icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nadhera
21. máj 2012

@zuzulienka31 v republike je viac veci na hlavu postavenych ☹ takze ak chces vyreklamovat, posielaj doporucene aspon 2.triedou , lenze ked kupujuca trva na obycajnom postovnom , zaruku, ze balicek pride neberies 😉

fukylove
21. máj 2012

@zuzulienka31 🙂 pri mnozstve balickov je pochopitelne, ze zasielka, ktora nema svoje evidencne ciselko sa neda vystopovat 😉 tj - vyreklamovat/vystopovat je mozne iba nieco, co islo doporucene, resp. balik myslim vzdy,, kedze baliky maju vzdy svoje evidencne ciselko 🙂 lebo vsetky zasielky s evid. cislom sa nahadzuju do PC.. tie obycajne listy, resp. obyc. list posielany prvou triedou isto nie 🙂

zuzulienka31
21. máj 2012

diky kocky, nebudem spekulovat a iba dufat, ze vsetky zasielky pridu, kam maju 🙂

huxy
21. máj 2012

@zuzulienka31 veru,reklamovat sa to neda.to potvrdenie,ktore mozes dostat je o vyske zaplateneho postovneho.ale to iste myslim je mozne vypytat aj pri obycajnom postovnom.myslim,nemam skusenost,nikdy som nepytala.ale reklamovat urcite nie.na tom potvrdeni nie je ani adresa odosielatela ani prijemcu.takze tak.
no cudne,postavene na hlavu to urcite je,ze ked si zaplatis postovne a ono sa to moze niekde stratit.alebo nejaka dobra dusa si ten balicek moze nechat /prejde totiz viacerimi rukami/.ale myslim,ze to maju niekde v obchodnych podmienkach,ze na obycajne zasielky sa reklamacia nevztahuje

tina129
21. máj 2012

@zuzulienka31 tak mne sa uz raz stalo, ze sa mi balicek stratil 😒 islo to obycajne druhou triedou, bola som to reklamovat a veduca mi na poste povedala, ze reklamaciu spisat mozme ale oni maju v pokynoch presne napisane co na takuto reklamaciu odpovedat, takze to nijako nepresetruju, iba odpisu negativnu odpoved, to je vsetko, myslela som, ze aspon telefonicky zavolaju na tu druhu postu, ci tam zasielka nevisi alebo kontaktuju dorucovatelku, no ale to oni nerobia, skratka reklamaciou s a vobec nezaoberaju, ja som kupujucej vratila peniazky, nechcela som sa natahovat, islo o 5 eur, tak tie nervy zato nestoja ale teraz kazdemu kupujucemu pisem do spravy, ze zaslem obycajne uz len na vlastnu zodpovednost

zuzulienka31
21. máj 2012

@tina129 no ja zatial posielam obycajne, iba zasielky, kde je tovar do 5eur inak nie, lebo to uz nechcem riskovat, ze ma potom kupujuca roznesie po forach, ak nebudem chciet vratit peniaze. lebo vlastne nikdy nemam dokaz, ze kupujuca zasielku dostala, ak nejde doporucene...
hlavne sa nad tym zamyslam, ked tu citam, coho vsetkeho su niektore kupujuce ale samozrejme aj predavajuce schopne 😒
Ja som mala zatial stastie na vsetko slusne kupujuce, tak verim, ze to tak zostane 😀

bodka13
21. máj 2012

@tina129
@zuzulienka31
ak kupujúca trvá na poslaní tovaru obyčajne 1. alebo 2tiredou,nesie riziko straty zásielky...vtedy sa peniaze nevracajú 😉 však ona môže mať ten tovar doma a tebe napíše,že neprišiel 😉 -neexistuje podací lístok,takže sa nedá nič dokázať,je to len o dôvere

@tina129 reklamáciu zásielky poslanú 2.triedou ani nemôžu nijako kladne vybaviť...nemajú sa čoho chytiť,neexistuje žiadna evidencia ,nemajú podacie čísla 😉

tina129
21. máj 2012

@bodka13 ja viem, ze kupujuca by mala niest riziko, ale niektore to mozno nevedia a neslo o velku sumu, ja sa bojim konfliktov, tak radsej im predchadzam 😉
a co sa tyka reklamacie, tak vsetko sa da ak sa chce, ved aj obycajna posta je sluzba, za ktoru si platime, to ze posta nema evidenciu, je uz len jej problem, ja viem kedy som to poslala a kde som to poslala, presetrit by nebol podla mna problem

aneet112
21. máj 2012

@mery.maja negatko sa mi tam vobec nedari dat napisem ho a nic som uz zufala uz mi ani neodpisuje

bodka13
21. máj 2012

@tina129 ...mnohé odosielateľky na obyčajný list 2.triedy nenapíšu ani svoju adresu (už veľakrát mi tak prišiel balíček)....proste je to tak,treba si preštudovať reklamačný poriadok pošty,nie všetko sa dá...ak to nemá podacie číslo tak naozaj nemajú podľa čoho pátrať 😉
....to nie je predchádzanie konfliktom 😒 ,ak si to tu dnes prečítajú tvoje potencionálne zákazníčky,tak by som sa ani nečudovala že sa začnú "strácať" zásielky ☹ ....a ak to kupujúce nevedia,treba ich na to upozorniť v písomnej komunikácii....ty v takýchto prípadoch prídeš o tovar v hodnote 5€+poštovné a ešte jej aj 5€ vrátiš....

zuzulienka31
21. máj 2012

@bodka13 Tak ja si myslim, ze by obchodik mal byt o vzajomnej ferovosti a ustretovosti.

