icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

oktavia
22. máj 2012

@ikke ďakujem

stanka02
22. máj 2012

poslali by ste nieco pokazene na dobierku, keby ste mali pochibnosti o tom ci to pani prevezme, kedze ma zo zaciatku ignorovala a reagovala az potom, ked som dala do kopie administratora. Stale mi vypisuje, ze jej mam poslat sedacku na dobierku. Podla mna by mi mala poslat na ucet peniaze tak, ako som jej ich poslala ja.

nikolca
22. máj 2012

neznesiem ked niekto očividne klame ☹ 😒 pisala mi kupujuca na obliečky že pokial je cena s poštou tak že berie 😉 tak som jej napisala že ok.poslala podklady k platbe,platba neprišla,kupujucej som pisala že či teda ma zaujem alebo nie 😒 ,samozrejme že nezareagovala,ja som jej pisala 14 maja že či ma zaujem,16 maja jej jedna pani poslala hodnotenie a ona tej pani hodnotenie vratila 🙂 tiež 16 maja,dnes som jej pisala že stačilo napisať že si to rozmyslela a nie sa hrať na mrtveho chrobaka a ona na to zareagovala že ju mrzi že si to o nej myslim,že sa hra na mrtveho chrobaka,že každy môže mať dôvod prečo sa neozve?či nie?no zrejme asi,dalej mi napisala že sa jej neda poslať peniaze na učet,iba ak dobierkou? 😠 😠 ,tak asi nestači že som chcela uhradiť poštovne kedže ma balik nad kilo tak by bolo 2,20,tak ona chce drahšiu variantu dobierkou 😠 😠 😠 😠

nikolca
22. máj 2012

@stanka02 na dobierku by som neposielala a určite nie ked ťa ignorovala ☹ 😒

fukylove
22. máj 2012

@stanka02 - vcul babo rad... bezne aj v e-shopoch je to o tom,, ze ak sa vracia tovar, tak sa vrati tovar a az potom ti poslu peniazky na ucet...

ked ste boli dohodnute na platbe na ucet, tak nechapem, kde je problem... ja by som na tvojom mieste to riesila tak,ze chces na ucet postovne (a v pohode x2 ako zaruku, ze to isto preberie, aby si potom nebola skodna este aj na postovnom a ked tak potom dobierkuj rozdiel... si myslim, ze ak je rozumna, tak nie je dovod nepristupit na takyto kompromis 🙂 )

canama
22. máj 2012

nikdy som sa nechcela do tejto temy zapajat, ale bohuzial musim....prosim o radu, kolko mam cakat na dopredu zaplateny tovar, alebo aspon spravu, kym dam uzivatelke negativne hodnotenie a zapojim do riesenia neseriozneho obchodika admina? objednavala som si u jednej pani tovar, ma veeela pozitivnych hodnoteni, komunikacia prebiehala hladko az do momentu ked som jej poslala peniaze. vobec mi nedala info ci peniaze dostala ani ze posiela balicek, tak som jej po tyzdni napisala a ona akoby sa nechumelilo ze tu nebola ale ze to vcera poslala....ok, moze byt, ved necakam ze sedi den co den na modrom konikovi, lenze presiel dalsi tyzden a balik nikde. tak som jej napisala zas, a odpoved ziadna... ☹

sisaha
22. máj 2012

@canama čas uplynul. hod sem nick a šupni riadne negatko

luly3
22. máj 2012

@canama hneď okoho sa jedná??? nech neopláchne druhe aj mna tak oplachla jedna valkyria2 a freya číslo radšej aniu neviem bo by sem si dala facku 😀

sisaha
22. máj 2012

@nikolca s takou neobchoduj.. mozes jej dat moznost vlozit peniaze priamo v banke na tvoj ucet, alebo ti ich poslat cez poštu 😉

lussy211
22. máj 2012

@zuzulienka31 ale ak to nejaká mamička žiada poslať druhou triedou obyčajne tak zodpovednosť za stratu sa tým pádom prenáša na ňu a ty ju na to len upozorni, nie ešte aby si ty platila..;)Každopádne ak sa toho bojíš tak to tak jenoducho nepošli, mne osobne by to nestálo za tie nervy potom a doťahovačky a obvinenia že som to náhodou neposlala🙂Sú tu ženy ktoré sa snažia takto vybabrať s predávajúcimi (balík príde ale akože neprišiel.)

