Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ahojte.prosim vas nepisala vam nahodou zuzana brezinova neregistrovana???napisala mi takuto spravu na kocik co predavam.prosim kocik je nadherny ale kvoli financiam zhanam darovany aj vyblednuty kludne poskodeny prosim taky ste nemala?prepacte ak odpoviete dakujem .
@vierocka23 mne tiež písala jedna neregistrovaná na kočík,že má záujem o tú káru aby som jej poslala tč a vacej sa neozvala,fakt mi tí neregistrovaný lezú už na nervy. 😠
@kucminka aj mne lezu a riadne .pisal mi jeden nerigistrovany chlap ze ma zaujem o kocik a ze aby som mu dala dole 10e a este aj postovne na poli.mam tam sice ze cena dohodo ale 10e dat dole je trosku moc.a tu poslednu vetu od tej brezinovej som nepochopila ze .prepacte ak odpoviete dakujem . 😒
@vierocka23 ja som tu včera tuším písala,že dosť neregistrovaných si nečo u mňa rezervuje a potom sa ani neunúva ozvať,nereagujú na správy.Je ozaj málo takých že sa dá s nimi spolupracovať.Niekedy to trvá aj týždeň,aby sme so konečne dopracovali k cieľu. 😒
@kucminka presne tak 😉 .chodi sem vela takych.aj mne sa ozvali viac ani obraz ani zvuk.
ja mam tiez taku...hm zvlastnu skusenost, jedna maminka kupila odo mna 11 hrkalok, vo vinikajucom stave (ako nove) za bagatel - spolu za 1euro (nemam to kde skladovat, mame maly byt, a uz dlho trcali na MK, tak som dala taku nizku cenu)...aj mi to bolo cudne, lebo neskor, ked uz bol obchod dohodnuty, som si vsimla, ze ona sama predava kopu pouzitych hrkalok a ma dvojrocne dieta (a dve ovela starsie)...a nepresiel ani mesiac, a uz ich predava, samozrejme, kus po 1e....je mi to trosku neprijemne...samozrejme, stalo sa aj mne, ze som kupila nejake osatenie, a nesedelo mi velkostou, tak som ho predavala dalej. No aj tak, viem, ze je to moja chyba, ze som nedala vyssiu cenu...ale taketo divne obchody...sa mi to zda trosku nemoralne (ak len skupi tovar, nepouzije a predava dalej).
@jankah77 To je take slovenske 😠 Janka mas v sucasnosti 34 inzeratov co by sa dalo tiez nazvat "neopravnenym podnikanim". Neviem ci si si vedoma, kolko sa platia odvody a dane, a aky musis mat obrat aby si bola ziskova ako zivnostnik, ci podnikatel. V Tvojom pripade ide o jedinnu vec - si nahnevana, ze si si tie hracky za tych 10 Eur nepredala sama 😵 Keby kazda matka ktora ma na konikovi dieta, 2 alebo dokonca 3 mala riesit kolko preda veci tak by sme tu dane platili vsetci!!! a neviem preco by sme to mali robit kedze platim dane za to, ked to nove kupim! za ucet kam si dam poslat peniaze! a dokonca aj za postovne ktorym to posielam!!! Ak ti nestaci kolko platis statu tak sa mozes ako podnikatel prihlasit TY SAMA!!!
@jankah77 a čo iné ostáva, pri tej krásnej bohatej materskej, aj mne to robia, kupia odo mňa lacno a predávajú to na mimibazáre,nebudem menovať, čo už, každá si chce privyrobiť podľa svojej šikovnosti..... mne už to za tie problémy nestojí, ked kúpia trebárz tričko za 0,50eur na donosenie a ona to predáva za 2eura, vraj nové bez poškodení.... už sa do toho nestarám....už ma ani nebaví tu predávať, viac je to diskusovaní ako o bazáre....
@xsenova presne tak, je to take slovenske...niekto porusuje zakony a my ho este obhajujeme, ze....Tato tema je o skusenostiach s predavajucimi a nakupujucimi na MK...A toto je moja skusenost. NIe som nahnevana, ze zarobi, ale ze robi cierne obchody s mojimi vecami.
