Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@sailes, @jankah77, baby ja som na poste doplacala, ale papier mi pani na poste nevratila, citajte prosim co som napisala a vobec sa nezamotavam, uz to nemienim riesit, pani chcela obycajne, poslala som 1.triedou, vratila som jej peniaze a uz ma to vobec nezaujima, nech ma tu ociernuje kto chce jak chce. Moje svedomie je ciste. Mala som jej to naozaj len obycajne poslat a bol by MOZNO pokoj a MOZNO by si pani aj tak pytala spät peniaze!!! Uz to viac neriesim nech si pise kto co chce, prijemnu debatu a pekny vecer prajem......
@borisbobo presne, ako sa vyjadrila @macamac.... my citame, citame, ale zas ste neodpovede na nasu otazku. SLO TO AKO BALIK, alebo AKO LIST? List 1tr. nema ziaden doklad. Balik 1tr. doklad ma. Tak ako to slo?
Nehnevajte sa, ale preto mame pocit, ze sa vyhybate odpovedi.
@borisbobo pani zlatá ,nás vôbec nezaujíma či ste to posielali 1triedou, na veci to nič nemení, to je stále OBYCAJNA zásielka!!! Vypisovali ste k tomu "balíku" aj nejaký papier ,kde bolo vedené vaše a jarmilino meno alebo nie? Ak nie, tak to ste poslala "urýchlene" obyčajne - a vtedy sa nedá vypátrat , či balík prevzala alebo nie ! A ak ste vypisovala, tým pádom si môžete nárokovat aj bez dokladu / vydá vám ho pošta ako duplikát-výpis / škodné od pošty, že sa vám "balík" stratil. LENZE vy točíte len okolo 1triedy čo je irelevatné pri dokazovaní zásielky! Prosím vysvetlite to už len kvoli vám, nakolko sa t to už viac maminkám "nezdá" vaše vysvetlenie. Dakujem za pochopenie 😀 😀 😀
ahojte,ako mozem napisat adminovi,poradi mi prosim niekto? predtym to bolo dole v rohu ale teraz to neviem najst ☹ dakujem!
@borisbobo Naozaj, stale tu nesedi viac veci, pokial to neobjasnite ako ste to posielali, , tak ta nedovera bude.
(ako veduca posty zistila dorucenie, kolko ste nakoniec doplacala (ked ste to niekolkokrat spomenula ale nikdy nepisala), ako to bolo poslane (list/balik)?)
Pisete, ze ste davali "papier" k zasielke . Co to bol za papier?
"Prvou triedou" a "obycajne" pri LISTE predsa nie je so ziadnym podacim listkom . Jediny rozdiel je v tom, ze prva trieda je o rychlejsom doruceni. Ale oba sposoby pri liste su bez dokladu o podani.
Mala ste nejaky doklad pri podani (ten vas udajny "papier") ? Ak ano, aky? A co ten doplatok?
myslim, ze by bolo od vas fer , keby ste nam odpovedali na otazky
@garzonka myslim,ze by stačilo keby napisala skutočnu pravdu ako to vlastne poslala ak to poslala....chuda,ako totu čitam tak je s tohoporiadne už zamotana...hmm pekny den!
@garzonka islo to ako balik 1.triedy, doplacala som postovne 8 ci 9 eur, kedze pani mi poslala na ucet 10 eur, z coho 3 eura boli postovne a ja som slubila, ze doplatim ostatne, chcela som aby mala balik cim skor, kedze sa stale informovala kde je balik. A ano bola som sprosta a naivna, ze som to tak podala i napriek tomu, ze pani chcela obycajne a v zhone som nedbala na to, aby mi pani dala doklad, takze som vinna v tom, ze nemam doklad a neviem sa preukazat, bohuzial, to ma velmi mrzi. Lebo tak by sa ten balik dal presne vypatrat u koho je!!!! Veduca na poste mi povedala, ze je balik prevzaty a tym to haslo, viac neviem, ale nechapem preco mi to pisete, ze sa zamotavam. Bola som ihned ochotna vratit peniaze (co ste mi podaktora pisali, ze som ani nemusela, kedze pani chcela iba obycajne). A keby som to aj poslala obycajne cisto teoreticky ( co nebolo tak) tak by si aj tak asi pani pytala odo mna cislo balika, ale aspon by nemala narok ma tu ociernovat. Ja priznavam, ze som urobila chybu, ze namem to cislo balika. Sme ludia, kazdi z nas ma pravo sa pomylit. Ja som urobila chybu, ale balik bol podany 1. triedou. Podavam baliky alebo listove zasielky pomerne casto, takze viem aky je rozdiel medzi nimi, mozno som to uz hned na 1x mala takto presne napisat, aby ste ma vsetky chapali. Nezamotavam sa ani nahodou, pretoze moje svedomie je ciste, nemala som v zaujem nikoho klamat ani zavadzat ani nic podobne. Ano mozno ten sveter vysiel 1 ci 2 eura, ale pre mna je dolezitejsie, aby bola pani spokojna a vyjdem v ustrety, ked nieco slubim dodrzim! Ja mam strasne vela veci, ktrorych sa chcem zbavit, a ked za ne dostanem par eur mi to staci. Nepredavam veci nasilu, ale dolezitejsie je pre mna, aby ten kupujuci bol spokojny a neociernoval ma (ako teraz tato pani). Nemam v umysle nikoho zavadzat, ani klamat. Myslim, ze som sa uz vyjadrila dost a nemienim to dalej riesit....
