icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

kathy7337
11. júl 2012

@stanislavao jáááj, taká som napálená.... už sa mi to párkrát stalo, ale vždy ma niekto uprosí. tie sluby, rečičky, že inak by si to neobjednávali, keby to nechceli... a teraz je to tu, topánky sa mi vrátili naspäť.

rainee
11. júl 2012

ja posielam na dobierku len registrovanym s dobrymi hodnoteniami aby som sa tomuto vyhla 😉 radsej nepredam ako byt stratova - ked to takto spravi hoci aj 5 kupujucich uz je to slusna suma vyhodena do luftu.

nikolca
11. júl 2012

@kathy7337 ja som posielala na dobierku ešte tretieho,doteraz mi peniaze neprišli,kupujuca na spravu či jej balik prišiel nereaguje,po dlhej dobe som sa nechala ukecať na dobierku a asi sa mi to vrati aj späť,ja neviem s tymi dobierkovymi sa tušim pretrhlo vrece,rano len zapnem počitač a už tri spravy pošlite mi to dobierkou na adresu.......,aj predvčerom mi jedna neregistrovana pisala aby som jej poslala na dobierku a ked som jej napisala že pošlem len v pripade ked mi uhradi poštovne tam a späť a vlastne to spätne poštovne jej bude odratane,a ona mi napisal že tak to potom nechcem lebo ja vam neverim že mi balik pošlete a ja som jej napisala že ja jej zas neverim že si balik prevezme 😠
@stanislavao

nikolca
11. júl 2012

@rainee ja na dobierku som poslala registrovanej ale mala len jedno hodnotenie 😖 😨

nikolca
11. júl 2012

@kathy7337 a kolko si platila na pošte ,ked si si ten balik prevzala späť?

kathy7337
11. júl 2012

@nikolca je to fakt na nervy. veci predávam uplne lacno a ešte aj prerobím na poštovnom ☹ práve som si tu na MK aj na MMB upravila podmienky predaja a na dobierku už nepošlem. radšej tie veci vyhodím do kontajnera. Veď nech si prečítajú tie dobierkové maminy naše hodnotenia a nemajú sa predsa čoho obávať. Ale my stále trpneme, či si dobierku prevezmú, pretože väčšina je neregistrovaná a nemáme o nich jediné info.

kathy7337
11. júl 2012

@nikolca no toto som totálne v šoku, lebo poštárka si odo mňa nič nevypýtala... takže som len platila poštovné tam

nikolca
11. júl 2012

@kathy7337 neplatila si nič?už tu niekto o tom pisala vraj sa plati nejaka pokuta či čo,ked sa to vrati späť,ale vraj menej ako poštovne ked sa to posiela,

kathy7337
11. júl 2012

@nikolca raz sa mi vrátil balík a vtedy som platila. teraz som to poslala ako list... tak žeby preto? neviem, bola som v šoku, že si poštárka nič nevypýtala

zuzpap
11. júl 2012

@stanislavao adminovi som pisala uz vcera, ozvala sa aj nakupujuca, ale zase same vyhovorky typu, ze ma problem v banke, najskor pisala, ze 4.7. to uz vyriesila s bankou a peniaze nabehnu, vcera zase ina story, ze podala v banke staznost, a ze maju nejake lehoty, takze nevie kedy to bude poriesene, potom pytala adresu, ze mi peniaze posle postou, z coho mi je jasne, ze ziadny prevod nikdy nezadala, aj som jej to napisala, ze co ked vybavia v banke jej imaginarnu staznost kladne a prebehne prevod, a mne pridu peniaze aj postou, ze ci jej nevadi, ze zaplati dvakrat...nekomentovala...este som sa jej narovinu spytala, v ktorej pobocke vraj Tatrabanky riesi ten problem, ze si tam zavolam a overim, ci maju nejaky problem s prevodmi...naco samozrejme uz neodpovedala a ani sa neozvala...este raz pisem ide o nakupujucu pod nickom @chalosi nechapem ako moze ten clovek kludne spavat, ja by som to nedokazala, ma dve krasne pyzamka zdarma a ja som jej este zaplatila doporucene postovne...

stanislavao
11. júl 2012

@zuzpap
vobec sa s nou nebavte. napiste jej, ze ak vam ihned neposle peniaze, budete kontaktovat admina a bude mat pozastaveny ucet na MK. na mnohe toto pohrozenie zaberie. ak prevod spravila a riesi staznost, to je jej problem. nech spravi prevod este raz, aby ste vy mali peniaze a ona nech si riesi, co chce. alebo nech vam vrati tovar. z vlastnej skusenosti viem, ze razantnost, strucnost a jasnost u mnohych naozaj funfuju. nedajte sa. vela stastia.

zuzpap
11. júl 2012

@stanislavao a ako rychlo admin zareagoval, lebo ja som mu pisala vcera poobede, no zatial sa mi neozval..alebo to riesi priamo s nou? zatial nema pozastaveny ucet...dakujem za rady, urcite jej este napisem, aby mi vratila tovar...z casu na cas ma manzel sluzobku do Ziliny, kedze mam jej adresu, tak hoci aj osobne tam pojde...

stanislavao
11. júl 2012

@zuzpap ja so komunikovala priamo s martinom jasanom, ale hej, oni nepisu, ako to s nou riesia. no ucet jej zas hned nepozastavi. to uz musi byt vazne neriesitelne. uvidite, co vam napise.

