Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ďakujem 🙂...myslela som si, že by to malo nabehnúť "normálne". 😉
@mimave tak ho len zmeň napríklad na neutrál, aby ostatné vedeli, s čím asi treba rátať. 😉
Prosím poradte mi, kúpila som si botasky. Bola uvedená veľkosť 37, vnútorná dĺžka 23,5cm. Ale v realite majú 25cm a teda sú mi veľké. Chcem ich pani vrátiť, ale smiem si žiadať nie len to, čo som zaplatila ale aj preplatenie poštovného za vrátenie?
@333levica
@svetielkoand
Ja mám pocit ze toto nie je porusenie pravidiel: Vid 14. a 16. bod podmienok bazaru na MK.
Ak da inzerat ze je vec zadarmo, ale vo svojich podmienkach to konkretizuje, tak by to malo byt v poriadku . Pretoze v nazve inzeratu tieto "podmienky" byt nesmu ....
Citujem:
14. Do inzerátu nevkladaj odkazy typu “Zadarmo k objednávke”, “pri kúpe … zľava ...”, “Vhodný ako darček” a podobne. Takéto informácie môžeš vložiť do podmienok predaja.
Takéto “marketingové triky” do bazáru nepatria.
16. Cena 0 Eur znamená, že vec daruješ bez akýchkoľvek podmienok. Ak daruješ tovar za poštovné, ako cenu zadaj výšku poštovného, alebo o tom informuj v podmienkach predaja.
.... Predavajucej by som este odporucala, dat ku kazdemu takemu inzeratu este poznamku, aby si kupujuci precitali aj jej PP. Aby sa predislo zbytocnym nedorozumeniam 😉
@martinka17 Ak su rozmery ine, nez tie co boli uvedene v inzerate, tak ano, mala by ti predavajuca vratit to co si jej poslala + spatne postovne.
@garzonka vdaka 🙂
@martinka17 jooooj to nieeeeeeeeee 🙂 ,som neni svinka 🙂 , a myslim ze to nie je az take porusenie. 😉
@garzonka je to porušenie bodu 16. Viem to na 100%, lebo raz som mala inzerát, bola 0 € cena a písala som, že za poštovné. A hneď ho admin stopol, že darovanie k objednávke nie je darovanie. Ja som ho nemala k objednávke, tak mi ho pustil obratom späť, ale od vtedy to viem 😵 Pre nich je to zavádzanie, podmienené darovanie.
baby,aj vám sa stáva v poslednej dobe,že sa mi na inzerát ozve mamička,týka sa to skor neregistrovaných mamičiek,a napíše mi tovar si zoberiem,napíšte mi číslo účtu a viac sa mi neozve.Mám ďalších záujemcov a potom musím čakať,či mi teda korunky pošle,ale ma ignoruje.Za posledné dva týždne sa mi to stalo pár krát.Neznášam to,ja by som neregistrovaným dala zákaz nakupovať na koníku.
@kucminka napíš jej mail, ak do 24 hodín nezareaguje, tak predaj ďalej, ak aj nabehnú peniaze potom pošleš späť danej osobe 😉 To sa tu deje stále a nie len tu, proste niektoré osoby nevedia komunikovať, jedno či je registrovaná ale bo nie ( mne to skôr robia registrované 😉 )
Kúpila som si tenisky, kde inzerát: tenisky vo velmi dobrom,neposkodenom stave,akurat znak puma je mierne zosuchany,ale su krasne tmavocervene,vnutro je 23,5cm,cena+posta 1,80eur
Prišli mi včera, ale vnútorný rozmer je 25cm. Pani som písala, tak mi odpovedala:
dobry den,ja som pisala podla stitku na teniskach UK 37/23,5cm,nemerala som,inak by som napisala mnou namerana vnutorna dlzka,ale pri znackovych teniskach sa nemeria cela vlozka,ale len dlzka/adifit/,to je dlzka odporucana celeho chodidla,na ktore je teniska urcena ☹
Poradte, ak máte text inzerátu a túto odpoveď, kde je pravda? Mala som ja vedieť, že vnútro je myslené dĺžka nohy alebo ona uviedla chybný text?
