Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ahojte, chcem sa spytat ci vam tiez zacinaju teraz pisat ludia pred vianocami ohladne darovania oblecenia, dostala som uz viac takych mailov. ja tomu moc nedoverujem, uz som citala vela negativnych skusenosti a nerada by som bola keby tie darovane veci skoncili niekde na bazariku v dalsom predaji. niektore veci mam komu darovat vramci rodiny a znamych a zvysok predavam, nechcem aby to vyznelo nejak zle, ale tiez sa mi kazde euro zide ☹
@rainee Ahoj, áno aj mňa už kontaktujú. Tento mesiac však posielam vecičky a peniažky Samuškovi /novomamina/ reagovala som na výzvu admina, ktorý sem pridáva takéto žiadoti o pomoc, ktoré overili a sú pravdivé. Ešte nájdem niečo pre detičky na onkológiu, dostala som včera mail od jednej pani. Viac už nezvládnem, tiež mám svoje dve deti a zídu sa nám peniažky. Ale Samuškovi určite prispejem. Je to však na každej z nás, koľko si kto môže dovoliť.
Ahoj kocky, ako by ste postupovali v mojom pripade? Vymenila som si s jednou zaujemkynou /ona sa ozvala mne/ veci v pomerne nizkej hodnote, ja som menila tovar za 3 Eura a ona mi poslala ´nove ´ bolero za 2 Eura. Kedze bolo nove, tak mi ta rozdiel v sume neprekazal, pytala som ju aj, nech posle doporucene. Tak nakoniec mi prisiel balicek o tyzden neskor, ale poslane obycajne a to bolero...jednak to nebola velkost M, visacka bola odstrihnuta a skor to vyzera na nejaku velkost pre dievcatko, po dalsie, su tam flaky od deodoranta, normalne biele na zelenej latke a este nejake flaky a zaschnute jedlo...Ide len o taku malu sumu, ale riadne ma to stve. Ona sa mi ozvala, ze tie veci dostala od niekoho, kto jej tvrdi, ze boli nove a nenosene...ale vsak to fotila, a musela to vidiet. Tak co mam od nej pytat? Ak mi posle veci spat a aj ja jej, budem skodovat na postovnom. Normalne mam chut jej napisat prve negativne hodnotenie. Poradte, prosim.
Ahojte mamičky 🙂
Chcela by som Vás opýtať ako riešiť túto situáciu a zároveň upozorniť vás týmto na pravdepodobnú podvodníčku na bazáriku. Jedná sa o užívateľku s nickom janushkabb. Stala som sa zrejme ďalšou obeťou jej inzerátov. Vo viacerých hodnoteniach od kupujúcich je vidieť, že nie som jediná ktorá stále čaká na jej reakciu a vysvetlenie. Totiž nie len mne sa u nej stalo to, že so mnou bez problémov komunikovala (o poštovnom, o cene, o preprave atď) až do vtedy než som dohodnutú sumu poslala na jej účet a od vtedy sa už neozvala a samozrejme balíček nedorazil. To isté podľa hodnotení iných užívateľov spravila aj iným kupujúcim. Už na nás nereaguje a neodpisuje. Akým spôsobom by ste tento problém riešili?
@adri266 ona urobila chybu, poslala ti tovar v zlom stave..takze môzes ziadat nech ti tvoj tovar vrati a ty jej posles ten jej spät s tym,. ze ti preplati aj postu, kedze je to jej chyba..alebo ,ak si tvoj tovar chce nechat, tak nech ti ho riadne zaplati..+ mas narok dat jej aj negatko
Adminovi som už písala a napísal mi taký nejaký predpripravený mail v znení: ""Ahoj,
ak vznikol problém v obchode v bazári, ako prvé si dôkladne preštuduj článok Obchodovanie v bazári. Nájdeš v ňom informácie, aké sú tvoje práva aj povinnosti pri obchodovaní v bazári.
Ak aj po preštudovaní článku a pravidiel obchodovania v bazári budeš vnímať, že došlo k porušeniu kúpnej zmluvy, napíš druhej strane oficiálnu žiadosť o vyriešení problému v obchode podľa tohto návodu.
Ak druhá strana nebude na túto oficiálnu žiadosť reagovať do 3 pracovných dní, informuj ma. ""
V tom návode je postup ako napísať oficiálnu žiadosť o vyriešenie problému v obchode.
No ja som si nie istá, či chcem zájsť až tak ďaleko.
Písal už niekto z Vás takúto žiadosť?
@strunka8 uzivatelka janushkabb je bloknuta..takze tam uz asi vela neurobis..myslim, ze len ked sa vas nazbiera viac a suma presiahne hodnotu, pre ktoru to môzte riesit trestnym oznamenim..co myslim, tu nepresiahne...hm...skus este napisat adminom, ze je bloknuta, co s tym dalej..ale neviem, ci s tym este nieco urobia 😖
Ďakujem. Ani som nevedela že je bloknutá, totiž keďže mám s ňou otvorené komunikácie pri inzerátoch mne sa zobrazuje. Aspoň takto viem, že sa s ňou už niečo rieši 🙂 A idem veruže napísať tú "Oficiálnu žiadosť o vyriešenie". Prečítala som si celé znenie takej žiadosti a v podstate s tým súhlasím. Takže moc moc ďakujem za info o bloknutí 🙂 No a idem na to písanie žiadosti adminom..