sailes
11. júl 2012

nick: magdalenkapolovkova , MAGDALENA FACUNOVA A.PIETRA č. 25, MARTIN vyprosíka si tričko za 3E na dobierku, 2X2E som vyhodila oknom, lebo NEPREBRALA DOBIERKU!!! Ešte naklamala, že to jej kamarátka si objednáva z jej nicku, no vačšia blbost už hádam ani neexistuje 🙂

monca571
11. júl 2012

@kathy7337
@nikolca babulky nehadzte nas do jedneho vreca,veeelmi rada nakupujem na dobierku,viac mi to vyhovuje,ale ked viem ze ma nieco prist tak idem nohy polamat na postu,ani necakam na postarku! 😎
@sailes

kathy7337
11. júl 2012

@monca571 ale ty si iný prípad...ty si registrovaná a máš pozitívne hodnotenia... to je uplne ine kafe. tebe by som bez problemov poslala aj na dobierku 😉

zuzkahraskovie
11. júl 2012

@kathy7337 ja teda neviem,ale zatial ja co som neregistrovanym maminam posielala na dobierku si postu prevzali...no,zrejme som mala stastie 😝 ,podla toho ako tu pisete ,ze sa velmi casto stava ,ze dotycne si neprevazmu balicky...ale pre istotu si budem davat pozor a co najmenej posielat takymto sposobom...

nikolca
11. júl 2012

@monca571 ja nehadžem nikoho do jedneho vreca 😉 ja som na dobierku poslala už vela registrovanym a baličky prebrali,aj jedna mamina odomna brala na dobierku a hned mi napisala,že dobierku si preberie,že aby som pozrela na jej hodnotenia a skutočne mala okolo 20 hodnoteni a všetko sa tykalo prebratia dobierky,s takymi kupujucimi je radosť obchodovať 😉 ale teraz som poslala dobierku ešte tretieho,peniaze mi neprišli,kupujuca mala jedno hodnotenie a vôbec nereaguje 😒 viem že viaceri radšek kupuju na dobierku,aby mali istotu že im balik pride i ked radšej si priplatia vyššie poštovne 🙂 😉

zuzanocka
11. júl 2012

kočky prosím vás, čo je to tu za nová móda reagovať na inzeráty spôsobom "mám záujem, prezvo�?te ma na tel. ...."??

nelinka0401
11. júl 2012

@zuzanocka ?? no tu je možné už asi všetko 😅

martinka17
11. júl 2012

@zuzanocka ja tiež občas napíšem radšej telefón, hlavne ak ide o osobný odber Prezvoňte, ja zavolám. Máš to rýchlejšie dohodnuté 😉

sailes
11. júl 2012

Tak kočky musím sa s vami podelit o skúsenost s jednou "milou" predávajúcou, ktorá inzerovala kabelku :"nosena ale v dobrom stave,ručky su trocha ošuchane nosenim ale pri noseni to nieje vidieť" len akosi zabudla napísat , že tie ošúchané rúčky sú aj odtrhnuté, prikladám pár fotiek. Na moju reklamáciu odpísala : "Dobry den je mi ľuto ale tovar späť neberiem,kabela je v dobrom nosenom stave,neviem o nijakych potrhanych ručkach to by som ju nepredavala a aj cena bola prispôsobena stavu veci.Už ste odomna kupovala v minulosti jednu kabelu a určite by som ju nedavala na bazar ak by nebola nositeľna takže je mi ľuto ale je to bazar a tovar sa späť neberie" /inak neviem o tom, že by som u pani vôbec niekedy nakupovala 🙂 / Poprosím vás vyjadrite sa mi k tomu, pretože som ešte takéto čosi na MK nezažila, bola som s nákupmi vždy spokojná:o)

traktor
11. júl 2012

@sailes a fotky su kde?

sailes
11. júl 2012

Ešte pridávam fotky, musím ešte podotknút, že ked som si prof. zvačšovala fotky jej inzerátu, bolo zrejmé, že sú rúčky v tomto stave, ako som kabelku dostala

sailes
11. júl 2012

@traktor ahoj v tom strese som ich zabudla pripnút, ale už sú hore, dakujem , že sa týmto prípadom zaoberáš

traktor
11. júl 2012

@sailes tak parada..s tym uz kde pôjdes?..ak to nebolo uvedene v inzerate, mas narok na vratenie plnej sumy + spätnu postu, ktorou jej balik vratis ...ze sa tovar neberie, lebo je to bazar..ako ok, ked je dobre opisany..ale pokial nie je uvedene poskodenie, tak si v prave..inak jej môzes dat negatko...skus to s nou este poriesit cez ip, pripadne tu daj jej nick / nezabudni na @/, aby sa k tomu aj ona mohla vyjadrit

sailes
11. júl 2012

napísala som jej, že jej dám negatko a nahlásim to adminovi, napísala mi : "Nemam slov na Vas ak tak citite že potrebujete sa vyvršiť na niekom nech sa pači,nepredavam tu veci s potrebou niekoho okradať to si zasa vyprosim ja aby ste tu takto o mne vypisovala ale vidim že je to aj tak zbytočne naťahovať sa s Vami.Nech sa Vam dari!!!!!!!!!!!!

sailes
11. júl 2012

@traktor napísala som jej, že jej dám negatko a nahlásim to adminovi, napísala mi : "Nemam slov na Vas ak tak citite že potrebujete sa vyvršiť na niekom nech sa pači,nepredavam tu veci s potrebou niekoho okradať to si zasa vyprosim ja aby ste tu takto o mne vypisovala ale vidim že je to aj tak zbytočne naťahovať sa s Vami.Nech sa Vam dari!!!!!!!!!!!!

traktor
11. júl 2012

@sailes napis tu jej nick, nech sa aj ona vyjadri..zväcsa v tejto teme sa to podari vyriesit k spokojnosti 😉

sailes
11. júl 2012