icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ivett1
8. nov 2012

@jankah77 úplný súhlas 🙂 ... len som sa trošku zarazila pri odvolávke na admina, ktorý to riešil....preto mi napadlo, že možno @severanka mala skúsenosť s predávajúcou, ktorá prevádzkuje predaj ... inak, neviem...

mirka37
8. nov 2012

@kucminka Tiež mi takto meškal balíček a kamarátka poštárka mi povedala, že obyč. zásielka môže ísť až 2 týždne. Nakoniec sa balíček našiel a trvalo to 12 dní🙂))

mirka37
8. nov 2012

@kucminka Tiež mi takto meškal balíček a kamarátka poštárka mi povedala, že obyč. zásielka môže ísť až 2 týždne. Nakoniec sa balíček našiel a trvalo to 12 dní.

martinka17
8. nov 2012

neviem ši som dobre postrehla, ale je tu aj téma, kam sa dajú písať mená neregistrovaných, ktoré sú spoľahlivé?

jankah77
8. nov 2012

@ivett1 ano presne tak, sukromny predaj medzi sukormnymi osobami riesi Obciansky zakonnik (druha hlava, prvy oddiel § 588-600). Teda riesi predaj kde predajca predava vlastne veci z dovodu nepotrebnosti osobe, ktora ich kupuje za ucelom vlastnej spotreby.
Naproti tomu zak. 108/2000 Z.z o ochrane spotrebiteľa riesi vztahy podnikatelov (zivnostnici, prav. osoby) voci spotrebitelom (osoba, ktora nakupuje za ucelom spotreby, niedalsieho - maloobchodneho predaja)... no a tento zakon sa tyka aj PROFI predajcov tuto na MK! pretoze ide uz o maloobchodny predaj .

jankah77
8. nov 2012

@ivett1 este som chcela dodat, Obchodny zakonnik (zakon o ochr. spotrebitela) sa netyka len pri nakupe novych veci. Tu je dolezite to, ZA AKYM UCELOM NAKUPIL PREDAJCA SVOJ TOVAR , ktory teraz ponuka na predaj. Ak ho nakupil za ucelom dalsieho predaja (a vytvarania zisku), vtedy ide o maloobchodny predaj a tento podlieha ustanoveniam Obch. Z.
To znamena, ze tento zakon sa tyka aj napr. bazarovych e-shopov. Predavaju sice pouzite veci, ale rovnako sa ich tyka Obch. Z. - pri predaji musia oznacit, ake chyby ma tovar, a na tieto chyby sa reklamacia nevztahuje.

dambala
8. nov 2012

@borrka Ja som s vami husy nepásla aby ste sa bku mna tak vyjadrovali. ja som chcela naspäť hned!!! peniaze tak ako vám aj hned prišli odomna.!!! A viac s vami nič a vy sa ešte správate arogantne a vypisujete mi keby ste neboli svina tak mi peniaze nepošletze vôbec. Ak máte bordel v tom čo robíte tak to nerobte!!! Peniaze mi prišli

mima4
8. nov 2012

@mirka37 ja som obycajnu zasielku - list posielala v stredu rano a dnes uz mamicka dostala vecicku - cize trvalo to dva dni... sama som bola prekvapkana 😉

borrka
8. nov 2012

ja som vam chcela poslat peniaze spat ale VY ste napisali zle cislo!!!! a ked ste mi poslali uz dobre tak som vam hned poslala peniaze, to ze dosli neskoro ja za to nemozem, ani ja som s vami husy nepasla, vz ste ma tu očiernovala, ja som poslala hned koruny, ja sa o vas nijako nevyjadrujem, iba som vam povedala ako to je, ja nemam bordel.

sailes
8. nov 2012

@severanka96 mýliš si Obchodný zákonník s Občianskym zákonníkom ! Doporučujem viac diskusie s tvojimi právnikmi v rodine 😝

martinjasen
9. nov 2012

@bodka13 To plati iba pre komercny internetovy obchod. Bazar je obcianska inzercia, obchod sa realizuje na zaklade dohody medzi predavajucim a kupujucim.

Inicioval som v tejto veci stretnutie s nasim pravnikov, aby sme zistitli pravne pozadie predaja v bazari. V pondelok sa s nim stretnem. Ak tam budu zaujimave informacie, skusim ich zhrnut v clanku.

macamac
9. nov 2012

@martinjasen Ďakujeme za objasnenie 🙂 😉

ivett1
9. nov 2012

@martinjasen ten článok je výborný nápad... 😉

ivett1
9. nov 2012

@martinjasen a ešte díky za odpoveď... len potvrdila to, čo už vyššie uviedla v svojich príspevkoch na túto tému @jankah77 ... a tiež môj názor, že "obchodovanie na MK" by sa malo riadiť skôr občianskym právom a nie obchodným ... ale určite je tu viac mamičiek, ktoré toto tiež zaujíma😉

martina888
9. nov 2012

ja som spokojná ale čo by som zmenila aby sa dalo hodnotiť uživatelov aj bez toho ze mi odpíšu jedna pani mishellla24 písala som jej o nohavice ani raz mi neodpísala vôbec na nič nakoniec som sa pozrela na nohavice a od 5 novembra su rezervované cize ich posunula niekomu inému a nie mne aj ked som je písala uz dávno a opakovane. Keby mi aspon raz odpísala ma uz odomna hodnotenie ze by uz od nej nik nic nekúpil skoda ze sa to nedá je nespolahlívá.