bodka13
21. máj 2012

@zuzulienka31 malo by to tak byť 🙂 ....aj ti také obchodíky prajem ....však uvidíš sama,ako to chodí-stačí keď si prečítaš túto tému a uvidíš čoho všetkého sú schopné obidve strany 😉

tina129
21. máj 2012

@bodka13 tak ale mne na poste veduca tvrdila, ze reklamovat mozem, ale ze pride aj tak negativna odpoved, pretoze to maju v pokynoch a jasne teraz to uz kazdemu osobitne do spravy pisem, poucila som sa, uz som to pisala aj v predchadzajucom prispevku 😉

tina129
21. máj 2012

@bodka13 tak mi to nedalo a prestudovala som si reklamacny poriadok a reklamovat sa da kazda sluzba teda aj obycajna zasielka, asi podam staznost 😀, napisala som spravicku na kontaktny mail co ma posta na stranke tak som zvedava co odpisu 🙂

bodka13
21. máj 2012

@tina129 máš nejaký doklad,že si podala obyčajný list 2.triedy ?
tu je ako postupovať pri podaní reklamácie http://www.posta.sk/potrebujem/podat-reklamaciu

tina129
21. máj 2012

@bodka13 nemam doklad iba potvrdenie o zaplateni postovneho, kazdopadne v reklamacnom poriadku je napisane, ze je potrebne dolozit citujem "podaciu potvrdenku, ak bola vydana" alebo "povrdenie o zaplateni sluzby", tak dufam, ze som to dobre pochopila ale o nic nejde, len skusam 🙂

michaela80
21. máj 2012

@tina129 nezistis a nezreklamujes 😒 ..mne sa minule stratil balik asi za 200 Eur a ja som nechtiac o podaci listok prisla... a nevedeli mi s tym pomoct na poste pokial nemam cislo zasielky..ale balik sa po 2 tyzdnoch objavil-.---

tina129
21. máj 2012

@michaela80 tak mi uz zostava len zaslat staznost 😀 a dufat, ze si to precita aspon jedna osoba, nech to nepisem len pre seba 😀 , ja samozrejme viem, ze nic z toho nebude ale preco neskusit vsetko co sa da, ked mam nato pravo no nie? a Misi tak ten balik ti nezavidim, to si aj v noci spala?

michaela80
21. máj 2012

@tina129 nespala. 😝 .. bola to objednavka next a hmko... ale nasiel sa nastastie 🙂 🙂 🙂

littledevil
21. máj 2012

Neodporucam savrnch@wi-telecom.sk - Beata Šavrnochová ☹

timotea244
21. máj 2012

Ahoj maminky.Objednávala si niektorá z vás zo shopu od sportmoda z Lučenca??Ja neviem kto je tá pani,ale urobila som si u nej objednávku na štyri rôzne veci pre syna a ona vôbec nereaguje.Jej posledné hodnotenia tiež niesú nejaké pozitívne...Ani na mail,ktorý som jej napísala mi neodpovedala...zvláštne,ale jej chyba,chcela som jej spraviť super obchod,takto ho urobím inde... 🙂 🙂 🙂

tina1973
21. máj 2012

@mata262 nič zlé som neurobila .. a už s k tomu nevyjadrujem asi nemáte čo robiť

tina1973
21. máj 2012

@nikolca dakujem pekne nicolka, 😀 len som nechcela uverejnovať email 🙂🙂

sisaha
21. máj 2012

@timotea244 ak nema v poriadku hodnotenia, tak by som si radsej ani nic neobjednavala, aby sa nestalo, že by si tu potom pisala, ze si prisla o peniaze 😉

kenzaa
21. máj 2012

@stanka02 pozerala som si fotky co si dala, su dost tazko rozoznatelne, no na 7-mej vidno, ze tam, kde prenika svetlo nieco chyba. Urcite by som trvala na tom, aby mi predavajuca uhradila naklady vratane oboch postovnych a sedacku by som jej vratila. Je vrchol neserioznosti, ked niekto posle pokazenu vec. Pani by sa mala fakt nad sebou pouvazovat....................

stanka02
21. máj 2012

@kenzaa ja chcem aby mi predavajuca poslala peniaze vratane oboch postovnych na ucet, ona sa stale vykruca a spekuluje, ze jej mam poslat sedacku na dobierku. Popravde povedane bojim sa, ze co ak ju neprevezme a ja este budem musiet zaplatit aj naklady za to,ze sa sedacka prevezie cez cele slovensko. Je neseriozny pristup, ze ked niekto predava, tak kupujuci mu posle peniaze, on zabali sedacku a ked chcem vec vratit, tak mi predavajuca nechce peniaze vratit na ucet a spekuluje.

stanka02
21. máj 2012

@timotea244 a podla mojej skusenosti ani dobre hodnotenia nie su zarukou, ze obchodik bude ok, no risk je zisk, mozno.............

timotea244
21. máj 2012

@sisaha aj keby som si chcela od nej objednať,tak neviem,lebo nereaguje,ale určite si neobjednám,lebo presne mám strach,že by som prišla o peniaze...

oktavia
22. máj 2012

baby ako sa pridáva nespoľahlivá nekupujúca na čiernu listinu? Keďže je neregistrovaná, nedá sa napísať hodnotenie.

ikke
22. máj 2012

@oktavia napises sem
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/upozornite-na-nespolahlivych-kupujucich-z-bazaru/
meno, email, pripadne odkial je a dovod, preco je nespolahliva
😉