@borisbobo Cize balik 1. triedy do CR do hmotnosti 1 kg: cena 9 €. Postovne ste teda doplacala 6 € (ona vam poslala za postu 3 a vy ste dala dalsich 6, spolu 9). Asi ste to tak myslela, lebo ak by ste "doplacala" dalsich 8-9 €, postovne by vyslo pekne draho (11-12 €).
Stojim si za tym, ze vratenie sumy bolo vasou dobrou volou, nemusela ste. No aj tak neviem, podla coho veduca posty zistila ze bol balik doruceny, ...na zaklade akych udajov? Mozno je to uz len recnicka otazka.....
Dufam ze budete mat uz len spokojne kupujuce a do buducna : veci treba popisat presne a najlepsie hned na zaciatku, mnohe to ulahci.
Dakujem, ze ste ma pochopili, ja sa snazim vzdy svoje veci opisat co najlepsie ako viem. Dolezitejsie je pre mna, aby bol druhy spokojny a tesil sa.... viete pravda vzdy vyjde najavo....aj ja pevne dufam, ze uz nenatrafim na takuto mamicku, ale aspon je to aj ponaucenie do buducna, ked niekto chce obycajne, budem posielat obycajne. Poslem uz len tak ako chce kupujuci....
@borisbobo mala som na mysli nie veci, ktore predavate, ale "veci" - zalezitosti, problemy.... ktore sa tu riesia. Ak dotycna/y napise presne o co ide, ako sa to stalo, atd, tak potom nevznikaju pochybnosti u ostatnych. Pretoze az teraz ste napisala, ze to slo ako balik (1. trieda).... A ak sa este mozem spytat, davali ste veducej posty nejake udaje k tomu aby sa vypatral ten balik? Ak ano, ake?
Meno pani, ktorej som to posielala a svoje meno. Na zaklade coho zistila veduca neviem, dala mi odpoved, ze balik bol prevzatý. Ale kedze som jej peniaze vratila, tak ja uz nebudem behat na postu, uz mam toho akurat, a este to riesit aj tu, uz chcem mat klud a naozaj nech si kazdy uz mysli co chce, ja som sa uz dost vyjadrila ohladne celeho. Trapi ma tato situacia a myslela som si, ze ked sa vratia peniaze, bude vsetko okej, zmaze sa zle hodnotenie a ideme dalej, no predsa sa to taha furt dokola.... snad ma uz vsetky chapete teraz a nerobim zo seba chudinku, ako to pani napisala na moju adresu.....
@borisbobo Nooo konecne sme sa dockali...keby ste to napisali hned a stacila jedna veta...takze: aj ked nemate postovu sprievodku, mozete sa obratit aj na Postovu ohlasovnu a uloznu (Slovenská pošta, a. s. , Poštová ohlasovňa a úložňa
Dohnányho 17, 917 02 Trnava) . Mozno na tu ohlasovnu bude musiet zavolat/napisat pani Jarmila v CR. Ale v prvom rade by som sa este raz isla pytat veducej, tak ako hovori Garzonaka, ze ako zistila, ze je balik prebraty. Ak to nejako vedela zistit (fakt nechapem ako), tak potom musela vediet zistit aj KYM bol prebraty. Lebo....vsakano, napr. na dedinach nie je problem, ked sused preberie zasielku a zabudne ju odovzdat adresatovi. A bohuzial, obcas sa najdu aj nepoctivi pracovnici posty....
Viete co, ja uz nic zistovat nebudem, ja som vratila peniaze a uz nemam nervy sa tymto zaoberat dokola a dokola. Keby som peniaze nevratila, tak okej, hladam dalej, ale kedze peniaze som ochotne ihned vratila, povazujem to za vyriesene a uz nebudem nikam volat, ani nikam behat. Nech to prevzal ktokolvek je mi to jedno, nech ten ktokolvek ma radost zo svetrika 🙂
@jankah77 Jani teraz sa u nás balíky evidujú tak, že napíšu odosielatela a aj adresáta do pc na pošte, / od 1.1.2013 to budeme musiet my doma robit cez net a tak sa budú balíky podávat / Mohla to jedine takto vypátrat. Robia to cca 2 mesiace. Len balíky, musí sa presne meno a aj adresa napísat, nestačí napr. A.Mrkvička ale Anton Mrkvička, atd. Takto to vie zistit.