@martinka17 no praveže na značkovych botaskach vždy byva ta vnutorna dlžka väčšia ako je uvadzana na štitku vyrobcom,viem to podla botasiek čo som ja predala či už to bola puma nike alebo adidas,no mala uviesť vnutorna dlžka uvedena vyrobcom je 23,5,ona možno ani nevedela že v skutočnosti je ta vnutorna dlžka väčšia,no neviem ale podla môjho nazoru chybu nespravila ked uviedla čo je uvedene na štitku 😉 ale je to len môj nazor
@martinka17 ja som raz tak predala detske platenky nike,tiež som napisala vnutornu dlžku na štitku 13,5cm,to som predala prve značkove tenisky som nevedela,že ta vnutorna dlžka môže byť väčšia,kupujuca ktora ich kupila,sa mi neozvala že su im velke,naraz som ich zbadala v bazare,predavala ich dalej,no vnutornu dlžku uvadzala už 15cm 😕 od vtedy viem že tie vnutorne dlžky vôbec nesedia s tym čo uvadza vyrobca 😕
@nikolca už to viem aj ja teraz, tiež som nevedla 😉
@martinka17 to máš pravdu,že niekto nevie komunikovať.Viem,že nemožu celý deň sedieť na nete,ale keď mám o danú vec záujem,tak sa tam spoň mrknem,či už mám podklady k platbe,nie.
@kucminka to my nepochopíme. ona si to rozmyslí a berie, že si si to domyslela. 😲 😀 😀
ahojte, ja mam teraz taky pripad ze cakam na platbu za tovar, kupujuci tvrdi ze peniazky mi poslal (poslal mi ako prilohu vypis z internetu) lenze mne od pondelka tie peniaze este stale neprisli na ucet 😖 manzel tvrdi ze vraj vypis moze poslat ale platba sa da este medzitym zrusit. kupujuci to chcel odoslat ihned na zaklade toho zdokladovaneho vypisu, ale veci som zatial neodoslala kedze peniaze neprisli. co robit? da sa nejako zdokladovat ze tie peniaze som nedostala?
@rainee neposlať a čakať, kým nabehnú 😉
@rainee ja som dokonca čitala na čiernej listine,že predavajuca poslala tovat ktory neregistrovana uhradila,no lenže neregistrovana šla do banky že peniaze poslala na zly učet a tej predavajucej prišla po mesiaci vyzva z banky takže musela peniažky asi vratiť a nema ani tovar ani peniaze,no by ma tušim kleplo,no pokial peniaze poslal na spravne čislo tak by ti na učet už prišli,skontrolovala si to dobre,mne sa raz tiež stalo že mi kupujuca poslala platbu a kedže nechodila tak som jej napisala aby si platbu skontrolovala a ona mi drzo s pätnastimi vykričnikmi napisala že si to mam ja lepšie pozrieť,poslala mi potvrdenku a ano peniaze poslala,čislo učtu sedelo ale kod banky zadala zly 😖takže aj tak mohol spraviť že ti peniažky poslal a potom to zrušil,su všeliaky špekulanti,pokial nemaš platbu neposielaj nič
@rainee Ja mam podobnu skusenost. Pani mala zaujem o tovar, najprv ze posle na postu peniaze, potom ze uz poslala, lebo jej nabehli na ucet nejake peniaze. Minuly piatok ich poslala a do vcera neprisli, tak som pani pisala, ci je niekde problem. A odpoved bola, ze ona ten tovar uz nechce, kupila inde, odchadza na dovolenku, jej podklady su spravne a nech jej poslem tie peniaze naspat, ked pridu na moj ucet 🙄 😕 😕 😕 Nechcem byt zle, ale takto dlho prevod asi netrva, nie? Ci caka ze to risknem a poslem peniaze skor ako pridu od nej? Nemala som nikdy problem na bazariku, ale co zazivam za posledne 2tt je hrozne 😒
@kucminka ako pozerám už si neni plusková 🙂 takže to nakoniec zrušilo 🙂 🙂

@bodka13 a koľko asi trvá, kým to nabehne druhej strane (do inej banky)? Díky 🙂