@lusilala bože to čo sú za šmejdy, to ja vyhadzujem :D des...
toto mi asi neuverite co sa mi stalo..neviem ci je to bezne,ale ja som si chcela kupit vec cca za 20€ a pytala som sa na vnut dlzku a kde v akom bola obuv kupovana a dostala som odpoved ..ze "dufam,ze sme si uz pokecali a dohodneme sa "tak baby ja uz neviem ci sa aj smiem nieco opytat ,lebo dotycna mala asi 3hodnotka ,ale oto by ani neslo..ale jasne som aj napisala,ze ich kupim ,ale chcem vediet ci to nebola nahodou cina a takuto odpoved..no des.tak zas som usetrila .len skoda,ze sa takto niektore chovaju...to je taka moja skusenost..dost prekvapujuca,lebo ja som sa zatial stretla len z prijemnymi zienkami🙂
@zuzkahraskovie tak bud rada, ze to takto napisala..od takej by som nic nekupila..ta chce len silou nieco predat a ktovie v akom stave su..ak predavam tak musim ocakavat aj otazky ..a ak nechcem vela odpovedat, tak to rovno vsetko opisem v opise..alebo radsej nic nepredavam..
@zuzkahraskovie mna nerpijemne reakcie od nakupu odradzaju, o to viac, ze ide o viac ako par Eur. aj pri inom beznom nakupe cez net, ak objednavka nie je 100% a niekde nastane nejaky zadrhel alebo neprimerana komunikacia, tak objednavku rusim. a vascinou potom najdem to iste, alebo lepsie aj lacnejsie... predavajuci by si mali uvedomit, ze net je plny online predaja aj bazaroveho tovaru, ze je velka moznost vyberu, takze ak sa nespravaju korektne, tak casom pridu o vsetkych zakaznikov...
@traktor ved vies aj mne to prislo take zarazajuce aky dala postoj,lebo som napisala ,ze mam zaujem ale mam este pat otazok aby som si bola ista a aj kolko boli nosene..odpovedala,ze len prilezitostne..no to boli take silene odpovede ,ze az..myslim,ked chce niekto nieco predat a uz sa jedna o taky peniaz /€/ tak odpoviem na vsetko dopodrobna..nie?a viac krat som zdoraznila ,ze ich chcem ! a stale sa nedalo dohodnut tak neviem ako to mam uz pisat..ale mas pravdu radsej nech ich nemam ..lebo este neviem ake by ma cakalo prekvapko kebyze otvorim balik🙂))).pekny den !
@bets suhlasim s tebou aj ja sa dost casto tym riadim..ak sa komunikacia natahuje a mam pocit neistoty taktiez radsej cuvnem..len je to niekedy skoda..
@zuzkahraskovie mozno niekedy je to skoda, lebo tovar moze byt velmi vyhodny a inde uz nemusi taky byt. len ked im neprimeranu komunikaciu budu zakaznici tolerovat, tak arogancia bude medzi ludmi len narastat. potom je tu este riziko, ze co ked nahodou s tym tovarom nieco bude a predavajuci sa zacne spravat este horsie...
ak sa jej nechce odpovedat na tieto otazky, tak nech si to da do inzeratu. prave pri topankach tieto rozmery su nevyhnutne, lebo ak zle kupis, je len na predavajucej, ci zoberie tovar spat, lebo na takyto tovar z druhej ruky sa nevztahuje ochrana spotrebitelov. a koli 20 eur asi nezacnes obciansko-sudny proces.
@bets no ved to je pravda...ale nechala som to tak a pozeram si inde..moze sa stat,ze najdem krajsie a za lepsiu cenu🙂papa utekam k malemu 😀
@garzonka Dobrý den..nic nového není 😒 paní se mi stále neozývá.... Ano admin o tom už ví,poradil mi co a jak...a pokud se paní do 3 prac.dnu neozve mám mu dat vědět a on už zasáhne....Kočárek už sem koupila nový 🙂 Tak už s Tomáškem jezdíme ...Doufám že se dočkám penízek zpátky 😒 ..
pridávam kupujúcu : katarina.kucavikova@seznam.cz - Katarína Dodoková (neregistrovaná/ý), prejavi záujem o tovar a viac neodpovedá na maily ohladom pladby.
Ahojte, ja viem, ze je toto z ineho portalu, ale vam nepisala helena haluskova??? Ako zaujemca o nejaku vec??

@bodka13 hej, ma status ze aktivny....
aktivny = pise za poslednych 7 dni?