@jankah77 ano len cez net sa bude dat, respektíve už sa to dá aj teraz, normálne si všetko vypíšeš , nebudeš písat papieriky, len do databázy pošty , ked prídeš na poštu, tam im nadiktuješ svoje zákazkové číslo, ktoré ti vygeneruje pošta cez net a oni ti preberú balíky, potom dostaneš doklad o zaplatení, všetky správy ohladne balíkov a veškerých zásielok ti pošta bude posielat na tvoju mailovú adresu. No s babkami, ktoré nemajú net ešte asi nepočítali, lebo na to nemajú výmysel 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Inak moja suseda už takto podáva všetky zásielky a pochvaliuje si 😀 .
Mile maminky, chcem sa s vami podelit o problem ktory mi vznikol pri vymene, zapacila sa mi kabelka tak som oslovila maminku tu na MK ci by nechcela vymenit, ked ze sme sa dohodli a pani si u mna vybrala tricko , podotykam ze nove nenosene, zabalila som balicek a odoslala, moja radost prestala vtedy ked mi prisla kabelka roztrhana, pani som informovala a poslala kabelku naspata poziadala o vratenie tricka, presli dva tyzdne a nic, tak som jej pisala, pridala zle hodnotenie a ona mi dala tiez , ze tricko je roztrhane, tak jej pisem ved ho vradte , ved som vas o to ziadala pred dvoma tyzdnami, ako sa zachovat, ved sa mi smej do oci, mam napisat adminovi??
no zhodou okolnosti ma ziadala o vymenu na BB, tak som je napisala co si o ej myslim a ona ze piste si co chcete ja som ho vyhodila, je mi to smiesne po dvoch tyznoch mi napise zle hodnotenie ze tricko bolo roztrhane, boze moj co su to za ludia, napisem adminovy, nejde mi ani o to tricko ale o princip
@sailes inak, ja som to skusala s balikom pred par dnam a figu borovu, vsetko som vypisala cez net, vygenerovalo mi to podacie cislo, a na poste som na moje prekvapenie musela este vypisat aj papierovu sprievodku,takze ja som mala robotu na vyse a ta tetuska menej. Vraj od noveho roka to bude bez dodatocnych vypisovani a vraj bude lacnejsie postovne ze EPH.
@beatkab25 žial nepoteším, včera v TV ohlásila pošta zvýšenie cien , takže lacnejšie nič nebude, napr. list 40cent na 45cent, doporučený list + 10cent, balík od 1kg do 2kg z 2,20E na 3,50E , atd....... Ale susedka normálne u nás v DS podáva vyše mesiac takto každý týžden cez net a v poriadku 🙂
@davidko3 presli 2 tyzdne a ona prisla na to, ze tricko je derave?..kabelku si jej vratila, ona ti ma vratit tricko/ ak ma o tricko zaujem, tak adekvatnu sumu zan + by ti mala preplatit postu za to, ze si jej vratila kabelku..lebo to bola jej chyba, ze ta neupozornila na jej poskodenie/..co sa tyka hodnotenia, obratila by som sa na admina, opisala mu co sa stalo..takto to vyzera ako hodnotenie..ty si dala mne, dam aj ja tebe..a to sa tu nenosi..ale myslim, ze by sa k tomu mala vyjadrit aj druha strana a to @kiang11
@danu ani ja nie som spokojna s adminom, nesmiem pouzit nove, ale u inych uzivateliek to moze byt!!!!!!!!!! Takisto so sportovymi potrebami, dotycna predava pristroj na posilnenie svalov, podoby ako moj ale moj pristroj je prave pre dospelych zrovna ten moj, tusim to robi podla nalady...

@jankah77 presne, lebo jarmila jej poslala 3E na poštu, vraj ona ešte doplatila za 1triedu, ale ako píšeš ty / ja českú poštu neovládam / tak tam nemusela doplácat na tie 3Ečka nič už, iba ak za tých 9E by to šlo, ale tolko by určite nedoplácala, lebo by to sem napísala 😀 mne to začína smrdiet , lebo sa nevyjadruje presne na čo sa pýtame, len dokola píše o 1tr., bud neovláda poštovné alebo nepodala to tak ako to celé opisuje, no mne sa zdá druhá varianta pravdepodobnejšia