Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@michala1515 napis jej este raz..ze ak to nebude riesit, ze jej das negatko a pridas ju na ciernu listinu..kludne ju môzes aj v tejto teme oznacit..nezabudni na @ pre nickom..je jedno, ci je suma mala, ci je to vela koruniek..ak si nieco kupim tak to mam aj dostat..nie o mesiac..ale v co najskorsom case a ak to nejde / choroba,,,,/, tak to napisem..
@dejnas
Ja mam vo svojich PP napisane, ze ak sa vzajomne dohodneme na obchode (= kupujuca si vyziada c. uctu a ja jej ho poslem a cakam na peniaze), ale kupujuca sa nakoniec neozve a ani platba nedorazi...vtedy davam hodnotenie za nespolahlivost. Dala som tak jedenkrat.....Nie je to vyslovene negatko, ale proste je to hodnotenie... obchod sice nebol do poslednej bodky zrealizovany, ale pravidla bazaru MK hovoria jasne,pretoze : (citujem )
"Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie."
"Ak došlo k dohode medzi kupujúcim a predávajúcim, obidve strany sa tým zaväzujú tuto dohodu splniť."
Nutne dodat, ze nikto nikoho do takeho hodnotenia nenuti, je to na kazdom z nas ako sa rozhodne.... ale v kazdom pripade tato moznost tu je.....
@michala1515 znovu jej napis aj k inzeratu aj do IP a nech ti napise podacie cislo zasielky
@dejnas ja som to riešila tak, že som napísala správu do IP, s tým že čakám do večera a potom ju vymažem ako záujemkyňu a bolo...ozvala sa v priebehu dňa... ja som mala v poslednom čase skôr problém s popisom pri jednej hračke ... snažila som sa popísať všetko, akurát som nedala rozmer, pretože by mi ani vo sne nenapadlo, že sa niekto opýta na tento údaj, keďže je to tak známa hračka a majú ju všade... ale...stalo sa a dokonca sa ma pýtala jedna mamička, na podrobnosti, ktoré je jasne vidieť na fotke a či aj rozpráva - jasne popísané v inzeráte... no, niekedy sa mi zdá, že pozrú len na obrázok a potom sa pýtajú, že vôbec nečítajú text-popis... 😖
@traktor dakujem za radu, nebola som este v takejto situacii... Ja jej uz neverim, ze to poslala, platila som za doporuceny list, takze by sa to nemalo stratit a hlavne ked som jej napisala v piatok ze to po 5.dnoch nemam, ani nebola prekvapena. ja by som to hned riesila. a pritom si veselo nahadzuje dalsie inzeraty, este aj plusko ma zaplatene.
@ivett1 k tomu nečítaniu. Nemusí to byť že nečítajú text. Skôr má už asi skúsenosť, že niečo kúpila, nezodpovedalo to opisu, ale keď jej to prišlo a išla "reklamovať", tak vada zrazu v opise spomenutá bola a ona nemala dôkaz o zmenení textu inzerátu. Mne sa to už stalo, takže sa už nečudujem veľa veciam 😉
@martinka17 hm, to by som pochopila, pri iných typoch napr. oblečenie ...tam sa na fotkách niektoré "detaily" (tie vady) stratia, to je fajn, keď sa opýta... ale toto bolo pri hračke a nešlo o vadu, skôr sa pýtala na typ, hoci to bolo úplne jasné a viditeľné ... a potom pýtala sa, či rozpráva pár slovenských viet... aj toto som mala uvedené...ešte by som pochopila, keby bola otázka, že " ...a rozpráva vôbec, nemá nejakú poruchu?... " ... skrátka, niekedy sa to nedá ...
Toto inak robieva môj 4 ročný synátor...poviem mu napr. dones mi prosím ťa tú najväčšiu knihu s tými obrovskými dinosaurami na obale ... (jasne popísané, podľa mňa🙂...) ...príde ku mne a ..." mám doniesť tú najväčšiu knihu s tými obrovskými dinosaurami...na obale..." ... tak fajn, ale on má len 4 roky 😅
@ivett1 😀
už dávnejšie som mala tiež jednu záujemkyňu o kúpu, ktorá sa ozvala vždy raz za deň a vždy sa niečo opýtala, niekedy aj na to isté🙂 ...naše dopisovanie trvalo asi tri týždne a ....konverzácia to bola dosť dlhá...ale najlepšie bolo, že ja som ju už po takých troch dňoch prestala brať ako serióznu záujemkyňu o kúpu a nakoniec sme spolu ten obchod uzavreli😀...viete si asi predstaviť, ako mi padla sánka, keď požiadala o údaje k platbe a dokonca zaplatila hneď v ten deň cez IB😀 ...
ahojte.máte skúsenosti s LenkaSchonova@azet.sk - Lenka Ščipáková (neregistrovaná/ý).stále chce u mňa rezervovať súpravu do postielky bez toho aby napísala,kedy mi pošle peniaze,kedy jej to mám poslať.nič iné nenapíše,len rezervujte.tak som jej napísala že rezervujem až ked sa dohodneme na obchode.