Ja inzerujem len nieco, co som kupila, dostala pre moju potrebu, co som JA pouzila a uz to nepotrebujem. A rovnako cez MK nakupujem tovar PRE VLASTNE POUZITIE. Ale nerobim NAKUP TOVARU ZA UCELOM DALSIEHO PREDAJA...to je nieco uplne ine. Na take nieco sa vztahuje zivnostensky zakon. Odvody z toho platit nemusi, nema urcite z toho taky prijem. Ale ak ide o sustavnu cinnost, tak si musi vybavit ZL. (nie som dilino, citat viem, aj si viem najst prislusne zakony). Ja mam 34 inzeratov v roznych kat. (zvacsa veci po mojich detoch) ....ale ta pani ma na predaj momentalne napr. 65 hrkalok...no pochybujem, ze vsetky boli nou pouzivane (jej dietatom) a teraz ich uz nepotrebuje...najma ak kupuje hrkalky pre svoje 2rocne dieta? Ak ich pouzije, a potom preda, lebo uz ich nepotrebuje, prosim, nech to preda aj 10x drahsie, je mi to sumafuk.
@mima1311 dodnes som nejako nepochopila naco je toto dobre. este tak sa pomylit o 1-2cm sa podari, ale velkost 140/152 a xxl je trosku rozdiel. asi vieme preco ma zablokovany ucet pani, asi si nebola jedina ktorej "mierne" zle pomerala.
ja som s tym mojim pripadom nepohla dalej, kupujuci sa mi uz dalej neozval ked som pisala ze peniaze nikde aj ked vypis o odoslani poslal. asi to bol fakt nejaky spekulo. takze nikdy nikomu neposielajte tovar vopred ani na zaklade vypisu - potvrdenky z banky. nastastie som veci neposlala, takze to asi mozem pekne rozbalit a dat spät na net 😖
@rainee no veru , aj pre mna je to mimo pochopenia ...ja som taky pako , ze opisujem do nemoty danu vec , aj farbu napisem 😀 aj ked je foto urobena , aby nahodou niekto nevidel nieco ine zobrazene , pomaly nespim 😝 kym kupujuca nenapise ze je to po dodani OK 😀 a druhe spia kludne aj sa este nabalia 😠 veru 140 a XXl je trolinku teda rozdiel a to iste 152/158 a taka pocitam nanajvys 122...no co uz , tie moje bude nosit dcera ked dorastie a tie male zrejme posuniem tu ...
No aspon ze tak , ze si neposlala , aj ja ked mi treba rychlo poslat , posielam na mail potvrdenie a vobec ma nenapadlo ze sa to da stopnut ,, nie ze by som to chcela praktizovat ,, 😝 ale dobre vediet , ked bude posielat niekto mne ...pekne to tu asi nahod , vypada to tak ze kupec uz lovi niekde inde ...
@mima1311 ja som uz tiez par x poslala vopred ked som isla na dovolenku aby kupujuci necakali dalsie 2 tyzdne na veci, ale vzdy len registrovanym s dobrymi hodnoteniami takze to bolo ok, tento pripad nebol z MK ale kazdopadne ludia skusaju...
nemala som zatial nejaky problem s vecami na bazariku kedze kupujem len od registrovanych a pozeram hodnotenia, ale je pravda ze viac predavam ako kupujem, tiez radsej vidim tovar nazivo, vyskusam alebo kupim v zlave.
@superzabka , @ikke , @miskakyska
zatlieskajme vsetkym podvodnickom a porusovatelom zakona, obdivujme ich, lebo su sikovni a vedia s nami vytentovat...
Krasne, dievcata, uzasne.
A ze preco nasa spolocnost vobec nefunguje. Ako aj moze, velky podvodnici vzdy uniknu spravodlivosti, ako by aj nie, ked drzime palce aj tym malym.
Ako som sa uz vyjadrila. Nejde o to, ze ta pani preda tovar za vyssiu cenu, ale ze si tu - na MK urobila biznis (nakup za ucelom dalsieho predaja, tj maloobchod a to bez zivnostenskeho opravnenia). Ak sa nemylim, bazar na taketo veci nesluzi. na to su tu na MK Shopy, nie? Ak tu niekto na bazari skusi predat napr. rucne robeny kosik z papiera (paplet), ci ine handmade, zrusia ho, lebo je to "novy" tovar na ktorom ide zarobit a musi si urobit profi ucet. Tot moj konecny nazor.
@jankah77 a čo s tým narobíš?..NIČ!!!!
ahojte baby, jedna ma žiadna o foto na šiat na postave.čo by ste spravili? ja s tymto nemam dobre skusenosti ☹
@sofokleska ale na kazdej postave saty vyniknu inak. Asi jej napis, ze napr. su vhodne pre zeny s uzkymi bokmi atd....
@sofokleska mna raz tak jedna žiadala neregistrovana o foto plaviek,oblečenych na mne 😕 a ešte k tomu spodny diel su tangače,asi bola zvedava na môj zadok 😀 😀 som jej napisala že žial ale taketo fotky neposkytujem 🙂 😉

@mima1311 tie vrchne vyzeraju ako by damske boli ale trojštvrťove je na nich pisane čislovanie?