Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
no tak mi treba!minule som pisala ako jedna nemenovana pani nevie co je postovy poukaz na ucet,dnes ma uz dozrala,lebo mi vobec neodpisala...jasne som jej napisala ze ciapocku beriem...ona odpisala ze v poriadku,a inzerat vymazala..dala som jej hodnotko ze zla komunikacia a uz to slo...som chudera...ani jej kamosky na modrom koniku nepoculi o takej postovej poukaske...a dris mam spat hodnotenie!boze to fakt su aj taky ludia? 😢
@lenulienka2011 pani to trocha prehnala s tym hodnotenim - stacilo si nieco o tom poukaze vygooglit
@dosa ja som z toho normalne vykolajena...internet, a toto pritom je to tak lahke!!to este keby vedela ze existuje aj elektronicka posta...je mi do placu,normalne ma nic nebavi,taku som tu este nestretla,a este te dotaz ze ani jwej kamosky nepoculi?! 🤐
@lenulienka2011 no jej kamosky su asi take iste ako ona... akoze robi jej problem napisat ti adresu? a ked uz ju napise potom na balik, to jej nevadi??? co narobis. lidi sou ruzni... asi si nepomozes...
@lenulienka2011 smutne, v dnesnej dobe a tak obmedzeni mladi ludia... 😖 ma to doma internet, ale google je pre nu asi neznamy pojem (aj pre jej kamosky, samozrejme) a ja sa cudujem, ked niekto nepozdravi, nepoprosi a nepodakuje 😎
@gabika7706 a to ma tu stale bombarduje cez IPako som ju urazila tym hodnotenim a stale nepocula o tych poukazkach co ak som podvodnicka...som na prasky s nej,ona je tu noiva a kamosky tu ma dlho a nic nepoculi no proste znechutenie 😝
@lenulienka2011 ja by som jej jednoducho poslala link na stranky posty, aj fotku poukazky, keby ma velmi nas..la tak by som jej tu poukazku odoslala uz aj vypisanu :D
ahoj baby potrebujem poradit, predala som na bazare saty za 5,5e , po dohode som to pani poslala obycajne no a saty uy tzyden nedorazili, pani chce teraz aspon 3e odomna spat, co mam robit??? mam jej poslat peniaze? stalo sa mi 1x ze balicek nedorazil, aj ked bol posielany obycajne, mna to dost mrzi 😒
@ewwe posielala si na ziadost kupujucej obycajne? ak ano, tak to bolo na jej riziko... ak si to omylom poslala obycajne ty a ona chcela doporucene, tak to je tvoja chyba a tam jej potom myslim prinalezi cela suma za tie saty... v kazdom pripade odporucam, aby sa kupujuca isla opytat na ich postu, ci tam zasielka pre nu nie je...
@ewwe žiadala ona poslať obyčajne? to je podstatné v tomto prípade....
ja teda uvádzam v PP - aj vždy navrhujem pri konkrétnom obchodíku doporučenú zásielku... v prípade, že kupujúci žiada obyčajne, upozorním ho, že za prípadnú stratu nenesiem zodpovednosť - a pošlem tak, len ak to kupujúci akcepruje... väčšinou sa ale snaží, presvedčiť kupujúcich aspoň na 1.triedu... (rozdiel 20 centov na pošte)
no baby bolo to tak, ze ja som jej napisala ze: ak jej bude sacit obycajne, tak ze sumu zaokruhlime na 6e, ze netreba 6,1e, no a ona suhlasila, ze tak vzdy objednava, jasne ak by chcela ona doporucene tak jej poslem doporucene, ja fakt neviem co robit
@ewwe skús jej napísať, aby sa spýtala na pošte u nich...možno jej len pani poštárka nedala do schránky lístok o uložení zásielky...ak tam nič nebude, tak ešte je šanca, že sa do 17 - alebo 21 dní? už si nepamätám, objaví u teba... prípadne na vašej pošte, ako nedoručená zásielka (mne sa zásielka vrátila, už to bolo dosť dávno, s oznamom "adresát nezastihnutý a neprevzatá zásielka" - a to bola mamička stále doma, lebo mala v tom čase choré dieťa... 😅...po troch týždňoch) ... ale, peniažky vrátiť nemusíš, keďže to obyčajné poštovné bolo dohodnuté a druhá strana ho odsúhlasila ... škoda... preto posielam prioritne zásielky doporučene... strata sa dá na pošte aspoň reklamovať😉
no tak budem mat ponaucenie dobuducna, nerada sa s ludmi hadam
@gabika7706 alebo nech dotycna zajde na postu a opyta sa ... a existuju aj telefony 😀 napis jej, moze zavolat aj na infolinku Sl. posty 😀
@lenulienka2011 alebo nech dotycna zajde na postu a opyta sa ... a existuju aj telefony napis jej, moze zavolat aj na infolinku Sl. posty
@dejnas ani mne uz nedorazila zasielka posielana obycajne 1.triedou (z vlasteho rozhodnutia predavajucej) a ja som bola, samozrejme, ta klamarka a podvodnicka, kt. ma aj tovar, aj prachy pyta spat. Ziadala som doporucene, aj som zaplatila 1,60 €...balicek nechodil, po 2 tyzdnoch ma presla trpezlivost...pani sa zrejme doteraz na mna hneva, lebo ona to posielala 1.triedou a balik mam na 100% doma 😖
@gabika7706 no, ja keby som ziadala doporucene a ona ani za svet nechce, tak jej poviem, ze odstupujem. A hotovo. Prva trieda je len RYCHLEJSI sposob dorucenia. Nic viac. Neviem, preco ludia myslia, ze to nejak ZARUCI dorucenie, alebo vypatratelnost. Vypatratelnost zasielky je mozna len pri evidencii, tj ZASLANI S PODACIM LISTKOM = DOPORUCENE (resp. ako balik). Pri klasickej zasielke 1. aj 2tr. je to iba loteria, ci sa to nahodou najde alebo nie.
@gabika7706 j stratiť sa môže aj doporučená (a viem, že je rozdiel v podacom lístku a atď...) ja netvrdím, že 1. trieda zaručí, že sa balík nestratí... len že je menšie riziko, než obyčajná, práve tým, že to ide expresne a nepoflakuje sa to odložené niekde práve v čase, keď sa prioritne riešia expres zásielky 😉 ...
v tvojom prípade mala niesť zodpovednosť predávajúca, keďže svojvoľne poslala zásielku inak, ako si žiadala 😖 ona si zrejme mylsela, že prvá trieda ja 100% garancia spoľahlivého doručenia - čo ja netvrdím... ja sa snažím kupujúcich vždy presvedčiť, resp. automaticky navrhujem zaplatiť poštovné na doporučenú zásielku.. pokiaľ si niekto výslovne žiada obyčajne, upozorním ho, že to bude na jeho zodpovednosť.. ono je pravda, že niekdy kupuješ tovar za pár "grošov" a takmer rovnakú sumu potom investuješ do poštovného 😖 ale predíde sa tak zbytočným stratám zásielok, hádkam, obviňovaniam
a pokiaľ ty si zaplatila poštovné vo výške doporučenej zásielky - v tom prípade je to úplná drzosť, že chcela "zarobiť" ešte aj na ušetrenom poštovnom 😠 😖
@gabika7706 teraz som si všimla - že si platila 1,60 ??? 😕 😕 😕 to podľa akého cenníka dotyčná účtuje poštovné ? 😠 😠 😠

@unique áno,povedz napr. že si si nič neobjednávala a zásielku nepreberáš 😉