a neodporučujem LenkaSchonova@azet.sk - Lenka Ščipáková (neregistrovaná/ý).chcela odomňa gumáky,že si pre ne príde osobne (16.10) a odvtedy nič žiadna odpoved
@gubcikova nepomylila si sa? pytas sa ake mame skusenosti,,, a aj hned neodporucas 😉 😉 takze mas zlu skusenost s tou istou osobou 😉
@michala1515 ako hovori Garzonka, nech ti napise cislo podacieho listka, a mozes sa pozriet, kde sa stratil:
http://tandt.posta.sk/
Inak, aj mne sa stalo s jednou maminou z MMB: dala som si poslat teplaky, ale prvy krat som riskla bez doporucenky (samotny tovar stal 0,50e ) . Ked jej dosli peniaze, napisala, ze rano posiela. Ale nechodili, tak po tyzdni som jej pisala, ze asi sa niekde zatulali. Ona tvrdila, ze ich poslala, no vraj sa viacere maminy stazovali, ze im neprisla posta. A na druhy den zrazu prisli. Doporucene... Hodila som si podacie cislo na portal SP, a co mi neukazalo? Ze boli odovzane na poste asi 30min po tom, co som jej pisala....Asi mala pocit, ze to nezistim, no sama sa potrestala, lebo ja som zaplatila postovne 0,60e a ona ich podala za 1,40e. Tak som ju potom uz neriesila.
@gubcikova no, rovnako ako evickaevka z N. Zamkov...Vraj ci mozem rezervovat... a potom uz ani obraz ani zvuk...a vcera jej pribudlo negatko za objednanie a nevyplatenie.... tak proste mazem.
Ako som pisala vyssie...kym zaujemca neposle peniaze, inzerat nepozastavujem. Len upozornim prip. dalsieho zaujemciu na situaciu.
Mne sa to tiež raz stalo. Mamička chcela topánky, písala 2.9., že babka má cestu okolo 10.9. alebo 11.9., či sa pre ne môže zastaviť. Tak som je napísala, že kde bývam a ona, že pôjde autom, tak sa pre ne zastaví, ak mi to vyhovuje. Napísala som jej, že súhlasím, ale nech mi na účet pošle sumu za topánky, aby som mala istotu, že ich za ten týždeň zoberie. A odvtedy sa neozvala. Prešiel aj dátum, keď to mala ísť autom okolo a nikto sa neozval. Tak som inzerát odblokovala a nakoniec som ich posunula spoľahlivej maminke, ktorá akceptovala, že neposielam na dobierku, chcela ich pár dní podržať, tak som jej vyhovela a nakoniec ich aj zobrala a bola spokojná 🙂 🙂 🙂
@traktor
@garzonka
@jankah77 tak som jej napisala dnes aj ip, ze nech mi posle podacie cislo, pani sa sice ospravelnila a odpisala, ze to bola skontrolovat na poste, ze tu par dni nebola a ze zasielka bola stale u nich na poste, ze ani oni nevedeli preco :D a vraj do piatku to mam urcite doma. ja byt na jej mieste, poslem to hned prvou triedou...tak este pockam...ake hodnotenie jej ale potom mam dat? ved su to 3 tyzdne od uhradenia. (ak mi to vobec do konca tyzdna pride) dakujem
@michala1515 hmmmm no neviem ... pockaj, ked pride, opis si cislo a zavolaj na ich postu... alebo len pozri na tej linke SP co som ti poslala... tam je napisatne, kedy bola podana (lebo ked podavas doporucene, tak lepia ciarovy kod a ten pipnu do PC a tak sa to tam zaeviduje. Takze je to datum a cas, kedy to cez okienko podala, nie cas, kedy to oni vyexpedovali od seba). Ak to je pravda, tak ok, nemoze za to... ak nie....
Neodporúčam kacmarova@centrum.sk - Miroslava Vavreková (neregistrovaná/ý), prejaví záujem, viac sa neozve 😖 😖 😖
@michala1515 počkaj, ale aj tak daj do hodnotka, že ti to išlo tri týždne a ešte doplníš:
... nie vinou pani predávajúcej, ale Sl.pošty ... alebo (ak zistíš, podľa čísla pod. lístka na stránke pošty, na tom linku od @jankah77, že kedy to bolo podané a že ti to náhodou predsa len zabudla poslať...)
... od zaplatenia za tovar...
aspoň budú ostatné záujemkyne vedieť, čo môžu očakávať ...😉
@gubcikova cize ked neprebrala gumaky,vobec by som neuvazovala o nejkej rezervacii,nerozumiem ti 😢 😖
kolko trvá ked vám niekto pošle peniaze cez poštu na učet?
@vierkasteffi klasicky2-3dni
@tomas2708 napis na ciernu listinu
@lenulienka2011 tak potom mi ziadne peniaze neposlala odvtedy ubehlo 7 pracovných dní jaj ma porazi z tých neregistrovaných som mohla už tu vec dávno predať mala som dalšie zaujemkyne za nou ☹
@vierkasteffi vies niekedy posta strajkuje,aj to sa mi uz stalo,tazko posuditnech ti posle kopiu ustrzku-ak nieje ochotna neber do uvahy pridaj ju medzi nespolahlive neregistrovane
@lenulienka2011 vobec sa od vtedy neozvala ani peniaze neprišli je to uz 10 kalendárnych dní 😒
@vierkasteffi Vaše skúsenosti s neregistrovanými kupujúcimi
2. dec 2011 Fórum > Modrykonik.sk • hod ju tu,nech sa vyhyba kazda mamina

ahojte baby, neviem ako mam postupovat...predavajucej som 5.10. poslala peniazky na ucet, skoro tyzden sa ani neozvala, potom ho vraj 15.10 odoslala,a le dodnes nemam od nej postu. piatok som jej pisala, ona ze ma doklad o tom, ze pojde na postu, ale odvtedy zase ziadna odpoved, vcera som jej zas pisala, neodpoveda.mala uz jedno neg hodnotenie, ale dusovala sa mi, ze bude vsetko ok. ide pri tom o vec za 3€!!!