Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@krasnulka no pekne,neviem-ale asi vinník bude niekde na ceste medzi vami dvomi-t.j. buď doručovatelia,alebo pracovníci na pošte-tí,čo prídu do kontaktu s balíkom....asi teda bude zodpovedná pošta. ak nebol poistený-tak neviem,myslím,že do 10eur vracajú pri doporučených,pri balíkoch neviem. inak škoda,že si to nepoistila,ja tiež na svoje náklady poisťujem už nad 10eur balíky.
@maznacik007 no vieš, síce som zrovna nikdy nerobila v mäsiarstve a podobne, ale keď sa mi dostane do rúk desaťdekové čosi, tak rozhodne nemôžem veriť tomu že vnútri je mobil. Je rozdiel aj pre laika držať v ruke 10 dkg a držať v ruke 30 dkg.
@krasnulka nič nepreberaj, pokiaľ Ti nedôjde gramáž 318 gramov.
Odporúčaný postup: ak Ti budú chcieť na počte vnútiť reklamovaný balík, nechaj ho tam ešte neprebratý prevážiť, a len v pripade, ak bude vážiť 318 gramov, ho preber. Zároveň zober si so sebou fotografický prístroj a dvoch svedkov, ktorí Ti nie sú rodina, a priamo na pošte zdokumentuj otvorenie balíčka s tým že odfotíš aj tváre svedkov s balíčkom v štádiu otvárania.
V prípade ale, že balíček by nemal mať 318 gramov, NIČ NEPREBERAJ! trvaj na tom, aby do preberacej kolónky pracovníčka napísala, že odmietaš prevziať z dôvodu že nesúhlasí váha balíčku s pôvodnou váhou pri Tvojom odoslaní. V takom prípade nech si to tam pitve a rieši pošta, a Teba nemusí nič zaujímať.
@maggie2 asi si to tu pozorne necitala ale ta pani nemala odkial vediet kolko ten balicek pri odosielani vazil ... a rovnako ona nerozhodovala o tom ci bude poisteny ... lebo podla tu napisaneho bolo postovne v cene tovaru toho mobilu... takze o tom ci pojde ta dobierka ako poistena alebo nie rozhodovala vylucne predavajuca
no mne osobne taketo postoje a pripady a sposob ich riesenia odradili od akehokolvek nakupu tu na bazariku.... neviem si predstavit situaciu ze si tu objednam nejaku vec za par desiatok EUR a pride mi prazdny balicek... a nakoniec nebudem mat ani veci ani peniaze... pekne by ma to stavalo... a myslim ze kazdeho ...
Ahojte chcem sa spytat predavam fusak a ozvala sa mi neregistrovana uzivatelka t.bednarikova@gmail.com nemate niekto skusenost s touto predavajucou?
@maznacik007 tu na stránkach slovenskej pošty http://www.posta.sk/sluzby/faq-casto-kladene-ot... je presne napísané ako má postupovať kupujúci v prípade dobierky, resp. čo sa mu odporúča. Ja len toľko, že ak mi na pošte strčia do ruky balíček ktorý v rukách cítim že váži len 10 deka, musí mi byť jasné že vnútri nemôže byť MOBIL. To je všetko. Predpokladám že dievčine reklamáciu neuznajú, pretože balíček otvorila bez svedkov a až doma. Iné by bolo keby ho otvorila pred poštárkou či na pošte. Takto povedia, že si ho vybrala sama a chce sa obohatiť. Aby bolo jasné, ja nenadŕžam krasnulke, ja len snažím sa objektívne zhodnotiť danú situáciu.
