregistr., je to asi pol na pol. ani hodnotenia nie sú zárukou, že zákazník je v poriadku. čo človek, to iné nároky. už sa bojím dačo predať, už neviem, ako lepšie tovar opísať, aby som všetko o ňom povedala.asi sa len treba riadne obrniť trpezlivosťou...a tiež beriem záujem s rezervou, pokiaľ mi nepotrvdí, že to vážne berie. mám takých záujemcov plno, že sa spýta, či vec za 3e je aj s pošou, ak poviem , že nie, viac sa neozve, ale premerám, a zase nič, ale o tom to je...asi
@benne Moni, potrebujem poradiť, ty si taká zbehlá v cenníkoch, koľko ma približne bude stáť dobierka, keď mi predávajúca pošle peniaze šekom na účet u tohto odrážadla? https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-choditka... ja som z tých dobierok jeleň, nikde nemôžem nájsť nejakú tabuľku, kde by som si to približne vyrátala, chcela by som to poslať ako balík 2. triedy do 5 kg, ďakujem pekne 😵
@danielaj bude to stáť pri peniazoch došlých na účet 2,90€ 😉 ale ak tam nebudeš mať pravý uhol, tak ti zarátaju aj poplatok za neskladnosť a to je tuším 0,50€
Ono je to v podstate jednoduché počítanie
Balík 2. triedy
Do hmotnosti --- Predajná cena v EUR/Sk
2 kg ---- 2,20 €/ 66,28 Sk
5 kg ---- 2,50 €/75,32 Sk
10 kg --- 3,00 €/90,38 Sk
15 kg --- 3,50 €/105,44 Sk
k tomu poplatok za dobierku s prevodom penazí na účet, čo je : 0,40€
ahojte vsetci diskutujuci. chcem sa este vyjadrit aj ked bol "pripad uzavrety" ohladom sandalok, ktore som predavala jonas17, nepisala som, ze sandalky naschval okopali, viem ake je pocasie, no kus koze vpredu je vytrhnuty, co 100% nebolo. Aj manzel sa cudoval ked som ho prizvala ci nahodou nehalucinujem, tiez uznal. Viem ze som tu ociernena, no predala som nielen na tejto stranke vela veci (nikdy nie za ucelom "nabalit sa" ako bolo spominane, da sa takto nabalit???) a nikdy som nemala takuto skusenost. Nanestastie nemam cas sa tu dostojne obhajit nakolko nie som na nete tolko. Mrzi ma cela situacia a napriek tomu, ze je 90% diskutujucich na strane jonas17, neuvedomujem si svoju chybu. Peniaze som vratila, no sandalky naspat nechcem. Som natolko znechutena ze nechcem slovo sandalky ani pocut! A dakujem admin ze si zmazala negativne hodnotenie pre Jonas...
nieco na tej jonas17 bude, ked ma dalsi konflikt tento tyzden. ja si svoje hnusne hodnotenie nedam vymazat ved ludia su vselijaki...
@vixi hodnotenie by ti admin ani nezmazal lebo si ho dostala pravom a
@jonas17 si ho dala z pomsty,topanky boli fotene tak aby nebolo vidno špice a myslela si si že sa kupujuca neohlasi,keby nebolo tejto temy myslim že sama od seba by si peniaze neposlala kedže mala kupujuca s tebou od začiatku len naťahovačky 😠 😠 ]-a tak ako piše
@irriss tiež som si nevšimla že by mala nejaky konflikt,no snad do buducna si sa poučila 😉
ahojte, dnes mi prisiel zase dalsi nedoveryhodny mail, na ktory ani neplanujem reagovat:
chimena123@post.sk(neregistrovaná/ý)
dobri prosim dobru dusicku o pomoc moja cera chodi do skoli ma 18 rokov nema oblecenie ani obuv ale ak mozete jej darovat tieto veci sajej pacia aj ne jake tricka co us ne potrebujete onato ponosi jeto mlada holka a potrebuje oblecenie do skoli chodi vtom istom a kazdi sajej vismjeva ze co nemas na oblecenie tak jej hovoria a ona sa habi a nechce preto chodid do skoli ja bisom jej kupila oblecenie ale nemame penize prislizme o rodini domcek a teras bivame u sestri lebo nic nemame o vsetko zme prisli to cozme mali ne kedi prosim vas na kolena ak mozete pomoc pomoste prosim pekne pomoste prosim
trosku som si ju preverila, vraj je to znama zobroniaca firma v roznych variantoch a vyobliekana romska spoluobcianka - staci si pozriet jej profil na pokeci 😀 😀

@pastelka74 ...aj ja som toto absolvovala...tiež som merala, fotila, s lupou som skúmala, či sú tie žmolky naozaj len žmolky a nie dierky a odpovedala na otázky - aj týždeň trval tento proces otázok a odpovedí ...a nakoniec si to záujemkyňa rozmyslela a nestalo sa mi to prvý krát (a mám taký dojem, že ani posledný...)...niekedy, keď sa mi takto nakopí viac takýchto "záujemkýň"...tak mám chuť pozmeniť tú vetičku v mojich PP, alebo ju odtiaľ vyhodiť...ale, česť výnimkám-sú maminky, ktoré sa popýtajú k veci, overia rozmery a hneď sa vyjadria, či zoberú alebo nie (skrátka vedia, čo chcú...)🙂