janka196
9. nov 2012

ahojte mamicky. poradte co robit. robila som vymenu a dopadla katastrofalne. predavajucej som napisala ze som nespokojna a ze jej balik vraciam spat. len neviem ci pockat kym sa vyjadri alebo to poslat spat hned ☹

garzonka
9. nov 2012

@janka196 poradila by som najskor sa s nou dohodnut... mohlo by sa stat, ze sa bude vykrucat a balicek neprevezme. takze urcite najprv pockaj na jej vyjadrenie. Ty si sa vyjadrila, nech ma aj ona sancu sa vyjadrit 🙂

janka196
9. nov 2012

@garzonka len vies co ja som taka znechutena z toho ze mam 100 chuti to poslat hned 😠 dufam ze pre zachovanie si dobreho mena mi veci posle naspat

garzonka
9. nov 2012

@janka196 Hnev je zly radca...
ja viem ze si znechutena, ak to nedopadlo podal tvojich predstav,..urobila si dobre, ze si jej hned napisala a teraz pockaj co ti odpise. Keby som ja bola v jej situacii, tiez by som ocenila keby druha strana pockala na moju odpoved. Verim ze bude cestna a zachova sa podla toho. Ak nie, pozves ju sem do debaty 😉
A o co ide? Veci nezodpovedaju popisu?

janka196
9. nov 2012

@garzonka no tovar vobec nieje podla popisu :( ja som je poslala novy tovar v 100% stave a co mne prislo skoda reci. samozrejme vady som si nafotila a napisala som spravu ze pockam do vecera na vyjadrenie aked nie tak to zacnem riesit

mandragora22
9. nov 2012

@dambala
@borrka baby a nie su "husy" nahodou s makkym "i"? 😀 😀 😀

mandragora22
9. nov 2012

@janka196 ja ti dam radu sice od veci, ale tiez radu: nevymienaj tovar...
a k tomu ma napadla dalsia suvislost ako otazka pre
@martinjasen nebolo by mozne ci uz v bazari alebo uplne mimo neho urobit sekciu "vymenim tovar"? lebo mna napriklad uz unavuju mamicky, ktore ziadaju menit tovar, pritom mam jasne uvedene (aj v podmienkach) ze tovar nemenim, ale predavam, no chodia mi kazdu chvilu poziadavky na vymenu. mozno by bolo lepsie, keby mamicky, ktore maju zaujem menit, hladali a ponukali veci na vymenu prave v takejto sekcii. je to technicky mozne?

ivett1
9. nov 2012

@mandragora22 sú... píše sa "husi" ...

janka196
9. nov 2012

@mandragora22 tak po tomto uz ziadna vymena. a to pritom bol moj navrh na vymenu. plieskam si tu hlavu o stenu. :(

mandragora22
9. nov 2012

@ivett1 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak sú alebo sa píše? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mandragora22
9. nov 2012

@janka196 hm, snad ti to dobre dopadne! je to velke riziko, hlavne ked mas ci uz novy alebo tak malo pouzivany tovar, ze naozaj vyzera ako novy... aj preto nerobim vymeny.. okrem ineho...

ivett1
9. nov 2012

@mandragora22 tak, v tomto sa k tebe pripájam...kategória "vymením" by bola super... ja som si dokonca na prvé miesto v skrátenej verzii mojich PP uviedla, že nevymieňam - aby to "udrelo rovno do očí", ale aj tak mi stále chodia ponuky na výmenu... 😅 ... bolo by to naozaj dobré riešenie, keby sa to podarilo ... zatiaľ je tu len diskusia na túto tému a tam sú kočky, ktoré SÚ za výmenu...

janka196
9. nov 2012

@mandragora22 ved to. ja som jej pisala ohladom rifli ci nechce menit. na fotke vyzerali super. vybrala si odomna mna ine rifle fakt ze v suepr stave. aj jej inzerat znej super stav. potom mi pisala na budnu ktoru som predavala znackovu. kupenu toho roku mala som ju 2x na seba. stala ma 70 eur ponukala som ju za 45. ze ci nechcem za jej budnu. pridala inzerat bunda sa mi celkom pacila. dlho som vahala ale nakoniec som pristala. este som si k tomu vybrala kratasy a trick okedze moja bunda bola drahsia. vies popois jej veci malo nosene par krat oblecene. rifle su spinave, sprate a zadubene, tricko sama zmolka. kratasy celkom ok aj ked nafotke farba ruzova a prisli mi cervene ale bunda vidno ze nosena. kapucna zo spodu uplne scuchana farba, nasla som tam aj nejake flaky, na kapucke ako keby prepalene. opasok uplne osuchane to kovove. prosto to nieje 2x oblecena budna. a o tej kapucni musela vidiet. to mi hned udrelo do oci ked som to vybalila

mandragora22
9. nov 2012

@janka196 no pekne.... tak pockaj, ako sa vyjadri a ked bude papulovat, tak to tu pekne zverejni aj s fotkami 😉 😉 ale bolo by fajn, keby si nemusela....