icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

monulienka1
23. jan 2013

@matik1 tak som to myslela,nie jej ale rodocom telefonovat

4_veve_4
23. jan 2013

nechapem co sa tu riesi, ludia neberu ohlad na to ze predavajuce maju aj ine povinnosti ako len sledovat bazar a este ked napisem ze sa akurat stahujem a chodim zaroven do roboty tak to neberu a ja viem ze je vela podvodnikov ale ak si myslia ze aj ja som taka tak su na omyle, ...ked napisem ze tovar poslem tak poslem... vid zuzkahraskovie a jana 😠 zato ze oni su cele dni doma tak ja za to nemozem a myslia si ze kazdy den beham na postu ... vsak kazdy predsa pocka na viac balickov naraz a potom posiela.. nie je tak? 🙂

4_veve_4
23. jan 2013

@zuzkahraskovie balik vam prisiel neviem co riesite..

matik1
23. jan 2013

@4_veve_4 ahoj, no ja Ti môžem za seba povedať, že ja nezbieram viac balíčkov a tak idem. Alebo to máš tak v podmienkach predaja uvedené? V prípade, že máš nejako ďaleko poštu, tak by som to ešte pochopila, ale kupujúcu na to treba vopred upozorniť. Ja keď si niečo objednám, chcem to hneď. Ja napr. chodím na poštu hneď, ako prídu peniaze, keď mám D, tak balík odnesiem aj v ten deň, ako mi prídu na účet. Keď som v práci, tak mi robí poštára syn, ktorý príde zo školy skôr. Alebo svokra, ktorá mi doobeda stráži dieťa. Ale je pravda, že poštu mám 500 m od činžiaka. Podľa mňa, keď na to kupujúcu vopred upozorníš, určite to pochopí... Ale nie to riešiť potom, keď Ťa bombarduje otázkami, že kde je tovar... Mne by nestačilo napísať, že tovar pošleš. Mňa by zaujímalo, že kedy? 😉

matik1
23. jan 2013

@4_veve_4 teraz som si pozrela hodnotenia. Tebe by sa páčilo, keby Ti to urobila predávajúca? Že má Tvoje peniaze a ty nemáš tovar skoro mesiac?

simisi
23. jan 2013

@4_veve_4 ja tiez necakam na viac balickov,posielam bud v ten den ako nabehnu alebo nasledujuci 😉 😉

monulienka1
23. jan 2013

@4_veve_4 ono uz to tu raz bolo pisane....naloz na chrbat to co uvladzes!to ze chodis do roboty,a sa stahujes nepouzivaj ako vyhovorku 😠 vela nas tu chodi do roboty,ale nikto necaka kym sa nazbiera viac balikov-toto ti nikto neuzna 🙄 ,ja tiez ked nieco kupim tak sa nemozem dockat 😉 a ked naozaj nestihas,neprestavaj komunikovat,ja som sa tiez stahovala,dokonca mi nesiel net kym ho zapojili,ale aspon 2krat do tyzdna som tu bola 😅 takze bohuzial,praca nieje vyhovorka,a tie co su doma su doma s laskou 😵 😵 😵 😵 -na materskej!musis aj ty pochopit,ze ti nikto nechce ublizit,len sa kazda branime 😎 😎 😎 😎

garzonka
23. jan 2013

@4_veve_4 Este by som ti odporucila napisat si aspon do svojich podmienok predaja, ze posielas napr. 1x za tyzden, ze chodis do prace a nemas cas chodit kazdy den na postu. Nech ti nepribudnu dalsie nespokojne kupujuce.

4_veve_4
23. jan 2013

@garzonka vdaka za informaciu, ako vidim tak aj spravim.

4_veve_4
23. jan 2013

@monulienka1 ja som sem chodila kazdy druhy den a ked to nevedia pochopit-ich problem, tak nech si neobjednavaju z internetu..a to nie su vyhovorky, ked jednoducho clovek nestiha a este to aj napise a ze posle tak nechapem ich.

4_veve_4
23. jan 2013

@simisi asi mas vela casu a sa nudis..