lussy211
22. máj 2012

@stanka02 pošli jej na dobierku s tým že poštovné Ti uhradí na účet dopredu a o nič neprídeš🙂Ja to tak robím keď mám pochybnosť a ostatné nerieš; to sú ľudia:/...

nikolca
22. máj 2012

@luly3 to bolo s tym kočikom,nevyriešilo sa to vôbec? ako môže dakto takto okradnuť a večer pokojne zaspavať 😠 😠 😠

monkap
22. máj 2012

@canama ja som na tom podobne ... predavajuca mi mala poslat tovar 4.5., ked po tyzdni neprisiel napisala som jej a vraj sa jej vratil, lebo zle napisala adresu 😨 ale ze ho odoslala uz na dobru adresu ... tak som cakala dalsie 4 dni a opat som jej napisala .... avsak namiesto odpovede inzerat vymazala ... potom som jej pisala 2krat IP ale odpoved ziadna (neviem vsak, ci bola na MK odvtedy) ... uz su to 3 tyzdne odkedy som jej zaplatila a stale nic ... 😠 nastastie ide o min. sumu, ale ide o princip 😠

luly3
22. máj 2012

@nikolca hej nevyriešilo a má aj dva nicky admin mi napísal už jej zablokovali aj bazar
je to sviňa hnusná raz sa jej pozrem do očí a bude ma prosiť aby mi mohla peniaze dať

kilian
22. máj 2012

@luly3 ty si ta co kupila BGB od freya1488?

luly3
22. máj 2012

@kilian hej prečo????

kilian
22. máj 2012

@luly3 ja som si ten inzerat vsimla hned,fotky boli stiahnute z ebayu.predavala aj stokke.hlasili sme ju adminom,ale nezablokoval inzeraty.ty nebudes jedina,ci poslala peniaze...prezri si temu stokke xplory.

luly3
22. máj 2012

@kilian viem že niesom jediná už som aj ja kontaktovala admina už ma bloknuty bazar idem nato
tak adminou sa kontaktovalo a nič neurobili no pekne tak načo tu su????

kilian
22. máj 2012

@luly3 ano,admini boli okamzite informovany a to od viacerych....☹

renka9
22. máj 2012

ahojte maminky
stava sa vam , ze vam pridu vecicky aj spinave , neoprate , zapachajuce ?
ja som mala doteraz len dobre skusenosti , takmer vzdy po rozbaleni balika vyde vona vypranych veciciek. Az vcera po rozbaleny som bola sklamana 😒 usmudlane nohavice , velikanske lepkave flaky za kolenom, ktore uz zapachali 😒 😒 . Mne to prislo , akoby ich dievcatko jeden den malo na sebe v skolke a druhy den ich mamicka hned poslal balickom ☹ . Hodnotenie som nepisala, nakolko ma mamina len same pozitivne. Ale napisala som jej info do spravy , ktore zjavne nemohla prekusnut....Nohavice som oprala , flaky ostali , ale nastastie niesu take viditelne .nechcem ich vracat , aj ked mi to predavajuca navrhla, platit zasa postovne , drahe nohavice by to boli.
Ja len nechapem, ako to moze niekto take poslat , ja vzdy pred odoslanym balika poobracam vecicky z kazdej strany , a ked treba , supnem do pracky.
Ale ako som pisala, vacsinou mam stastie na suprove predavajuce 😵

bodka13
22. máj 2012

@renka9 škoda,že si jej nedala hodnotenie...nemuselo byť negatívne-stačilo neutrálne a mamička by sa určite spamätala 😉