@lydia22 presne tak, ja by som počkala na zaplatenie 😉 ja som mala veľmi veľa neregistrovaných záujemcov a skoro vždy to boli veĺmi seriózni ľudia, už som si na neregistrovaných zvykla, takže teraz už vôbec neriešim, či je osoba registrovaná alebo nie 🙂 a dovolím si tvrdiť, že to mám tak 50:50, 🙂 počkaj a uvidíš, ako sa to ďalej vyvinie 😉
ok takže už je všetko ok "chichina8" po malych naťahovačkach vratila eura za tovar,dnes jej ho posielam späť 😵
inac,čo je divne,myslela som,že ked tu pišeme maily a mena neregistrovaných - pozitívnych aj negatívnych,že pre overenie mi ich mail MK vyhodi. ale žial -dala som tu horepsominanu t.bednarikova@gmail.com a nenašlo mi nič. tak načo tu potom písat maily, ked si nevieme vygooglit na MK ten mail a hodnotenie 😖
baby kolko stoji dobierka doporuveny list 2triedou ?pod cim je to na stranke posty?
http://cennik.posta.sk/#
a je to 2,05 do 500gr, 2,65 do 1 kg 😉 Dobierka do 30 eUR je za 85 centov, to je zvlášť v cenníkoch potom
http://www.posta.sk/stranky/tarifa-sp
vnútroštatné sadzby mrkni
bohuzial, musim spomenut pani "ivanaomastova" dohodli sme sa koncom augusta, ze jej rezervujem vecicky na tyzden, maximalne dva, kedy sa mi ozve, ze pojde "okolo" lebo poslat nechcela, no bohuzial sa neozyva.... ☹ ☹, nespolahliva. s negativnym hodnotenim pockam do zajtra....
@janka_pn ved ked sa ti neozýva, tak ich ponúkaj dalej. ved ked chcela rezervovať na 1-2 týždne, tak po tom termíne by som to brala, že si to rozmyslela.a podľa mňa ti nemusí nič vysvetľovať.aj v obchode, ked si dám rezervovať topánky na dve hodiny a neprídem pre nich, tak je samozrejmé, že ich môžu predať.
niektoré ma tu zarážate, dávate neg.hodnotenia, aj ked podľa mňa, si to tie kupujúce nezaslúžia. ved ked sa len popýtam na tú ktorú vec, neznamená to, že ju beriem.alebo tá s tými záplavami...aj u nás boli záplavy a teraz tí ľudia neprestali žiť, dokonca sa musia venovať aj deťom, napriek tomu, že nič nemajú...
@miriamm11 aj mne minule prisiel doporuceny list a bol prazdny. ja som nastastie ale otvarala pred postarkou takze mi reklamaciu uznali, ale ako ma odskodnia to este neviem :(
@jonas17 - podľa mňa je slušnosť ozvať sa, že o danú vec nemám záujem,lebo napríklad ked sa ozvú 2-3 záujemci tak potrebujem vedieť kto ho naozaj chce a nebudem tých ostatných naťahovať,,dokiaľ sa prvý ozve.Ja to nemám rada keď sa ma niekto vypytuje na niečo a potom sa už neozve.
A čo sa týka tej baby ohľadom záplav, tak to je cigánka, čo tu naťahuje ľudí,treba čítať vyššie keď sa chcete k tomu vyjadriť.
Toď môj názor.
@kosta123 to, že ty niečo nemáš rada, to nemusí zákazníčky zaujímať.každý je nejaký. mne plno ľudí vypisuje ohľadom vecí a ked sa viac neozvú, tak je to v pohode.je to obchod.nikoho nemôžem nútiť ku komunikácií so mnou, alebo vnucovať im svoj tovar.musia sa rozhodnúť sami a vybrat si, čo im vyhovuje, čo chcú.pokiaľ to nie je tak, že jej pošlem veci a mi nezaplatí. to už je podvod. alebo naopak.pošlem peniaze a tovar nepríde. ale že sa niekto spýta a už sa neozve, to je si mylsím, každého osobná vec.nepríde mi to na neg.hodnotenie..
a čo sa týka "cigánky", dala som to len ako príklad.

@akika722 ta co maju zaplavy a chce plienky do vody, abo mohla zobrat deti na kupalisko a su v hmotnej nudzy
.....asi malo vody, ked este kupalisko treba :D