4_veve_4
23. jan 2013

@matik1 ja som ich upozornila ze nestiham a cakam na viac balickov, aj rozmery postupne posielam a pridavam ako stiham, posta je do 6tej, ked niekedy robim aj do 6 tej tak nemam kedy ist na postu preto t orobim tak ze ked viem ze mi maju nabehnut peniaze na ucet, tak si pockam na aj poslednu pani od ktorej mi maju prist a potom idem na postu, tym padom ta prva dlhsie caka, ale vsetko pisem kde sa balik nachadza. vravim nechapu to. ani tomu nechapu ze som sa stahovala a beriem si veci z jedneho bytu do druheho a nieco mam tam nieco tu, asi to chapete ako to je.

simisi
23. jan 2013

@4_veve_4 nenudim sa,postu mam cestou do obchodu,kam chodim denne,tiez mam dve deti...dolezite je komunikovat a urcite kupujuce na ten fakt upozornit 😉

ivett1
23. jan 2013

@4_veve_4 ahoj, ale práveže si myslím, že väčšina mamičiek to pochopí...len o tom musia vedieť😉...stačilo napísať do statusu alebo do podmienok predaja, že sa sťahuješ a máš obmedzený prístup na net, takže na správy nebudeš môcť promptne reagovať...a tiež uviesť presne v podmienkach predaja, ako vybavuješ odosielanie zásielok - teda, že odosielaš raz za týždeň napr. v stredu... predávajúce, ktoré to tak robia, to majú vždy uvedené (teda, tie seriózne, ktoré nechcú špekulovať😉 a kupujúce budú vedieť, že musia počkať na balíček nejakú dobu - je to normálne...
a inak, aj ja posielam, tak ako @simisi ... väčšinou hneď na druhý deň ako nabehnú peniažky na účet, nečakám týždeň, kým sa mi balíčky "nakopia" ...
a čas teda nemám, ani sa nenudím... pracovnú dobu mám do 16. 30, alebo dlhšie (podľa nakopených problémov, žiadostí a pod., ktoré musím vyriešiť v termíne ...) a kým sa dotrepem autom domov je aj pol šiestej, tam ma už odchytia naše dve malé deti... plus manžel😀 ...ale, nie o tom som chcela písať😉....
jasné, že sa stane, že nestíham ... no, vždy sa mi podarilo dať o tom info, že nebudem týždeň-dva na nete ... dôvod nemusíš písať, ale ak chceš môžeš...

pastelka74
23. jan 2013

@matik1 ...premýšľam ako ti pomôcť,viem kde býva,dnes som šla okolo...bože toi je aká soplaňa.... 😢 😠 😠 ...neviem,čo vymysieť.....

matik1
23. jan 2013

@pastelka74 že? decko sopľavé, ja by jej dala, lenže z Lučenca sa tam trepať nebudem. Ja zistím meno jej mamy a skúsim zavolať, uvidím, čo povie. Najradšej by som Ti tie rifle poslala, aby si to išla vybaviť, verím, že by si jej vyčistila žalúdok, ale samozrejme Ťa do toho nechcem zaťahovať. Vybavím to sama. Ale si zlatá, že si mi to napísala...

matik1
23. jan 2013

@4_veve_4 keby si to mala uvedené v podmienkach predaja predtým, ako tie dve baby od Teba tovar kúpili, tak by to pochopili. Ale vysvetľujem Ti, že im to nemôžeš písať potom, keď už nejaký čas na tovar čakajú. Veď je jasné, že si myslia, že klameš, alebo nebodaj, že ide o podvodníčku. Po týchto skúsenostiach, čo tu čítam, sa im nečudujem. V hodnotení máš, že jedna pani Ti poslala peniaze 27.12. a 16. 01. ešte nemala tovar....Nechceš tu hádam všetkých presviedčať, že si za ten čas nemala trocha času na tú poštu zbehnúť. Tak keď vieš, že to trvá dlho, panie sa dožadujú tovaru a ty nemáš čas, tak si im mohla vrátiť peniaze. To, že si nemala prístup na net, nezn. že nemáš kamarátku, ktorá by tú úhradu nespravila za Teba... Prepáč a bez toho, aby si sa urazila si myslím, že tak trochu zavádzaš...