boska79
22. máj 2012

@kilian inak... to je sila, ze adminom sa to hned hlasilo a odozva ziadna... nechali to takto zajst daleko... 😔

nikolca
23. máj 2012

@luly3 no ja by som za nou poslala asi chlapa pytať peniaze 😠 😠 si mala na nu podať trestne oznamenie,ja by som to tak nenechala no mne by bolo už len to divne,že by ma surila do tej kupy a chcela poslať peniaze do tej 12-tej hodiny,tak to ozaj potom neviem načo su tu adminy,ked im to bolo oznamene, ked sa tym nezaoberaju riešia už ked je neskoro ale bloknuť inzerat ked mam uvedene že znižena cena na to su chytry vraj upozornujem na svoj inzerat 😠 😠 a ako čo ma byť ale podvodničky neriešia 😠 😠 😠 😠

emkaa
23. máj 2012

Dievčatá, môžete mi poradiť? Už sa mi to stalo viackrát a ja neviem, ako sa mám zachovať v takejto veci: ozve sa mi prvá záujemkyňa na nejakú vec a chce zatiaľ len premerať. O pár hodín neskôr sa ozve druhá, ale tá vec už chce hneď zobrať. Obidve správy si ale prečítam naraz, lebo tu nie som stále. Tak ktorej to mám dať? Mám zatiaľ premerať a druhú držať v šachu? 😒 Nechcem byť nespravodlivá a hneď odpinkať tú prvú, keď sa ozvala ako prvá, aj keď chce len premerať. Myslíte, že z toho robím len zbytočnú vedu a rovno to mám predať tej druhej? Ďakujem za rady.

mirka285
23. máj 2012

@emkaa ja v takomto pripade rovno napisem tej prvej,ze nech sa mi vyjadri ci ma ci nema zaujem lebo mam dalsieho zaujemncu..

dosa
23. máj 2012

@emkaa ja som si toto napisala aj do podmienok predaja, lebo vacsinou ta prva co chce len premerat sa uz neozve a ta druha si medzitym najde nieco ine ☹ takze ja predavam tomu, kto sa prvy vymackne, ze to berie, ziadne poradie u mna nehra rolu...

maca_p
23. máj 2012

@emkaa predat tej, ktora ponukne zaplatenie veci prva.

alenah31
23. máj 2012

@renka9 Bohužiaľ čoraz častejšie sa stáva, že maminky predávajú veci, ktoré ich deti ďalej nosia a ak sa ozve záujemca nie je čas to oprať keďže balík treba poslať ☹ Ak fľaky v inzeráte uvedené neboli naštvalo by ma to. Ešte prekusnem keď niekto pošle topánočky, ktoré sa ozaj úplne vyčistiť nedajú, ale oblečenie??? Je to na tebe, viem, že nechceš poškodzovať jej meno, ale určite by som žaidal kompenzáciu - aspoň by som to skúsila 😉

huxy
23. máj 2012

@emkaa aj ja mam v podmienkach napisane,ze otazky neberiem ako rezervaciu.cize ak by druha napisala hned,ze vec berie,tak by som ju asi predala jej.aj mne sa to stalo.ze som sa pytala na rozmery,bola som prva zaujemkyna.no ked mi predavajuca odpisala rozmery,napisala,ze jedna pani si uz pytala podklady na platbu,takze caka,ci jej to vyplati.takze tak.

traktor
23. máj 2012

@emkaa vzdy ked sa toto stane pisem najprv tej prvej, ze ako sa rozhodla, lebo mam dalsieho zaujemcu...preco by som ju mala vynechat..ved je predsa normalne, ze sa pyta na mieru, ked ju nemam udanu, je tam len cislo a to nemusi sediet..a tej druhej napisem, ze uz sa ozval niekto pred nou, ale dam jej vediet, ci je vec volna alebo uz predana..tu chvilku to hadam vydrzi, ked ma zaujem..myslim, ze je to takto fer