01kvapka
23. jan 2013

@ibuska ahoj.nič sa z toho obvinenia nerobte,mne sa tu stalo niečo podobné.jedna "paranoidná" mi napisala,že: fuj,že sa nehanbite predavať tenisky kupene odo mna,a ešte tak draho! a ešte ma fukla aj na čiernu listinu.tiež ich asi mala šite na mieru🙂

monulienka1
23. jan 2013

@4_veve_4 no neviem,ale podala toho co tu bolo pisane....nekomunikovala si,a uz vobec nie 2krat....a ty si nebola mesiac na poste?vsak si jej balik poslala po mesiaci 😠 ale dobre,toto forum sluzi na diskusiu,takze aj ty mas svoj nazor,len sa bohuzial nestotoznuje,a ak si naozaj neboal tu tak anpis adminovi nech ti vymaze negatko 😠 ked mas pocit ze mas pravdu,ak ju mas tak vymaze 🤐 🤐 🤐

sailes
23. jan 2013

Kočky dali by ste negatko za zlé uvedenie velkosti obuvi , ked niekto uvádza v inzeráte :" 39tky a aj sedia" a prídu vám 40tky a vôbec nechce riešit reklamáciu? Dakujem za názor!

garzonka
23. jan 2013

@sailes Samozrejme ze ano. Myslim ze jedna vec je ze opis nesedi s realitou a druha ze predavajuca nechce riesit reklamaciu. Ta druha by bola padnym dovodom na negatko.
Ak by reklamaciu uznala a vec riesila ochotne, tak hodnotenie by som dala tiez, ale nie vyslovene negativne, ale skor : v popise nebola uvedena spravna velkost, ale predavajuca uznala reklamaciu a vzala tovar naspat a vratila peniaze.

sailes
23. jan 2013

@garzonka dakujem, vedela o tom , že sú vačšie, no "odporúčala" mi ich predat a viac sa neozýva

pastelka74
23. jan 2013

@sailes ...no samozrejme...čisté klamstvo 😝 😝

matik1
23. jan 2013

@sailes tiež by som sala negatko. Veď načo sú Ti čižmy, ktoré nemôžeš nosiť? Prečo to nerieši? Prečo by si sa mala dostať k svojim peniazom len tak, že ich budeš ďalej predávať? Čo ak to nepredáš? Nech Ti pani "múdra" odpovie.... 😠

martinka17
23. jan 2013

baby, prosím, koľko je po novom tarifa na dobierku? nejde mi totiž PDF 😝

martinka17
23. jan 2013

@benne Ďakujem za fotoblog s tarifami, si ma zachránila 😵 😵 😵

benne
23. jan 2013

@martinka17 vieš, že na mne se mužeš spolehnout 😎

martinka17
23. jan 2013

@benne jj, som si spomenula o sekundu nato, ako som to sem napísala, už to mám v obľúbených fotkách 😵 😵 😵 😵 😵

anig
24. jan 2013

Ahojte,chcem sa podeliť s vami o moju nie moc príjemnú skúsenosť s pani pod prezývkou ingulik,má síce len výborné odporúčania(aj kvôli tomu som nakupovala u nej),ale ja sa k tomu pridať nemôžem ☹ kúpila som od nej spací vak,v inzeráte bolo uvedené toto: "velkost udana 120cm.vobec nepouzivany." tak som ho od nej kúpila a dnes mi prišiel síce vak ako na obrázku,ale má minižmolky a žlté fľaky...nevyzerá to nejak zle,hádam to aj vyperem,ale nepáči sa mi jej "komunikácia",keď som jej napísala,že dnes mi balíček prišiel v poriadku,ale že sa mi nepáči,že udala v inzeráte,že "vôbec nepoužívaný" a pritom zjavne musel byť nosený,minimálne 1-2x....ona mi na to len odpísala,že"stál nám v skrini,nepoužívali sme ho,opraný bol len raz" a s tým vymazala inzerát,aby som s ňou nemohla komunikovať....
tak chcem len upozorniť na túto pani,že nemusí mať v inzerátoch uvedené správne údaje...

nikolca
24. jan 2013

@anig treba dať
@ingulik za takyto obchodik hodnotenie,ked inzerat vymazala môžeš s nou komunikovať prostrednictvom IP pošty,no ja by som jej to vratila a žiadala uhradiť i spätne poštovne,vak bol zrejme použivany snad sa tie žlete flaky nespravili v skrini,nenechaj sa odbiť a rieš to 😉